شنبه ۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۲
کد مطلب : 109735
توقیف محموله نفت ایران از سوی انگلیس

خوش رقصی ملکه برای ترامپ

خوش رقصی ملکه برای ترامپ

درحالی دو روز پیش دو میلیون بشکه نفت ایران در منطقه جبل الطارق از سوی انگلیس توقیف شده که این کشور در راستای همراهی هرچه تمام تر با سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا علیه ملت ایران این کشتی را توقیف کرده تا این روباه پیر بتواند با برخی از رفتارها ایران را تحریک و جبهه جدیدی علیه تهران علم کند.
و این دقیقا نقض آشکار برجام است و حالا انتظار دارند تهران با این همه بی تعهدی به تعهداتش پایبند باشد! برای اثبات دشمنی عمیق لندن با ایران، توقیف ۲ میلیون بشکه نفت کشورمان در منطقه جبل الطارق از سوی انگلیس کافی بود که با دیگر بر خباثت بریتانیا در قبال جمهوری اسلامی ایران مهر تایید بزند.
جزییات مربوط به توقیف نفت‌کش گریس ۱ در منطقه جبل الطارق نشان می‌دهد این نفت‌کش متعلق به یک شرکت روسی است که نفت ایران را حمل می‌کرده است. خبرگزاری رویترز خبری منتشر کرد که بر اساس آن، نفتکشی به نام گریس۱ توسط نیروی دریایی انگلستان در منطقه جبل الطارق توقیف شده است. این نفت‌کش قصد داشته ٢ میلیون بشکه از نفت ایران را به پالایشگاه‌های سوریه برساند، اما هنوز جزئیاتی درباره این محموله منتشر نشده و وزارت امور خارجه ایران با احضار سفیر انگلستان خواستار توضیح دولت این کشور شده است.
گریس ١ که نفت ایران را حمل می‌کرده روز پنج شنبه از آب‌های سرزمینی کشور جیبارتار که تحت نظر دولت انگلستان است، عبور می‌کرده است. نیروهای انگلیس با بازرسی این کشتی و ملاحظه بارنامه و مدارک آن، کشتی را توقیف می‌کنند که به گفته کارشناسان و متخصصین این اقدام آن‌ها، یک اقدام سیاسی است و شامل قوانین بین‌المللی دریانوردی نمی‌شود.
اصولاً بازرسی از نفت‌کش‌ها و کشتی‌های تجاری در محدوده آب‌های سرزمینی یک کشور یک موضوع عادی است و صاحب آن آب‌ها زمانی می‌تواند کشتی را توقیف کند که کشتی دارای مشکلات زیست محیطی، گواهینامه و … باشد که توقیف اخیر شامل این موارد نمی‌شود و مشخص است که دلیل توقیف آن یک موضوع سیاسی است. این نفت‌کش، نفت ایران را به‌سوی سوریه می‌برده و نیروی دریایی انگلستان با این استدلال که سوریه مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا است، دست به توقیف این نفت‌کش در جبل‌الطارق زده است.
اما نکته مهم درباره توقیف نفت‌کش این است که جبل‌الطارق که به اسپانیایی به آن جیبراتار می‌گویند یک کشور خودمختار است که مورد منازعه انگلستان و اسپانیا است. جبل‌الطارق بین اسپانیا و مراکش قرار دارد و یک آبراه حیاتی است. دریانوردان می‌دانند که مدیترانه سه‌راه خروجی دارد. قسمت شمالی این دریا در جنوب اروپا و کشورهای اسپانیا و ایتالیا قرار دارد و قسمت جنوبی آن در شمال آفریقا.
یک راه خروج از دریای مدیترانه، از تنگه بسفر و داردانل در کشور ترکیه می‌گذرد؛ یک راه آن از به مصر و کانال سوئز و یک راه آن از جبل‌الطارق که به اقیانوس آتلانتیک شمالی می‌رسد. انگلیس با در اختیار گرفتن جبل‌الطارق درواقع حاکمیت این آبراه را از آن خود کرده است و این دماغه استراتژیک را در اختیار دارد. به همین دلیل است که نفت‌کش روسی را بازرسی کرده و با کشف نفت ایران به مقصد سوریه، آن را توقیف کرده است. با این وجود این اقدام خصمانه انگلیس خلاف قوانین بین المللی دریانوردی است.
با توجه به موضع رسمی وزارت امورخارجه ایران برای آزادی این نفت‌کش، به نظر می‌رسد چارتر کننده این کشتی، ایران بوده است که طبق گفته کارشناسان پیشنهاد می‌شود برای آزاد سازی آن، باید از انگلستان شکایتی در مجامع بین‌المللی و سازمان ملل توسط کشورهای ایران، روسیه و سوریه مطرح شود.
فابیان پیکاردو یکی از مقامات دولت محلی جبل الطارق در بیانیه‌ای گفته بود شواهد کافی در دست بود که نشان می‌داد مقصد نفتکش گریس -۱ پالایشگاه بانیاس در سوریه بوده است.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: در پی توقیف غیرقانونی یک نفتکش ایرانی در تنگه جبل الطارق توسط نیروی دریایی انگلستان، سفیر این کشور در تهران هم اکنون به وزارت امور خارجه احضار شد.
به گفته وی مراتب اعتراض شدید ایران به سفیر بریتانیا اعلام شده است. موسوی گفت: ما به سفیر انگلیس اعلام کردیم این اقدام بدعتی عجیب است به خاطر اینکه تحریم‌هایی که اعلام کرده‌اند، بر مبنای شورای امنیت نیست و جمهوری اسلامی ایران این اقدام را نمی‌پذیرد.
در جریان این احضار رئیس اداره سوم غرب اروپا با غیرقابل قبول دانستن این اقدام و اینکه حسب اطلاعات موجود توقیف این نفتکش به درخواست آمریکا صورت گرفته است، خواستار رهاسازی سریع نفتکش مزبور شد.
وی با اشاره به حرکت این نفتکش در آبراه‌های بین المللی، اقدام نیروی دریایی انگلیس را معادل با راهزنی دریایی دانسته و گفت آن کشور حق ندارد تحریم‌های یکجانبه خود یا اتحادیه اروپا را به صورت فراسرزمینی علیه کشورهای دیگر اعمال نماید. این همان سیاست زورمدارانه آمریکا است که کشورهای اروپایی همواره نسبت به آن معترض بوده‌اند.
در این دیدار مدارک و مستندات مربوط به این نفتکش و محموله آنکه حکایت از حرکت کاملاً قانونی نفتکش دارد در اختیار سفیر انگلیس قرار گرفته و تاکید شد که جمهوری اسلامی ایران از تمامی ظرفیت‌های سیاسی و قانونی خود برای رهاسازی این کشتی و استیفای حقوق خود استفاده خواهد کرد.
سفیر انگلیس با اظهار اینکه مراتب را سریعاً به لندن منتقل خواهد کرد تاکید کرد انگلیس از تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران تبعیت نمی‌کند.
آخرین خبرها حکایت از آن دارد که همه تفنگداران نیروی دریایی انگلیس از نفتکش توقیف شده ایرانی خارج شده‌اند و اکنون فقط تعدادی از مأموران پلیس و گمرک در نفتکش حضور دارند. پیرو توقیف نفت‌کش گریس ۱ روزنامه گاردین در گزارشی نوشته است که سفیر انگلیس در تهران در دیدار با مقام‌های ایرانی از این اقدام دفاع کرده است.
در حالی که لندن مدعی شده است که توقیف این نفتکش با استناد به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه انجام گرفته، دولت اسپانیا در بیانیه‌ای اعلام کرد، لندن این کار را به درخواست واشنگتن انجام داده است. گاردین هم این روایت را تایید کرده و نوشته است: وزارت خارجه انگلیس در چند روز گذشته با یک معضل روبرو شده بود و می‌دانست که اگر آنطور که ایالات متحده درخواست کرده، این کشتی را توقیف کند، تهران را که شدیدا به دنبال صادرات نفت است، عمیقا خشمگین می‌کند.
این گزارش سپس نوشته است که مقام‌های انگلیسی توقیف این کشتی را وظیفه اخلاقی و قانونی خود برای اجرای تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه توصیف کرده‌اند.
این ادعا در حالی مطرح می‌شود که تحریم‌های اتحادیه اروپا صرفا برای کشورهای عضو این بلوک لازم‌الاجرا است و نفتکش ایرانی از آب‌های بین‌المللی در حال گذر بوده و ایران نیز عضو اتحادیه اروپا نیست که بخواهد تحریم‌های این اتحادیه را اجرا کند. با این حال، گاردین نوشته است: انگلستان تأکید دارد که با تلاش ایران برای افزایش صادرات نفت هیچ مخالفتی ندارد، اما تنها مادامی که این کشور با فروش محصولاتش تحریم‌های اتحادیه اروپا را نقض نکند.
این روزنامه احضار سفیر انگلیس در تهران را نشانه‌ای توصیف کرده از اینکه تهران معتقد است انگلستان واقعا به دنبال کمک به تهران برای کاهش تبعات تحریم‌های ثانویه آمریکا نیست.
البته این توقیف خوشحالی رژیم غاصب صهیونیستی را به همراه داشت چنانچه یوال اشتاینیتز وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در مصاحبه‌ای از توقیف یک نفتکش حامل نفت ایران توسط ارتش انگلیس استقبال کرد.
وی در مصاحبه‌اش در مورد توقیف این کشتی گفته است: بریتانیایی‌ها با متوقف کردن این کشتی اقدام بسیار خوبی انجام دادند. این افزوده‌ای بسیار بسیار شدید و بسیار بسیار مثبت، بر فشارها به ایران است.
پیش از این هم جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم از این اقدام انگلیس استقبال کرده و آن را خبری عالی توصیف کرده بود.

عده‌ای در منطقه به دنبال جبهه جدیدی علیه ایران هستند
یک عضو کمیسیون انرژی از ورود این کمیسیون به ماجرای توقیف نفت‌کش حامل نفت ایران در تنگه جبل الطارق خبر داد.
کوروش کرم‌پور حقیقی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره توقیف غیرقانونی یک نفتکش ایرانی در تنگه جبل الطارق توسط نیروی دریایی انگلستان گفت: نیروی دریایی بریتانیا اعلام کرده است که به دلیل اینکه این نفت کش به سوی روسیه عازم بوده و چون این کشور از سال ۲۰۱۱ میلادی تحریم است آن را توقیف کرده‌ایم، به هیچ عنوان این بهانه‌ها پذیرفتنی نیست.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به دلیل خوی استکباری انگلستان و از سوی دیگر اینکه این کشور گوش به فرمان آمریکا و اسرائیل است هرچه آن‌ها بگویند اجرا می‌کند.
وی درخصوص احضار سفیر بریتانیا از سوی وزارت‌خارجه عنوان کرد: معتقدم در چارچوب قوانین بین‌المللی جمهوری اسلامی باید برخورد قاطعانه داشته باشد.
کرم‌پور حقیقی تاکید کرد: عده‌ای قصد دارند با برخی از رفتارها ایران را تحریک و جبهه جدیدی علیه ما علم کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توانیم این گونه اقدامات را نوعی جدیدی از تحریم‌ها علیه ایران قلمداد کنیم،گفت: همه احتمالات را می‌شود پیش‌بینی کرد. دشمنان ما انگلیس و آمریکا هستند و باید به خاطرمان بماند پیشنهاد دوستی و برداری‌شان پیشنهاد واقعی نیست.
این عضو کمیسیون انرژی گفت: باید در تأمین منافع ملی حرکت خود را به عنوان یک ملت منطقی، بافرهنگ و اراده‌مند ادامه دهیم.
وی درباره اینکه آیا می‌توان گفت توقیف نفت از سوی انگلستان با اطلاع آمریکا بوده است، اظهار داشت: آمریکا و بریتانیا یکی هستند و در طول تاریخ هم بارها مشاهده کردیم که دو کشور هر کاری هم انجام دهند دشمن قسم خورده ما هستند. نماینده دهمین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پس از بازگشت از حوزه‌های انتخابیه قطعا این موضوع را در کمیسیون انرژی مورد بررسی قرار خواهیم داد.

https://siasatrooz.ir/vdcc1oqsp2bqxm8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی