شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۷
کد مطلب : 106684

«أمل حسین» خاشقجی نبود

«أمل حسین» خاشقجی نبود

أمل حسین دختر هفت ساله یمنی که انتشار عکسش بسیاری را در سراسر جهان متاثر کرد، در اردوگاه پناهجویان در حالی جان باخت که مدعیان حقوق بشر که هفته‌هاست برای مرگ فردی همچون خاشقجی اشک تمساح می‌ریزند در برابر جان باختن این کودک و صدها کودک یمنی دیگر راه سکوت در پیش گرفته‌اند.
حقوق بشر واژه‌ای است که هنوز معنایی برای آن یافت نشده است چرا که مدعیان ایجاد و اجرای این واژه نه بر اساس دیدگاه بشری که بر اساس مطالبات سیاسی به آن می‌پردازند. هفته‌هاست که پرونده خاشقجی نویسنده سعودی که گفته می‌شود در سفارت عربستان در ترکیه به قتل رسیده در صدر پردازش‌های محافل رسانه‌ای و سیاسی جهان قرار گرفته و چنان رفتار می‌کنند که گویی میلیون‌ها نفر به قتل رسیده‌اند. اما جالب است که همین مدعیان حقوق بشر در برابر قتل‌عام میلیون‌ها یمنی به دست ائتلاف سعودی- آمریکایی راه سکوت در پیش گرفته‌اند گویی که هیچ جنایتی در این سرزمین روی نداده است.
قحطی و گرسنگی ناشی از محاصره در کنار بمباران‌های گسترده هوایی آن هم با بمب‌های خوشه‌ای و فسفری، جان میلیون‌ها انسان بی‌گناه را به خطر انداخته در حالی که بسیاری از آنان زنان و کودکان هستند. کودکانی که جرمشان یمنی بودن است و اراده پدران و مادرانشان برای آزادی و تسلیم نشدن در برابر سلطه‌گری سعودی. کودکانی که به جرم یمنی بودن باید گرسنگی را برای روزهای متمادی تحمل نمایند تا شاید غذایی هر چند ناچیز به دست آورند. البته بسیاری از آنها هرگز مزه نان و غذا را نچشیده و در میان قحطی و محاصره جان می‌دهند. سازمان ملل در گزارش‌های متعددی اذعان کرده است که میلیون‌ها کودک یمنی در آستانه مرگ قرار دارند و هر یک ساعت یک کودک جان می‌دهد. اما گویی مدعیان حقوق بشر هرگز بیننده این درد و رنج نبوده و سکوت کر کننده آنان می‌رود تا میلیون‌ها کودک را به قتل‌گاه سعودی گسیل دارد. أمل حسین یکی از همین کودکان است که مدت‌ها درد و رنج قحطی را تحمل کرد و در حالی که
در سایه سکوت خبری و بی تفاوتی مدعیان حقوق بشر تسلیم مرگ شد اما هرگز تسلیم سعودی نشد و برای لقمه‌ای نان ناله التماس فریاد نزد.
نگاه «أمل حسین» دخترک هفت ساله یمنی که روی تختی در بیمارستان در سکوت فرو رفته است شرایط کشور جنگ زده‌اش را به درستی تصویر می‌کند. هفته گذشته عکسی از این دختر که دچار سوءتغذیه شدید بود در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد و احساسات خوانندگان را برانگیخت. خوانندگان حال او را پیگیری می‌کردند و پیشنهاد کمک مالی به خانواده‌اش می‌دادند. قلب آن‌ها از دیدن شرایط این دختر شکسته بود. اما خانواده أمل روز پنجشنبه گفتند دخترشان در اردوگاه پناهجویان در شش کیلومتری بیمارستانی که وی در آنجا بستری بود، جان باخته است.
«مریم علی» مادر أمل در یک مصاحبه تلفنی در حالی که گریه می‌کرد، گفت: «قلبم شکسته است. امال همیشه لبخند می‌زد و حالا من نگران فرزندان دیگرم هستم».
اثراث مخرب جنگی که عربستان سعودی در یمن به راه انداخته به شدت در حال تشدید است و حالا که قتل «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار مخالف رژیم سعودی توسط ریاض برملا شده است، کشور‌های غربی به فکر افتاده‌اند که حمایتشان از این جنگ را بازبینی کنند.
عکس أمل حسین که تنها یکی از ۱.۸ میلیون کودکی است که به شدت دچار سوء تغذیه هستند، وحشت از گسترش قحطی در یمن را که در پی تجاوز ائتلاف سعودی به این کشور ایجاد شده، افزایش داده است. سازمان ملل هشدار داده است جمعیت یمنی‌هایی که زندگیشان را با جیره‌بندی غذا می‌گذرانند و حدود ۸ میلیون نفر هستند ممکن است به زودی به ۱۴ میلیون نفر (یعنی نیمی از جمعیت یمن) افزایش یابد.
أمل در بیمارستانی در ۱۴۵ کیلومتری شمال غربی صنعا بستری شده بود. أمل همراه مادرش بود و پرستاران هر دو ساعت یک بار به او غذا (شیر) می‌دادند، اما او همه چیز را بالا می‌آورد.
دکتری که در کنار تخت أمل نشسته بود موهایش را نوازش می‌کرد و بازوهایش را که پوست و استخوان بودند به ما نشان می‌داد. مادر أمل هم بیمار بود و تب داشت.
حملات هوایی عربستان ۳ سال پیش خانواده أمل را وادار کرد خانه خود در کوه را رها کنند. آنها اهل صعده –استانی در مرز مشترک با عربستان- هستند. أمل در زبان عربی به معنای "امید" است و خوانندگان امیدوارند عکس او توجه جهان به جنگ یمن و قحطی ناشی از آن را که ده‌ها هزار غیرنظامی را به کشتن داده است، جلب کند. أمل هنوز بیمار بود، اما به منظور باز شدن جا برای کودکان دیگر از بیمارستان مرخص شد. حالِ او در اردوگاه بدتر شد و سه روز پس از ترک بیمارستان جانش را از دست داد. حال آنکه مدعیان حقوق بشر که هفته‌هاست با نام حمایت از بشریت به غوغاسالاری درباره پرونده خاشقجی می‌پردازند و از سران کشورها گرفته تا رسانه‌هایشان آن را برجسته می‌سازند اشاره‌ای به درد و رنج کودکانی همچون أمل حسین نکرده و بی تفاوت در برابر درد و رنج او و میلیون‌ها کودک مشابه او عبور کرده‌اند. جالب است این سکوت در حالی صورت گرفته که در همین روزها سران آمریکا و اروپا ادعای اقدام برای برقراری آتش بس در یمن را سر داده‌اند اما نه تنها کاری برای این مسئله صورت نداده‌اند بلکه به سعودی اجازه داده‌اند که بمباران گسترده‌تری علیه یمن داشته باشد.
آنهایی که برای رسیدن به منافع مالی چشم بر جنایات سعودی بسته و همچنان به فروش تسلیحات به این رژیم ادامه می‌دهند و حاضر به قطع همکاری‌های خود با این جنایت‌کاران نیستند. آنهایی که نفت و فروش تسلیحات اولویت آنهاست و حقوق بشر برایشان با همین مفاهیم برای آنها تعریف می‌شود نه بشریت و انسانیت و عدالت.
زنان و کودکان یمن قتل عام می‌شوند در حالی که نه بمب‌های فسفری و خوشه‌ای و نه موشک‌باران جنگنده‌های سعودی قلبشان را پاره پاره نمی‌سازد بلکه این دوگانگی مدعیان حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی است که در برابر قتل فردی مجهول‌الحال همچون خاشقجی جهانی را به بازی گرفته و حتی از باز شدن پرونده در دادگاه‌های جهانی سخن می‌گویند در حالی که در برابر رنج‌های بی‌کران ملت یمن سکوت کرده و رسما به حمایت از جنایات سعودی می‌پردازند. آری أمل حسین جان داد چرا که او خاشقجی نبود.

https://siasatrooz.ir/vdcc4eqs02bqxe8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی