سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲
کد مطلب : 95017

انقلاب اسلامی ایران و ادبیات سیاسی جدید

انقلاب اسلامی ایران در شرایطی به پیروزی رسید، که تحولات مهمی در منطقه رخ می‌داد. سرخوردگی اعراب پس از...

انقلاب اسلامی ایران در شرایطی به پیروزی رسید، که تحولات مهمی در منطقه رخ می‌داد. سرخوردگی اعراب پس از شکست‌هاي پیاپی و احساس ناامیدی از رهبرانی که در آن زمان راه نجات ملت‌های عربی را تنها در اعتماد به احساسات ملی‌گرایانه و عربیت می‌دانستند، شرایط جدیدی را ایجاد کرده بود که دستاورد آن تسلیم و عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و شدت گرفتن فرایند سازش در منطقه بود. در آن زمان جنبش‌هایی که در مبارزه با رژیم صهیونیستی شکل گرفت نیز هیچگونه افق و نقشه راهی نداشتند. اینجا بود که اردوگاه سازش و مذاکرات تقویت شد.
نتیجه این شد که سطح آرمان ملت فلسطین کاهش یافت و حتی همان اندک امتیازاتی که در آغاز مذاکرات قرار بود به طرف فلسطینی داده شود، به فراموشی سپرده شد.
در چنین شرایطی انقلاب ایران به پیروزی رسید. بررسی شرایط منطقه‌ای و جهانی آن روزها، اهمیت شکل‌گیری و انبوه توطئه‌ها علیه ایران را بیشتر آشکار می‌کند. انقلاب ایران دارای یک نقشه راه و رهبری قدرتمندی بود که پیش از پیروزی نیز راهبردهای داخلی و خارجی انقلاب را ترسیم کرده بود. همین موضوع نگرانی غرب را بیشتر می‌کرد، چراکه آنان به خوبی پی برده بودند که قرار نیست این انقلاب در درون مرزهای ایران بماند.
ناگهان و به سرعت آنچه که برای غرب نباید اتفاق مي‌افتاد، رخ داد. موضوعی که از مدت‌ها پیش نگران روی کار آمدن آن بودند، شکل‌گیری مفهوم اسلام سیاسی که به پستوی خانه محدود نمی‌شود. اسلامی که انگلیس و غرب باید از آن نگران باشد. نکته مهم اینجاست که ملت‌های جهان با پیروزی ایران در برابر الگوی جدیدی قرار گرفتند که به هیچ‌یک از اردوگاه‌های شرق و غرب تکیه نداشت و تنها براساس آموزه‌های اسلامی و خودباوری تلاش می‌کرد تا راهکار نجات ملت‌های اسلامی را در آن جست وجو کند. جنبش‌های جدیدی در فلسطین و منطقه شکل گرفت که پسوند اسلامی داشتند و حتی برخی از گروه‌های دموکراتیک نیز در روند مبارزه خود از الگوی انقلاب اسلامی ایران بهره گرفتند.
نگرانی از ایجاد الگوی اسلام اصیل، غرب را بر آن داشت تا با ایجاد یک جایگزین انحرافی برای اسلام، آن را از مسیر دور کند. تئوری‌پردازان غربی براین باور بودند که تنها راه آسیب رساندن به این دین، کپی‌برداری و ارائه نسخه تقلبی از آن است. البته ظرفیت اقلیتی که در جهان اسلام، درک درستی از آموزه‌های اسلامی نداشت و برداشت‌های غلط و تفسیرهای خطرناکی از دین داشتند، به آنان برای پیمودن این راه کمک کرد. داعش و گروه‌های تکفیری نیز در برابر محور مقاومت و برای از بین بردن مفهوم ارزشمند مقاومت اسلامی و تخریب آن ایجاد و از سوی غرب مدیریت می‌شوند.
و امروز مقاومت در منطقه با الهام از اندیشه مقاومت انقلاب اسلامی ایران، ادبیات سیاسی جدیدی را در منطقه حاکم کرد و شرایط جدیدی را بوجود آورد که چالش مهم غرب در منطقه است.
محور مقاومت توانسته است، اندیشه خود را در تمامی منطقه و نیز افکار عمومی و آزادی‌خواه جهان ترویج نماید. توازن سیاسی و نظامی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و منطقه یکی از دستاوردهای جدی است. مقاومت در لبنان، عراق، سوریه و یمن و فلسطین از نظر نظامی، سیاسی و رسانه‌ای توانمند و قدرتمندتر شده است. و امروز باید گفت این اندیشه و گفتمان مقاومت اسلامی است که راه را با تمام دشواری برای رسیدن به افق‌های برتر آینده می‌پیماید. افقی که آینده سیاسی و اقتصادی ملت‌های اسلامی در آن تضمین شده است. گفتمان انقلاب اسلامی ایران در تمامی منطقه و جهان، توانست الگوی جدیدی در برابر ملت‌ها قرار دهد و آنچه که امروز بی‌تردید در منطقه می‌گذرد دستاورد عملی این گفتمان است.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcbzgb9.rhbs8piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی