چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۲
کد مطلب : 100536
دومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه

دفاع وزرا از برنامه‌های خود در خانه ملت

دفاع وزرا از برنامه‌های خود در خانه ملت

نمایندگان مجلس در دومین روز متوالی به ریاست علی لاریجانی به بررسی کارنامه وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم پرداختند.
وکلای ملت در نشست علنی روز گذشته نظرات خود را به عنوان موافق و مخالف مطرح کردند و همچنین صلاحیت دو وزیر آموزش و پرورش و ارتباطات و فناوری اطلاعات را مورد بررسی قرار دادند.

وزیر اطلاعات به سوالات پاسخ نمی‌دهد
در ابتدا، علی مطهری نماینده مردم تهران و نایب رئیس به عنوان مخالفت با وزیر اطلاعات طی سخنانی اظهار داشت: مخالفت من بیشتر به خاطر حاشیه از یک نقص ساختاری در حوزه اطلاعات است که باعث کاهش قدرت نظارت مجلس و تضییع حقوق ملت شده است. وی افزود: این نقص ساختاری عبارت است از تداخل مسئولیت‌ها و وظایف نهادهای اطلاعاتی مختلف که منجر به پاسخگو نبودن در برخی امور شده است.
نماینده تهران با بیان اینکه ما در جمهوری اسلامی مقام غیرپاسخگو نداریم عنوان کرد: حتی مقام رهبری در مقابل مجلس خبرگان رهبری و مردم پاسخگو هستند. وی ادامه داد: وزیر اطلاعات نمی‌تواند به بسیاری از سوالات ماپاسخ دهد؛ به عنوان مثال وقتی از وزیر اطلاعات درباره بازداشت مدیران تلگرامی، برخی دانشجویان و یا خبرنگاران و یا افرادی که به اتهام جاسوسی سوال می‌کنیم وزیر جوابی ندارد و می‌گوید از حیطه اختیار من خارج است.

تاکید بر برتری‌های اطلاعاتی وزارت اطلاعات
همچنین عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات، اظهار داشت: به سبب برتری اطلاعاتی که وزارت اطلاعات دارد و با جریان‌های نفوذی به خوبی برخورد می‌کند، یک امنیت روانی در کشور ایجاد شده است.
وی افزود: یکی از سرمنشأهای ایجاد امنیت در کشور آقای علوی است که نقش پدری را در وزارتخانه ایفا می‌کند. وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته حدود ۶۲۰ مورد پرونده اختلاس و ارتشا توسط این وزارتخانه تشکیل شده است اظهار داشت: هزار و ۳۳۷ باند اشرار و موادمخدر و ۱۲۰گروه تروریستی که قصد انفجار در کشور داشتند توسط وزارت اطلاعات کشف و منهدم شدند، آقای علوی و زیرمجموعه وی همکاری مناسبی با اطلاعات سپاه دارد، این موضوع باعث برتری اطلاعاتی کامل در کشور شده است.

اشراف اطلاعاتی علوی در امور داخلی و خارجی
علاءالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد نیز درباره وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: در چند سالی که در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با ایشان ارتباط داشتیم، بارها موارد ارجاعی کمیسیون را با حساسیت و دقت ویژه‌ای پیگیری می‌کرد. وی با اشاره به اشراف اطلاعاتی علوی در امور داخلی و خارجی افزود: در کارهای نیروی قدس سپاه نیروهای اطلاعاتی نقش دارند.
وی از موفقیت وزارت اطلاعات در جلوگیری از نفوذ دشمن سخن گفت تصریح کرد: بسیاری از مطالب را نمی‌توان پشت تریبون مطرح کرد، اما صدها مورد توطئه علیه نظام وجود داشته است که معاونت ضدجاسوسی آنها خنثی کرده است.

برخورد وزارت اطلاعات با فسادهای بانکی
در ادامه نیز،‌ سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار داشت: کار اطلاعاتی بر پایه احکام شرعی و ارزش‌های اخلاقی و قوانین جمهوری اسلامی در همه جا از جمله برخورد با متهمین انجام می‌گیرد. وی با اشاره به اینکه وزارت اطلاعات در ۴ سال گذشته تلاش کرد کار اطلاعاتی مردم پایه با مشارکت آحاد ملت صورت بگیردافزود: همچنین اقدامات پژوهش پایه در این مدت راهبرد وزارت اطلاعات بودکه نسخه‌ای از آن به محضر مقام معظم رهبری تقدیم شده تا حرکت وزارت بر پایه نقشه راه و عاقلانه باشد.
علوی از جمله ویژگی‌های این دوره ثبات مدیریتی و تغییرات در حد ضرورت دانست و افزود: برنامه‌ای که به نمایندگان ارائه شد یک برنامه ذهنی و انتزاعی نیست بلکه همه ابعاد آن مسبوق به گام‌های عملی در این ۴ سال گذشته بوده است که با ارتقای‌ کمی و کیفی در ۴ سال آینده دنبال می‌شود. وی با اشاره به اینکه وزارت اطلاعات در طول این ۴ آینده در عرصه اقتصاد کشور بر دو محور تکیه داشته دارد گفت : این دو محور اول امنیت اقتصادی و دوم سلامت اقتصادی است
وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: تعامل سازنده با قوای سه‌گانه کشور، نخبگان و اشراف صیانتی بر مسئولان در دستگاه‌های مختلف در ۴ سال آینده نیز دنبال می‌شود. علوی با اشاره به سخنان دلخوش نماینده مخالف خود، اظهار داشت: در حوزه فضای سایبری تقسیم وظایف شده، در زمینه جرایم عمومی پلیس فتا و در زمینه جرائم امنیتی فضای تبادل اطلاعات (افتا) وظایف خودشان را انجام می‌دهند، در حوزه امنیت زیرساخت بر عهده وزارت ارتباطات است. آنچه که آقای دل‌خوش اشاره کردند از نوع اول و جرائم عمومی است.
وی با اشاره به صحبت‌های مطهری گفت: ایشان به گونه‌ای گفتند که گویا کسی به اختیارات قانونی ما تعدی کرده در حالیکه چنین چیزی نیست. اختیاراتی که به نهادهای مختلف واگذار می‌شود یا مرجع ولایی دارد و یا مرجع قانونگذاری که ما احترام قائلیم و اختیاراتی که از سوی مقام ولی فقیه واگذار می‌شود پایبند هستیم و تمکین می‌کنیم و برای کاهش اختیاراتمان از این مسیر کوچکترین واکنشی نشان نمی‌دهیم.

نگاه فرهنگی به امنیت
همچنین نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات، اظهار داشت: آقای علوی نگاهی فرهنگی به امنیت دارد و مشکلات حاد امنیتی و سیاسی را به اجتماعی و اقتصادی تبدیل و با آنها برخورد می‌کند. وی رفتار عاقلانه‌ای در چارچوب نظام و شورای عالی امنیت ملی در پیش گرفته و این اقدام باعث ایجاد آرامش در فضای امنیتی کشور شده است.

نقطه عطف مدیریت کرباسیان کاهش قاچاق است
از سوی دیگر فریده اولاد ‌قباد نماینده تهران نقطه عطف مدیریت کرباسیان را اصلاحات ۴ سال گذشته در گمرک و کاهش قابل ملاحظه قاچاق خواند و گفت: وزیر پیشنهادی اقتصاد به اسناد بالادستی کشور پایبندی دارد. وی با اشاره به اینکه ایشان با کسب و کار جهانی آشنا و با اقتصاددانان ارتباط گسترده دارد افزود: ۲۸ سال سابقه معاونت در وزارتخانه‌های صنعت، نفت، بازرگانی و اقتصاد از تجربیات کرباسیان است.
نماینده تهران از تعامل بالای کرباسیان با کارآفرینان سخن گفت و با تأکید بر اینکه این وزیر پیشنهادی دارای قدرت همکاری چندجانبه با وزارتخانه‌ها و سازمان‌های گوناگون است اظهار داشت: در برنامه‌های ایشان بر افزایش نقش بورس در اقتصاد تأکید شده است.

با شعار مشکل تولید و اشتغال حل نمی‌شود
ولی ملکی نماینده مردم مشکین‌شهر به عنوان مخالف با وزیر اقتصادگفت: من در بررسی برنامه وزیر پیشنهادی اقتصاد چیزی جز نظریه‌پردازی ندیدم و لازم به ذکر است با شعار نمی‌توان مشکل تولید و همچنین مشکل اشتغال را حل کرد.
وی خطاب به کرباسیان اظهار داشت: شما گفته‌اید من سرمایه‌گذاری مردمی را افزایش می‌دهم با چه مکانیزمی می‌خواهید این کار را انجام دهید؟

آمار مخالفان کرباسیان به او مربوط نمی‌شود
عبدالحمید خدری نماینده مردم گناوه با بیان اینکه فراهم ساختن شرایط توانمندسازی بخش خصوصی و اصلاح نظام بانکی گوشه‌ای از برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد است، گفت: «کرباسیان» تنها با به کارگیری گوشه‌ای از تجارب ارزشمند خود می‌تواند در وزارت اقتصاد موفق شود. وی افزود: مخالفان وزیر به گونه‌ای در صحن علنی آمار و ارقام را ارائه می‌دادند که یک لحظه احساس کردم در جلسه استیضاح کرباسیان حضور دارم. آمار و ارقامی که مخالفان مطرح می‌کردند، اصلاً مربوط به او نمی‌شود.

با رکود دل مردم برای تورم تنگ شده
رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر گفت: رکود کاری کرده است که مردم دلشان برای تورم تنگ شده است. این وضعیت قابل قبول نیست و باید به فکر رفع این رکود باشیم.
وی به عنوان مخالف با وزیر اقتصاد افزود : اقتصاد و امنیت به یکدیگر گره خورده و آقای کرباسیان حلقه اتصالی این دو حوزه را به صورت شفاف به ما بفرمایند.

حواله پاسخ نمایندگان به متن مکتوب ضدرأی است
علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران در میان سخنان موافقان و مخالفان با استناد به ماده ۲۰۶ آیین‌نامه داخلی مجلس تذکر داد وگفت: وزیر پیشنهادی ارتباطات در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود در پاسخ به سوالات آنها را به پاسخ مکتوب حواله کردند، در حالی که آیین‌نامه صراحت دارد وزیر باید به این سؤالات در پشت تریبون پاسخ گوید و یا اینکه ایشان پاسخ‌ها را به متن مکتوب ارجاع می‌دهد، امتیازی برایش محسوب نشده و ضد رأی است.
رئیس مجلس ضمن وارد دانستن تذکر نماینده تهران گفت: وزرای پیشنهادی نباید نمایندگان رابه پاسخ مکتوب حواله کنند. 

تولید داخلی و کاهش بیکاری دراولویت
وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی گفت: معتقدیم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و شعار سال مقام معظم رهبری راهگشای اصلی‌ترین مشکل اقتصادی مردم یعنی ضعف بنیه تولیدی رقابت‌پذیر و بیکاری گسترده است.
مسعود کرباسیان افزود: گر بخواهیم شاهد افزایش تولید داخلی و اشتغال باشیم چاره‌ای نداریم جز آنکه اصلاحات ساختاری در اقتصاد داشته باشیم. وی خاطرنشان ساخت: معتقدم مأموریت اصلی وزارت اقتصاد در ۴ سال آتی عملیاتی کردن سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است و همگی در برنامه اقتصادی دولت دوازدهم که از سوی رئیس‌جمهوری ارائه شده است، تجلی یافته است.
کرباسیان با اشاره به اینکه آمده‌ام تا برنامه‌های مصوب برای گسترش تولید داخلی و کاهش بیکاری را عملیاتی کنم اظهار داشت: کمک خواهم کرد شورای رقابت تقویت شود و با جذب سرمایه‌های خارجی دستیابی به فناوری روز و بازار صادراتی را تسهیل کنم. وی افزود: از تمام ظرفیت برای ایجاد بانک اطلاعاتی مناسب برای جلوگیری از فرار مالیاتی استفاده خواهم کرد وبرای خروج نظام بانکی از چالش کنونی، وزارت اقتصاد از تمامی ابزارهای خود بهره می‌برد.
وزیر پیشنهادی اقتصاد با تاکید بر اینکه برای ارتقای توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها هیچ تلاشی مضایقه نخواهم کرد گفت: توسعه بازار سرمایه و افزایش سهم آن در تامین مالی بنگاه‌های تولیدی از اقدامات دیگری است که برای اصلاح و کارآمدی نظام بانکی پیگیری خواهم نمود.

برخی سفرا به دنبال کاسبی خود هستند
محمدعلی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه‌ گفت: متاسفانه حمایت از اتباع ایرانی ضعیف بوده و حتی برخی از سفارتخانه‌ها به دنبال کاسبی،‌ مسائلی مالی و تحصیلات خود هستند که باید به این مسائل سامان بخشید. وی با اشاره به اینکه تجار بارها نسبت به نبود بازاریابی و عدم همراهی سفارتخانه‌ها گله کرده‌اند افزود: گرچه آقای ظریف قول داد معاونت اقتصادی را تشکیل می‌دهد اما ما ۴ سال را در این شرایط سخت اقتصادی از دست دادیم.
پورمختار با بیان اینکه وزارت امور خارجه نتوانسته در موضوعات مهمی همچون حقوق بشر آمریکایی اجماع ایجاد کند افزود: با اینکه آمریکا هزاران پرونده نقض حقوق بشر، رفتارهای دوگانه، حمایت تروریست داشته است اما اقدام بین‌المللی مناسبی از سوی وزارت امور خارجه صورت نگرفته و حتی قطعنامه‌هایی علیه ایران صادر می‌شود، سؤال ما این است که چرا این وزارتخانه توانسته است فضا را طوری مدیریت کند که این قطعنامه‌ها صادر نشود.

رویکرد سفرای ایران امنیتی است
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان با تاکید بر اینکه سفارتخانه‌های ما در زمینه دیپلماسی اقتصادی دچار ضعف هستند، گفت: رویکرد سفرای ما امنیتی و سیاسی است و تنها چیزی که بلد نیستند مسائل اقتصادی است.
وی افزود: سفرای کشور کره قبل از تقدیم استوارنامه خود ابتدا با نمایندگان ال‌جی جلسه می‌گذارند اما سفرای ما اینگونه نیستند.

نگاه به تفاوت سیاست خارجی فعلی و گذشته
حسین رضازاده نماینده مردم کازرون در مجلس گفت: نگاه به تفاوت سیاست خارجی، فعلی و گذشته می‌تواند مهمترین دفاع از ظریف برای تصدی پست وزارت خارجه باشد. وی با بیان اینکه توجه به فرمایشات رهبری از دیگر ویژگی‌های ظریف است، افزود:‌ وزارت خارجه توانست موانع موجود را از مقابل پیشرفت اقتصادی و همکاری بین‌المللی ایران بردارد.
رضازاده اظهار داشت: آقای ظریف نخستین زن را به عنوان سخنگو و سفیر منصوب کرد. او همچنین با توجه به قومیت‌ها، نخستین سفیر از اقلیت‌ها را نیز به کار گرفت.

تیم وزارت امور خارجه باید تغییر کند
سیدمحمد جواد ابطحی نماینده مردم خمینی‌شهر در مخالفت با ظریف گفت: ظریف و روحانی بارها گفتند که اگر آمریکا برجام را نقض کند چه‌ها خواهند کرد. سوال این است که آمریکا باید چه کار دیگری کند که رئیس‌جمهور و وزیر خارجه بپذیرند که برجام نقض شده است.
وی افزود: آقای ظریف در برنامه شما آمده که باید سیاست خارجی در یک دایره قدرت تصمیم‌گیری قرار گیرد و افراد غیرمسئول در این حوزه اظهارنظر نکنند. ظریف به دنبال ایجاد موانع حقوقی و قانونی برای اظهار نظر افراد غیر از خود و دیپلمات‌های وزارت خارجه است.
ابطحی با اشاره به اینکه سیاست خارجی کشور موضوعی نیست که تنها در یک وزارتخانه تعیین شود تصریح کرد: چالش دیگر این ایده تعارض حقوقی آن با جایگاه قانونی مجلس و نمایندگان است. وی خاطرنشان کرد: وقتی ببینیم دشمن در مقابل تیم دیپلماسی ما ایستاده ترفند دیگر این است که تیم دیپلماسی را عوض کنیم. در این موقعیت یک تیم دیگر با یک زبان دیگر باید وارد کارزار شود.

نفر آخری هستم که در سیاست خارجی تک‌صدایی ایجاد کنم
محمدجواد ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: برجام حاصل اعتماد به آمریکا نیست. جمله آن نشانگر بی‌اعتمادی جدی ما نسبت به سیاست‌های آمریکا بوده است. وی اظهار داشت: ملاحظات جناحی، شتاب‌زدگی در تجزیه و تحلیل، عدم انضباط در کلام، اقدامات موازی در حوزه‌های گوناگون سیاسی و اقتصادی چالش‌های عمده سیاست خارجی بوده که باید در دوره جدید نه با قوانین بلکه با اقناع، همدلی و هم افزایی مرتفع شود.
وی افزود: با توجه با چالش‌های موجود، دو ابراولویت تقویت روابط با همسایگان و حل مشکلات منطقه‌ای و کمک به دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی و بهبود وضعیت معیشت مردم را پیگیری خواهم کرد. وزیر خارجه پیشنهادی عنوان کرد: حل مشکلات منطقه‌ای پیگیری، زمینه‌های بی‌ثباتی و تنش‌زا در حوزه‌های پیرامونی کاهش داده و بستر مناسبی برای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی فراهم می‌کنم.
ظریف با تاکید بر اینکه حمایت‌های لازم برای حضور موثر کارآفرینان داخلی در بازارهای حوزه پیرامونی را فراهم خواهیم کرد گفت: حمایت از ورود به بازارهای جهانی برای صادرات کالا و خدمات فنی، تسهیل تامین مالی و جذب سرمایه، فناوری و گردشگر و ارتقای جایگاه جهانی کشور در اقتصاد دانش‌بنیان در اولویت کاری ما قرار خواهد داشت.
ظریف خطاب به ابطحی گفت: در دولت یازدهم گام‌هایی بلندی برداشته شد که مهمترین آن گذر از پرونده هسته‌ای و تحمیل پذیرش حق ایران در بهر‌ه‌برداری از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای به قدرت‌های جهانی بود. وی افزود: آقای ابطحی حتما بنده آخرین نفری خواهم بود که بخواهم در این کشور در حوزه سیاست خارجی تک صدایی ایجاد کنم چراکه تعدد گفتمان‌ها در کشور را عامل قدرت، قوام و تقویت مشروعیت نظام می‌دانم.

تعادلی در پرداخت‌های بهداشت و درمان وجود ندارد
قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان نیزبا بیان اینکه پرداخت‌ها در بخش بهداشت و درمان متعادل نیست، گفت: در برنامه‌های آقای قاضی‌زاده هاشمی ندیدیم که برای این تعادل‌بخشی چه منابعی را می‌توانند جذب کنند. وی تصریح کرد: باید اولویت به بهداشت رعایت شود ولی در دوره گذشته قاضی‌زاده هاشمی در بخش درمان شاهکار کرد .
عثمانی با بیان اینکه تعداد زیادی از جوانان کشور امروز عازم کشورهای منطقه می‌شوند و پس از چند ترم تحصیل دوباره برمی‌گردند، خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت گروه پزشکی در برنامه‌های آقای قاضی‌زاده هاشمی مشاهده نمی‌شود.

بچه نیستم که ناسزاگویی کنم
عبداله سامری نماینده مردم خرمشهر در تشریح جزئیات اعتراض دیروز خود به وزیر پیشنهادی امور خارجه به هنگام دفاع از برنامه‌هایش گفت: بنده بچه نیستم که بیایم ناسزاگویی بکنم بلکه من اعتراض به آماری داشتم که آقای ظریف ارائه می‌داد. وی افزود: آقای ظریف در دفاعیات خود از افزایش صادرات کشور در۴ سال گذشته سخن گفت در حالی که من می‌توانم آمار مستندی از حوزه انتخابیه خود ارائه دهم مبنی بر اینکه عملاً صادرات متوقف شده است.
سامری تصریح کرد: من از دوره قبل هم به حرافی‌های آقای ظریف اعتراض داشتم چراکه در صحن مجلس با لغات بازی می‌کرد و سفسطه می‌نمود و الان هم متأسفانه همین گونه عمل می‌کند. وی با بیان اینکه ظریف بفرماید کدام حساب برای صادرکنندگان باز است؟ خاطر نشان کرد: این دروغ‌های وزیر امور خارجه به ملت با چه هدفی طرح می‌شود؟

هیأت امنای ارزی وزارت بهداشت حیاط خلوت برخی افراد خاص
احمد علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز گفت: امروز هیأت امنای ارزی وزارت بهداشت حیاط خلوت برخی افراد خاص شده است.
وی به عنوان مخالف با وزیر بهداشت، طی سخنانی بیان داشت: انجام فعالیت‌های غیرمرتبط و تشکیل غیرقانونی شرکت‌های متعدد خصولتی، در حالی است که به موجب قانون تشکیل شرکت‌های غیردولتی بایستی با تصویب مجلس شورای صورت گیرد. وی در این باره افزود: متأسفانه معاون محترم توسعه به دانشگاه‌ها اجازه داده بدون برگزاری مناقصه و ترک تشریفات نسبت به عقد قرارداد با این شرکت‌ها اقدام کنند. قابل تأمل اینکه گرداننده این شرکت‌ها همان مدیران وزارت بهداشت هستند.
علیرضابیگی بیان داشت: این همان حیاط خلوتی است که موجب فساد است وی تصریح کرد: وزارت بهداشت در چهار سال گذشته علی‌رغم ادعای کسری شدید بودجه و بدهی فراوان ۱۲ هزار میلیاردی، ۴۰۰ میلیارد تومان را در بانک‌های مختلف سپرده‌گذاری کرده است. وی اضافه کرد: آقای وزیر! هیأت امنای ارزی وزارت بهداشت و درمان برای واردات دارو و تأمین تجهیزات پزشکی بیماران خاص در زمان جنگ تشکیل شده، امروز حیاط خلوت برخی افراد خاص شده است.
این نماینده مجلس اعلام کرد: خیلی دوست دارم از زبان آقای وزیر بشنوم که نماینده انحصاری لنزهای داخل چشمی آمریکایی آلکان متعلق به چه کسی است. خیلی هم خوشحال می‌شوم که بفرمایند خبر ندارم!

نسبت به فساد حساسم
وزیر پیشنهادی بهداشت با بیان اینکه در طول دو سال گذشته حاشیه‌سازی در حوزه بهداشت زیاد بوده است، گفت: از روز اول گفته‌ام نسبت به فساد حساس هستم و اگر کسی مطلب و مدرکی دارد می‌تواند ارائه کند، ولی در عین حال ما اشکالاتی در حوزه مدیریتی داریم که در دولت دوازدهم اصلاح خواهد شد.
سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به اینکه به طور میانگین حداقل در هر ماه ۲ داروی جدید وارد بازار کرده‌ایم، گفت: من متأسفم قبل از اینکه در دستگاه قضایی مطلبی رسیدگی شود، توسط برخی نمایندگان از تریبون مجلس اعلام شد. وی با اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان مبنی بر سپرده‌گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی در حساب‌های دانشگاه‌ها اظهار داشت: ۶۲۵ بیمارستان وجود دارد و این بیمارستان‌های ۱۲۰ هزار پرسنل دارند که پولی برای پرداخت ندارند و باید از درآمد بیمارستان بدهند و اگر حقوق یک ماه اینها را حساب کنیم، ۳۵۰ میلیارد تومان می‌شود.
وی با بیان اینکه ما هیأت امنا را با قدرت دنبال خواهیم کرد، گفت: شرکت‌هایی در دوره‌های گذشته تشکیل شده و اکنون که به برخی از افراد واسط فشار آمده که این افراد پشت شرکت‌های تجهیزات پزشکی هستند، از هیأت امناء اشکال می‌گیرند، مگر هیأت امناء مصوبه مجلس نیست؟ هیأت امنا نه تنها حیاط خلوت نیست بلکه امکاناتی که ۶ میلیارد می‌دادند امروز کمتر از ۳ میلیارد خریداری می‌کند.
وی با بیان اینکه برخی مطالب که مطرح شد دل من را درد آورد و نشان می‌دهد که از روی اطلاع نیست، گفت: اشاره‌ای به لنز داخل چشمی شد که این مسئله به من برمی‌گردد، من به آقای بیگی عرض می‌کنم که حقوقی که در این دولت به من داده‌اند و حقوقی که از دانشگاه می‌گرفتم و مثل بقیه همکارانم ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان است و این همان حقوق‌های نجومی است که در همه جا مطرح کردید. در عین حال، خدا را شکر می‌کنم که به هیچ کار اقتصادی جز کار حرفه خودم نپرداخته‌ام.

خودم را پاسخگو به مجلس می‌دانم
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس اعلام کرد: بنده خودم را پاسخگو به مجلس می‌دانم.

تقدیر ۱۷۲ نماینده از عملکرد طیب‌نیا
۱۷۲ نماینده با امضای نامه‌ای که در صحن مجلس قرائت شد، از عملکرد علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم تقدیر کردند.

درحاشیه
پیش‌بینی قاطع یک نماینده درباره اینکه همه وزیران رای می‌آورند باعث واکنش طنز رئیس مجلس به سخنان وی شد.
نخستین وزیری که صلاحیت او در جلسه بررسی شد، وزیر اطلاعات بود که مخالفت علی مطهری با وی بیشتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و حتی شاخک‌های خبرنگاران را حساس کرد.
نایب رئیس دوم مجلس با این جمله آب پاکی را روی دست وزیر اطلاعات ریخت که «علوی در چهار سال گذشته مَرد میدان نبود».
از جمله نکات قابل توجه دربرخوردهای نسبتاً جدی و تند لاریجانی به موازات شوخی‌ها و مطایبه‌های او بود از جمله هنگامی که احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه به علاءالدین بروجردی که در موافقت با علوی صحبت می‌کرد، تذکر داد که وقت وی تمام شده لاریجانی خیلی جدی به امیرآبادی گفت: شما دخالت نکنید!
وزیر اطلاعات هم سرمایه‌گذاران را به گنجشک‌هایی تشبیه کرد که بر شاخه یک درخت نشسته‌اند و شلیک به یکی از آنها، باعث پریدن همگی آنها می‌شود.
پس از علوی، نوبت به مسعود کرباسیان رسید، نخستین مخالف وی ولی ملکی نماینده مشکین‌شهر بود که در سخنانش گفت: من که می‌دانم همه وزرا رأی خواهند آورد، بی‌خوابی هم شما را اذیت کرده، اما اینها را می‌گویم که در تاریخ ثبت شود.علی لاریجانی پاسخ به قضاوت قطعی این نماینده با خنده گفت: شما از کجا می‌دانید؟ مگر شما رجال‌الغیب هستید؟
فراموشی فریده اولادقباد، نسبت به قولی که به همکارش داده بود که هم جالب بود. وی اعلام کرد هفت دقیقه از وقت ۱۵ دقیقه‌ای خود را به معصومه آقاپورعلیشاهی نماینده شبستر داده‌ام اما صحبت‌هایش آنقدر طول کشید که با وجود اینکه فاطمه ذوالقدر کنار گوش وی به او یادآوری کرد اما انگار متوجه نبود.حتی قدم زدن معصومه آقاپور در مقابل جایگاه ناطقان و نشان دادن عدد ۳ هم باعث نشد وی متوجه وعده‌اش شود. علی لاریجانی هم با تشکر از وی با خنده گفت: دو، سه ثانیه از وقت شما باقی‌مانده، می‌خواهید این را به ایشان بدهید.
نکته‌ای که خلاف آیین‌نامه بود که محمدجواد آذری جهرمی به انتهای صحن و جایگاه مجاور عکاسان آمده بود و همین باعث شد تا عکاسان به وی هجوم بیاورند و از وی بخواهند تا در مقابل گلدان‌ها بایستد تا از او عکس بگیرند.
یکی دیگر از نکات جذاب در جریان نطق‌های وزرای پیشنهادی، هجوم آوردن جمعی از نمایندگان به سمت آنها پس از سخنان‌شان آن هم برای روبوسی و معانقه بود که گویا می‌خواهند به صورت غیرمستقیم قول رأی اعتماد را به فرد بدهند.
خستگی و فشار کاری جلسات، باعث شد تا وقتی امروز علی لاریجانی نظر نمایندگان را برای تشکیل جلسه نوبت سوم پس از نماز مغرب و عشاء جویا شود، هم نمایندگان با فریادهای «دو دو» مخالفت خود را اعلام کنند و هم خبرنگاران و عکاسان با نشان دادن عدد ۲ به نمایندگان، به آنها پیغام دهند که اهالی خبر هم تحمل جلسه شب را ندارند؛ رأی نیاوردن این پیشنهاد باعث شد تا علی لاریجانی با تکرار عبارت «بدجوری رأی نیاورد»، منتفی شدن این تصمیم را اعلام کند.
نخستین موافق برنامه‌های وزیر خارجه، رضازاده نماینده کازرون بوده که هنوز صحنه تلاش وی در جمع سلفی‌بگیران با موگرینی در یاد رسانه‌ها و مردم است؛ رضازاده تلاش کرد تا سخنانش را با گرامیداشت یاد شهید مدافع حرم محسن حججی آغاز کند، اما به اشتباه او را «شهید حجتی» خواند و آن را اصلاح هم نکرد!
از جمله نکات دیگر حضور علی ربیعی در بین صندلی‌های نمایندگان در بخشی از مجلس و صحبت کردن او با تک‌تک نمایندگان بود؛ این مسئله نشان می‌داد که شاید ربیعی به طور جدی احساس خطر کرده است.
زهرا ساعی در موافقت با وزیر خارجه گفت: آقای میرزاده تعریف می‌کرد که وقتی دو ماه قبل در سفر به ژاپن مشغول دیدار با نخست‌وزیر این کشور بوده‌اند، وقتی نخست‌وزیر متوجه پیروزی آقای روحانی در انتخابات شده، ایستاده و کف زده است.
نکته تلخ و قابل تأمل، فریاد اعتراضی نماینده خرمشهر در میان صحبت‌های محمدجواد ظریف بود که برای اعتراض به عملکرد ظریف از عبارات نادرستی استفاده کرد و همین باعث شد که حتی بسیاری از نمایندگان منتقد تیم دیپلماسی از جمله حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیته هسته‌ای سراغ وی بروند و او را توصیه به آرامش کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcc1xqse2bqxp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی