جمعه ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۵
کد مطلب : 113180
سیاست روز نقش تولید کنندگان در شرایط شیوع کرونا در کشور را بررسی میکند؛

عبور از بحران کرونا با تکیه بر اقتصاد مقاومتی

عبور از بحران کرونا با تکیه بر اقتصاد مقاومتی

بیش از یک ماه است که کرونا بر سر کشور و بخش های مختلف آن سایه افکنده و تبعات منفی ناشی از آن روز به روز در حال نمایان شده است . تبعاتی که در کنار بحث سلامت مردم و جامعه ؛ابعاد اقتصادی را نیز تحت الشعاع قرار داده ،ابعاد اقتصادی که از کسب و کارهای کوچک وخرد شروع شده و به تدریج واحدها و بنگاه های مختلف اقتصادی را در گیر کرده ومی کند. این اتفاق در حالی رخ داده که بسیاری از فعالان و تولیدکنندگان برنامه ریزی ویژه ای برای این درآمدهای حاصل از فروش شب عید همزمان با بالا رفتن تقاضا داشتند.
اگرچه این روزها تبعات ناشی از شیوع کرونا بر برخی ازبخش های اقتصادی بهمراتب بیش از سایر بخش هاست اما با وجود تمام نکات منفی و نامید کننده ای که این ویروس به بار آورده اما نگاهی وسیعتر وکلان تر به برخی تلاش های بنگاه های داخلی برای تولید و تامین تجهیزات مورد نیاز حوزه سلامت مردم به خوبی از نمود اقتصاد مقاومتی حکایت دارد . اقتصاد مقاومتی که بنابه فرمای مقام معظم رهبری می تواند مسیر توسعه و پیشرفت کشور را حتی در بحرانی ترین شرایط مهیا کند.

نگاه به درون نه بیرون
معظم له دراجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در اولین روز از سال ۹۷ فرمودند :«جزو سیاستهای اقتصاد مقاومتی و خصوصیّات اقتصاد مقاومتی، درون‌زایی است؛ درون‌زایی یعنی تولید ثروت به‌وسیله‌ی فعّالیّت درونی کشور انجام بگیرد؛ چشم به بیرون نباشد، نگاهمان به بیرون نباشد. در طول سالهای گذشته، در دولتهای مختلف، چندبار میخواستند از بانک جهانی یا صندوق بین‌المللی پول، وام بگیرند، بنده نگذاشتم؛ جلویش را گرفتم؛ مقدّمات را فراهم کرده بودند که این کار را انجام بدهند. اینکه ما از بیگانه طلب بکنیم و متعهّدِ در مقابل بیگانه بشویم، این خطای بزرگی است؛ باید اقتصاد درون‌زا باشد. البتّه معنای درون‌زا بودنِ اقتصاد این نیست که درهای کشور را ببندیم؛ نه، ما گفته‌ایم «درون‌زا و برون‌گرا»
ایشان همچنین در اولین روز فروردین ماه سال ۹۸ اینکونه فرمودند :« یکی از بخشهای مهم و بندهای مهمّ اقتصاد مقاومتی که ما مطرح کردیم و دائم دیگران -دوستان؛ مسئولین و غیر مسئولین- مرتّباً از اقتصاد مقاومتی دَم میزنند و شعار میدهند و توضیح میدهند، همین مسئله‌ی تولید داخلی است؛ و شرط رونق تولید داخلی، کنترل واردات بی‌رویّه است. حالا به من گزارش داده میشود که ما داریم برای اقتصاد مقاومتی این کارها را [میکنیم]، این برنامه‌ها را چیده‌ایم و داریم انجام میدهیم؛ بسیار خوب، مطمئنّاً این گزارشها مطابق با واقع است، یعنی کار را کرده اند؛ امّا تحقّق عملی پیدا نکرده، دلیلش این است که واردات می‌آید، انسان میبیند بازار پُر از واردات است؛ تولید داخلی را به شکست میکشانند. چیزی که در داخل تولید میشود، از خارج وارد میکنند؛ این موجب میشود که تولید داخلی شکست بخورد. مسئولین جلوی اینها را باید بگیرند و [اینها] مسائل مهمّی است. آن وقت اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی کلمه انجام خواهد گرفت.»

ساختار نظام مند
آنچه از بیانات معظم له برداشت می شود آن است که اقتصاد مقاومتی به ساختاری نظام مند نیاز دارد که در آن تهدیدات به فرصت ها بدل شده و زمینه رشد و توسعه اقتصادی و در نهایت عدالت اجتماعی از دل آن به وقوع بپیوندد . قدر مسلم تحقق اقتصاد مقاومتی به مثابه یک هدف مورد نظر است، که نتیجه آن قطع وابستگی و جلوگیری از فشارهای اقتصادی دشمنان خواهد بود.
به باور کارشناسان وتخصصان اقتصاد مقاومتی با تاکید بر ارائه آزادی عمل بیشتر به مردم و اقتصاد داخلی و حتی افزایش برنامه های توسعه ای سعی می کند تا کشور خود را در مقابل توطئه های دشمنان و حتی رقبای اقتصادی مقاوم کند .
تبدیل تهدید به فرصت
این روزها که سایه کرونا روز به روز بر بخش های مختلف کشور گسترده شده بیش از هر زمان دیگری این باور در کشور ایجاد شده برای عبور از هر بحرانی راهی جز تکیه بر ظرفیت وتوان داخل وجود ندارد،مساله ای که بارها وبارها از سوی مقام معظم رهبری تاکید شده است.
طی روزها ی اخیر و همزمان با شیوع کرونا و در پی آن افزایش حجم تقاضا برای محصولات بهداشتی مورد نیاز کشور با کمبود های قابل توجهی روبرو شد اما به واسطه همت و توان داخل این مهم در مسیر تولید و توزیع قرار گرفت تا بتواند نسبت به نیاز داخل اقدام شود.
براساس آنچه آمارها می گویند برای تولید ماسک به عنوان یکی از نیازهای اصلی در مواجه با بیماری کرونا بخش های مختلف کشور بسیج شدند و باتکیه برظرفیت های داخل دست دردست هم درتلاش هستند تاکشور را در برای عبور از بحران حمایت کنند.

دست در دست هم
مطابق اعلام مسوولان وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حال حاضر۱۵ واحد تولیدکننده ماسک در کشور با ظرفیت تولید روزانه ۱.۵ میلیون عدد ماسک فعالند که ۱۳ مورد آنها زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت می کنند.
بنابر اعلام متولیان در حال حاضر تولید در کارخانجات مختلف در جریان است و قرار استاین تولیدات به حجم حداکثری برسد . برهمین اساس متولیان مطابق آمار اعلامی وزارت بهداشت می گویند؛ ظرفیت اسمی واحدهای تولیدکننده ماسک (اعم از زیرمجموعه وزارت بهداشت یا وزارت صنعت) یک میلیون و ۵۰۰ هزار عدد در روز است که همه آنها در تلاشند با ۱۰۰ درصد ظرفیت خود در سه شیفت کار کنند و این میزان ماسک پاسخگوی نیاز کشور است. همراستا با این تولید کنندگانی که اساسا در سایر زمینه ها مانند تولیدخودرو فعالیت میکنند اما به استناد نیاز کشور و با بهره گیری از ظرفیت هایی که دارند تلاش کردند تا در مسیر رفع نیاز کشور گام بردارند .براساس اطلاعات منتشر شده شرکت مهرکام پارس با دستور مدیرعامل ایران خودرو اقدام به تولید روزانه ۱۰ هزار ماسک و توزیع در شبکه بهداشت و درمانی کرده است و همراستا با این شرکت همتای وی ؛سایپا آذین اقدام به تولید ماسک تنفسی کرده است.
در کنار این شرکت های ،شرکت های پتروشیمی نیز از حرکت باز ناایستاده و کوشیده اند تا در این مسیر برای عبور از بحران قدم های اساسی بردارند. براساس اخبار منتشر شده پتروشیمی کارون در راستای مقابله با ویروس کرونا تولید آب ژاول را در اولویت تولید قرار داده است تا درراستای عمل به مسئولیت اجتماعی بتواند برای تامین آب ژاول مورد نیاز ادارات و نهادها و مردم برای گندزدایی اقدام کند.

https://siasatrooz.ir/vdcbwfb8grhb88p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی