?>?> اصرار بر جنگ آینده | سیاست روز
شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۰
کد مطلب : 117880

اصرار بر جنگ آینده

طی روزهای اخیر مقامات آمریکایی از احتمال جنگ و لزوم آمادگی برای آن دوران خبر داده‌اند...

طی روزهای اخیر مقامات آمریکایی از احتمال جنگ و لزوم آمادگی برای آن دوران خبر داده‌اند. در همین چارچوب لوید آستین وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که این کشور باید برای درگیری‌های آینده که شباهت چندانی با گذشته ندارند، آماده باشد. از سوی دیگر نیز کاتلین هنکس، معاون وزیر دفاع آمریکا، در یک سخنرانی مجازی در مجمع امنیتی آسپین تقابل نظامی با چین را موضوعی قابل اجتناب دانست. او با اذعان به توانمندی‌های چین گفت پکن دارای توانایی اقتصادی، نظامی و فناوری برای به چالش کشیدن سیستم بین المللی و منافع آمریکاست. حال این سوال مطرح است که چرا دولتمردان‌ آمریکا چنین مواضعی را مطرح می‌سازند؟ بخشی از این رفتار را در قالب بودجه نظامی آمریکا می‌توان جستجو کرد. بایدن در حالی به قدرت رسیده که به رغم ادعاهای دموکراتیکش بر میزان بودجه نظامی افزوده است.
برخی رسانه‌های آمریکایی در گزارشی به نقل از اداره مدیریت و بودجه ایالات متحده آمریکا خبر دادند که دولت در نظر دارد برای مصارف نظامی از کنگره این کشور درخواست ۷۱۵ میلیارد دلار بکند.همچنین گزارش شده که این دفتر برای تامین بودجه دفاعی ملی آمریکا، خواهان ۷۵۳ میلیارد دلار است که بخش اعظم این بخش از بودجه در اختیار پنتاگون قرار خواهد گرفت.با احتساب این بودجه‌های درخواستی دولت برای سال ۲۰۲۲، بودجه پنتاگون در قیاس با بودجه سال مالی قبل افزایش ۱.۶ درصدی خواهد کرد. با توجه به بحران اقتصادی و کرونایی و نیز مخالفت نمایندگاه کنگره با افزایش بودجه نظامی، مواضع مطرح شده را اقدامی برای قانوع سازی افکار عمومی برای افزایش بودجه نظامی دانست. دوم آنکه آمریکا در حالی تشدید تحرکات نظامی در مناطق خاصی از جمله غرب و شرق‌ اسیاست که در دو قالب استقرار نظامی مستقیم و نیز بهره گیری از تسلیح متحدان منطقه‌ای است.
آمریکا با این ادعاها به دنبال توجیه حضور نظامی در غرب‌ آسیا، اروپای شرقی و نیز مرزهای چین هستند در حالی که همزمان به فروش تسلیحات به کشورهایی همچون سعودی، ژاپن و کره جنوبی می پردازد. سوم آنکه برخلاف گذشته که آمریکا قدرت خود را توان اقتصادی می دید اکنون چین این ظرفیت را داراست و واشنگتن حرف چندانی در حوزه اقتصادی ندارد. رویکرد به افزایش بودجه نظامی و نیز مواضع مقامات نظامی این کشور مبنی بر جنگ‌های آینده را می توان بهانه ای برای تقویت نظامی گری آمریکا به عنوان تنها مولفه باقی مانده برای این کشور جهت حفظ هژمونی و برتری جهانی دانست که حلقه تکمیلی آن را نیز می‌توان تهدید سایر کشورها مبنی بر پیامدهای خرید نظامی از چین می تواند ارزیابی نمود. به هر تقدیر می‌توان گفت که مواضع مقامات پنتاگون برگرفته از رویکرد نظامی دولتمردان آمریکاست که با برجسته سازی تهدید چین ، روسیه و ایران صوت می گیرد تا بار دیگر نظامی گری به رکن اصلی سیاست‌های این کشور مبدل شود. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcc4mqsx2bqs48.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی