شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۱
کد مطلب : 86675
جدال‌هاي سياسي غرب و مسكو در اوكراين بالا گرفت

شكست سپرهاي ناتو در برابر شمشيرهاي روسيه

شكست سپرهاي ناتو در برابر شمشيرهاي روسيه

سپر ناتو در تامين منافع اروپا و آمريكا هر روز نازك‌تر مي‌شود چنانكه اكنون در مناقشه اوكراين مي‌توان شكسته شدن سپرهاي آن در برابر شمشيرهاي روسيه را مشاهده كرد.
مناقشات ميان روسيه و غرب در طول سه سال اخير با محور سوريه ابعاد جديدتري گرفت. پيش از اين غرب توانسته بود با جنگ افغانستان، عراق، ليبي و تحركات گسترده در آسياي مركزي و قفقاز را به عقب‌گردهايي قابل توجه وادار سازد. طراحي غرب چنان بود كه با سلطه بر سوريه ضمن مقابله با مقاومت آخرين پايگاه‌هاي روسيه در ميان كشورهاي عربي را نيز حذف نمايند تا سكوي پرتاب غرب براي به زير كشيدن روسيه باشد.
به رغم طراحي‌هاي غرب، مسكو در ميدان سوريه تمام قد وارد شد بويژه اينكه روند تحولات نشان داد كه با حضور جبهه مقاومت شامل ايران و حزب الله لبنان و گروه‌هاي مقاومت منطقه در كنار سوريه، معادلات غرب در سوريه به جايي نخواهد رسيد. تقابل ها ميان روسيه و غرب بر سر سوريه در حالي همچنان ادامه دارد كه در ماه‌هاي اخير بعد جديدي از مناقشات ميان طرفين آغاز شده و آن درگيريها در حوزه اوكراين مي‌باشد. كشورهاي غربي ماه‌هاست كه براي دگرگوني سياسي در اوكراين طراحي كرده و سرانجام در كودتايي آشكار، دولت اوكراين به رياست يانوكوويچ را سرنگون و جرياني غرب گرا را به قدرت رساندند. در واكنش به اين اقدامات روسيه تمام قد به عرصه مقابله با غرب برآمد در حالي كه گام به گام مولفه‌هاي جديدي را براي رسيدن به اهداف خود به كار گرفت. بخش اصلي اين اقدام را بهره گيري از مطالبات مردم كريمه براي جدايي از اوكراين و بازگشت به مام ميهن( روسيه ) تشكيل مي‌داد. جدايي كريمه در همه پرسي سراسري در حالي رقم خورد كه در گام بعدي روسيه ابزار اقتصادي را براي فشار به غرب در دستور كار قرار داد كه محور آن را نيز مسئله فروش نفت و گاز و بدهي ۷/۱ ميليارد دلاري اوكراين تشكيل مي‌داد.
با ناكامي غرب در حوزه اقتصادي، ناتو به عنوان سپر دفاعي اروپا و آمريكا وارد ميدان شد در حالي كه روند تحولات نشان مي‌دهد كه سپرهاي ناتو در برابر شمشيرهاي روسيه چندان دوام نياورده و شكست آنها در اذهان عمومي شكل گرفته باشد.
با اوج گيري جدال ميان روسيه و غرب بر سر اوكراين در حالي ناتو محور تحركات عليه مسكو گرديده كه در عمل ناتو مولفه‌هاي قدرت نمايي در برابر روسيه را ندارد و رفتارهاي آنها بيشتر رجزخواني ظاهري مي‌باشد.
اروپا و آمريكا از ناتو به عنوان سپر نظامي و مولفه‌اي براي رسيدن به اهداف اقتصادي و سياسي بهره گرفته‌اند كه نمود آن را در كوزوو، افغانستان و ليبي مي توان مشاهده كرد. اكنون در باب اوكراين در حالي ناتو به عنوان محور تحركات غرب عمل مي كند كه مولفه‌هاي داخلي و جهاني نشانگر ناتواني سپر ناتو در برابر شمشيرهاي روسيه است. در حوزه داخلي اوكراين ۵۰ درصد مردم با روسيه هستند كه مولفه‌اي مهم براي برتري مسكو است بويژه اينكه روسيه با اوكراين مرز مشترك دارد و ناتو فاقد آن است. در همين حال روسيه داراي انسجام داخلي در برابر غرب است حال آنكه ناتو از درون دچار شكاف است. در عرصه اقتصاد نيز بسياري از كشورهاي اروپايي به انرژي روسيه وابسته هستند در حالي كه مسكو چنين وابستگي ندارد. مسكو با شمشير اقتصاد عملا اروپا را فلج ساخته و ناتو نمي‌تواند اقدام نظامي عليه اين كشور صورت دهد. در حوزه منطقه‌اي نيز روسيه پايگاه‌هاي متعددي دارد حال آنكه ناتو فاقد اين پايگاه‌ها است.
با شرايط موجود ناتو با طناب پوسيده به چاه اوكراين وارد گرديده كه در صورت اجراي ادعاهايش شكست و رسوايي ناتو را رقم خواهد زد. در اين ميان وزير امور خارجه روسيه استقرار نيروهاي پيمان آتلانتيک شمالي در نزديکي مرزهاي کشورش را نقض قوانين به شمار آورد.لاوروف گفت:بررسي مسئله استقرار نيرو و تجهيزات از سوي ناتو در سرزمين هاي همسايه با فشار کشورهاي واقع در شرق اروپا، نقض منشور و مفاد توافقنامه وين است.يک منبع آگاه در وزارت دفاع روسيه از تشديد حضور نظامي نيروي دريايي ناتو در درياي سياه خبر داد. در همين حال روزنامه روسي نوشت : مزدوران آمريکايي با لباس نيروهاي ضد شورش اوکراين در اين کشور حضور دارند.در همين حال "تيتوس کورلاتين" وزير امور خارجه روماني اعلام کرد کشورش در خصوص تحولات اخير اوکراين به شدت نگران است و انتظار دارد سازمان پيمان آتلانتيک شمالي ، ظرفيت‌هاي خود را در شرق اروپا مستقر کند.اين در حالي است كه نخست وزير جمهوري چک اعلام کرد حتي اگر عمليات نظامي روسيه به فراتر از شبه جزيره کريمه کشيده شود سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) نبايد به اوکراين نيرو اعزام کند.در همين حال منابع خبري اعلام كردند اوباما رئيس‌جمهور آمريکا در تماس تلفني با مركل صدراعظم آلمان، با وي در مورد وضعيت اوکراين به خصوص مناطق شرقي اين کشور رايزني کرد.از سوي ديگر شوراي اروپا در نشست خود تحريم‌هاي تازه‌اي عليه روسيه وضع کرد. مجلس اروپا نيز حق رأي نمايندگان روسيه در اين مجلس را از آنها سلب کرده است.
پوتين رئيس جمهور روسيه درباره بدهي اوکراين به کشورش و تبعات آن براي انتقال گاز به کشورهاي اروپايي هشدار داد. اين در شرايطي است كه هاگل وزير دفاع آمريکا طي مذاکراتي تلفني با همتاي اوکرايني خود، اوضاع کريمه و اقدامات روسيه را مورد بررسي قرار داد و پنتاگون هم امکان مسئله مدرنيزه سازي ارتش اوکراين و ارائه تجهيزات و حتي سلاح به اين کشور را بررسي مي‌کند.در اقدامي ديگر براي نمايش قدرت ناتو، رياست جمهوري بلغارستان در بيانيه‌اي اعلام کرد که راسموسن دبير کل ناتو در سفري دو روزه وارد صوفيه پايتخت بلغارستان شده است.وزير دفاع استوني نيز از اعلام ‌آمادگي کشورش براي استقرار هواپيماهاي جنگي ناتو خبر داد. در واكنش به اين تهديدات معاون نخست وزير روسيه روز پنجشنبه در مسکو اعلام کرد يک ايستگاه سامانه ماهواره‌اي ناوبري جهاني از سال ۲۰۱۴ در کريمه تأسيس خواهد شد.
در حالي که روسيه اعلام کرده است که ناتو در حال ساخت يک ناوگان جنگي در منطقه است، يک ناوشکن آمريکايي مجهز به سيستم دفاع موشکي آگيس، از تنگه بسفر عبور کرده و وارد درياي سياه شده است.
نكته قابل توجه آنكه برخي منابع خبري روس از سرپيچي نظاميان اوکرايني از دستور دولت موقت اين کشور براي حمله به ساختمان‌هاي اشغال‌شده در شهرهاي «لوهانسک» و «دونتسک» خبر داده‌اند.در اين ميان نيکلاي بارديوژ دبيرکل سازمان پيمان امنيت جمعي روز پنجشنبه در پايان نشستي در مينسک بلاروس اعلام کرد سازمان پيمان امنيت جمعي و سازمان پيمان آتلانتيک شمالي، ناتو، نبايد در اوضاع اوکراين دخالت کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcbs0bw.rhb0zpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

ادیب
مزدورهای روسیه با این مطالبشون چنان لاف ارتش روسیه را میزنن که انگار آمریکا و ناتو هیچی ندارن و تو دنیا هیچ کارن