سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۳
کد مطلب : 86747
كارشناسان و نمايندگان مجلس تاكيد كردند

منتقدان اهرم فشار دولت در مقابل غربي‌ها

منتقدان اهرم فشار دولت در مقابل غربي‌ها

نمايندگان مجلس و كارشناسان حضور منتقدان توافق ژنو در رسانه ملي را اهرم فشاري براي مقابله با زياد‌خواهي‌ها و اظهارات گستاخانه غربي‌ها ارزيابي كردند.
پس از آنكه نمايندگان مجلس در نامه‌اي به رئيس رسانه ملي خواستار حضور منتقدان توافق ‍ژنو در رسانه ملي شدند، بسياري از محافل رسانه‌اي و سياسي اين امر را به عنوان حمله به تيم هسته‌اي در فاز جديد عنوان كردند.
اظهارات دو روز گذشته حميد رسايي نماينده مجلس در جلسه علني مجلس كه شكست مذاكرات قطعي مي‌دانست غوغايي در اين‌باره به پا كرده. وي گفته بود كه مذاکرات ژنو قطعاً به بن‌بست مي‌رسيد و توافق ژنو و اجرايي نبودن و بر خلاف مصالح کشور بودنش به زودي روشن خواهد شد.
اين نماينده مجلس که همزمان با پايان دولت دهم، انتقادات و اعتراض‌هاي شديدي عليه دولت يازدهم داشته، ادامه داده است: وندي‌شرمن ادعا مي‌کند که به آقاي ظريف نزديک شده و آنها همديگر را با نام کوچک صدا مي‌کنند و درباره مسائل خصوصي يکديگر صحبت مي‌کنند. وي همچنين تأکيد کرده است: دولت نيز به دليل اينکه تمام تخم مرغ‌هاي خود را در سبد برداشتن تحريم‌هاي ظالمانه قرار داده و هيچ طرح اقتصادي مبتني بر مد نظر گرفتن توان داخلي کشور ندارد، با انفعال در برابر زياده‌خواهي‌ها تلاش مي‌کند توافقنامه ژنو را به سرانجام برساند و به زعم خود تحريم‌ها را بردارد و گشايش در زندگي مردم ايجاد کند. همين نکته سبب شده تا جبهه استکبار سياست تحقير و تحميل را در پيش بگيرد.
اما کار به همين جا ختم نشده است. همزمان با طرح اين انتقاد رسايي به مذاکرات ، ۱۱۰ نماينده مجلس نيز در نامه‌اي به عزت‌الله ضرغامي، رئيس سازمان صدا و سيماي کشور از وي خواستند که در کنداکتور برنامه‌سازي تلويزيون جاي منتقدان مذاکرات ژنو را خالي نگذارد.
اگر چه پيشتر اين درخواست نمايندگان از سوي ضرغامي با اين استدلال رد شده بود که حمايت از توافقنامه ژنو در دستور کار رسانه ملي است و فعلا رويکرد انتقادي به مصلحت نمي‌باشد، اما نمايندگان مي‌گويند اين رويكرد در جهت منافع كشور و خدمت به دولت است و اهرمي براي مقابله دولت با زياده‌خواهي‌هاي غرب به شمار مي‌رود.

همه بايد اظهار‌نظر كنند
صفر نعیمی نماینده آستارا و عضو كميسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در اين‌باره به سياست روز گفت: با توجه به اينكه موضوع مهم است در اينجا بحث حضور منتقدين تنها مطرح نيست، بلكه مسئله اين است كه همه بايد از آگاهي كافي در مورد تصميم‌گيري در اين امر مهم برخوردار باشند.
وي كه خود از جمله نمايندگاني است كه به ضرغامي در اين‌باره نام نوشته‌اند افزود: مخالفت معنا ندارد. موضوع اين نيست كه درباره اين مسئله در جلسات و كميسيون‌هاي مسئولين براي يكديگر روشنگري كنند، بلكه موضوع اين است كه اين امر براي مردم روشن شود.
نعيمي با بيان اينكه اقدامات گستاخانه پارلمان اروپا، ديدار با سران فتنه و جنبش سبز و غيره بايد براي عموم مردم روشن شود و مجلس مخالفين به عنوان اهرم قدرتي در دست دولت و در برابر زياد‌طلبي‌هاي غرب قرار گيرد تصريح كرد: شرايط براي اطلاع‌رساني به عموم مهيا نمي‌شود مگر اينكه رسانه‌ها به كمك مسئولين بيايند و اظهارنظرها در جرايد، نشريات و شفاف‌تر از همه رسانه ملي به وي‍ژه سيماي جمهوري اسلامي مي‌توانند مطرح شوند و با حضور منتقدان شرايط براي كمك به دولت فراهم شود.
اين نماينده مجلس با تاكيد بر اينكه فعاليت تيم مذاكره‌كننده مورد پشتيباني نمايندگان مجلس قرار دارد خاطر نشان كرد: از سوي ديگر، نقد نيز بر اين فعاليت حاكم است. انتقاد از توافق ژنو به اين معنا نيست كه دولت خطايي را مرتكب شده است. اگر انتقادي وجود دارد به زياد‌خواهي‌هاي غربي‌هاست. پارلمان و نمايندگان اتحاديه اروپا بايد بدانند كه اگر بخواهند در ايران فعاليت كنند بايد فعاليت آنها مطابق با قوانين و مقررات جمهوري اسلامي باشد و قوانين ما را محترم بشمارند.
نعيمي گفت: به عنوان مثال اروپايي‌ها در مسئله حقوق بشر ادعاهايي غير‌واقعي‌اي را در مورد ايران مطرح كرده بودند و مي‌گفتند كه كودكان در ايران اعدام مي‌شوند چنين موضوعي حقيقت ندارد و آنها مي‌خواهند از اين مسائل براي امتياز‌گيري در مسئله هسته‌اي استفاده كنند. آنها حتي مصداق و شاهدي براي ادعاهاي خود ندارند. آقاي آملي لاريجاني رئيس قوه قضائيه در اين مورد گفتند كه اگر موردي وجود دارد شما او را معرفي كنيد.
سخنگوي فراكسيون رهروان ولايت درباره اينكه امكانات صدا و سيما براي نمايندگان افزود: مسئله اين نيست كه چطور امكاناتي وجود دارد. اختلافي در اين‌باره ميان اكثريت و اقليتي وجود دارد كه بايد حل شود و همه نمايندگان كه حق اظهار‌نظر دارند اما در نظر دارند كه مقام معظم رهبري خط و خطوط مسئله هسته‌اي را مشخص كرده‌اند ايشان فرمودند من به مذاكره خوشبين نيسم اما شما برويد و مذاكره كنيد. اگر نتيجه حاصل شد چه بهتر و اگر نشد نيز زبان يك تعداد كه همواره نق مي‌زنند بسته مي‌شود. اين موضوع در خفا نمي‌ماند و مردم هوشيارانه اين مذاكرات را ادامه مي‌دهند.
نعيمي گفت: مردم به رهبر خود اقتدا كرده‌اند و فرمايشات ايشان را به جان دل مي‌گيرند. مردم ايران با هوش هستند، مذاكرات را رصد مي‌كنند و فرمايشات رهبري به گوش جان دريافت مي‌كند.
وي تاكيد كرد ما تلاش مي‌كنيم كه مردم در يك جا نمانند، دائما در حال حركت باشند. ما نمي‌خواهيم بر نكته‌اي غير‌واقعي سرپوش بگذاريم و حقيقت را كتمان كنيم. به گفته نعيمي يكسري از مسائل نيز وجود دارد كه موجب مي‌شود تا حدودي حق را به مسئولين مذاكرات داد كه بخواهند مذاكرات هسته‌اي محرمانه بماند.
ما به عقايد، گفتمان‌ها و‌... توجه داريم و اظهارنظر‌ها براي ما مهم است، بايد در اين زمينه خطوط قرمز را رعايت شود و همه بدانند كه خط قرمز ما همان مسائل مورد نظر رهبري است.

مذاكره‌كنندگان، مخالفان و كارشناسان به ميدان بيايند
حشمت‌الله فلاحت‌پيشه كارشناس سياسي نيز در مورد اين اقدام نمايندگان به سياست روز گفت: بايد از سه دسته افراد براي اظهار‌نظر در مورد توافق ژنو در سيما دعوت شود. اول خود مسئولين مذاكره‌كننده و دولت هستند دوم منتقدين و سوم هم كارشناسان بي‌طرف هستند.
وي افزود: حضور منتقدين در اين رسانه اجازه مي‌دهد كه آنها مسائل خود را مطرح كنند و انتظار مي‌رود كه صدا و سيما به شكل يك‌جانبه عمل نكند.
نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه انتظار برنامه‌هاي سيما به نكات مهم و قابل توجه بپردازد تصريح كرد: صدا و سيما نبايد وارد مسائل فرعي شود. موضوع هسته‌اي يا مذاكره با امريكا بايد با حضور كارشناسان منتقد و بي‌طرف مورد بررسي قرار گيرد: اين كار مي‌تواند در قالب مذاكره حساب شود.
فلاحت پيشه گفت: در عين حال منتقدين بايد به گونه‌اي برخورد كنند كه سياست خارجي كشور صدمه نبيند و منافع ملي مورد ملاحظه قرار گيرد. ما نبايد خودمان براي خودمان مسئله‌سازي كنيم. در مذاكرات هسته‌اي ايران اجازه نداد تا مسائل غير‌هسته‌اي مطرح شود و در آخرين مذاكرات هيات ايراني حاضر نشده در مورد مسائل نظامي و غير‌هسته‌اي مذاكره كند.

جامعه تك صداي نيست
سيد‌حسين نقوي‌حسيني نماينده ورامين و عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي نيز درخواست نمايندگان را مسبوق به سابقه دانست و در اين‌باره به سياست روز گفت: زماني كه رئيس‌جمهور از منتقدين توافق ژنو انتقاد كردند اين امر مورد توجه قرار گرفت در آن زمان نامه‌اي براي آقاي ضرغامي از طرف ۱۸ تن از نمايندگان نوشتند و اين نوع انتقاد را شايسته ندانستند. آنها از ضرغامي خواستند كه درباره اين موضوع گفت‌وگو كنند كه تا نشان دهند كه منتقدين كم‌سواد نيستند. اما در ارتباط با آن نامه پاسخ عملياتي دريافت نشد. وي گفت: البته آقاي ضرغامي تك‌تك به نمايندگان پاسخ داد و دلايل خود را عنوان كرد اما پاسخ داده نشد.
عضو كميسيون امنيت ملي با اشاره به اينكه انتقادات نيز با به گوش مردم برسد و اينطور نباشد كه يك طرفه‌ روي توافق مانور داده شود اما ملت از آن بي‌خبر باشند.
وي با تاكيد بر اينكه نامه به هدف اطلاع آحاد مردم از توافق ژنو نوشته شد تصريح كرد: نمايندگان مي‌خواهند فرصتي به شكل مناظره يا غيره ايجاد شود تا منتقدين هم صحبت خود را مطرح كنند. جامعه ما تك صدايي نيست بايد ديدگاه‌هاي مختلف مطرح شود و طرف غربي بداند كه نسبت به ديدگاه‌هاي گستاخانه او واكنش‌هاي شديدي وجود دارد و مردم اراده‌هاي ديگري هم دارند.
نقوي اين امر را به نفع كليت سياست خارجي دانست و گفت: در كل با مذاكرات موافق هستيم و معتقديم كه منافع ملي كشور مطرح است و همه بايد به دولت در اين زمينه كمك كنند اما اين به معناي ناديده گرفتن نقاط ضعف نيست.

كتايون مافي

https://siasatrooz.ir/vdcbzzbw.rhb0apiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی