پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۴
کد مطلب : 97268
واکنش رهبر معظم انقلاب به اظهارات جان‌کری

آیا باز هم باید خوشبین باشیم؟

آیا باز هم باید خوشبین باشیم؟

برخی‌ها در داخل همچنان به آمریکا و مراوده با این کشور خوش‌بین هستند؛ اما مصاحبه اخیر جان کری با مجله فارن افرز مهر دیگری بر تایید این مسئله بود که به این رژیم استکباری نمی‌توان اعتماد کرد، نکته‌‌ای که مقام معظم رهبری نیز بارها بر آن تاکید کردند.
وزیر خارجه آمریکا چند روز پیش در مصاحبه با مجله فارن افرز دراظهاراتی قابل تامل حمایت ایران از حزب‌الله و اسد را دلیل سخت شدن لغو تحریم‌ها بر شمرد!
گرچه همه می‌دانند که بهانه‌های آمریکا برای عمل نکردن به تعهدات در برجام به یک سریال تکراری و مضحک تبدیل شده و با همین سناریوها مانع اجرای تعهدات طرف غربی نیز شده بطوریکه مراودات بانکی بانک‌های اروپا بخاطر ترس از آمریکا با ایران از سر گرفته نشده است.
حتی ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران، چند ماه پیش نیز به این موضوع اذعان کرد و اعلام کرد تهران نتوانسته است از دارایی‌های بلوکه شدۀ خود در خارج از کشور استفاده کند و چند وقت پیش هم رییس سازمان انرژی هسته‌ای کشورمان به بی‌تعهدی غرب بالاخص آمریکا نسبت به اجرای برجام واکنش نشان داد.
جان کری دربخشی از مصاحبه خود گفته بود ما می‌توانیم در زمینه تکنولوژی و دیگر زمینه‌ها به ایران کمک کنیم؛ اما این موضع با دخالت ایران در جنگ یمن، حمایت از اسد و حزب‌الله و آزمایش‌های موشکی آن و ... بسیار سخت شده است. تلاش‌های پیچیده‌ای برای حرکت سریع و روبه جلو در این زمینه در حال انجام است. جان کری مدعی شد متاسفانه رهبر معظم ایران هنوز هم نسبت به غرب و آمریکا بسیار بدبین هستند به‌همین دلیل فشار زیادی بر روی نظام سیاسی ایران وارد می‌شود. امیدوارم ایران در راستای برقراری صلح و ثبات بیشتر در منطقه گام بردارد. وی درباره اوضاع سوریه نیز گفت: بسیاری از مخالفان سوری بر این موضوع پافشاری می‌کنند که «بشار اسد» باید از قدرت کنار رود، اما روسیه و ایران همچنان اصرار دارند تا برای حفظ منافع شان اسد را در راس قدرت نگه دارند. کری همچنین گفت: به نظر من می‌توان به توافقی دست یافت که آمریکا، روسیه و ایران بتوانند آن را قبول و اجرا نمایند. به اعتقاد ناظران سیاسی آمریکا به دنبال ایجاد برجام‌های دو و سه است تا در ذیل آن امتیازات بیشتری بگیرد.
رویکرد خصمانه آمریکا علیه ملت ایران ربطی به امروز و دیروز و چند سال پیش ندارد، دشمنی این دولت استکباری با انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم شاهنشاهی آغاز شد و در این ۳۷سال انواع و اقسام رفتارهای مغرضانه را علیه جمهوری اسلامی روا داشت؛ اکنون نیز با وجود توافق هسته‌ای برای برجام دبه کرده تا ذیل امتیازاتی که از ایران توانست بگیرد، خود امتیازی ندهد.
موضوع اسد و محور مقاومت نیز بهانه تازه‌ای نیست چرا که حذف محور مقاومت و حذف اسد چارچوب معادلات در منطقه را به نفع آمریکا تغییر می‌دهد و متحد اصلی خود یعنی رژیم غاصب صهیونیستی ماهیت و حکومت نامشروعش حفظ می‌شود! موضوع حمایت ایران از سوریه و محور مقاومت برای آمریکا و اسرائیل به یک نگرانی بزرگ تبدیل شده است. حالا اظهارات وزیر خارجه آمریکا با واکنش مقام معظم رهبری همراه بود؛ چنانچه معظم له دیروز در دیدار با نخبگان فرمودند چند روز قبل یکی از دولتمردان آمریکایی گفت تا حمایت و طرفداری ایران از مقاومت باقی است، معلوم نیست تحریم‌ها به طور اساسی تکان بخورد که این همان واقعیتی است که بارها به مسئولان گفته‌ایم.
ایشان با اشاره به سخنان برخی مسئولان امریکایی در دیدار با مسئولان ایرانی مبنی بر «بدبینی رهبر انقلاب اسلامی به امریکا» افزودند: آیا با این گونه حرفها، می‌شود به شما خوشبین بود؟
مقام معظم رهبری نوروز امسال نیز درحرم امام رضا نیز فرمودند: «مثلا امروز در منطقه غرب آسیا، یعنی منطقه‌ای که غربی‌ها می‌گویند خاورمیانه، جنجال‌ها و آشفتگی‌های بسیاری هست. این مشکل برای کل منطقه است. اگر می‌خواهید کشور شما از این مشکل نجات پیدا کند باید سعی کنید مشکل فرونشینی کند باید با آمریکا بنشینید و مدلی را طبق مدل و میل امریکا انتخاب کنیم. یا مشکلات دیگری داریم، اختلافات زیادی داریم باید این را حل کنیم و تمام شود حال در حل این اختلافات، ملت ایران مجبور باشد از اصول خود و خط قرمزها صرف نظر کند؛ طرف مقابل از اصول و ارزش‌هایش تنازل پیدا نمی‌کند ولی ما باید تنازل پیدا کنیم تا در نتیجه کشور بتواند از ظرفیت‌های خود استفاده کرده و به اقتصاد برجسته‌ای برسد. حرفشان این است. بنابراین در قضیه هسته‌ای توافق شد اسمش را گذاشتیم برجام؛ برجام دیگری در قضایای منطقه و قانون اساسی کشور؛ برجام ۲ و ۳ و غیره باید به وجود بیاید تا بتوانیم راحت زندگی کنیم. این منطقی است که سعی می‌کنند در میان نخبگان جامعه و از سوی نخبگان جامعه به افکار عمومی جامعه منتقل کنند. معنای این حرف چیست؟ معنای این حرف این است که جمهوری اسلامی از مسائل اساسی که به حکم اسلام و برجستگی‌های نظام جمهوری اسلامی به آن پایبند است صرف نظر کند. از فلسطین و حمایت از مقاومت در منطقه صرف نظر کند. از مظلومان منطقه مانند مردم یمن، بحرین و غیره پشتیبانی و حمایت سیاسی نکند.»اظهار نظری که مقام معظم رهبری نیز به آن واکنش نشان دادند، بار دیگر غیر قابل اعتماد بودن به آمریکا را ثابت می‌کند، اما برخی‌ها در داخل نمی‌خواهند باور کنند که به آمریکا و سیاست‌هایش در قبال ایران نمی‌توان خوش‌بین بود و دشمنی این رژیم استکباری علیه ملت ایران همیشگی است.

https://siasatrooz.ir/vdcbw5b9.rhbz0piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی