?>?> اين چندمين بار؟! | سیاست روز
جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۹
کد مطلب : 90428
هوای پایتخت همچنان ناسالم است

اين چندمين بار؟!

اين چندمين بار؟!

ديگر براي نوشتن و خواندن هيچ سطري نفسمان بالا نمي آيد. خسته شده ايم از بس كه گفت ايم هوا آلوده است و سخنان غير شنيده ايم. اين بار مي خواهيم سخنان خودشان را براي خودشان بگوئيم.
مسئوليني كه نمي دانيم چه مي كنند و چه نمي خواهند بكنند. ما مي گوئيم تا فردا روزي نيايد كه بيايند و بگويند كه ما نگفتيم. اين روزها سخنانشان را مو به مو چاپ مي كنيم تا فردا كه ريه هايمان با حجم عظيمي از گاز استنشاق شده انالله ديگري را زمزمه مي كرد ، مديون خودمان نباشيم. ما مي گوئيم هوا آلوده است و كارگروه ها يا كار نمي كنند يا گروه هاي تشكيل شده در آنها به معناي واقعي كلمه بلد نيستند گروه باشند.

آلوده ترین منطقه پایتخت كجاست؟
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: هوای پایتخت با ایستادن شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون روی عدد ۱۱۲ در شرایط ناسالم قرار گرفت.
وحید حسینی در گفت وگو با مهر افزود: بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاه های سنجش آلودگی هوای شهر تهران بر میزان غلظت تمام آلاینده ها به غیر از ازن افزوده شده است .
به گفته وی، به این ترتیب میانگین غلظت تمام آلاینده ها به لحاظ آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در بیشتر ایستگاهها از حد مجاز فراتر بوده و شاخص کیفیت هوا در حال حاضر در شرایط ناسالم است.
حسینی یادآور شد: در حال حاضر ایستگاه دروس در آستانه شرایط هشدار قرار دارد و آلوده ترین منطقه پایتخت است.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اظهار داشت: پیش بینی هواشناسی برای پایتخت حاکی از آسمانی نیمه ابری تا ابری در پاره ای نقاط بارش پراکنده و وزش باد است . به این ترتیب انتظار می رود شاخص کیفیت هوا تنها درمناطق پرتردد و شلوغ در شرایط نا سالم باقی بماند.
وی تصریح کرد: اثرات بهداشتی آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در منطقه ناسالم برای گروههای حساس شامل افزایش احتمال علائم تنفسی در افراد حساس، تشدید بیماری قلبی و ریوی، مرگ و میر زودرس در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، ریوی و افراد مسن است لذا توصیه می شود در منطقه ناسالم این افراد فعالیت های طولانی مدت در فضای باز را کاهش دهند. 

تشكيل گروه بازرسی براي برخورد با صنايع متخلف
رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه برخی صنایع شبانه آلودگی ایجاد می کنند گفت:سازمان محیط زیست گروه بازرسی را ایجاد کرده تا این موضوع را بررسی و بطور قاطع با صنایع آلاینده برخورد کند.
معصومه ابتکار در حاشیه مراسم امضایی تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان هلال احمر و صلیب سرخ در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: گزارشاتی را در برخی شهر ها و تهران داشته ایم که برخی از صنایع شبانه باعث ایجاد آلودگی و یا تخلیه پساب صنعتی دارند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص امضای تفاهم نامه سه جابنه بین سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان هلال احمر و صلیب سرخ اظهار داشت: این تفاهم نامه می تواند باعث هم افزایی بین جمعیت داوطلبان و سازما نهاي مردم نهاد محیط زیست شود.
وی تصریح کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیت ها ی مشترک بتوانیم اولین قدم برای حفاظت محیط زیست که آموزش و اطلاع رسانی است هم چنین اصلاح نگرش ها و شیوه زندگی را انجام دهیم چرا که متاسفانه در خیلی از بخش های زندگی روش هايی را در پیش گرفته ایم که نه تنها با محیط زیست سازگاری ندارند بلکه باعث تخریب و لطمه وارد کردن به آن نیز می شوند.
ابتکار اضافه کرد: در حفاظت از محیط زیست همه باید تلاش کنیم و دست در دست هم بدهیم تا مشکلات و معضلات محیط زیست را بتوانیم حل کنیم و یادمان باشد طبیعت خواستگاه اصلی حیات است و اگر به آن آسیبی برسد زندگی و حیات ما به ویژه نسل های آینده از بین خواهد رفت. این تفاهم نامه در حقیقت یک هم پیمانی برای حفظ حقوق آیندگان به شمار می رود و امیدواریم با عملیاتی کردن آن به بهبود کیفیت و وضعیت محیط زیست مان کمک کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آلودگی هوا در زمستان امسال گفت: با پیش گرفتن سیاست ها و برنامه های دولت و سازمان حفاظت محیط زیست وضعیت هوا نسبت به سال گذشته بهبود پیدا کرده است و در بسیاری از شاخص های آلاینده میزان خطر و ناسالم را نداریم تنها در شاخص ذرات زیر ۲.۵ میکرون آلودگی ها وجود دارد. ذرات زیر ۲.۵ میکرون که منشا آن احتراق سوخت و احتراق ناقص سوخت و بخشی هم بخاطر گرد غبار است .
وی اضافه کرد: توصیه ای که به مردم عزیزمان داریم این است که وقتی همزمان ۵ میلیون خودرو و موتورسیکلت را استفاده می کنیم قطعا این آلودگی ها پیش می آید و باید تلاش کنیم در زمینه الگوی حمل و نقل و ترافیکی بسمت حمل و نقل عمومی حرکت کنیم و این محقق نمی شود مگر با کمک و خواست مردم.

اراده کافی وجود ندارد
عضو فراکسیون محیط زیست مجلس با انتقاد از اینکه محیط زیست بنزین تولید داخل را زیر سؤال برده است گفت: سازمان‌های محیط زیست و استاندارد با نگاه مثبت به خودروسازان مجوز می‌دهند در حالی که خودروهای داخلی استاندارد لازم را ندارند.
محمدجواد نظری‌مهر در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه موضوع کنترل آلودگی هوای تهران از مجلس هشتم در حال پیگیری است، اظهار داشت: آلودگی هوای تهران ناشی از ریزگردها، آلودگی خودروها، آلودگی ناشی از بنزین، استقرار صنایع آلاینده و ... می‌شود.
عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید برای کنترل آلودگی هوای تهران به تمامی عوامل توجه شود افزود: متأسفانه اراده کافی برای این امر وجود ندارد.
وی با انتقاد از تولید خودروهای فاقد استاندارد در کشور گفت: هم اکنون استاندارد خودروهای داخلی یورو یک و یورو ۲ هستند. این در حالی است که باید خودروهای داخلی در جایگاهی باشند که آلودگی تولید نکنند.
به گفته این عضو فراکسیون محیط زیست خانه ملت خودروی پراید فاقد استاندارد لازم بوده و مجوزهای شماره‌گذاری خودروها توسط محیط زیست و استاندارد با نگاه مثبت به خودروسازان ارائه می‌شود.
نظری‌مهر متذکر شد: امیدوار هستیم مجلس پیگیری‌های لازم را در مورد محیط زیست و سایر ارگان‌های دیگر مانند استاندارد به عنوان ناظر داشته باشد تا از بروز مسائل این چنینی جلوگیری شود.
وی با انتقاد از اینکه محیط زیست با واردات بنزین از خارج از کشور بنزین تولید داخل را زیر سؤال برده است ادامه داد: قرار بود فراکسیون محیط زیست با «ابتکار»‌ رئیس سازمان محیط زیست در خصوص بررسی مسائل آلودگی هوا جلسه‌ای داشته باشند اما به دلایل مختلف از جمله مسافرت‌های رئیس سازمان محیط زیست و مباحث دیگر این امر محقق نشد.
نظری‌مهر درباره تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست ابراز داشت: متأسفانه تحقیق و تفحص‌ها با لابی‌گری‌ها به جایی نمی‌رسد و رسانه‌ها باید پیگیر مطالبات مردم باشند.

https://siasatrooz.ir/vdcc40qo.2bqxi8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی