سه شنبه ۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۳
کد مطلب : 96134

آهنگ مخالفت شنبه نواخته نمی‌شود

آهنگ مخالفت شنبه نواخته نمی‌شود

چندی پیش سخنگوی دولت تدبیر و امید در اظهاراتی بی‌سابقه و به صورت رسمی تشکیل اتاق فکر هفتگی علیه دولت را تأیید کرد و گفت: «هر هفته شنبه‌ها اتاق فکری علیه دولت تشکیل می‌شود و تصمیم‌ می‌گیرند بر روی چه موضوعی تا آخر هفته برای سوء‌استفاده تمرکز کنند».
تاکنون در هیچ‌کدام از دولت‌های پس از انقلاب سابقه نداشته که سخنگوی یک دولت که نماینده تمام اعضای کابینه است از یک تریبون عمومی و به صورت رسمی تشکیل اتاق فکر و عملیات علیه دولت را اعلام کند.
در گذشته اگرچه برخی از دولت‌ها این توهم را داشتند ، اما این مسأله هیچ‌گاه به صورت رسمی از سوی دولت مطرح نشد و تنها به اظهارنظر در محافل خصوصی و غیررسمی اکتفا می‌شد.
با این وجود نوبخت اولین عضو کابینه حسن روحانی نیست که از تشکیل اتاق فکر علیه دولت خبر داده است.
اولین‌بار محمدرضا خباز معاون سابق تقنینی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور و استاندار فعلی سمنان از یک اتاق فکر سازمان یافته علیه دولت خبر داده بود.
خباز در ماه‌های ابتدایی تشکیل دولت تدبیر و امید عنوان کرد: «یک اتاق فکر با حرکت‌های به هم مربوط، در هم تنیده و زنجیروار در گوشه و کنار کشور که به صورت هماهنگ از تریبون‌های رسمی کشور استفاده می‌کند، تخریب دولت را هدایت و مدیریت می‌کند. این عده تلاش می‌کنند ارزش‌های دولت روحانی را به ضد ارزش تبدیل کنند».
سخنان خباز اگرچه شبیه سخنان محمدباقر نوبخت است اما از زبان یک مسئول عالی‌رتبه دولت عنوان نمی‌شد.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اولین عضو کابینه حسن روحانی بود که تشکیل اتاق فکر علیه دولت را تأیید کرد و درباره آن اظهارنظر کرد.
جنتی در این‌باره گفته بود: «مجموعه‌هایی وجود دارد که دولت تدبیر و امید را منتخب خود نمی‌دانند این افراد کاندیداهای دیگری را در انتخابات داشتند و حالا به‌دنبال ایجاد مشکل برای دولت‌اند. آن‌ها اخبار را جعل و در اتاق‌های عملیات خود برای دولت حاشیه‌سازی می‌کنند. افرادی قصد دارند با این دولت در حوزه‌های فرهنگی، هنری، اقتصادی و سیاست خارجی مقابله کنند و برای مقابله با دولت، اتاق عملیات هم تشکیل داده‌اند و پرداختن به مسائل فرهنگی و حاشیه‌سازی، یکی از راهکارهای آن‌ها است.»
وی اظهار کرد: «اگر این افراد حتی انتقاد سازنده و خرده‌گیری نسبت به فعالیت‌های فرهنگی و هنری داشته باشند، ما آن را پذیرا هستیم و نظر مخالف را گوش می‌دهیم؛ اما آن‌ها به این موضوع بسنده نمی‌کنند و متأسفانه با دروغ‌پردازی و جعل و تحریف سعی می‌کنند که اطلاع‌رسانی غلطی را انجام دهند. آن‌ها تلاش می‌کنند از مسائل مختلف، اطلاعات غلطی را به مراجع دینی و مجامع مذهبی، حوزه‌های علمیه، نمایندگان مجلس و برخی شخصیت‌های مذهبی برسانند و متأسفانه گاهی این تبلیغات دروغ، موثر نیز واقع می‌شود».
با اظهارنظر‌های برخی اعضای دولت تدبیر و امید می‌توان چنین برداشت کرد که مخالفت‌ها با دولت حسن روحانی به صورت برنامه‌ریزی شده صورت می‌گیرد.
به همین دلیل باید به این سوال مهم پاسخ داد که چه کسانی و با چه هدفی علیه دولت اتاق فکر تشکیل داده اند؟

وجود اتاق فکر مختص به روحانی نیست
در همین حال ناصر ایمانی تحلیلگر اصولگرا در این‌باره گفت: مطمئنا دولت مخالف‌هایی دارد که برای اجرایی شدن خواسته‌هایشان اتاق فکر تشکیل می‌دهند اما باید توجه داشت که این رویه جدید و مختص به دولت روحانی نیست.
ايماني افزود: هیچ دولتی نبوده که با مخالفان جدی مواجه نشده باشد اين دولت نيز از اين اصل مستثني نيست. وي با اشاره به گفته‌هاي نوبخت سخنگوي دولت مبني بر «تشكيل اتاق فكر عليه دولت روحاني» افزود: مطمئنا دولت مخالف‌هايي دارد که برای اجرايي شدن خواسته‌هايشان اتاق فکر تشکیل می‌دهند، اما بايد توجه داشته كه اين رويه جديد و مختص به دولت روحاني نيست.
ايماني در رابطه با نحوه برخورد دولت با اينگونه اقدامات مخالفان، اظهار كرد: دولت روحاني بايد چند اقدام انجام دهد، قدم اول اينكه دولت به جداسازي منتقدين از مخالفين بپردازد، از هر طريقي كه شده است منتقدین را جذب كرده و به آنها بها دهد تا با اين شيوه مخالفان واقعي كاملا مشهود شوند.
اين تحليلگر سياسي افزود: مخالفین همیشه تلاش دارند که خودشان را در صف منتقدین گم کنند، دولت باید منتقدین را از مخالفان خود جدا كند. نكته‌اي كه در دولت يازدهم چندان مورد توجه قرار نگرفته است. البته بايد به خاطر داشته باشيم كه منظور از مخالف، همان کارشکن است، کسی که می‌خواهد به هر شيوه‌اي دولت را تخريب كند.
ايماني معتقد است: از آنجايي كه دولت به منتقدان خود چندان بها نداده است، مخالفين توانسته‌اند، خود را در صف منتقدان جاي داده و رشد كنند.
وي افزود: كار غلطي است كه بخواهیم اين قبيل كارشكني‌ها را به جناح سیاسی مقابل نسبت دهیم. مجموعه جناح مقابل، منتقد دولت هستند اما مخالف نیستند. دولت بايد توجه داشته باشد كه تندروي‌هاي سياسي، هميشه وجود داشته‌اند. اين گروه تندروها مخالف دولت هستند اما كارشكني آنها نمي‌تواند چندان تأثير گذار باشد.

دولت خود را در تلاطمات سیاسی حفظ کند
امیر محبیان نیز درباره تشکیل اتاق‌های فکر علیه دولت گفت: من نمی دانم کجا اتاق فکر تشکیل داده‌اند؟ اما آنچه که مشخص هست، این است که براساس بی‌فکری این کارها صورت نمی‌گیرد. طبیعتا فکری سیاسی پشت این قضیه است. دولت باید بتواند در این تلاطمات سیاسی خود را حفظ کند.
این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد: دولت باید از عملکرد خود دفاع کند و نواقصی که رقبا بیان می‌کنند را برطرف کند. تا به حال، رقبا علیه دولت یازدهم کار کرده اند، اما در مقابل دولت هیچ جواب روشنی نداده و اگر این روند ادامه پیدا کند ممکن است صحنه جالبی در فضای جامعه نقش نبندد و در انتظارش نباشد.
محبیان تصریح کرد: طبیعتا هرچه به انتخابات نزدیک می‌شویم فشارهای بیشتر وارد خواهد شد. دولت باید سریعا خود را بازیابی کند و بتواند استراتژی روشنی را در قبال این مسائل داشته باشد و با افکار عمومی با صراحت و صداقت صحبت کند.
وی افزود: مسئله‌ای که اهمیت دارد، این است که دولت به جای محکوم کردن این مسائل، به فکر چاره‌ای باشد. دولت باید از مسائل پیش آمده به عنوان یک فرصت استفاده و امور را ساماندهی کند اینکه رقبا در حال بهره‌برداری از جنجال پیش آمده هستند، طبیعی است. البته رسانه‌ها و رقبا باید متوجه باشند که ما باید انتقادات را به عنوان موضوعی در نظر بگیریم که باید حل شود، نه اینکه از آن فقط به عنوان یک جنجال استفاده کنیم.

استفاده از فرصت فراموش نشود
این درحالی است که نباید فراموش کنیم که سه سال از عمر دولت گذشته است و منتقدین حالا یک پرسش را دارند و آن این است که دولت در زمینه وعده‌های خود چه کرده است؟
بنابراین به نظر می‌رسد که اگر دولت اتاق فکری را برای حل مشکلات که از ابتدای روی کار آمدن این دولت مردم با آن مواجه بودند و حالا مورد انتقاد منتقدان قرار گرفته است تشکیل می‌داد به طور حتم برخی از این مشکلات به نتیجه رسیده بودند.
بد نبود دولت هم برای پاسخگویی به مشکلات مردم اتاق فکری را به راه می‌انداخت تا به جای آنکه نسبت به تشکیل چنین اتاق فکرهایی از سوی مخالفان نگران باشد بتواند به مشکلات مردم بپردازد.

https://siasatrooz.ir/vdcc0sqo.2bqe18laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی