سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۹
کد مطلب : 89664

ترور خاموش رهبران جهاد اسلامی

پس از جنگ ۵۰ روزه غزه، خانمی به نام «أمل علوی» با خالد البطش مسئول روابط خارجی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تماس تلفنی برقرار کرد و درخواست مصاحبه‌ای اختصاصی با رمضان عبدالله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی را داشت.
این خانم خود را رییس هیئت تحریریه روزنامه «الأمل العربی» مغرب معرفی کرد و گفت که حامی مقاومت و از نزدیکان خانواده پادشاهی مغرب نیز مي‌باشد. خالد البطش نیز خبر این تماس تلفنی را به زیاد النخالة معاون دبیر کل جنبش جهاد اسلامی رساند. النخالة نیز توافق کرد تا این خبرنگار برای مصاحبه به لبنان بیاید.
پس از گذشت چند روز، جهاد اسلامی مجدداً با وی (که در قبرس بود) تماس گرفت و به او خبر داد که مصاحبه را به دلایل خاصی (که مد‌نظر جنبش جهاد اسلامی بود) لغو کند اما او اصرار داشت که به هر شکل ممکن مصاحبه انجام شود.
جنبش جهاد اسلامی پس از بررسی‌هاي فراوان، با این مسأله موافقت کرد و قرار شد تا خبرنگار مذکور صبح جمعه ۲۱ شهریور‌ماه ۱۳۹۳ به بیروت بیاید. جنبش جهاد اسلامی تصمیم گرفت تا زیاد النخالة را برای استقبال از این خبرنگار به فرودگاه بفرستد، زیرا او از نزدیکان خانواده پادشاهی مغرب بود و همراه او یک هیئت از دیوان پادشاهی مغرب که حامی مقاومت هستند مي‌آمدند.
اما به دلایلی که مشخص نیست، النخالة به فرودگاه نرفت. وی برای استقبال به هتل اقامت این خبرنگار رفت. النخالة و همراهانش هنگام ورود به اتاق، با اتاقی خالی از سکنه روبرو شدند و احساس کردند که تله‌ای در کار است، لذا به سرعت خارج شدند.
پس از این قضیه، تیتر برخی مطبوعات این بود که رهبران جهاد اسلامی به یک خبرنگار زن در هتلی در بیروت تجاوز کرده‌اند. بلافاصله پس از انتشار چنین خبری، سرویس امنیتی و اطلاعاتی جنبش جهاد اسلامی وارد میدان شد و اقدام به جمع‌آوری اطلاعات در این زمینه و افشای حقیقت کرد.
این جنبش اعلام کرد که این خبرنگار، یک جاسوس سرویس اطلاعاتی موساد اسرائیل بوده است که با سرویس‌هاي اطلاعاتی برخی کشورهای عربی و غربی در زمینه ترور رمضان عبدالله دبیر‌کل جنبش جهاد اسلامی و زیاد النخالة معاون وی همکاری داشته است.
جهاد اسلامی همچنین تأکید کرد که هیچ دلیلی مبنی بر اینکه این فرد تابعیت مغربی داشته است وجود ندارد به جز اینکه دارای لهجه مغربی بوده است. سناریوی تجاوز نیز، سناریوی جایگزین أمل علوی برای سناریوی اولش بود.
در همین راستا، فردی به نام «أمل أحمد» ادعا کرد که رئیس هیئت تحریریه مجله «الأمل العربی» چاپ قبرص است و از بابت اینکه نامش تحت این اخبار منتشر شده است، مراتب شکایت خود را اعلام کرد. وی گفت که من از نزدیکان خانواده پادشاهی مغرب و از حامیان فلسطین هستم.
دستگاه امنیتی جنبش جهاد اسلامی نیز اعلام کرد که پس از جست‌وجوی‌هاي اینترنتی خود، به نام «أمل بوسعد» دست یافته است که وی ریاست مجله «الأمل العربی» قبرص را بر عهده دارد. از سوی دیگر، نامی در فضای مجازی با عنوان «أمل مصطفی سعید» یافت مي‌شود که نویسنده مجله «الأمل العربی» است.
یگان کیدون سرویس اطلاعاتی موساد اسرائیل، یگان ویژه ترور رهبران و افراد مهم است. یکی از طرح‌هاي عملیاتی این یگان، طرح «ترور خاموش» است. طرحی که از طریق آن، فرد مورد نظر، در کشورهای ثالث و توسط جاسوسان چند ملیتی که دارای پاسپورت‌هاي مختلف هستند، ترور مي‌شود. در حادثه‌ای که ذکر شد، این طرح کاملاً ملموس است.
این طرح بارها از سوی موساد اجرا شده است. نمونه‌هاي بارز این طرح، ترور محمود المبحوح از فرماندهان گردان‌های قسام شاخه نظامی جنبش حماس در هتل محل اقامتش در دبی در سال ۲۰۱۰ و همچنین ترور نافرجام خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در سال ۱۹۹۷ در اردن است. 

محمد زارعی
موسسه تحقيقات و پژوهش‌هاي سياسي - علمي ندا

https://siasatrooz.ir/vdcc0eq4.2bqoe8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی