پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۱
کد مطلب : 89078
زنان در معتاد شدن از مردان پيش گرفتند

ارتفاعي براي نابودي

ارتفاعي براي نابودي

آمار مصرف مواد مخدر در كشور ما ويران كننده است.در اين گزارش گونه بايد بگذريم از آمارهايي كه مي گويند بيش از ۲ ميليون نفر معتاد هستند و سن اعتياد به ۱۵ سال كاهش يافته است. يا بگوئيد يك درصد دانش آموزان به صورت تفريحي مواد مي كشند و همين عامل سبب مي شود تا ۶۰ درصد از اين كشيدن هاي تفنني به اعتياد طولاني مدت تبديل شود.
بايد بگذريم چراكه مي خواهيم بگوئيم بر اساس آنچه اعلام شده نرخ رشد اعتیاد زنان بسیار بیشتر از مردان بوده و گاهی تا حدود دو برابر است به نحوي كه میزان مصرف موادمخدر زنان از ۵ درصد در سال ۸۵ به حدود ۱۰ درصد در سال ۹۰ افزایش یافته است.
در واقع بر اساس آنچه گفته شده کشیده شدن دامنه اعتیاد زنان از مناطق کم برخوردار و حاشیه‌نشین به سطح عام‌تری از جامعه مانند باشگاه‌های ورزشی و سالن آرایش‌های زنان واقعیتی است که اگرچه به لحاظ کمی قابل توجه نیست، اما به لحاظ اجتماعی و فرهنگی موضوعی است که نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت و باید در برنامه‌ریزی‌ها به عنوان یکی از نکات هدف مورد توجه قرار گیرد؛بر اساس آمارهاي رسمي اعتياد در ميان زنان ايراني سه برابر شده است.

اعتیاد بین زنان سه برابر شده است
عضو فراکسیون زنان مجلس با انتقاد از اجرایی نشدن قوانین مجلس در راستای حمایت از زنان، گفت: متاسفانه هنوز قانون مصوب مجلس در ارتباط با زنان شکل اجرایی به خود نگرفته است، نمونه عینی این مساله ماده ۲۲۷ قانون برنامه پنجم توسعه است که به امنیت زنان اشاره شده اما هنوز لایحه‌ای در این خصوص به مجلس ارایه نشده است.
شهلا میر‌گلوی‌‌بیات در گفت وگو با خانه ملت، با انتقاد از افزایش آسیب‌های اجتماعی زنان در کشور، افزود: متاسفانه یافتن راهکار برای بهبود این وضعیت در حد حرف و شعار باقی مانده به طوریکه به وجود چنین معضلاتی همچنان در قالب کتاب و مقالات پرداخته می‌شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از افزایش آسیب‌های اجتماعی بین زنان، ادامه داد: مسئولانی که در مورد آسیب‌های اجتماعی زنان صحبت می‌کنند اقداماتی که تاکنون برای رفع این معضل انجام داده‌اند را گزارش کنند تا دیگران نیز از این فعالیت‌ها اطلاع یابند.
میرگلوی‌بیات تاکید کرد: مجلس قانون مصوب می کند و آن را در اختیار دولت قرار می‌دهد دولت نیز باید بعد از نوشتن آیین‌نامه، منابع مالی را تامین کرده تا همه قوانین اجرایی شود اما همچنان شاهد بی‌قانونی‌ها هستیم.
وی با تاکید بر اینکه امروزه آمار اعتیاد بین زنان سه برابر شده است، یادآور شد: در جلسه‌ کمیسیون بهداشت مجلس با حضور برخی مسئولان مرکز مواد مخدر تهران متوجه چنین آمارهایی شدیم که می‌تواند زنگ خطری برای کشور محسوب شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس نهم، با بیان اینکه اعتیاد اگر در جامعه رسوخ یابد هیچ یک از پیامدهای اجتماعی آن را نمی‌توان کنترل کرد، ‌افزود: با شیوع این معضل شاهد افزایش ایدز،‌ فحشا یا دزدی هستیم که در این شرایط کشور در موقعیت بحران قرار خواهد گرفت.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از اینکه امروزه بسیاری از مراکز حوزه زنان در استانداری‌ و فرمانداری‌ در شهرستان‌ها تعطیل است، ادامه داد: معاون مرکز امور زنان وخانواده ریاست جمهوری مسئول پیگیری حقوق زنان است و باید اعلام کند بودجه‌ای که اکنون در اختیار گرفته صرف کدام یک از اقدامات در جهت حمایت از زنان شده است.
میرگلوی‌بیات درباره ورود فراکسیون زنان نسبت به این معضل، تاکید کرد: متاسفانه تا بخواهیم موضوعی را پیگیری کنیم سریع برچسب سیاسی بودن به آن می‌چسبانند و مانع از بررسی دقیق آن می‌شوند درصورتی که این پیگیری‌ها سیاسی نیست و باید مسئولان مربوطه اقداماتی در جهت بهبود وضعیت انجام دهند.

ترس از خانواده و اجتماع فرآیند درمان زنان معتاد را به تاخیر می‌اندازد
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: با توجه به آنکه اصلاح نگرش یک اقدام فرهنگی است، لازم است زمان طولانی برای آن صرف شود و نمی‌توان انتظار داشت به شکل دستوری نگرش‌ها به اعتیاد زنان اصلاح شود. البته بهره‌مندی از تجربه مردانه این تغییر رویکرد، می‌تواند در دستیابی سریع‌تر به این هدف راهگشا باشد. امروز به یک مرد معتاد به چشم یک مجرم نگاه نمی‌شود. بنابراین باید تلاش کرد که در مورد زنان نیز این تغییر رویکرد صورت گیرد تا آنان از ترس خانواده و اجتماع، فرآیند درمان خود را به تاخیر نیندازند و جسارت مراجعه به مراکز درمانی را پیدا کنند.
شهیندخت مولاوردی در هشتمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد که امروز در سالن همایش‌های رازی برگزار شد، افزود: با قرار گرفتن کشور در دوران گذار، بروز برخی آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد به ویژه در جوامع شهری، اجتناب‌ناپذیر است. در این میان درگیر شدن گروه‌های مختلف در این آسیب‌ها، به کارگیری یک نکته و الگوی واحد برای رویارویی با آن را غیرممکن و بی‌فایده می‌سازد.
وی در ادامه گفت: زنان جزو نخستین قربانیان بسیاری از آسیب‌ها و انحرافات اجتماعی هستند و در این میان اعتیاد یکی از مهم‌ترین آنان است. افزایش نرخ رشد اعتیاد در زنان باعث شده تا به ضرورت پرداختن به این موضوع به شکل مستقیم و بی‌واسطه توجه کنیم. امروزه مواجهه با آسیب اعتیاد در زنان نمی‌تواند مانند گذشته در پس پرده باقی بماند و استراتژی این کار یا کم توجهی به این معضل نتیجه‌ای جز عمیق‌تر شدن این زخم و دشوارتر شدن حل آن را در پی نخواهد داشت.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: ماهیت آسیب‌های حوزه زنان به گونه‌ای است که دست‌اندرکاران رویارویی جدی و مستقیم با آن را منع می‌کند، اما تا وقتی که تغییر رویکرد در زمینه مشکل اعتیاد در زنان، مورد توجه دست‌اندرکاران اصلی قرار نگیرد و مواجهه با این آسیب در سطح برنامه‌ریزی کلان نباشد نمی‌توان انتظار داشت به نتایج قابل توجهی دست یابیم.

حرف آخر
حرف آخر اين گزارش را به نماینده مردم ارومیه در مجلس نهم، فتاحي مي سپاريم كه مي گويد:با توجه به اينكه گسترش تولید مواد مخدر شیمیایی که بسیار خطرناک‌تر از مواد مخدر گیاهی است ضرورت دارد وزارت بهداشت در بحث پیشگیری از اعتیاد نگاه جدی‌تری داشته باشد؛‌وزارت بهداشت وظیفه بهداشت، درمان‌ و نظارت بر سلامت مردم را برعهده دارد و در مورد اعتیاد نیز باید به این سه وظیفه عمل کند به گونه‌ای که ابتدا با سیاست‌گذاری‌های درست اقدامات پیشگیرانه‌ای نسبت به شیوع اعتیاد داشته باشد و در صورت بروز اعتیاد در افراد، درمان ونظارت بر سلامت را مدنظر قرار دهد.
وی با تاکید بر ضرورت ریشه کن کردن اعتیاد در کشور، افزود: متاسفانه امروزه راه برای گرایش جوانان به سمت اعتیاد باز است درحالی که باید این راه‌ها بسته شود زیرا وضع کشور از لحاظ شیوع اعتیاد بحرانی‌تر از آن است که مشاهده می‌کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdcbwgbw.rhb9zpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی