شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۸
کد مطلب : 115674
ادعاهای بشر دوستانه آمریکا و ناتو پس از ۱۹ سال همچنان محقق نشده‌اند

سوء تغذیه ۱۵ میلیون افغان پیامد اشغال افغانستان

سوء تغذیه ۱۵ میلیون افغان پیامد اشغال افغانستان

آمریکا و ناتو در حالی از ۱۹ سال پیش افغانستان را با ادعای کمک به توسعه و رفاه اقتصادی و امنیت اشغال کرده‌اند که به گفته دفتر برنامه جهانی غذا در کابل، تا اواخر سال جاری میلادی ۱۵ میلیون نفر از جمعیت افغانستان با کمبود مواد غذایی مواجه خواهند شد.
۱۹سال پیش به بهانه حادثه ۱۱ سپتامبر آمریکا و ناتو اقدام به اشغال افغانستان کردند در حالی که شعار اهدا زندگی بهتر برای افغانستان را سر داده و با این ادعا نیز حضور بلند مدت در این کشور را تویجه کردند. اکنون در حالی ۱۹ سال از آن زمان می‌گذرد که نه تنها این ادعاها محقق نشده بلکه هر روز بر رنج این ملت افزوده می‌شود. «وحیدالله امانی» سخنگوی این اداره گفت که هم اکنون ۱۲ میلیون با کمبود مواد غذایی مواجه‌اند و این رقم تا دو ماه دیگر به ۱۵ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.امانی افزود که حدود ۶۰ درصد این افراد را کودکان تشکیل خواهند داد.وی تاکید کرد که شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، وضعیت اقتصادی مردم افغانستان را با بحران جدی مواجه کرده‌است.از سوی دیگر، جنگ و ناامنی نیز سبب شده که بسیاری از مردم در مناطق جنگی خانه‌های خود را ترک و با کمبود غذایی مواجه شوند. وزارت امور مهاجرین افغانستان نیز اعلام کرد که هم اکنون حدود ۲ میلیون نفر از خانه‌های خود در داخل این کشور آواره شده‌اند. پیش از این نیز دفتر حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد افغانستان از نگاه بحران غذایی در جایگاه سوم قرار دارد و در آن کشور صدها هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه شدید، به درمان فوری نیاز دارند.این سازمان در تازه‌ترین گزارش خود تاکید کرد که میزان کودکانی که در افغانستان از سوءتغذیه رنج می‌برند، در ۲۰۱۹ میلادی با ۲۵ درصد افزایش نسبت به یک سال پیش از آن، به ۲.۵ میلیون رسیده است که از آن جمله ۷۰۰ هزار تن به سوءتغذیه شدید دچار شده اند که به درمان فوری نیاز دارند.
یونیسف همچنین اعلام کرد برای محافظت از کودکان از بدترین تأثیرات کووید-۱۹، باید اکنون برای ادامه خدمات ضروری تغذیه‌ای برای کودکان آسیب‌پذیر در افغانستان اقدام صورت گیرد. در گزارش شبکۀ جهانی علیه بحران غذایی، یمن در ردۀ اول، جمهوری دموکراتیک کنگو در جایگاه دوم و افغانستان در جایگاه سوم قرار گرفته است. خبر دیگر از افغانستان آنکه معاون دوم رئیس جمهور افغانستان در اظهاراتی طالبان را به شکست مذاکرات بین افغانی متهم کرد. «سرور دانش» معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان، در اظهاراتی گفت: طالبان مذاکرات فعلی میان دولت و این گروه را به بن‌بست کشانده اند.دانش در یک برنامه در دادستانی کل افغانستان گفت که طالبان با اصرار بی‌جا روی بعضی موضوعات در «طرز کار مذاکرات» این روند را به بن‌بست کشاند.با گذشت حدود یک ماه از آغاز مذاکرات طرفین در دوحه قطر، هنوز هیات‌های مذاکره کننده نتوانستند روی طرز کار مذاکرات به توافق برسند.پیش از این گفته شده بود که طالبان اصرار دارند که تنها فقه حنفی و موافقتنامه طالبان و آمریکا در این روند مبنای حل اختلافات باشد اما دولت در مقابل بر در نظر گرفتن فقه جعفری و اعلامیه مشترک آمریکا و دولت نیز اصرار دارد.در هفته گذشته اعلام شد که هیات دولت راه‌های جایگزین را پیشنهاد کرده اما طالبان همچنان بر خواست خود تاکید دارد.سرور دانش در صحبت های امروز خود گفت که دولت به طالبان پیشنهاد کرده که مبنای حل اختلافات، قرآن، سنت و شریعت قرار گیرد اما طالبان همچنان بر موافقنامه این گروه با آمریکا اصرار دارد.

https://siasatrooz.ir/vdcbzsb8arhb80p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی