?>?> "داعش"؛ با تفكرات سلفي افراطي و تروريستي | سیاست روز
پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۵
کد مطلب : 88187
اقدامات تروریستى داعش؛ مهم‏ترین چالش امنیتى براى عراق:

"داعش"؛ با تفكرات سلفي افراطي و تروريستي

کشور عراق به‌‏عنوان یکى از حوزه‏‌هاى بلافصل استراتژیک جمهورى اسلامى ایران در شرایط جدید شاهد مواجهه با تشدید...

کشور عراق به‌‏عنوان یکى از حوزه‏‌هاى بلافصل استراتژیک جمهورى اسلامى ایران در شرایط جدید شاهد مواجهه با تشدید ناامنى‌‏ها و توسعه حضور گروهک تروریستى داعش شده است. البته عراق از سال ۲۰۰۳ میلادى که به اشغال آمریکا درآمد تاکنون و به‌‏رغم تشکیل دولت‏هاى مردمى از طریق برگزارى انتخابات‏هاى پارلمانى، با پدیده ناامنى و بى‏‌ثباتى مواجه بوده و این موضوع تبدیل به مهم‏ترین مسأله امنیت ملى این کشور شده است. اما بحران جدید ناشى از اقدامات تروریستى داعش را مى‏‌توان به‏‌ عنوان مهم‏ترین چالش امنیتى براى عراق طى یک دهه گذشته قلمداد کرد.
گروهک داعش از ۱۶ خردادماه ۱۳۹۳ اقدام به تحرکات نظامى جدى در عراق کرد و تا حدی توانسته است تعادل سیاسى، امنیتى و نظامى این کشور را به هم بریزد. کارشناسان معتقدند این موضوع یک پدیده خلق الساعه نیست و به‏‌دلیل وجود طراحى‏‌ها و برنامه‏‌ریزى‌‏هاى قبلى این قابلیت را دارد که تا آینده قابل پیش‌‏بینى ادامه یابد.ولی بطور مسلم با حضور دولت و ملت عراق در صحنه بالاخره نابود خواهد شد.بنابراین تحولات مربوط به این مسأله در حال حاضر تبدیل به مهم‏ترین دغدغه امنیت ملى کشورمان شده است که ضرورت دارد با واکاوى ماهیت و چالش‏هاى امنیتى این موضوع، طراحى‏ هاى راهبردى هوشمندانه ‏اى براى مدیریت و کنترل پیامدها صورت گیرد.
بسیاری از محافل سیاسی گفته‌اند که دولت اردوغان در ترکیه، همچنین دولت سعودی در عربستان و نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از وقوع هجوم داعش در عراق خبر داشتند! چرا رسانه‌های سعودی و شبکه‌های عربی وابسته به آن از گروه تروریستی داعش با نام گروه انقلابی و اسلامی یاد کردند و برای آنها بسترساز موفقیت و پیروزی بزرگ نظامی در داخل خاک عراق از طریق رسانه‌های خود شدند؟
این پرسش‌ها و دهها سؤال دیگر، هاله‌ای از ابهام درباره وقایع تروریستی در عراق و گروه داعش - بعثی ایجاد کرده است که هنوز بسیاری از آنها بدون پاسخ مانده است؟ همین ابهام و کمبود «داده‌»های روشن و دقیق، خبررسانی درباره وقایع و میدان جنگ را آشفته ساخته است و بیشتر «خبرسازی» دیده می‌شود تا اخبار دقیق و صحیح از وقایع جنگ و گریز در عراق.

پيدايش داعش نیازمند آسيب‌شناسي جدي:
مدت زماني است كه عراق و شامات در آتش دروغ و تباني، خيانت و توطئه مي‌سوزد. مردماني مسلمان گرفتار قهر زمين شده‌اند. گويي بر تارك آنان خون، بدبختي، درد و حرمان نقش بسته است. آنچه اين روزها در عراق اتفاق افتاده و مدتي قبل در سوريه رخ داد گويي جنايت انسان خونريز در متن بشريت امري متعارف شده است. پيدايش داعش طي بيش از يك سال نيازمند آسيب‌شناسي جدي است. اگر به عمق آن توجه كنيم و فارغ از هرگونه تعصب يا تعلق فكري به اين واقعه و حادثه تلخ بنگريم، بي‌تفاوتي قدرت‌هاي جهاني نسبت به مردم مظلوم سوريه و عراق، تباني شرم‌آور برخي دولت‌هاي منطقه از جمله تركيه، عربستان سعودي و امارات عربي متحده، رفتار پارادوكسيكال ايالات متحده امريكا و انگلستان، جاه‌طلبي‌هاي تفكر بعثي در دو جامعه شامات و بين‌النهرين همه و همه داراي نقش جدي بوده است.

عراق گورستان داعش:
نگاهي به نقشه جغرافيايي عراق و پراكندگي وسيع نيروهاي تروريست در انجام عمليات و توان لجستيك آنها و از همه مهمتر سلاح‌هاي پيشرفته و نقشه‌هاي عملياتي از پيش تهيه شده آنها پرده از توطئه بزرگي بر مي‌دارد كه به واسطه پشتيباني همه‌جانبه حاميان گروه تروريستي داعش و عقبه خارجي آنها براي ضربه زدن به امنيت و يكپارچگي عراق و به آشوب كشيدن اين كشور در جريان است.
آنچه اين روزها مردم عراق را در عرصه‌هاي امنيتي و ميداني دچار يك شوك عجيب كرد و از سرعت وقوع آن غافلگير شدند، سرانجام با حضور به موقع و كارساز مراجع و علماي اين كشور كنترل شد و لبيك مردمي براي پيوستن به نيروهاي ارتش جهت مقابله با تروريست‌هاي داعش حاوي اين پيام بود كه عراق در صورت يك مديريت هوشيارانه و اتحاد و يكپارچگي عمومي مي‌تواند به گورستان داعش تبديل شود، گروه تروريستي كه عوامل متعددي در ايجاد،‌ابقا و دوام آن موثر بوده است.

وظیفه دولت‌های منطقه در برابر این مولود آمریکایی:
آن دسته از دولت‌هاي منطقه كه ديروز فرصت لازم را براي گروه‌هاي تندرو و جنايتكاري مانند داعش فراهم كردند وبه جان مردم سوريه و عراق انداختند، اكنون بايد نگران باشند كه اين گروه‌ها در هر يك از كشورهاي اسلامي مي‌توانند حضور داشته باشند و خود آنها را نيز تهديد كنند.
حكامي كه مدت‌هاي مديد درصدد ایجاد اختلال درامنيت كشورهاي اسلامي و حتي عربي بودند، اكنون به جايي رسيده‌اند كه گروه‌هاي دست‌پرورده تروريستي را مخل امنيت خود مي‌بينند و مشاهده مي‌كنند كه با پول‌هاي نفتي چگونه مولودي آمريكايي و برآمده از افكار القاعده و طالبان را پرورش داده‌اند و به جان خود انداخته‌اند.
اكنون دولت‌هاي منطقه تا فرصت دارند، ضمن حفظ انسجام در برابراين مولود آمريكايي، بايد زمينه‌هاي اين قبيل خشونت‌ها و تندروي‌ها كه به نام اسلام و مسلمانان صورت مي‌گيرد را از ميان ببرند و با همبستگي و وحدت دركنار مردم مسلمان كشورهاي منطقه قرارگيرند و بدانندكه اگر جنايتكاران داعش بر اثر بي‌توجهي آنان بر امور مسلمين مسلط شوند، نامي از اسلام باقي نخواهند گذاشت و طبعاً از حكمراني آنان نيز اثري باقي نخواهد ماند.

مولف : اسد الله افشار
https://siasatrooz.ir/vdcbz8bw.rhbwwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی