يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۷
کد مطلب : 91417
ظرفيت مغفولي كه مي‌تواند يار هميشگي دولت باشد

جدايي از منتقدين!

شايد بتوان يكي از چالش‌هاي دولت يازدهم را در نحوه برخورد اعضايش با منتقدان دانست. اينكه هرگاه اختلاف نظري بين منتقدان و دولت بروز كرده، سكان‌داران دستگاه اجرايي راه درستي را انتخاب نكرده‌اند و با الفاظ و برچسب‌هايي نه چندان به‌جا سعي كردند، پاسخي دندان‌شكن بدهند.
البته در كنار اين موضوع، شيوه برخورد دولت با رسانه‌هاي منتقد خود (با كمي اغماض) را مي‌توان قابل قبول دانست، اما اينكه هر از گاهي، حتي در زماني كه منتقدان، موضوعي را به چالش نمي‌كشند هم مورد برخورد نامناسب قرار گيرند، قطعا به سود هيچ‌كس نيست. بارها و بارها عنوان داشته‌ايم كه منتقدان مي‌توانند يك بازوي قدرتمند كمكي براي دولت باشند.
هم در موضوعات داخلي كه مي‌توانند نقش ذره‌بين را ايفا كنند و اشكالات به ظاهر كوچك و جزئي را پيش روي دولتمردان قرار دهند و هم در موضوعات بين‌المللي كه دولت مي‌تواند از ظرفيت مطالبه‌گري منتقدان خود به عنوان گزينه‌اي بر روي ميز مذاكرات و مواردي نظير آن بهره ببرد.
به هر روي سال ۹۳ در حال اتمام است و در سال آينده دولت به نيمه راه خود خواهد رسيد. شايد دو سال آينده براي دولتي كه مدعي حمايت از منتقدان است، فرصتي باشد كه راهي جديد را پيش بگيرد و منتقدان خود را نه به عنوان مخالف و معارض كه به عنوان يار كمكي خود بپذيرد.

فقط شعار «زنده‌باد منتقد» کافی نیست
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه تیم‌ اطلاع‌رسانی ریاست‌ جمهوری بداند برخورد حذفی با رسانه‌ها به ضرر دولت است، گفت: برخورد حذفی اصحاب رسانه به ضرر دولت خواهد بود. اسماعیل کوثری در گفت‌وگو با فارس، در ارزیابی عملکرد دولت در رابطه با منتقدان به ویژه رسانه‌ها گفت: با وجود آنکه آقای روحانی و دولت وی در اظهارات خود می‌گویند که حرف منتقدین را می‌شنویم و منتقدان مطالب خود را ارائه کنند اما در عمل این‌گونه نیست و نقدهایی هم که از سوی منتقدین می‌گویند از سوی دولت ترتیب اثر داده نمی‌شود.
وی ادامه داد: این امر به صورتی است که برای خیلی از افراد نمی‌توانند قبول کنند بگویند دولت نقدپذیر است و به نظرات منتقدین توجه می‌کند در حالی که منتقدان از سویی دلسوزی نقد می‌کنند و و به دنبال موفقیت دولت هستند چراکه دولت را دولت نظام جمهوری اسلامی می‌دانند.
کوثری در ارزیابی رویکرد حذفی تیم اطلاع‌رسانی دولت در پوشش نشست‌های رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت اظهار داشت: این هم از مسائلی است آنچه در حرف مي‌گویند به آن عمل نمی‌کنند بنابراین تنها شعار دادن کافی نیست بلکه باید عمل کنند و اگر این امر به درستی انجام نشود به ضرر دولت است و ما راضی به این امر نیستیم. 

انتظار بیشتری از دولت در برخورد با منتقدان می‌رود
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: از دولت انتظار صبر و حوصله بیشتری نسبت به منتقدان داریم.
غلامعلی حدادعادل، در ارزیابی رویکرد دولت با منتقدین گفت: دولت گاهی خوب و گاهی بد رفتار می‌کند. وی با بیان اینکه انتظار بیشتری از دولت در برخورد با منتقدین می‌رود، گفت: انتظار صبر و حوصله بیشتری را از دولت نسبت به منتقدین داریم.

نباید رسانه‌ها را به دو نوع خودی و غیرخودی تقسیم کرد
کارشناس مسائل رسانه با تأکید بر اینکه دولت باید به رسانه‌ها نگاه یکسان داشته باشد، گفت: نباید رسانه‌ها را به دو نوع خودی و غیرخودی تقسیم کرد و این برای اصلاح امر دولت رویکرد درستی نیست. محمدکاظم انبار‌لویی با تاکید بر اینکه دولت و مرکز اطلاع‌رسانی دولت باید به رسانه‌ها نگاه یکسان داشته باشند، اظهار داشت: نباید رسانه‌ها را به دو نوع خودی و غیرخودی تقسیم کرد و این برای اصلاح امر دولت رویکرد درستی نیست. وی با تأکید بر اینکه دولت باید نگاه مثبتی به رسانه‌های منتقد هم داشته باشد، تصریح ‌کرد: خود آقای رئیس‌جمهور می‌گوید که از انتقاد استقبال می‌کند و این امر نباید در رابطه با رسانه‌ها متناقض باشد.

دولت باید از انتقاد استقبال کند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره رویکرد دولت با رسانه‌ها گفت: هر دولتی باید از انتقاد استقبال کند چراکه انتقاد کمک بسیاری به دولت می‌کند.
محمود واعظی، در ارزیابی رویکرد دولت با رسانه‌ها و به ویژه رسانه‌های منتقد گفت: هر دولتی باید از انتقاد استقبال کند چرا که انتقاد می‌تواند کمک بسیاری را به دولت انجام دهد.
وی با بیان اینکه انتقاد دلسوزانه موجب اصلاح دولت می‌شود، خاطرنشان کرد: انتقاد سازنده و دلسوزانه فواید بسیاری را برای دولت به همراه دارد و همه باید از آن حمایت کنند.

متاسفانه شاهد برخوردهای تضعیف‌کننده در رسانه هستیم
فعال رسانه‌ای اصلاح‌طلب با بیان اینکه عموم رسانه‌ها فارغ از سمت و سوی سیاسی باید امکان دسترسی به رئیس‌جمهور را داشته باشند، گفت: متاسفانه شاهد برخوردهای تضعیف‌کننده در رسانه هستیم. محمدجواد حق‌شناس در ارزیابی تیم رسانه‌ای دولت گفت: فکر می‌کنم موقعیت رئیس‌جمهور به گونه‌ای است که اگر برنامه‌‌ای داشته باشند باید عموم رسانه‌ها فارغ از سمت و سوی سیاسی فرصت پیدا کنند تا دسترسی به رئیس‌جمهور داشته باشند و امکان اطلاع‌رسانی دقیق برای آنان فراهم شود.
وی با بیان اینکه رسانه‌ها باید به سمت حرفه‌ای شدن پیش بروند، تصریح کرد: ما باید این قدرت انتخاب را به مخاطب و مردم بدهیم و فکر می‌کنم در بخش رسانه باید بیشتر کار کنیم تا رسانه‌ها به لحاظ حرفه‌ای کارآمدی بیشتری پیدا کنند و هم باید رسانه‌ها مورد حمایت بیشتری از سوی دولت، وزارت ارشاد، سیستم قضایی و مجلس قرار بگیرد.
این فعال رسانه‌ای اصلاح‌طلب ادامه داد: متاسفانه شاهد برخوردهای تضعیف‌کننده در رسانه‌ هستیم و فرقی نمی‌کند که این برخورد از سوی تیم رسانه‌ای دولت، مجلس یا سایر نهادها با رسانه‌ها باشد. وی تصریح کرد: قبل از هرچیزی رسانه‌ باید خودش از خودش حمایت کند، رسانه‌ها نیز باید یک حمایت صنفی را نسبت به یکدیگر فارغ از سمت و سوی سیاسی داشته باشند و اگر برخورد نامناسبی را با یک رسانه مخالف با سیاست خود را دیدند، نباید استقبال کنند.
حق‌شناس در پایان خاطرنشان کرد: این باید به عنوان یک اصل مورد توجه قرار بگیرد چرا که اصل آزادی بیان و اصل دسترسی به منابع خبری امروز به عنوان یک اصل شناخته شده در دنیا مطرح است و رمز توسعه و آبادانی در کشور است که اگر کشورمان را دوست داریم باید فارغ از منافع حزبی و جناحی به این امر توجه کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdcbzab9.rhb88piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی