يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۷
کد مطلب : 91418
نگاهي به نقش آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در پرونده فرزند

چرا اين مرد ساكت است؟

چرا اين مرد ساكت است؟

 در شرایطی که رسیدگی به پرونده «م.ه» آقازاده جنجالی به ایستگاه آخر رسیده و همه منتظر صدور حکم نهایی پرونده هستند، آقاي هاشمی‌رفسنجانی به سیاق گذشته، هیچ اظهارنظر علنی و آشکاری درباره این پرونده نکرده است.
به تازگی آخرین جلسه دومین جلسه اخذ آخرین دفاعیات از «م.ه» در سکوت خبری، با حضور وکلای متهم و نماینده دادستان تهران برگزار شده و وکیل او از ارسال دفاعیه تکمیلی به دادگاه هم خبر داده است و همه منتظر حكم نهايي اين پرونده هستند.
آيت‌الله هاشمی‌رفسنجانی از زمان بازگشت «م.ه» به کشور درباره پرونده او اظهارنظر خاصی نکرده است. هرچند او در زمان حضور پسرش در لندن، در دیدار با دانشجویان مشهدی كه ۱۵ آذر سال ۸۹ برگزار شد، در پاسخ به سوالات و اعتراضات دانشجویان درباره سفر «م.ه» به خارج از كشور پاسخ‌هایی ارائه كرد. او در پاسخ به سوالات دانشجویان درباره مهدی هاشمی‌رفسنجانی گفته بود: "خیال مهدی از پرونده‌هایش راحت راحت است."
آقاي هاشمی‌رفسنجانی به نقش «م.ه» در كمیته غیرقانونی "صیانت از آرا" اشاره كرده و گفته بود: ‌من مطمئنم مهدی در این انتخابات در هیچ بخشی دخالت نداشت، "جز در مسئله كمیته صیانت از آرا" مهدی نه پولی دارد و نه به كسی پول داد. گفتند: او پول داده تا افرادی در اغتشاشات شركت كنند، در حالی كه از این كارها بیزار است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در‌خصوص علت سفر پسرش به لندن هم این چنین گفته بود: ما در دانشگاه آزاد اسلامی شش واحد در خارج از كشور داریم كه همه آنها مشكل دارند. می‌بایست كسی می‌رفت و رسیدگی می‌كرد. از لندن شروع كردیم و به لبنان رفتیم كه باید توسعه پیدا كند. واحد دبی مشكلات خاصی دارد. در زنگبار زمین دادند كه هنوز نتوانستیم شروع كنیم. در ارمنستان و تاجیكستان هم واحد داریم. باید رسیدگی می‌كرد كه رفت. دلش می‌خواهد بیاید و من می‌گویم اول كارهایت را تمام كن و انجام بده و بعد بیا. از این طرف هم مرتب تهمت می‌زنند كه او هم همیشه جواب می‌دهد.
«م.ه» ساعت ۲۱:۳۰ شامگاه يكشنبه دوم مهرماه ۹۱ در حالی که ياسر و فاطمه هاشمي نيز برای استقبال از او به دبي رفته بودند، با پرواز دبي - تهران از طريق فرودگاه بين‌المللي امام خميني‌(ره) وارد کشور شد و به سفر خود خاتمه داد. «م.ه» سپس به زندان اوین منتقل شد و آيت‌الله هاشمی‌رفسنجانی هم غروب روز سه شنبه ۳۰ آبان برای ملاقات با او و فائزه سری به زندان اوین زد.
پرونده «م.ه» پس از آزادی او از اوین، با کش و قوس‌هاي فراوان، در پروسه‌ای زمان‌بر و فرسایشی به جریان افتاد و پس از برگزاری جلسات متعدد اکنون به نقطه پایان رسیده است. در جریان محاکمه او، پدر اظهارنظری درباره پرونده‌اش نکرده است.
حال این سوال مطرح مي‌شود که آيت‌الله هاشمی‌رفسنجانی که به طور مرتب دیدارهای متعدد داخلی و خارجی دارد و در اين ديدارها و برنامه‌ها مواضع و سخنان گوناگوني را درباره موضوعات مطرح مي‌كند در باره پرونده فرزندش هيچ سخني نگفته است.
آيت‌الله رفسنجانی که از رانت‌ها و فسادهای دولت قبل و مسئولان گذشته و حتی منتقدین فعلی دولت مورد حمایتش انتقاد می‌کند، آیا بهتر نیست دست‌کم یکبار در مورد پسرش موضع‌گیری کرده و به طور مثال از قوه قضائیه بخواهد تا بدون توجه به نسبت خویشاوندی او با خود، عدالت را در موردش اجرا کند؟
آیا چنین موضعی ابهامات موجود در مورد اعمال نظر در پرونده پسرش را کاهش نمی‌دهد؟ و یا او همچنان پس از گذشت ۴ سال، معتقد است که "خیال مهدی از پرونده‌هایش راحت راحت است"؟!
موضوع اين است كه آيا آقاي هاشمي‌رفسنجاني همچون بسیاری از علمای بزرگ انقلابی، احساسات پدرانه خود را فدای منافع مردم و انقلاب می‌کند یا فرزند خود را تافته جدابافته می‌پندارد و تا آخر به پایش آبروی گذشته خود را ذبح می‌کند؟
البته قضاوت درباره احساسات پدر و فرزندی کار بسیار دشوار و سنگینی است. واقعیت امر این است که کمتر فردی در دنیا وجود دارد که بتواند احساسات نسبی بویژه پدر و فرزندی خود را در مسیر حق و منافع مردم و کشورش نادیده بگیرد. عموم ما انسان‌ها در چنین مواقعی هرچند حق را به قانون بدهیم اما وقتی پای فرزند و یا عزیزمان به میان مي‌آید، شروع به دست و پا زدن و نجات وی به هر قیمتی مي‌کنیم. در نهايت اینکه آقای هاشمی‌رفسنجانی برای انقلاب خدمات زيادي داشته است بر کسی پوشیده نیست اما اینکه برخی از اطرافیان وی در مواردی اشتباهاتي کردند که آسیب‌هایي را به کشور وارد کرده است نیز بر احدی مخفی نيست. 

نقشي موثر در ایجاد فضای مثبت یا منفی
در همين‌باره قائم‌مقام جمعیت رهپویان تاکید کرد: نقشی که آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی می‌تواند در محاکمه «م.ه» داشته باشد چه در ایجاد فضای بدون فشار و مثبت و در راستای عدالت و چه در راستای فضای منفی، بی‌بدیل و بسیار تاثیر‌گذار است.
پرویز سروری با اشاره به نقش آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در ایجاد فضا برای صدور رای واقعی در پرونده «م.ه» اظهار داشت: برای همه انسان‌ها در طول زندگی‌شان ایام بسیار حساس امتحان الهی وجود دارد و عکس‌العمل انسان‌ها در مقابل آن، توانمندی و میزان رضایت الهی را نشان خواهد داد.
قائم‌مقام جمعیت رهپویان تاکید کرد: نقشی که آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی می‌تواند در محاکمه «م.ه» داشته باشد چه در ایجاد فضای بدون فشار و مثبت و در راستای عدالت و چه در راستای فضای منفی، بی‌بدیل و بسیار تاثیر‌گذار است.
نماینده سابق مجلس با بیان اینکه زمان برای تحقق وعده‌های الهی و عدالت فرا رسیده است افزود: باید به دستگاه قضایی اجازه دهیم بدون تحمل فشار و دغدغه و مستند به اسناد و مدارک و شواهد موجود عدالت را اجرا کند و نشان دهد جمهوری اسلامی درباره اجرای عدالت قاطع و صریح است.
قائم‌مقام جمعیت رهپویان تصریح کرد: دستگاه قضایی باید در پرونده «م.ه» نشان دهد اگر فردی به شخصیت‌های موثر انقلاب هم نزدیک باشد در صدور حکم او فرقی نخواهد بود. از این‌رو این موضوع امتحان بزرگی برای نظام، قوه قضائیه و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی است.
سروری نکات دادگاه و شواهد موجود را در این پرونده بسیار روشن و شفاف دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم دستگاه قضایی مانند شجاعتی که در صدور حکم رحیمی داشت درباره پرونده «م.ه» نیز با شجاعت و عدالت برخورد کرده و عدالت را به نحو احسن اجرا کند.

آزمونی مهم برای قوه قضائیه
درباره پرونده «م.ه»، چيزي که بيش از همه محرز است؛ تلاش‌هايي مبني بر خارج‌سازي پرونده او از حالت عادي و وارد کردن آن به فاز جنجال‌هاي سياسي است.
جنجال‌هايي که صد البته توجهات را معطوف به خود خواهد کرد و امکان صدور حکم عادلانه و قاطع را درباره «م.ه» کمرنگ خواهد کرد.
نبايد فراموش كرد كه اين پرونده مانند زخمي قديمي است كه تداوم وضع فعلی آن می‌تواند باعث بیماری بی‌اعتمادی نسبت به دستگاه قضا شود و نیاز است در همین راستا برخوردی قاطع و برمبنای عدالت با آن صورت گرفته و حکمی صادر شود که انتظارات افکار عمومی را برآورده کرده و بر طبق عدالت مولایمان امیر‌المومنین باشد.
مسئله مفاسد اقتصادی موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، اکثر پرونده‌های جدی مفاسد اقتصادی از دوران دولت سازندگی شروع شده و رانت‌های چند میلیون یورویی نیز در این دولت دیده می‌شود.
اگر قوه قضائیه کوچکترین جهت‌گیری سیاسی را در جریان برخوردهای قضائی خود داشته باشد، تصمیمات از مسیر قانونی خود منحرف خواهد شد و عدالت خدشه‌دار می‌شود، همچنین این دستگاه نباید تحت تاثیر فشار عناصر قدرتمند که می‌خواهند آقازاده‌سالاری را در جامعه حاکم کنند، قرار بگیرد.
بدون شک و تردید قوه قضائیه در ماجرای فساد سه هزار میلیاردی، ماجرای بیمه و‌... نمره قبولی را از همه مردم و نخبگان کشور گرفته است و حالا مردم منتظر آزمون نهایی این دستگاه مهم کشور در ماجرای «م.ه» مي‌باشند.
ماجرای «م.ه» از چند جهت حائز اهمیت است که بارها به آن پرداخته شده است اما مهمترین آن رفع شائبه‌هاي برخی درباره ضعیف کشی دستگاه قضا و عدم برخورد با دانه‌درشت‌های یک جریان خاص است.ش

https://siasatrooz.ir/vdcc40qo.2bqss8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

علی
مقاله شما و موارد شما فشار بر قوه ی قضائیه است و آیت ا... عاقل تر از آن است که در دام وسوسه های شما برای اظهار نظر و سپس ماهیگیری رسانه ای مخالفات از آن ها بیفتد .
راد
همه ما زرنگ وخردمندیم.