دوشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۶
کد مطلب : 109789
بازگشت هزاران آواره سوری به خانه‌هایشان در پی پیروزی ارتش در حمص

القصیر رنگ‌ زندگی گرفت

القصیر رنگ‌ زندگی گرفت

همزمان با پیروزی ارتش سوریه و متحدانش بر تروریست‌ها در شکستی دیگر برای حامیان بحران در این کشور، هزار آواره سوری پس از تحمل هفت سال دوری و آوارگی، به شهر «القصیر» در استان حمص بازگشتند.
در گامی دیگر برای تحقق اراده ملت و نظام سوریه برای ساختن دوباره کشور، نخستین گروه از خانواده‌های سوری، به محل سکونت خود در شهر «القصیر» در استان حمص بازگشتند. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد که نخستین گروهی که پس از هفت سال به القصیر بازگشته‌اند، حدود هزار نفر هستند.
«ام طونی» که یکی از این آوارگان است، پس از بازگشت به خانه خود، آن هم بعد از تحمل هفت سال دوری، می‌گوید: «هیچ چیزی با ارزش‌تر از وطن وجود ندارد... همه ما می‌خواستیم که بازگردیم و خانه خود را بسازیم تا کشور ساخته شود». «سومر، بدر الفرج و سیلینا الحموی» هم سه نفر از دهها کودکی هستند که به محض ورورد به این شهر، اظهار شادمانی کردند. «محمود عامر» هفتاد ساله، که در القصیر باقی مانده بود، گفت که اصرار وی و خانواده‌اش برای باقی ماندن در سوریه، تصمیمی است که هر شهروند سوری آن را اتخاذ می‌کند؛ زیرا به پیروزی زندگی در برابر تروریسم ایمان دارد. «طلال البرازی» استاندار حمص در واکنش به بازگشت این افراد، اعلام کرد که این مسئله در راستای طرح دولت برای بازگشت ساکنان به مناطق آزاد شده است.
البرازی به روزنامه «الوطن» گفت که قرار است در صورت فراهم بودن مایحتاج ضروری و لجستیک، ساکنان سایر مناطق استان حمص مانند «تدمر»، «تلبیسه»، «الحوله» و «حی الوعر» نیز به منازل خود بازگردند. وی القصیر را «قطب اقتصادی مهمی برای این منطقه و محیط آن و مرکز تجاری مهمی» دانست؛ زیرا که در مرزهای لبنان قرار گرفته است. ارتش سوریه در تابستان سال ۲۰۱۳ القصیر را از اشغال گروه‌های تروریستی خارج کرد. این شهر در ۳۵ کیلومتری جنوب غرب حمص قرار دارد. بیش از ۸۰ روستا، از توابع القصیر به شمار می‌رود و جمعیت این منطقه، ۱۱۱۹۶۹ نفر برآورد شده است. در سال‌های نخست بحران سوریه، یکی از دیپلمات‌های سفارت انگلیس در دمشق درباره اهمیت راهبردی القصیر در نبردهای سال دوم بحران گفت، بیش از ۶۰ درصد سلاح‌هایی که در سال اول بحران برای گروه‌های معارض مسلح مستقر در مناطق مرکزی و جنوبی سوریه ارسال شد، از منطقه القصیر و روستاهای اطراف آن وارد سوریه شد.
شهر «القصیر» با قرار گرفتن در جنوب غربی شهر حمص در واقع حلقه ارتباط بین ریف شمالی لبنان و ریف جنوبی استان حمص بود و هست و تا پیش از آغاز بحران سوریه، اهالی این منطقه رابطه‌ای تناتنگ با ساکنان مناطق هم‌جوار در لبنان داشتند.
خبر دیگر از سوریه آنکه طبق اعلام دفتر ریاست‌جمهوری روسیه، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در تماس با رئیس‌جمهور این کشور درباره سوریه و تداوم همکاری‌های نظامی دوجانبه درخصوص این کشور صحبت کرد. کاخ کرملین از تماس تلفنی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه خبر داد. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه طی نشست خبری با اعلام خبر تماس تلفنی نتانیاهو با پوتین، گفت آن دو درباره اهمیت همکاری‌های آتی بین دستگاه‌های نظامی دو طرف در موضوع سوریه صحبت کردند. در این میان در چارچوب روحیه دادن به تروریست‌ها، نظامیان تروریست آمریکا به همراه عناصر تروریستی وابسته به «ارتش آزاد» در منطقه «التنف» در استان حمص، رزمایش نظامی برگزار کردند. پایگاه خبری معارض «بلدی» گزارش داد که نظامیان تروریست آمریکا حاضر در ائتلاف موسوم به ضد داعش با تروریست‌های «مغاویر الثوره» -وابسته به گروه تروریستی ارتش آزاد سوریه- رزمایش برگزار کردند. این رزمایش در صحرای سوریه برگزار شد. عناصر حاضر در این رزمایش، از موشک‌های میان‌بُرد «هیمارس» استفاده کردند؛ موشک‌هایی که آمریکا در سال ۲۰۱۷ وارد منطقه «التنف» کرد و ویژگی آن، قدرت بالای تخریبی است.
در این میان «نواف طراد الملحم» از شیوخ عشایر سوریه و دبیر کل حزب «الشعب» این کشور تأکید کرد که عشایر و شیوخ عشایر، با هر توطئه‌ای که سوریه را هدف قرار دهد و در راستای تجزیه آن باشد، مقابله خواهد کرد. الملحم در واکنش به سفر غیر قانونی «ثامر السبهان» وزیر سعودی، به مناطقی در شرق سویه به همراه مسئولان آمریکایی، تأکید کرد که «ما از این مداخله‌ها تعجب نمی‌کنیم؛ چه از سوی السبهان یا غیر او در منطقه الجزیره سوریه باشد یا در ریف دیرالزور، یا ریف الحسکه، یا ریف رقه یا حتی شرق حلب». وی به روزنامه «الوطن» سوریه گفت که «ما از آغاز بحران سوریه می‌دانستیم که دستها و پول‌های کثیف به آرزوها و رؤیاهای خود در سوریه نمی‌رسند».

https://siasatrooz.ir/vdcbw9b89rhbgzp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی