?>?> در انتظار واکنش قاطع ایران به اقدامات اروپا | سیاست روز
دوشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۱
کد مطلب : 107584

در انتظار واکنش قاطع ایران به اقدامات اروپا

اگر برخی برداشت غلط نکنند از این یادداشت، رفتارهای اروپا علیه ایران و واکنش وزارت خارجه کشورمان را...

اگر برخی برداشت غلط نکنند از این یادداشت، رفتارهای اروپا علیه ایران و واکنش وزارت خارجه کشورمان را چگونه باید ارزیابی کرد؟!
بعضی وقت ها نیازی به این نیست که طرف مقابل حال یا منتقد است یا مخالف، بخواهد یک وزارتخانه و یا دستگاهی را با زبان و قلم خود نقد کند، کافی است به آن اقدامات غیردیپلماتیک و خارج از عرف بین‌المللی طرف مقابل و سپس به واکنشی که دستگاه مربوطه در دولت و وزارت خارجه باید انجام دهد نگاه کند.
حساب آمریکا که روشن است، کشوری که سردمدار دشمنان جمهوری اسلامی است و هیچ ارتباط سیاسی با ایران ندارد توافق هسته‌ای را هم که نابود کرد، اما کشورهایی هستند که با ایران روابط سیاسی و اقتصادی دارند، سفارتخانه آنها در تهران فعال است و خلاصه ارتباطات برقرار است.
کشورهایی اروپایی با وجود داشتن ارتباطات سیاسی و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران که البته در مقاطعی دستخوش تحولاتی هم شده است، باز هم گرفتار آن تحولات شده و سیاست‌هایی را علیه ایران پیاده می‌کنند که ادامه دشمنی‌های نهادینه شده در وجود کشورهای غربی است.
رفتارهای دشمنانه اروپا سلسله وار ادامه دارد، از یک سو مدام اصرار بر پابرجا ماندن برجام می کند و از سوی دیگر علیه ایران توطئه و دسیسه می‌سازد. گفتار با رفتار هیچ همخوانی ندارد و از این دو به گمان همان گفتار برای برخی کافی است و تنها به زبان آنها نگاه می کنند و کار را نمی‌نگرند.
ایران را متهم به اقدام تروریستی در خاک خود می کنند و مدعی میشوند که «کلاهی» همان منافقی که ساختمان حزب جمهوری اسلامی را در تهران منفجر کرد . شهید بهشتی و دیگر افرادی که در ان جلسه بودند بهشهادت رساند، در یکی از شهرهای هلند کشته شده و کشته شدن او را به گردن ایران می اندازد.
دانمارک نیز ایضاً و لهستان هم در همراهی با آمریکا قرار است نشستی را در ورشو برپا کند که دستور جلسه آن علیه جمهوری اسلامی ایران است.
قرار است در این نشست وزرای خارجه کشورهای عربی و شاید برخی کشورهای اروپایی و البته منافقین نیز حضور داشته باشند و تصمیماتی علیه جمهوری اسلامی ایران بگیرند.
لهستان نیز پس از احضار کاردار خود به وزارت خارجه کشورمان اینگونه واکنش نشان داده است؛ «کاردار ما محتوای کنفرانس را برای طرف ایرانی تشریح کرد. ما معتقدیم که جامعه بین‌الملل حق دارد موضوعات مختلف جهانی و منطقه‌ای را به بحث بگذارد و لهستان هم حق دارد که این کنفرانس را برگزار کند.»
به چنین واکنشی چه واکنشی باید نشان داد؟ باید باز هم منفعلانه رفتار کرد یا پاسخی درخور شأن و جایگاه نداشته یک کشور دسته چهارمی اروپا که تا پیش از این دیکتاتوری مطلق در این کشور حاکم بود، داد؟!
احضار کاردار لهستان و ابلاغ ناخرسندی ایران از برگزاری نشست ضد ایرانی در ورشو آیا کافی است؟
قطعاً اگر چنین نشستی در ایران برگزار می شد همان لهستان، سفیر ایران در ورشو را بدون احضار اخراج می کرد.
کمترین واکنشی که باید به رفتار لهستان انجام شود، اخراج سفیر کشوری است که اجازه می دهد آمریکا دشمن جمهوری اسلامی ایران، نشستی را در خاک خود برگزار کند و در آن مشارکت داشته باشد.
اما می بینیم که وزارت خارجه تنها به یک احضار و موضع وزیر خارجه بسنده می کند، اما اگر واکنش قاطع و درخور توجهی از خود نشان دهد، شک نکنید که همان کشور دست از پا درازتر التماس بازگشت سفیر خود را خواهد کرد.
التماس کردن اروپایی ها مسبوق به سابقه است، در ماجرای میکونوس که ۲۱ سال پیش در آلمان اتفاق افتاده بود، اقدام تروریستی در رستورانی به نام میکونوس، به گردن ایران انداخته شد، سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای نشان دادن اعتراض خود، ایران را ترک کردند.
یک روز پس از اعلام حکم یک دادگاه محلی آلمان علیه مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران که حتی رئیس جمهور وقت را نیز در بر می گرفت، دولت‌های عضو اتحادیه اروپا سفیران خود را از تهران فراخواندند. قاضی این دادگاه که در محافل خبری به دادگاه میکونوس معروف شد، شدیداً تحت تأثیر صهیونیست‌ها بود و در یک محاکمه جنجالی و سیاسی، ایران را متهم به دخالت در قتل یک مخالف این ایران در آلمان کرد.
در پاسخ به تصمیم اتحادیه اروپا، ایران نیز ادعاهای بی‌اساس دادگاه آلمانی را رد کرد و سفرای خود را از کشورهای عضو این اتحادیه فرا خواند. 
جمهوری اسلامی ایران، پیش‌بینی می‌کرد که سفرای اتحادیه اروپا، منفعلانه و دست از پا درازتر به ایران باز خواهند گشت. در عمل نیز چنین شد و در حدود ۱۰ ماه بعد از صدور حکم دادگاه میکونوس، سفرای اتحادیه اروپا، یکی پس از دیگری به تهران بازگشتند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دستور داده بودند که سفیر آلمان باید دیرتر از سفرای دیگر وارد تهران شود و چنین نیز شد، سفیر آلمان پس از ورود سفرای دیگر کشورهای اروپایی با سرافکندگی به ایران بازگشت.
اکنون نیز باید چنین واکنش های قاطع و انقلابی به رفتارهای غیردیپلماتیک و خلاف قوانین بین‌المللی اروپا داشت، اگر همچنان منفعلانه با آنها رفتار کنیم، باید در انتظار اقدامات دیگری از سوی اروپا علیه کشورمان باشیم.
اخراج سفیر لهستان و حتی هلند، می‌تواند ضرب شصتی به اروپا باشد تا از این پس بدانند که اگر بار دیگر بخواهند توطئه ای علیه جمهوری اسلامی انجام دهند، باید از عواقب آن نیز با خبر گردند و برای بازگشت سفرای خود التماس کنند. این نقد و توصیه را برخی بر می‌تابند که هیچ، اما اگر بر نمی‌تابند روشن است که واداده و سرسپرده هستند.

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcc4mqs02bqxp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی