سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۵
کد مطلب : 98718

در زمین دشمن بازی نکنیم

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان راهیان نور به نکته‌ای اشاره کردند که اگر از ناحیه مسئولین اجرا شود، می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند.
این نکته بحث مقاومت در حوزه اقتصادی بود یکی از مباحثی که نباید در مورد آن ضعف نشان داد.
یادمان باشد که دشمن از هر سیاه نمایی در مقابل نظام جمهوری اسلامی استفاده می‌کند تا بتوانند به ریشه‌های این انقلاب و پیوند ناگسستنی آن با مردم صدمه رساند و هر گونه ضعف و کم کاری می‌تواند موجب دستیابی دشمن به این هدف شود.
اظهار ضعف در این زمینه باعث می‌شود دشمنان کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران از این ابراز ضعف استفاده کنند و علاوه بر این که احساس کنند به هدفشان رسیده‌اند، فشارهای خود را هم افزایش دهند تا امتیاز بیشتری هم بگیرند.
ایشان در همین دیدار فرمودند؛ اشتباه بعضی از ما در چالش اقتصادی بزرگی که کشور دچار آن است این بود که در زمینه‌ اقتصادی احساس ضعف شد.
در این زمینه دشمن از ضعف ما نهایت بهره را تا به امروز برده است، مقام معظم رهبری تأکید کردند که “به آنچه که خود داریم اتکا کنیم و در این صورت نیازمندی ما از بین خواهد رفت” اما متاسفانه مسئولین کشور نقش اصلی و اساسی خود را در تحقق اقتصاد مقاومتی فراموش کردند.

اشاره‌ای به میهمان ناسپاس
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره موضوع دیگری هم سخن گفتند. ایشان در ادامه سخنانشان و در همین زمینه می‌فرمایند؛ «اشتباه بعضی از ما در چالش اقتصادی بزرگی که کشور دچار آن است این بود که در زمینه‌ اقتصادی احساس ضعف شد. آن‌وقت کسی رویش بشود در مصاحبه بگوید که ایرانی‌ها آن‌قدر به این مذاکرات احتیاج دارند که رزمایش [ما علیه آن‌ها] ضرری به مذاکرات اقتصادی نمی‌زند.»
به نظر می‌رسد اشاره رهبر معظم انقلاب اسلامی احتمالا به وزیر خارجه فرانسه است که بهمن ماه امسال به همراه یک هیئت اقتصادی به ایران سفر کرد و قراردادهای خوبی هم در زمینه خودروسازی با کشورمان امضاء کرد.
همزمان با سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران، یک رزمایش مشترک از سوی انگلیس، آمریکا و فرانسه در خلیج فارس برگزار شد که در رسانه‌های غربی گفته شد هدف آن ایران است.
«رزمایش سه گانه متحد» رزمایش شبیه سازی نبرد دریایی با جمهوری اسلامی ایران بود که در بهمن ماه برگزار شد.
رزمایش سه گانه متحد در حالی در آبهای خلیج فارس و نزدیک ایران برگزار شد که کشورهای غربی نسبت به آزمایش موشکی ایران موضع‌گیری کرده بودند.
حتی «ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه کشورمان از آزمایش موشکی ایران انتقاد کرده بود.
اما احتمالا آن سخنی که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردند، موضع وزیر خارجه فرانسه در ضیافت شام سفارت فرانسه به افتخار سفر هیئت سیاسی و اقتصادی این کشور به ایران است.
در این ضیافت شام یکی از تجار فرانسوی خطاب به وزیر خارجه کشورش گفت؛ «جناب وزیر چرا این سفر دقیقا در روزی انجام شد که فرانسه به همراه انگلیس و آمریکا در خلیج فارس و در نزدیکی آب‌های ایران مانور نظامی که طبیعتاً پیام‌های خاصی دارد، برگزار کرده‌اند؟»
وزیر خارجه فرانسه با اطمینان اینگونه پاسخ تاجر کشورش را می‌دهد؛ «نه، بنده هیچ نگرانی نسبت به موفقیت‌آمیز بودن این سفر ندارم. مقامات ایرانی در هیچ یک از جلسات مقدماتی و برنامه‌ریزی برای سفر در تهران و پاریس به این مسئله (رزمایش سه گانه اتحاد)معترض نشدند.»
وزیر خارجه فرانسه چرا باید چنین نظر قاطعی را مطرح کند، چه اتفاقی افتاده که او چنین تصوری می‌کند که هیچ نگرانی نسبت به موفقیت‌آمیز بودن این سفر ندارد؟ آیا همان احساس و ابراز ضعفی است که رهبر معظم انقلاب به آن در سخنان دیروز اشاره کردند؟
به جمله کلیدی وزیر خارجه فرانسه در جمع تجار کشورش توجه کنید« دولت ایران به این سفرها احتیاج دارد و مطمئنم که هیچ اعتراضی در جلسات هم نخواهیم شنید.»
این سخن دقیقاً همان موضوعی است که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای آن را به عنوان یک ضعف می‌دانند. آنجا که می‌فرمایند؛ «... آن‌ وقت کسی رویش بشود در مصاحبه بگوید که ایرانی‌ها آن‌قدر به این مذاکرات احتیاج دارند که رزمایش [ما علیه آن‌ها] ضرری به مذاکرات اقتصادی نمی‌زند.»
درهمان زمان نیروهای مسلح کشورمان با آزمایش موشکی پاسخ وزیر خارجه فرانسه را دادند. البته قدرت نظامی عامل بازدارنده اصلی و اساسی هر کشوری مقابل تهدیدات دشمن است، اما اکنون غرب و آمریکا به خوبی می‌دانند نمی‌توانند با ابزار و فشار نظامی ایران را متوقف کنند و تنها راه باقی مانده فشار اقتصادی است.
به همین خاطر است که وابستگی شدید اقتصادی را به ایران تحمیل می‌کنند تا هر وقت که خواستند طناب آن را بکشند و گلوی اقتصاد ایران را هم بفشارند.
برای همین است که وزیر خارجه فرانسه با اطمینان چنین سخنی می‌گوید که ایران به این مذاکرات اقتصادی محتاج است.

ضعف باعث جرات دشمن می‌شود
در همین سالهای اخیر نیز دیده شده که در برخی موضع گیری‌های مقامات ضعف وجود دارد که این سبب با جرأت شدن دشمن می‌شود.
در روند مذاکرات هسته‌ای شاهد بودیم که هر زمان با دشمن با قاطعیت سخن گفته‌ایم بر آن چیره شده‌ایم و به نتایج خوبی رسیده‌ایم اما وقتی که مقامات کشور آب شرب مردم و محیط زیست را به تحریم‌ها ربط می‌دهند، وقتی کوتاه می‌آییم و احساس ضعف می‌کنیم دشمن با جرأت می‌شود و فکر می‌کند با ادامه روند قبلی خود می‌تواند به خواسته نامشروع خود دست یابد.
یکی از این موارد زمانی بود که ما داوطلبانه قبول کردیم که فعالیتهای هسته‌ای خود را تعلیق کنیم که در این زمان دشمن گستاخ‌تر شد و حتی مطالبات دیگری را در این زمینه مطرح کرد اما آن زمان که ما فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای را با افزایش تعداد سانتریفیوژها ادامه و دانش پرتاب موشک را به فضا ارتقا دادیم دیدیم که دشمن برای مذاکره پیش قدم شده است.
رهبر انقلاب نیز در مذاکرات هسته‌ای تاکید داشتند که اصل مذاکرات هسته‌ای و عملکرد تیم مذاکره کننده کشور باید عزتمندانه باشد و عزت ملت ایران در ان رعایت شود.
همچنین می‌توان به فاجعه منا اشاره کرد که این فاجعه نشان داد که دیپلماسی لبخند در همه موارد جوابگو نیست و قاطعانه و گاها باید با ادبیات فشار و تهدید سخن گفت.
کوتاه آمدن از اصول و ارزش‌ها در برابر دشمنان نشانه ضعف و عامل افزایش فشار از سوی طرف مقابل است به طوری که مقامات عربستان بعد از سخنان مقام معظم رهبری در این باره عملکرد متفاوتی از خود نشان دادند.

اقتصاد مقاومتی در اقدام و عمل
در نهایت باید گفت اینک که دشمن نتوانسته در زمینه نظامی در برابر کشورمان ظاهر شود با استفاده از فشار اقتصادی تلاش می‌کند تا برقدرت کشورمان چیره شود و در این زمینه تنها حل مقابله با این فشارهای اقتصادی برخورد عزتمندانه و از ناحیه قدرت است و این قدرت اقتصادی فراهم نمی‌شود مگر اینکه دولتمردان ما اقتصاد مقاومتی را در اقدام و عمل خود نشان دهند. در این صورت است که با دشمن از ناحیه قدرت برخورد کرده‌اند.
مسئولین باید به ملت و استعدادهای ملّت تکیه کنند و دست نیاز را نباید به سوی دشمن دراز کنند. دشمن، منتظر اظهار ضعف و عجز از طرف ملتِ ایران است و مسئولین نباید این فرصت و امکان را به دشمن بدهیم که خیال یا احساس کند که در کشور، ضعفی وجود دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها با تاکید بر فرهنگ عزت و مقاومت در عاشورا و برخورد از نقطه قوت با دشمن در این باره تاکید کردند. از این روز لازم است تا همه مسئولین در بخشهای مختلف، باید به این نکته توجّه کنند که کشور باید به توان اقتصادی خود متکی باشد.
کشور ایران از سرمایه‌های، ذخایر زیر زمینی بسیایری بر خوردار است و استعدادهای زیادی در این کشور نهفته است که با توجه و هدفمندی می‌توان به نحو احسن از این سرمایه‌ها بهره برد.
اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی در کشور اجرایی شود باید از پتانسیل‌های موجود کشور نهایت استفاده و بهره را ببریم.
این سخن به این معنا نیست که کشور راه داد و ستد را بر خود ببندد بلکه نباید تسلیم و مقهور قدرت دشمن شود.

https://siasatrooz.ir/vdcc4mqo.2bq4s8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی