جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۴
کد مطلب : 113478
اقتدار ایران در منطقه با پیشرفت های فضایی

مرتجعان عرب هنوز حکم گاو شیرده را ایفا می کنند

مرتجعان عرب هنوز حکم گاو شیرده را ایفا می کنند

در حالی چند روز پیش پرتاب ماهواره نور با موفقیتی چشمگیر در مدار زمین قرار گرفت که قدرت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دانش و پیشرفت های فضایی بار دیگر بهت وحیرت ناظران سیاسی و بین الملل و البته محافل رسانه ای در اقصی نقاط جهان را باعث شد و البته این میزان از توانایی و اقتدار قابل مقایسه با برخی مرتجعان عرب که حکم گاو شیرده برای آمریکا هستند، نیست. کشورهای عربی وابسته به نفت هستند و نفت و دلارهای آنها خرج قدرت های پوشالی آمریکا و متحدانش و زورگویی هایشان می شود.
آمریکایی‌ها سران سعودی را برای حمله به مردم بیگناه یمن تحریک می کنند؛ برای حضورشان در منطقه از مقامات عربستانی پول دریافت می کنند و به طور کلی فکر و اندیشه و توانمندی های آنها را برای کسب دانش و فناوری کاملا در اختیار گرفتند و اجازه هیچ گونه پیشرفتی نمی دهند؛ حیف که این کشورهای مرتجع عربی همچنان افسار خود را در اختیار دولتمردان آمریکایی قرار داده اند.
ماهواره نور به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران صبح چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه با ماهواره بر قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت. برنامه فضایی کشور که از حدود ۲۰ سال پیش آغاز شد، در مسیر خود دچار افت و خیزهای مختلفی شد، چندی پیش و در دهه فجر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۸ بود که با رونمایی از پیشران فضایی سوخت جامد سلمان که دارای نازل متحرک بود، نیروی هوافضای سپاه از توان عملیاتی خود برای هدایت بهتر و کارآمدتر پیشران‌های فضایی در خارج از جو پرده برداشت. این پیشران به ‌واسطه نازل (خروجی) متحرک با بهره‌وری بالاتری امکان تغییر و اصلاح مسیر را در خارج از جو دارد. احتمال دارد که از پیشران سلمان در مراحل بالایی ماهواره‌بر قاصد استفاده شده باشد. مداری که ماهواره نور در آن قرار گرفته است، ۴۲۵ کیلومتر اعلام شده که احتمالاً مدار دایروی است یعنی در تمام مدت حرکت، ماهواره ارتفاع ثابتی نسبت به زمین خواهد داشت. پیش از این ماهواره‌های امید، رصد، نوید و فجر در مدار بیضوی ۲۵۰ در ۳۷۵ کیلومتر قرار گرفته بودند. در این نوع مدار، ماهواره روی یک مسیر بیضوی به دور زمین گردش می‌کند در نتیجه طی حرکت خود در کمترین فاصله ۲۵۰ کیلومتر و بیشترین فاصله ۳۷۵ کیلومتر در حال جابه‌جایی است. همین عبور از ارتفاعات کمتر سبب کاهش عمر مداری ماهواره می‌شود به ‌طوری که تمام چهار ماهواره فوق طول عمر ۳ ماه یا کمتر داشتند. پیش‌بینی می‌شود مراحل توسعه برنامه فضایی کشور در بخش ماهواره‌های نظامی با پرتاب ماهواره نور، با سرعت بیشتری به پیش رود. این برنامه برای رفع نیازهای عملیاتی مهم و به‌تأخیرافتاده در نیروهای مسلح شامل سپاه، ارتش و سایر نیروها یا ارگان‌های علاقمند به استفاده از خدمات فضایی در امور حساس دفاعی و امنیتی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.
این صحبت سرلشکر سلامی به احتمال فراوان مشخص می کند که ماهواره نور، حداقل یک سیستم تصویربرداری پیشرفته است و به سپاه توانایی رصد نقاط مختلف در کره زمین را می دهد. اما در خصوص اهمیت این دستاورد باید گفت که چندین دهه است که بار زیادی از عملیاتهای شناسایی و رصد فعالیت های کشورهای رقیب و دشمن چه در زمان صلح و چه در جنگ ها بر عهده ماهواره ها است. در زمان ۸ سال دفاع مقدس رژیم بعثی با دسترسی به تصاویر ماهواره ای که قدرت های بزرگ در اختیار آن قرار می دادند در چندین مرتبه توانست عملیات نظامی ایران را از قبل متوجه شده و باعث ایجاد تلفات و خسارات گسترده برای ما شود. امروزه بخش مهمی از توانایی های ارتش های جهان و سرویس های امنیتی و اطلاعاتی بر اساس تصاویر ماهواره ای قرار گرفته است. از دوره جنگ سرد تا به امروز بسیاری از مناقشات جهانی توسط تصاویر ماهواره ای کشف شده و در خیلی از پرونده های مهم بین المللی این تصاویر ماهواره ای بودند که باعث شدند حقیقت آشکار شود.
بطورحتم این بخش از توانایی ها در رده دارایی های استراتژیک بوده و کمتر کشوری حاضر است آن را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارد. ورود این توانایی به دارایی های سپاه پاسداران دریچه جدیدی را به روی فرماندهان نظامی و اطلاعاتی ایران باز کرده و به آنها کمک می کند تا در طرح ریزی های نظامی و اطلاعاتی خود با دقت بسیار بیشتری عمل کرده و برآورد بهتری از نقاط حساس در اطراف ایران و در کل جهان داشته باشند.
شاید آن روزی که ترامپ با غرور و خوشحالی، تصویر نقص فنی ماهواره بر کشورمان را در توییتر خود منتشر کرد، فکرش را هم نمی کرد که در مدتی کوتاه، این بار ماهواره مدرن ایرانی بالای سر تاسیسات و مراکز حساس آمریکا قرار گرفته و تا بیش از ۱ یا ۲ سال، به رصد مداوم آنها بپردازد که "یدالله فوق ایدیهم.
در همین رابطه سناتور آمریکایی با اشاره به اقدام اخیر ایران در پرتاب نخستین ماهواره نظامی خود به فضا گفت؛ از هر طریق، ایران امروز در خاورمیانه قدرتمندتر و آمریکا ضعیف‌تر شده است. کریس مورفی اقدام ایران در پرتاب نخستین ماهواره‌ نظامی خود دلیل بیشتری بر این موضوع است که سیاست دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران تنها به تقویت این کشور منجر شده و باعث شده تا ایران تهاجمی‌تر عمل کند.
وی ادامه داد: نخست، زمانی که ترامپ قدرت را در دست گرفت ایران نیروهای آمریکایی را در عراق هدف قرار نمی‌داد. اوباما (رئیس جمهور سابق آمریکا) ایران را متقاعد کرده بود تا نیروهای نیابتی خود را به همراه ما و در جنگ علیه داعش بفرستد.
مورفی در این پیام‌های توئیتری مدعی شد: هم اکنون، ایران و نیروهای نیابتی‌اش به طور منظم در حال هدف قرار دادن نیروهای آمریکایی هستند و اگر چه ترامپ به ما گفت که کشتن (ترور سردار سپهید شهید) سلیمانی باعث بازدارندگی ایران می‌شود اما از زمان ضربه به سلیمانی حملات به نیروهای آمریکا افزایش و نه کاهش یافته است. این سناتور ایالت کانکتیکت اضافه کرد: ترامپ توافق هسته‌ای را متلاشی کرد و به ما قول داد تا یک سیستم جدیدی از فشار بین‌المللی برای مجبور کردن ایران برای توافق جدید بهتری، ایجاد کند. آشکار این موضوع بدبختانه با شکست مواجه شد. هیچ کسی تحریم‌های جدیدی را تایید نکرد و ایران برنامه هسته‌ای خود را از سر گرفت و هیچ توافق جدید بهتری هم بوجود نیامد.
مورفی افزود: ایران تقریبا در هر جایی که نیروهای نیابتی دارد قدرتمندتر است. خروج ترامپ از سوریه باعث قدرتمند شدن اسد شد. ایران و حوثی‌های یمن بیش از هر زمان دیگری نزدیکتر شده‌اند. حزب‌الله کنترل لبنان را در دست گرفته است و تهران بیش از گذشته در بغداد نفوذ دارد. وی در پایان این رشته توئیت‌های خود نوشت: سیاست ترامپ در خروج سیاسی، تحریم‌های اقتصادی یکجانبه و تشدید نظامی غیر راهبردی کورکورانه هیچ دستاوردی جز بازی کردن در زمین ایران نداشته است. آنها قدرتمندتر شده و ما ضعیفتر شده‌ایم و پرتاب این ماهواره تایید بیشتری بر این موضوع است.
عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در واکنش به خبر پرتاب ماهواره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت که موفقیت ایران در این مسئله دشمنان را خشمگین کرده است. بدر الزیادی با اشاره به موفقیت ایران در پرتاب ماهواره گفت: تهدیدات آمریکا غیر جدی و تنها تبلیغ رسانه‌ای بود. وی در ادامه احتمال وقوع جنگ میان ایران و آمریکا را با توجه به شرایط بد اقتصادی و شیوع ویروس کرونا بعید دانست.
الزیادی ادامه داد که وظیفه عراق امروز حفاظت از حاکمیتش و عدم گرایش به هر طرفی است، این عضو کمیسیون امینت و دفاع عراق همچنین گفت که وظیفه عراق این است که به متجاوزان اجازه ندهد، از این کشور به عنوان نقطه آغاز حملات خود استفاده کنند و تأکید کرد که عراق به هیچ کس اجازه نخواهد داد برای حمله به کشوری دیگر از حریم هواییش استفاده کند.
بدر الزیادی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اینکه عراق از از میان ایران و آمریکا به کدام محور خواهد پیوست گفت که اگر عراق مجبور شود روزی به یکی از دو محور آمریکا یا ایران بپیوندد، آن وقت، این مسئله به دولت واگذار می‌شود زیرا این دولت است که پس از بررسی موضوع و کسب موافقت پارلمان، تصمیم می‌گیرد که به کدام طرف بپیوندد.
همچنین یک روزنامه لبنانی اعلام کرد، عملیات قرار دادن ماهواره نور بر موشکی که آن را به فضا حمل کرد محرمانه و سریع و تنها در دو ساعت قبل از پرتاب انجام شد به همین دلیل دستگاه‌های مربوطه بین‌المللی نتوانستند قبل از پرتاب، آن را رصد کنند.
روزنامه لبنانی «البناء» در گزارشی در همین باره نوشت، ایران در نمایشی غافلگیرانه و سریع از توانایی فنی و علمی خود موفق به پرتاب ماهواره نور و قرار دادن آن در مدار شد بدون اینکه ماهواره‌های آمریکایی و اروپایی بتوانند عملیات آماده‌سازی برای پرتاب این ماهواره را رصد کنند.
این روزنامه در ادامه به نقل از منابع خودش نوشت: عملیات قرار دادن ماهواره نور بر موشکی که آن را به فضا برد به شکل محرمانه، سریع و حداکثر در دو ساعت انجام شد به نحوی که دستگاه‌های رصد بین‌المللی و شرکت‌های ویژه این کار چیزی از علمیات پرتاب نفهمیدند جز پس از آنکه ماهواره نور در مدارش در دور زمین قرار گرفت.
در ادامه این گزارش آمده: عملیات شلیک موشک حامل این ماهواره از هیچ کدام از مراکز شناخته شده موشک‌های ایران صورت نگرفته بلکه از طریق یه سکوی متحرک انجام شد وعملیات شارژ سوخت در مخزن موشک تنها دو ساعت قبل از پرتاب صورت گرفت.

https://siasatrooz.ir/vdcbzfb8wrhb8ap.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی