شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۲
کد مطلب : 95063
در پایان معاملات دیروز بازار سرمایه؛

صعود شاخص کل بورس به کانال ۷۴ هزار واحدی

صعود شاخص کل بورس به کانال ۷۴ هزار واحدی

شاخص کل بورس و اوراق بهادار در پایان معاملات دیروز بازار سرمایه با ۴۱۹ واحد رشد در ارتفاع ۷۴ هزار و ۱۰۳ واحد ایستاد.
در پایان معاملات دیروز تعداد یک هزار و ۷۲۲ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش بیش از ۳۷۴ هزار میلیارد ریال در ۱۱۴ هزار نوبت داد و ستد شد و تمامی شاخص‌های بورسی دیروز مثبت بودند به گونه‌ای که شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) ۱۶۱ واحد، شاخص کل (هم وزن) ۲۰۱ واحد، شاخص قیمت (هم‌وزن) ۱۷۰ واحد، شاخص قیمت (هم‌وزن) ۱۷۰ واحد، شاخص آزاد شناور ۶۱۰ واحد، شاخص بازار اول ۲۷۸ واحد و شاخص بازار دوم هزار و سه واحد رشد کرد.
بیشترین اثر مثبت بر حرکت دماسنج بازار سرمایه نیز توسط نمادهای معاملاتی فملی، حکشتی، شبندر، و صندوق و خودرو بوده است البته نمادهای پارسان و کچاد با افت خود مانع رشد بیشتر شاخص شدند. همچنین در نخستین روز هفته، ضمن رشد ۱۰ واحدی شاخص فرا بورس (آیفکس)، ۵۴۰ میلیارد ریال معامله در ۵ نماد اسناد خزانه اسلامی انجام شد.
در بازار اول ۸۷ میلیون و ۵۱۰ هزار ورقه بهادار به ارزش ۸۰۱ میلیارد ریال و در بازار دوم ۱۳۰ میلیون ورقه بهادار با رقم ۴۸۰ میلیارد ریال دادوستد شد. دیروز در مجموع ۳۳۷ میلییون ورقه بهادار در ۳۳ هزار نوبت به ارزش ۲ هزار و ۴۳۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت. آیفکس نیز با ادامه دادن روند صعودی، رشد ۱۰ واحدی را ثبت کرد و به ۸۰۲ واحد رسید.
دیروز همچنین اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن ضمن افت قیمت، در محدوده ۸۵۰ تا ۸۸۰ هزار ریال دست به دست شد و بالاترین قیمت این اوراق در نماد آذرماه ۹۴ رقم خورد.

طرح‌های توسعه‌ای برنده بازار سرمایه
کارشناسان و تحلیلگران دلایل متعددی را در این زمینه بر می‌شمارند که از جمله آن می‌توان به نمودار شدن طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌ها اشاره کرد. مصطفی حقیقی مهمانداری با اشاره به اینکه فضای باز بین‌المللی زمینه فعالیت‌ها و توسعه‌های بیشتر را برای صنایع مختلف در بازار سرمایه به وجود می‌آورد، اظهار کرد: فعال شدن تجارت آزاد در کشور و آزادی پول‌های بلوکه شده و همچنین حضور سرمایه‌‌گذاران خارجی در ایران می‌تواند موجب رونق صنایع مختلف و به دنبال آن بازار سرمایه شود.
وی به گشایش‌های مالی در کشور اشاره کرد و گفت: بازگشایی سیستم بانکی و برقراری سوئیفت و ال‌سی موجب می‌شود تا بسیاری از هزینه‌های بنگاه‌های اقتصادی کاهش یابد زیرا در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌های بین‌المللی امکان مراودات مالی با دیگر کشورها وجود نداشت و به همین دلیل شرکـ‌ت‌ها هزینه‌های بسیاری می‌پرداختند.
حقیقی مهمانداری در ادامه بیان کرد: در حال حاضر با افزایش سهولت در اعتبارات اسنادی بازارهای بازرگانی کشور نیز بهبود می‌یابد و همه این موارد بر بازار سرمایه اثرگذار خواهد بود.
وی کاهش قیمت مواد اولیه را از دیگر نتایج اجرایی شدن برجام دانست و اظهار کرد: به دلیل آزادی معاملات و سهولت در آن، مواد اولیه از خارج کشور و با قیمت پایین‌تری به دست تولیدکنندگان می‌رسد و در نهایت هزینه‌های‌شان نیز کاهش می‌یابد و موجب سودآوری بیشتر آنها خواهد شد.
حقیقی مهمانداری با اشاره به اینکه صنایع مختلف در سال آینده از توسعه و تجارت خوبی برخوردار می‌شوند، بیان کرد: باز شدن فضای بین‌المللی می‌تواند از یک‌سو میزان تولیدات بنگاه‌های اقتصادی را افزایش دهد و از سوی دیگر موجب کاهش هزینه‌های آنها شود.

موج جدید افزایش سرمایه‌ها
اما در مقابل وی مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری اماکو مدعی است با اجرایی شدن برجام به نظر می‌رسد بسیاری از صنایعی که از رفع تحریم‌ها منتفع می‌شوند، آماده هستند تا برای استفاده از شرایط پسابرجام اقدام به افزایش سرمایه کنند.
محسن عباسی گفت: بسیاری از شرکت‌ها به این فکر افتاده‌اند تا علاوه بر استفاده از شرایط به وجود آمده، جهت تجدید ارزیابی داراییها از محل آورده نقدی و مطالبات نیز اقدام به افزایش سرمایه کنند و بدین ترتیب نقدینگی لازم را برای نوسازی خط تولید، اصلاح ساختار مالی و سرمایه در گردش تامین کنند.
وی ادامه داد: برخی از نمادها نیز به دلایل ساختاری بازار سرمایه و برای باقی ماندن در تابلوی بورس باید سرمایه خود را افزایش دهند و به حد قابل قبول طبق قانون برسانند.
عباسی با اشاره به اینکه تحولات داخلی و بازارهای جهانی نیز همچنان عامل تاثیرگذاری بر بازار سرمایه تلقی میشود، خاطرنشان کرد: بنابراین می‌توان انتظار داشت که در پسابرجام، بسیاری از صنایع شروع به نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات کرده و در سطحی گسترده اقدام به واردات قطعات و مواد اولیه کنند. با توجه به مشکل نقدینگی موجود در شرکت‌ها، منابع لازم برای این موضوع با افزایش سرمایه‌های قابل توجه صورت خواهد پذیرفت.
مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری اماکو تاکید کرد: البته برخی از گروه‌ها مانند گروه تجهیزات، گروه رایانه، گروه خودرویی و قطعات (مقداری ریسکی‌تر از بقیه هستند)، گروه پالایشگاهی، گروه حمل‌و‌نقل، بخش عمده‌ای از نمادهای پتروشیمی، گروه ماشین‌آلات برقی و ماشین‌آلات و تجهیزات پتانسیل منتفع شدن از این موضوع را دارند.
عباسی با اشاره به اینکه کاهش نرخ سود که احتمالا در سال ۹۵ انجام خواهد شد می‌تواند بازار را برای یک دوره یکساله وارد فضای رشد کند، افزود: این اتفاق، بخشی از نقدینگی را به سمت بازار سرمایه که اینک جذاب به نظر می‌رسد هدایت می‌کند.
وی تاکید داشت: نباید فراموش کرد که خروج پول از بانک همواره باعث سرایت آن به سایر بازارها از جمله ارز و مسکن و طلا می‌شود. با توجه به سیاست‌های انبساطی در حوزه مسکن احتمال رونق این بازار در سال ۹۵ بالا ارزیابی می‌شود. این بازار می‌تواند به عنوان رقیب بورس عمل کند اما نمی‌تواند مانع از رشد میان‌مدت و بلند‌مدت بازار شود. در ضمن کاهش نرخ پول به معنای کاهش نرخ هزینه منابع برای بانک‌ها است و باعث افزایش حاشیه سود بانک‌ها در بلند‌مدت می‌شود. کاهش نرخ سود بانکی باعث بهتر شدن شرایط رقابتی شرکت‌های لیزینگ نیز خواهد شد و این نمادها را برای یک دوره بلند‌مدت و میان‌مدت با اقبال روبه‌رو خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری اماکو گفت: بسیاری از نمادهای کوچک و زیان‌ده نیز اقدام به افزایش سرمایه‌های سنگین خواهند کرد تا ضمن اصلاح ساختار‌های مالی خود، بتوانند شناوری سهام خود را افزایش دهند، سهام خود را رقیق کنند و شرایط باقی ماندن در بورس را نیز احراز کنند. بنابراین اگرچه در پسابرجام امید همگان به سرمایه‌گذاری خارجی دوخته شده است اما کلید رشد بازار در داخل کشور قرار دارد.
وی با بیان اینکه سرمایه‌گذرای خارجی تضمین‌کننده رشد بازار در میان‌مدت و بلند‌مدت است، تصریح کرد: اما سرمایه‌گذاری خارجی در کوتاه‌مدت تنها مقداری p/e بازار را افزایش خواهد داد و بر سودآوری شرکت‌ها تاثیری نخواهد داشت. رفع رکود داخلی می‌تواند باعث رشد سود شرکت‌ها و افزایش اقبال به آنها شود. در واقع پسابرجام بستر رشد است و نه دلیل آن. برای رشد مداوم باید سودآوری شرکت‌ها افزایش یابد که این مهم نیاز به نقدینگی در داخل شرکت‌ها و وجود تقاضا در محیط بیرونی آنهاست.
وی خاطرنشان کرد: اما هنوز تا افزایش تولید و بهبود تقاضا فاصله داریم، لذا بعد از برجام عامل تعیین‌کننده رشد بازار (خصوصا در میان‌مدت و تا اواسط سال ۹۵) افزایش سرمایه شرکت‌ها و اقدامات آنها برای تجدید ساختار ترازنامه است که باعث تغییرات قیمتی قابل توجهی بر سهام این شرکت‌ها خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری اماکو ابراز داشت: سهام‌داران باید دقت داشته باشند که برخی سهام زیان‌ده و فاقد چشم‌انداز مثبت نیز در بورس وجود دارند که افزایش سرمایه آنها ممکن است توسط بورس تایید نشود و در بسیاری از مواقع حتی بعد از تایید نیز مبالغ حاصل از افزایش سرمایه را صرف پرداخت بدهی‌ها یا هزینه‌های جاری شرکت می‌کنند. بنابراین بهتر است سهام داران در هر افزایش سرمایه‌ای شرکت نکنند.
وی به سهام داران توصیه کرد که در بین گروه‌هایی که در پسابرجام مورد استقبال قرار می‌گیرند، سراغ سهام بنیادی باشند یا سهامی که حداقل زیان انباشته نداشته باشند. اگرچه در کوتاه مدت همه سهام گروه رشد می‌کنند اما در میان‌مدت و بلند‌مدت و در زمان اعلام سود در گزارش‌های بعدی راه این شرکت‌ها به مرور از یکدیگر جدا می‌شود و شاهد اختلاف قیمتی این نمادها خواهیم بود.
عباسی با اشاره به اینکه شرکت‌های با p/e پایین‌تر توان رشد بیشتری خواهند داشت، ادامه داد: در حال حاضر نقدینگی بازار در چند گروه محبوس شده است و به نظر می‌رسد رفته رفته شاهد توزیع بهتر نقدینگی در گروه‌های مختلف بازار باشیم.

https://siasatrooz.ir/vdcc1xqo.2bqpe8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی