شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۹
کد مطلب : 92228
كري‌خواني رئيس‌جمهور امريكا

اوباما: به ايران اعتماد نداريم!

اوباما: به ايران اعتماد نداريم!

امريكايي‌ها باز هم ماهيت فريبكارانه خود را در قبال ملت ايران ونيز مذاكرات هسته‌اي به نمايش گذاشتند اظهارات ضد ايراني اوباما رئيس‌جمهوري اين كشور ونيز مصوبه جديد كنگره مبني بر طرح بازنگري بر توافق احتمالي هسته‌اي بار ديگر ثابت كرد كه تحت هيچ شرايطي نمي‌توان به امريكايي‌ها اعتماد كرد و كارشكني‌هاي آن‌ها احتمال توافق هسته‌اي را با ترديد روبرو كرده است.
نگارش متن توافق هسته‌اي ايران و ۱+۵ در حالي دور سوم خود را در وين به پايان رساند كه شاهد تقلاي گسترده امريكايي‌ها براي بر هم زدن توافق احتمالي كه قرار است در تيرماه اتفاق بيفتد هستيم.

آنچه در مذاكرات وين گذشت
مذاکرات وین که سومین دور از گفت‌وگوها برای نگارش متن توافق جامع بود جمعه‌شب به پایان رسید صرف رایزنی‌های دو و چند‌جانبه ایران با معاونان وزیران خارجه چین، روسیه و سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه شد و در نهایت با نشست معاونان وزیران خارجه ایران و ۱+۵ پایان یافت.
سید‌عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده صبح جمعه گفته بود که دست‌کم دو هفته دیگر در سطح معاونان باید روی متن پیش‌نویس کار شود تا در سطحی بالاتر، وزیران آن را بررسی کنند.
معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد که معاونان سعی می‌کنند تعداد پرانتزها و موارد اختلافی را به حداقل برسانند ولی پاره‌ای از مسائل اختلافی باقی خواهد ماند که نیاز به تصمیم‌گیری در سطح سیاسی دارد. مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای کشورمان در مصاحبه با خبرگزاری اتریش (آپا) گفت: هرچند که من خوشبینم، اما این به معنای پذیرش هرنوع توافقی نیست، ما تمام احتمالات را در نظر گرفته‌ایم و براساس آن برای تمام سناریو‌ها آماده‌ایم.
به گفته عراقچي تمام طرف‌ها، خواستار توافق خوب هستند و برای ایران توافقی خوب است که حقوق مشروع را ارج نهاده و به تحریم‌ها پایان دهد.
محمد‌جواد ظريف وزیر خارجه كشورمان نيز در مصاحبه با روزنامه آلماني «اشپیگل» گفته که در صورت جدیت طرف‌های مذاکرات هسته‌ای با ایران، توافق هسته‌ای بسیار محتمل است.

مصوبه كنگره و كري خواني دوباره اوباما
رايزني‌هاي هسته‌اي ايران و ۱+۵ براي نگارش متن توافق‌نامه جامع در حالي جمعه شب در وين اتريش به پايان رسيد كه روز قبل آن مجلس نمایندگان آمریکا طرح نظارت بر توافق هسته‌ای با ایران را با اکثریت قریب به اتفاق آرا تصویب کردند تا این طرح برای تبدیل شدن به قانون تنها به امضای باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا نیاز داشته باشد.
طرح موسوم به «قانون بازنگری توافق هسته‌ای ایران ۲۰۱۵» که امکان بررسی توافق احتمالی با ایران را به کنگره می‌دهد، با ۴۰۰ رأی مثبت در برابر تنها ۲۵ رأی منفی به تصویب رسید.
این طرح هفته گذشته نیز پس از کش و قوس‌های فراوان با ۹۸ رأی موافق در برابر تنها یک رأی مخالف، در سنا هم تصویب شده بود.
در ادامه این طرح در مورد «دوره بازنگری» کنگره آمده است: «طی دوره ۳۰ روزه تقویم، پس از ارائه (توافق) توسط رئیس‌جمهور، کمیته روابط خارجی سنا و کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، به نحو مقتضی جلسات استماع و توجهی برگزار کرده و یا به انحاي دیگر برای بازنگری کامل بر توافق، اطلاعات دریافت می‌کند.
اين طرح در حالي منتظر امضاي باراك اوباماست كه «اریک شولتز»، سخنگوی کاخ سفید از تصویب طرح نظارت استصوابی کنگره بر توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ استقبال کرد البته وی درباره زمان امضای این طرح به قانون توسط باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا اظهار نظري نکرده است.
پيرامون اين مصوبه «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه به آن واكنش نشان داد آن را ابزاری برای فشار سیاسی در خلال مذاکرات توصیف نمود.
ریابکوف که کشورش یکی از اعضای ۱+۵ است و بارها شخصاً بر سر میز مذاکرات در مقابل ظریف نشسته، روز جمعه در مصاحبه با خبرگزاری اسپوت‌نیک این اقدام کنگره را، حرکت در راستای ایجاد یک اهرم فشار سیاسی بر مذاکره‌کنندگان ارزیابی کرد ریابکوف گفت: «این طرح چندی است که فضای مذاکرات را تحت تأثیر قرار داده، گفته‌های طرف ایرانی و نظرات مردم نشان می‌دهد که این اقدام عنوان ارسال یک پیام دیده شده است.»
معاون لاوروف باز هم به جوانب طرح کنگره آمریکا پرداخت و گفت: «اینکه مي‌گویند این طرح جزئی جداناشدنی از توافق نهایی و مانعی بر سر راه آن است، حرف غلطی است ولی بی شک می‌توان از این طرح، بعنوان ابزاری برای تأثیرگذاری بر شرایط استفاده کرد. ما از تصویب چنین طرحی ابراز تأسف می‌کنیم ولی به هرحال این اتفاقی است که افتاده و باید با آن کنار آمد.
مصوبه كنگره در حالي زمان را براي لغو تحريم‌هاي ضد ايراني پس از توافق احتمالي به تعويق مي‌اندازد كه مسئولان نظام بارها اعلام كرده اند كه روز توافق بايد همه تحريم‌هاي ضد ايراني لغو شود چنانچه رهبر انقلاب اسلامی نيز بيست فروردين امسال در ديدار با مداحان و شاعران به صراحت اعلام داشتند كه تحریم‌ها باید در همان روز توافق به‌طور کامل لغو شوند.
كري خواني رئيس‌جمهور امريكا آن هم با ادبياتي گستاخانه در قبال ايران و مذاكرات هسته‌اي از ديگر رفتارهايي قابل تاملي بود كه از بعد از تفاهم سياسي لوزان سوييس همچنان با ريتم تند نواخته مي‌شود چنانچه باراك اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه بار دیگر با بیان اینکه واشنگتن به ایران اعتماد ندارد گفت ایران «مجبور است» اعتماد آمریکا و جامعه بین‌المللی را جلب کند. رئیس‌جمهوری آمریکا در این مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری العربیه به بیانیه پایانی صادر شده پس از نشست با سران کشورهای شورای همکاری اشاره کرد و گفت این بیانیه اهمیت موضوعات محل بحث را نشان می‌دهد.
اوباما در ادامه مدعی شد تحریم‌ها اثرات عظیمی بر ایران داشته‌اند. باراک اوباما روز پنج‌شنبه هم پس از دیدار با نمایندگان شورای همکاری خلیج‌فارس در کمپ دیوید نيز با بیان اینکه کشورهای عربی از افزایش نفوذ ایران پس از توافق در منطقه نگران هستند، گفت هیچ تحریمی برداشته نمی‌شود مگر آنکه ایران به مفاد توافق احتمالی عمل کند. وی افزود: «دغدغه‌ای وجود داشت، که من هم چنین دغدغه‌ای دارم، مبنی بر اینکه حتی اگر ما به صورتی موثر با مسئله هسته‌ای برخورد کنیم، همچنان مشکلاتی با برخی اقدامات ثبات‌زدای ایران وجود خواهد داشت. استفاده رئيس‌جمهور امريكا از لغت اعتماد نداشتن به ايران و اصرار وي بر ادامه داشتن تحريم‌ها در حالي مطرح مي‌شود كه بيش از سه دهه است كه ملت ايران شاهد فريب‌ها و نيرنگ‌هاي امريكايي‌ها بوده است و اين مسئله را نيز بارها مقام معظم رهبري مورد تاكيد قرار گرفته است.
پيرامون كارشكني‌هايي كه از سوي امريكايي‌ها شاهد هستيم برخي نمايندگان ملت و ناظران سياسي اينطور بيان داشته‌اند كه اين كارشكني‌ها در ادامه ضربه زدن به منافع ملي ملت ايران و توافق حاصل نشدن در تيرماه سال‌جاري است و مصوبه جديد كنگره تنها براي ادامه داشتن تحريم‌هاي ضد ايراني است تا تحت لواي آن با امتيازگيري بتوانند به مقاصد شوم خود در قبال ايران برسند بنابراين همانطور كه مقام معظم رهبري تاكيد كردند مذاكره‌كنندگان نبايد در زير شبه‌تهديد با امريكايي‌ها و ديگر اعضاي ۱+۵ گفت‌وگو كنند.

آمریکا دنبال طرحی جدید برای ضربه زدن به منافع ملی ایران است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه آمریکا تنها دنبال گرفتن امضای توافق از ایران است، گفت:آمریکا دنبال طرحی جدید برای ضربه زدن به منافع ملی ایران است.
سید‌حسین نقوی‌حسینی در گفت‌و‌گو با میزان درباره دستاوردهای هسته‌ای کشورمان خاطرنشان کرد: شاهد بودیم آمریکایی‌ها در توافق ژنو که تنها چند ماهی از آن می‌گذرد به تعهد خود پایبند نبوده‌اند و شاهد بودیم که بار دیگر تحریم‌هاي جدیدی بر ضد کشورمان طراحی کردند. وی با بیان اینکه موضوع هسته‌اي مانند ملی شدن صنعت نفت برای ما حائز اهمیت است خاطر‌نشان کرد: آمریکایی‌ها دنبال طرحی جدید برای ضربه زدن به منافع ملی ما هستند پس تیم مذاکره‌‌کننده ما باید بیش از هر مقطعی هوشیارتر باشد. وی ادامه داد: ادبیات تهدیدی که آمریکا در مذاکرات استفاده مي‌کند نشان مي‌دهد باز هم آمریکا به دنبال پیاده کردن سناریو جدیدی از بی‌صداقتی است زیرا طبق اصول منشور سازمان ملل متحد اگر طرفین در مذاکره بین‌المللی دست به تهدید بزنند مذاکرات متوقف مي‌شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه آمریکا به دنبال حیله‌اي جدید بر ضد ایران است یادآور شد: آمریکایی‌ها نشان داده اند که حتی به توافق نامه ژنو پایبند نبوده‌اند پس تیم دیپلماسی کشورمان نباید به سادگی به سران آمریکایی اعتماد کند زیرا اگر پس از توافق نهایی مشکلاتی برای منافع ملی هسته‌اي ما ایجاد شود چه کسی مي‌تواند پاسخگوی این مشکل بزرگ باشد.

آمریکایی‌ها نیازمند دستیابی به توافق
محمدصالح جوکار در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اظهارات اخیر اوباما در مورد توافق هسته‌ای با ایران، اظهار کرد: آمریکا دیگر توان اقدام نظامی در منطقه را ندارد ضمن اینکه شرایط ایران هم متفاوت از کشورهایی مثل عراق و سوریه است و ظرفیت‌های موجود در ایران منافع آمریکایی‌ها را به خطر می‌اندازد در حالیکه اگر اینطور نبود آنها تاکنون دست به اقدام نظامی علیه ایران می‌زدند.
عضو كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي با بیان اینکه دستیابی به توافق نیاز داخلی و منطقه‌ای آمریکایی‌هاست، خاطرنشان کرد: آنها برای اینکه در مقابل یک جناح سیاسی دستاوردی را نشان دهند نیاز به توافق دارند و در عرصه سیاست خارجی هم به انفعال رسیده‌اند و دیگر خبری از توانایی‌های راهبردی آمریکا نیست. آنها در حالت بیم و امید قرار دارند و نمی‌خواهند این را به دولت‌هایی که از آنها تبعیت می‌کنند منتقل کنند.

طرف‌ آمریکایی، کارشکنان اصلی در روند پیشبرد مذاکرات هسته‌ای
یک کار‌شناس مسائل هسته‌ای با بیان اینکه آمریکایی‌ها از کارشکنان اصلی در روند مذاکرات هسته‌ای به حساب می‌آیند، گفت: اگر در طول مذاکرات از طرف آمریکایی،‌ تهدیدی علیه ایران مطرح شود، تیم مذاکره کننده کشورمان با قاطعیت به این تهدیدها پاسخ خواهد داد.
حسن بهشتی‌پور در گفت‌وگو باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: آمریکایی‌ها از کارشکنان اصلی در روند پیشبرد مذاکرات هسته‌ای هستند و علت اینکه آمریکا به چرخه مذاکرات اضافه شد، سنگ‌اندازی‌ها و دخالت‌های بی‌مورد آن‌ها در روند مذاکرات ایران و کشورهای اتحادیه اروپا بود. وی افزود: براساس طرح ارسالی نمایندگان که با قید فوریت به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، درخصوص قطع مذاکرات با طرف آمریکایی در صورت بیان تهدید‌‌ها در طول مذاکرات تقدیم شد، نیازمند بررسی دقیق و مؤثر در کمیته‌های تخصصی نظیر شورای عالی امنیت ملی و یا کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی است.
این کار‌شناس مسائل هسته‌ای اظهار داشت: نفس عمل مجلس شورای اسلامی در زمینه انجام تمهیداتی برای مقابله با اقدامات کنگره آمریکا در‌خصوص نظارت بر روند توافق هسته‌ای، کار پسندیده و خوبی است؛ اما اینکه چه اقداماتی قرار است صورت بگیرد، نیازمند بررسی‌های دقیق و تخصصی توسط کمیته‌ها و کمیسیون‌های مرتبط است. بهشتی‌پور در پایان تصریح کرد: اگر در طول مذاکرات از طرف تیم مذاکره‌کننده آمریکایی،‌ تهدیدی علیه ایران مطرح شود، تیم مذاکره‌کننده کشورمان با قاطعیت به این تهدیدها پاسخ خواهد داد و اجازه اعمال هرگونه فشار را به طرف مقابل نخواهد داد؛ کما اینکه تاکنون هیئت مذاکره‌کننده کشورمان با اقتدار کامل در عرصه مذاکرات ظاهر شده‌ و توان اعمال فشار و زیاده‌خواهی را از طرف‌های مقابل سلب کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcc4iqo.2bqii8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

ادیب
به نام خدا

سلام

لطفاً بفرمایید آیا در زمینه ایده پردازی کاریکاتور امکان همکاری با سایت شما هست؟

با تشکر ادیب

27 اردیبهشت 1394

9651524 - 0936

salamefaravan@chmail.ir