چهارشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۲
کد مطلب : 94398

تغيير استانداران در آستانه انتخابات

تغيير استانداران در آستانه انتخابات

زمزمه‌های تغییرات گسترده در سطح مدیران اجرایی دولت در آستانه انتخابات مجلس دهم که همراه با انتصابات از اردوگاه اصلاحات بوده، شائبه‌های انتخاباتی بودن این تغییرات را افزایش داده است.
روز گذشته محمدرضا خباز و فریدون همتی با پیشنهاد وزارت کشور و تأیید هیئت دولت استانداران سمنان و قزوین شدند. محمد زند‌وکیلی استاندار سابق سمنان و مرتضی روزبه استاندار سابق قزوین تا پیش از این فعالیت داشته‌اند.
محمدرضا خباز ۶۱ ساله تجربه چهار دوره نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی را دارد که جایگزین محمد زندوکیلی استاندار سمنان شد. وی تاکنون معاون مجید انصاری در معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور بوده است.
مدیرکل صداوسیما در مراکز ایلام، لرستان و آذربایجان‌غربی، نماینده مجلس هفتم از حوزه انتخابیه ایلام، مسئول امور استان‌های دیوان محاسبات کشور، معاون حقوقی و پارلمانی دیوان محاسبات کشور نیز از سوابق فریدون همتی به حساب می‌آید. وی تاکنون سمت مشاور وزیر کشور را به‌عهده داشته است.
پيش از اين تغييرات معاون سیاسی وزیر کشور درباره شایعه تغییر استانداران و فرمانداران گفت: دولت هیچ برنامه‌ای برای تغییر فرمانداران و استانداران در آستانه انتخابات ندارد.
محمد حسین مقیمی افزود: امسال ما هیچ برنامه‌ای برای تغییر فرمانداران و استانداران نداریم‏ و فرمانداران نیز وظیفه اجرای سیاست‌های دولت را دارند زیرا مردم به سیاست‌های دولت رای داده‌اند و لازم است که این سیاست‌ها به درستی اجرایی شوند، مگر آنکه برنامه استانداران و فرمانداران با سیاست‌ها و اقدامات دولت همخوانی نداشته باشد و مردم از عملکرد آنها ناراضی باشند مجبور به تغییر خواهیم شد.
او در خصوص طولانی شدن پروسه انتخاب و انتصاب استانداران، فرمانداران و بخشداران در وزارت کشور و از ابتدای دولت تدبیر هم با تاکید بر اینکه که قبول دارم تاخیر انجام گرفته؛ خاطرنشان ساخت: سیاست دولت تدبیر انتصاب نیروهای معتدل از همه جریان‌های موجود در کشور است ولی با این حال پروسه انتصابات کمی طولانی شد.
روز گذشته نيز رئیس‌جمهور گفت: دولت یازدهم در‌پی پیروزی جناح خاصی نیست و تلاش می‌کند که شرایط برای مشارکت همه جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها فراهم شود.
با اين حال اين تغييرات در حالي انجام می‌گيرد كه بسياري از كارشناسان و نمايندگان مجلس اين تغييرات را به صلاح نمي‌دانند و با آن موافق نيستند و آن را تغييراتي سياسي می‌دانند. اين گروه می‌گويند در آستانه انتخابات معمولا تغيیر و تحولات متوقف می‌شد اما متاسفانه در این دولت شاهد هستیم که در همه استان‌ها تغییر و تحولات آغاز شده است و این امر این شائبه را تداعی می‌کند که با انگیزه و هدف خاص افرادی در صدد چینش نیرو‌ها و استانداران هستند.
عضو مجمع نمایندگان استان سمنان با اشاره به اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر تغییر استانداران سمنان و قزوین گفت: تغییر استانداران در شرایط فعلی و در آستانه انتخابات به مصلحت نیست. غلامرضا کاتب اظهار داشت: باتوجه به نزدیک ‌بودن به انتخابات تغییر استانداران اقدام درستی نیست.
همچنین علیرضا خسروی نماینده مردم سمنان در مجلس با انتقاد از تغییر عجولانه استانداران از سوی دولت نیز گفت: در مجمع نمایندگان به طور فوریتی درباره این موضوع صحبت شد و قرار شد اقداماتی از طریق مجمع نمایندگان صورت بگیرد اما در حوزه وزارت کشور با هیچ کدام از مجمع نمایندگان صحبت نشده است.
وی خاطرنشان کرد: حرف ما این بود که چرا این تغییرات با این سرعت در حال انجام است و با توجه به اینکه در آستانه انتخابات هستیم تا فردی جدیدی بیاید، استان را در دست بگیرد و بتواند شناختی نسبت به استان داشته باشد مشکلاتی را به همراه دارد.
وی این تغییر را عجولانه و عجیب خواند و تصریح کرد: از دولت تدبیر و امید این تغییرات با این سرعت عجیب است و ما را به یاد تغییرات صورت گرفته در دولت گذشته می‌اندازد که فردی در مسافرت تعویض می‌شد، اما باید منتظر باشیم تا ببینیم چه اتقاقی می‌افتد.

استفاده اصلاح‌طلبان
به نظر می‌رسد اگرچه تاکنون اصلاح طلبان دل خوشی از وزیر کشور نداشته و از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم این وزارت خانه را سهم خود می‌دانستند، اما اکنون با کلید خوردن پروژه عبور از روحانی می‌خواهند از طریق استانداران به اهداف انتخاباتی خود دست پیدا کنند.
اگر بپذیریم که نیت و تغییرات در روزها و هقته‌های آینده، در ادامه بررسی و بازده کاری اعضای دولت در رده‌های مختلف امری طبیعی باشد، اما نمی‌توان بحث دخالت و فشار طیف افراطی اصلاح‌طلب جهت برنامه‌ریزی برای برگزاری انتخابات آینده مجلس را نادیده گرفت.
با نزدیک شدن زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی، فعالیت‌های اصلاح‌طلبان برای ورود به مجلس آینده بیشتر شده و جلسات هماهنگی این جبهه هم به فراخور موقعیت افزایش داشته است.
یکی از نیازهای اصلی ورود اصلاح‌طلبان به انتخابات نفوذ در استانداری و فرمانداری‌های سراسر کشور برای گسترش فعالیت‌های انتخاباتی خود و استفاده از فضاهای استانی برای تصاحب کرسی‌های نمایندگی هستند.
اصلاح‌طلبان تنها امید خود برای بازگشت به حاکمیت را عبور از فیلتر شورای نگهبان و رای‌آوری در انتخابات مجلس می‌دانند و در همین راستا بر‌اساس تجربه انتخابات مجلس ششم سعی دارند با نفوذ در بدنه دولت بخصوص در بدنه وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات زمینه حضور سهل‌تر خود را در انتخابات مجلس فراهم کنند و بتوانند و با وحدت تاکتیکی خود با بدنه دولت اعتدال خود را احیا کنند.
پيش از اين فياض زاهد فعال سياسي اصلاح‌طلبان در اظهاراتي گفته بود كه: «به آقاي روحاني توصيه مي‌کنم بيشتر از چهره‌هاي سياسي، صاحب‌نظر و صاحب تحليل در دولت خود استفاده کند. دولت آقاي روحاني کمترين تغيير را در سطح مديران انجام داده است. يادمان باشد که برخي از اين مديران در زمان دولت احمدي‌نژاد در طول ۸ سال از معاونت بخشداري به بالاترين سطوح مديريتي در وزارتخانه‌ها رسيدند. متأسفانه هم‌اکنون در برخي از استان‌ها نارضايتي زيادي از نحوه انتخاب استانداران و برخي از مديران وجود دارد. بسياري از کساني که در ستادهاي انتخاباتي آقاي روحاني فعال بودند ناراحت هستند. آنها معتقدند انتظاراتشان برآورده نشده و کسي تاکنون با آنها وارد تعامل و گفت‌وگو نشده است.»
در اظهار‌نظري ديگر نيز احمد شيرزاد فعال سياسي اصلاح‌طلب گفت:«بهتر است آقاي روحاني در وزارت کشور تغييراتي بدهند.»
از اين‌رو به نظر می‌رسد فشار مضاعفی از سوی سران و بدنه اصلاحات به دولت وارد می‌شود تا در آستانه انتخابات مجلس به تغییرات گسترده‌ای دست بزند.

https://siasatrooz.ir/vdcc41qo.2bq0o8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

خسته نباشی