سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳
کد مطلب : 93894
ناجا زیر ذره‌بین سیاست روز؛

مردمی شدن، شعاری که ۶۶ درصد محقق شده است

مردمی شدن، شعاری که ۶۶ درصد محقق شده است

شاید یکی از نکات مثبتی که از نامگذاری روزهای تقویم به نام ارگان خاص می‌توان نام برد پرداختن به عملکرد آن ارگان خاص و آنالیز کردن فعالیت‌های آن و به نوعی ساده‌تر دیده شدن آن باشد. در هفته ناجا قرار داریم هفته‌ای که قرار است نیروی انتظامی را رصد کرده و بررسی کنیم. از این نیروی زحمتکش تشکر کنیم و در عین حال نقدهای منصفانه با توجه به عملکرد و اهداف تعریفی آنها داشته و کاری کنیم که برای ادامه خدمت این ارگان بتوانیم نظر مردمی را نسبت به عملکردها فارغ از جناح‌بندی‌ها و فارغ از آمارها و خدمات ارائه شده گزارش کنیم تا شاید برای بهتر شدن و قرار گرفتن در ریلی که هدف‌گذاری کرده‌اند، کمک کنیم.
با این هدف نگاهی داریم به نیروی انتظامی در هفته ناجا: شاید نخستین هدفی که نیروی انتظامی بنا به جایگاهش برای خود تعریف کرده باشد «مردمی‌شدن است» چیزیکه شاید همه سازمان‌ها و ارگان‌ها در نهایت اقدامات خود این موضوع را هم جز اهداف خود تعریف کرده‌اند. شعار امسال هفته ناجا نیز در حالی بر این محور انتخاب شده که بررسی شعارهای پلیس طی یک دهه گذشته نشان می‌دهد نیروی انتطامی به دنبال همراه‌کردن مردم و تقویت چهره پلیس به عنوان نیرویی «مردمی اما مقتدر» است. شعاری که به گفته سردار اشتری مبنی بر رضایت ۶۶ درصدی مردم از عملکرد ناجا می‌توان قبول کرد ۶۶ درصد آن محقق شده است.

از انتخاب روز تا هفته‌ای به نام ناجا
اوایل دهه ۷۰، هنوز چند ماهی بیشتر از تصویب قانون تشکیل نیروی انتظامی و آغاز به کار شکل جدید پلیس در ایران نگذشته بود که در زمان سردار سیف‌اللهی دومین فرمانده ناجا، روزی به نام «نیروی انتظامی» در تقویم رسمی کشور ثبت شد و بر این اساس بیست و هفتم تیرماه به نام روز نیروی انتظامی در کشور معرفی شد.
در آن ایام گرچه پلیس موقعیت و جایگاه امروزی خود را در جامعه و حوزه تامین امنیت کسب نکرده بود اما روسا و فرماندهان پلیس‌های تخصصی با ارائه گزارشی از عملکرد خود و نیز ارائه خدماتی به شهروندان تلاش کردند تا زمینه شناخت بهتر پلیس از سوی جامعه را فراهم کنند. اما از سال ۷۸ سیزدهم مهربه عنوان روز نیروی انتطامی معرفی شد و به این ترتیب نیروی انتظامی یک هفته‌ فرصت ارائه گزارش عملکرد دارد. معمول است که در این ایام، پلیس با انتخاب یک شعار، مهم‌ترین اهداف و چشم‌اندازهای خود در سال پیش‌ رو را مطرح می‌کند.

شعارهای هفته ناجا در یک دهه گذشته
بررسی شعارهای هفته ناجا از سال ۸۵ تا کنون بیانگر این است که پلیس در اواسط دهه ۸۰ به دلیل تقارن ماه مبارک رمضان با هفته ناجا، شعار خود را با محوریت مسائل اخلاقی، مذهبی و اعتقادی انتخاب می‌کرد اما در سال‌های اخیر تاکید ناجا بر موضوع «اقتدار همراه با مردم‌داری» و «ارائه خدمات مطلوب به شهروندان» بوده است. این روند در نامگذاری شعار هر سال بیانگر این است که ناجا به دنبال گسترش تعاملات خود با جامعه‌ و قشرهای مختلف آن است.
شعار نیروی انتطامی در سال ۸۵، «پلیس امین، ‌جامعه ایمانی و امنیت پایدار» ۸۶، «افزایش امنیت اجتماعی و اخلاقی با تداوم معنویت رمضانی» سال ۸۷ «هدف من، امنیت و آرامش توست» بود اما «انضباط، امنیت و سرمایه اجتماعی» سال ۸۸ «اعتماد شما پایه اقتدار ماست» برای سال ۸۹ نام گرفت. «سهم من در امنیت و آرامش»، «سرمایه اجتماعی، اساس اقتدار ما»، «اقتدار پلیس در سایه مردم‌داری، قانون‌مداری و روزآمدی»، «پلیس، تلاش جهادی، کارآمدی، اقتدار» و «اقتدار پلیس، همدلی، همزبانی، امنیت و آرامش» نیز همه عناوین شعار ناجا از ابتدای دهه نود تاکنون بوده است.
با نگاهی به این شعارها می‌توان نتیجه گرفت پلیس، مسیری طولانی را در رسیدن به اهداف و چشم‌اندازهای خود پیش رو دارد و برای تحقق این مهم باید نسبت به آموزش پرسنل خود و به‌روزرسانی تجهیزات و خدماتش اقدام کند. این روند گرچه آغاز شده است اما سرعت بیشتری می‌خواهد تا رضایت بیش از ۹۰ درصد مردم از عملکرد پلیس را در پی داشته باشد. در این شرایط است که می‌توان گفت «تنها مجرمان و قانون‌گریزانند که از پلیس دل خوشی ندارند.» چیزی که هدف اصلی از تشکیل نیروی انتظامی بوده است.
اما در این بین مخابره برخوردهایی که گاها توسط افرادی با لباس ناجا (البته شاید خودسر) با مردم صورت می گیرد (خصوصا در گشت ارشاد) می‌تواند نکته تاریکی باشد که نیاز به توضیح مسئولان این ارگان و البته تنبیه خاطیان و اعلام عمومی دارد. چیزی که شاید تاکنون هم انجام شده و فقط به سمع مخاطبان پرشمار این ارگان نرسیده است.

طراحی و ساخت ۵۴ نوع تجهیزات بازدارنده
فرمانده یگان‌های ویژه نیروی انتظامی با اشاره به اینکه ساخت تجهیزات بازدارنده متناسب با تهدیدات در طول سه سال گذشته ساخته شده است، افزود: تاکنون بیش از ۵۴ مورد از این تجهیزات طراحی و ساخته شده است.
به گزارش مهر، سردار حسن کرمی با اشاره به اولویت‌های انجام شده برای اجرایی کردن راهبردها و تاکتیک‌های میدانی، گفت: طراحی و اجرای آموزش‌های نوین، آمادگی جسمانی، آمادگی عملیاتی، آمادگی علمی و بصیرتی از جمله اولویت‌های کاری یگان ویژه است.
وي از راه‌اندازی واحدهای حرفه‌ای و پشتیبانی مثل یگان ضد اغتشاش زن، حافظ صلح، پشتیبانی هوایی، پلیس افتخاری، یگان انتظامی ورزشگاه و دریا خبر داد و گفت: طی سه سال اخیر توان رزم یگان ویژه را در حد قابل توجهی ارتقا داده‌ایم و سعی داریم این روند رو به رشد همچنان ادامه داشته باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcc04qo.2bq1o8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی