?>?> قطعنامه حماقت و حقارت | سیاست روز
شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۴
کد مطلب : 114937
برتری منطق مقاومت فعال ایران بر بی منطقی فشار حداکثری آمریکا در شورای امنیت

قطعنامه حماقت و حقارت

رای ممتنع، ترفند اروپا برای امتیازخواهی و پنهان سازی رسوایی شکست
قطعنامه حماقت و حقارت

قطعنامه غیر قانونی آمریکا مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران در حالی در شورای امنیت با دو رای منفیف ۱۱ رای ممتنع و صرفا رای آمریکا و جمهوری مینیک به یک رسوایی برای آمریکا مبدل شد که سه کشور اروپایی برای فرار از این رسوایی و امتیازخواهی رای متنع به این قطعنامه دارند تا سندی دیگر بر غیر قابل اعتماد بودن اروپا باشد.
گویی اروپا عادت دارد که روغن ریخته را نذر امامزاده سازد تا شاید بتواند در لوای آن امتیازاتی دریافت نماید. این روند را در اقدام اخیر اروپایی‌ها در شورای امنیت می‌توان مشاهده کرد جایی که از مدت‌ها پیش معلوم بود که قطعنامه غیر قانونی آمریکا با مخالفت چین و روسیه مواجه خواهد شد و عملا جایی برای طرح آن نیست. اروپایی‌ها از یک سو به این شکست آگاه بوده‌اند و از سوی دیگر هم در روزهای اخیر بر سر مسائل اقتصادی اختلافات داخلی با آمریکا پیدا کرده‌اند گویی بر آن شده اند تا این شکست را به فرصتی احتمالی مبدل سازند و در کنار پنهان سازی شکست طرح‌های ضد ایرانی‌اشان، با ادعای اینکه راهشان از آمریکا جداست گویا به دنبال امتیازاتی باشند. این رفتار زمانی آشکارتر می‌شود که کشورهای اروپایی بعد از رای گیری و رای ممتنع ادعاهای قدیمی علیه ایران و نقش آن در منطقه مطرح کرده و البته هیچ اشاره‌ای به نقش ایران در مبارزه با تروریسم و نقش خودشان در حمایت از تروریسم و البته تسلیح سعودی در کشتار مردم یمن نکردند. این رویکرد از سوی اروپا در حالی صورت گرفته است که از شورای امنیت خبر می رسد
خبرنگار سی‌بی‌اس در سازمان ملل گزارش داده قطعنامه آمریکا با ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق و ۲ رأی مخالف به تصویب نرسیده است. آمریکا و جمهوری دومینیک به این قطعنامه رأی مثبت دادند، چین و روسیه به آن رأی مخالف دادند و بقیه اعضا رأی ممتنع دادند. مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا بعد از شکست این قطعنامه بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کرد:ایالات متحده هرگز دوستانش در خاورمیانه را که انتظار بیشتری از شورای امنیت داشتند رها نخواهد کرد. ما به تلاش خود ادامه خواهیم داد تا اطمینان پیدا کنیم این رژیم تروریستی از آزادی برای خرید و فروش سلاح‌هایی که قلب اروپا، خاورمیانه و فراسوی آن را تهدید می‌کنند برخوردار نخواهد بود.
«مجید تخت روانچی»، نماینده ایران در سازمان ملل متحد نیز در بیانیه‌ای اقدامات ضد ایرانی آمریکا را محکوم کرد. در این میان نمایندگی انگلیس در سازمان ملل متحد نیز در بیانیه‌ای ضمن تکرار ادعاها علیه ایران دلایل خود برای رأی ممتنع به قطعنامه آمریکا را ذکر کرده است. «ما مکرراً نگرانی‌های خودمان را درباره رفتارهای بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه، از جمله رفتارهای این کشور در انتقال سلاح به یمن، لبنان، سوریه و عراق با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ را ابراز کرده‌ایم.بر همین اساس، ما نیز با نگرانی‌های مطرح‌شده توسط برخی از اعضای شورا درباره انقضای محدودیت‌های تسلیحاتی موجود علیه ایران در ماه اکتبر، هم‌نظریم. وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی [طرف برجام] به صراحت گفته‌اند که منقضی شدن این محدودیت‌ها پیامدهای مهمی برای امنیت و ثباتت منطقه خواهد داشت. نکته مهم آنکه نماینده انگلیس می گوید
پادشاهی متحده انگلیس به این قطعنامه رأی ممتنع داد زیرا مشخص بود که از حمایت شورا برخوردار نیست و مبنایی برای رسیدن به اجماع فراهم نمی‌آورد. اما در این میان نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحده در بیانیه‌ای اقدام آمریکا را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توصیف کرد و گفت که به آن رأی مخالف داده است. چین هم در بیانیه‌اش ضمن تأکید بر پایبندی به برجام به آمریکا یادآوری کرده که زورگویی شکست خواهد خورد. «کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که دولت این کشور در روزهای آینده تلاش خواهد کرد با استفاده از مکانیسم ماشه تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را احیا کند.نماینده آلمان در سازمان ملل در بیانیه‌ای بر تعهد برلین به پایبندی به برجام تأکید کرده و از طرف دیگر به تکرار ادعاهایی درباره ایران پرداخته است. آلمان به این قطعنامه رأی ممتنع داد زیرا این قطعنامه به ما برای حل موثر مخاطرات مشخص‌شده در بالا و بهبود امنیت و ثبات در منطقه کمک می‌کند. فرانسه نیز همانند دو کشور اروپایی دیگر ضمن ابراز نگرانی از آنچه رفتارهای ایران در منطقه خوانده شده بر پایبندی به برجام تأکید کرده است. رفتار سه کشور اروپایی نشان می‌دهد که مواضع آنها با‌امریکا علیه ایران یکسان است و صرفا به دلیل وتوی چین و روسیه و مخالفت افکار عمومی جهان مجبور شدند برای حفظ آبرو رای ممتنع دهند.

https://siasatrooz.ir/vdcc10qsm2bqso8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی