شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۱
کد مطلب : 86676
نگراني انگليس براي حقوق بشر ايران

ناقض حقوق بشر نسخه حقوق بشري تجويز مي‌كند

ناقض حقوق بشر نسخه حقوق بشري تجويز مي‌كند

انگليس كه همصدا با برخي كشورهاي غربي از وضعيت حقوق بشر در جمهوري اسلامي ايران ابراز نگراني كرده است با بررسي وضعيت حقوق بشر در اين كشور مي توان فهميد كه خود بزرگترين ناقض حقوق بشر به شمار مي رود.
اين روزها كه موضوع حقوق بشر سناريوي تازه غرب براي پرونده سازي جديد عليه جمهوري اسلامي ايران است پس از پارلمان اروپا و امريكا، نطق مقامات رژيم سلطنتي انگليس نيز باز شد چنانچه وزارت خارجه اين كشور پنج شنبه گذشته در گزارش ۲۰۱۳ خود در ارتباط با وضعیت حقوق بشر و دموکراسی از وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد. گزارش مداخله‌جویانه وزارت خارجه انگليس ضمن اشاره به آنچه افزایش امیدها به بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران با روی کار آمدن حسن روحانی خوانده می‌شود، مدعی شده است که اقدامات اولیه ایران در زمینه بهبود حقوق بشر منجر به اقدامات اساسی نشده است.
این گزارش همچنین با حمایت از اصحاب فتنه ۸۸، اشاره می‌کند که در ماه نوامبر گذشته، حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی به هزارمین روز خود رسید. دستگاه سیاست خارجه رژیمی که در هر دو جنگ بین‌المللی به ایران تجاوز کرده بود، همچنین مدعی شده است که این کشور در راس جبهه‌ای بین‌المللی قرار دارد که به دنبال بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران است.
در این گزارش نسبتا طولانی، از مواردی همچون آزادی انتخابات، آزادی بیان و تجمعات، نوع برخورد با کسانی که فعال حقوق بشر خوانده می‌شوند، عدالت، مجازات اعدام، وضعیت اقلیت‌ها و آزادی مذهبی در ایران انتقاد شده است.
اين گزارش در حالي منتشر شده كه سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به گزارش اخیر وزارت خارجه انگلیس گفت: دولت انگلیس
نمی تواند مدعی دفاع از حقوق بشر بوده و برای دیگر ملتها و از جمله ملت بزرگ ایران و دولت برخاسته از آرای مردم راهکار تعیین کند.
مرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران گزارش اخیر وزارت امور خارجه انگلیس در خصوص ایران را تکراری، مغرضانه و مبتنی بر نگاهی کاملا یکسویه به واقعیت های جمهوری اسلامی ایران دانست و آن را تقبیح کرد. سخنگوی وزارت خارجه با اشاره و انتقاد از بی مسئولیتی و برخورد تبعیض‌آمیز مسئولین انگلیس نسبت به قتل فجیع شهروند ایرانی مقیم بریستول انگلیس اظهارداشت : نقض روزمره حقوق اقلیتها، مسلمانان و مهاجران شواهدی عینی است که بر اساس آن دولت انگلیس نمی تواند مدعی دفاع از حقوق بشربوده و برای دیگر ملتها و از جمله ملت بزرگ ایران و دولت برخاسته از آرای مردم راهکار تعیین کند.
مقامات كشور انگليس در حالي همصدا با امريكا و پارلمان اروپا از وضعيت حقوق بشر در كشورمان ابراز نگراني كرده اند كه با نگاهي به وضعيت حقوق بشر دراين كشور مي توان معني حقوق بشر از زبان انگليسي ها را به درستي درك كرد
• بالاترین میزان خودکشی مردان در یک دهه اخیر: دفتر آمار ملی انگلیس امسال در گزارشی رسمی اعلام کرد میزان خودکشی در این کشور به میزان «چشم‌گیری» افزایش یافته است. بر اساس این گزارش که مربوط به موارد خودکشی در سال ۲۰۱۱ بود، میزان خودکشی مردان در این کشور به بالاترین حد در حدود یک دهه اخیر رسیده است. مردان ۳۰ تا ۴۴ ساله بیشترین سهم را در آمار خودکشی در جامعه انگلیس داشته‌اند.
• وضعیت بحرانی قاچاق انسان: اندیشکده موسوم به «مرکز عدالت اجتماعی» انگلیس با انتشار گزارشی نسبت به گسترش قاچاق انسان در این کشور هشدار داد و اعلام کرد انگلیس از این نظر در «شرایط بحرانی» قرار دارد. این اندیشکده همچنین دولت ائتلافی انگلیس را به ناآگاهی از وضعیت واقعی قاچاق انسان در این کشور متهم کرد. بنا بر اعلام این اندیشکده، تنها در سال گذشته بیش از هزار مورد قاچاق انسان در انگلیس به ثبت رسیده که تعداد قابل‌توجهی از این قربانیان کودکان انگلیسی بوده‌اند که برای سواستفاده جنسی قاچاق شده‌اند.
• موافقت ملکه با قانونی شدن ازدواج همجنس‌گرایان در اماکن مذهبی: ملکه انگلیس امسال بعد از رأی مثبت پارلمان به ازدواج همجنس گرایان در اماکن مذهبی، این طرح را تائید کرد. همجنس گرایان انگلیسی از امسال می‌توانند در کلیساها و دیگر اماکن مذهبی مراسم ازدواج خود را برگزار کنند.
• کشته شدن یک تبعه ایرانی در انگلیس: همسایه‌های شکاک «بیژن ابراهیمی» تبعه ایرانی ساکن «بریستول» که او را به سوءرفتار جنسی متهم کرده بودند، ابراهیمی را کشته و جسدش را به آتش کشیدند.
• بازداشت همخانه «گلن گرینوالد» خبرنگار گاردین: انگلیس امسال تلاش زیادی کرد تا از ادامه افشاگری‌های «ادوارد اسنودن» در مورد فعالیت‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس جلوگیری کند. بازداشت «دیوید میراندا» همخانه برزیلی «گلن گرینوالد» خبرنگار روزنامه گاردین که اسناد دریافتی از اسنودن را برای اولین بار منتشر کرد،
• حمایت دولت از ممنوعیت پوشیدن برقع در انگلیس: یکی از مقامات ارشد وزارت کشور انگلیس در اظهارنظری جنجالی از ممنوع شدن پوشیدن «برقع» برای مسلمانان در مدارس و دانشگاه‌های این کشور، حمایت کرد. «دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس هم از این طرح حمایت کرده است.
پرونده سياه حقوق بشر مربوط به دو سه سال اخير نمي شود چنانچه سایت روزنامه ایندیپندنت اکتبر سال ۲۰۰۵ بریتانیا را دارای بدترین تاریخچه حقوق بشری در اتحادیه اروپا عنوان کرد و نوشت: بیش از ۱۰۰ پرونده در مورد نقض حقوق بشر به وسیله بریتانیا وجود دارد که عمده آن‌ها در مورد
این سایت نوشته است در بریتانیا ۱۰۷ پرونده در مورد دادگاه‌های غیرعادلانه وجود دارد که برخی از آن ها نیازمند رسیدگی فوری و جدی بوده‌اند.
این روزنامه سپس با اشاره به برخی اسناد، گزارش داد که انگلیس در میان ۱۳ کشوری قرار دارد که باید در زمینه حقوق بشر اقدامات فوری انجام دهد، این روزنامه مهمترین موارد نقض حقوق بشر در بریتانیا را در مقوله آزادی بیان، دادگاه‌های ناعادلانه، توقیف و عدم رعایت حریم شخصی عنوان کرد.
'مارک کورتیس' کارشناس پیشین موسسه سلطنتی امور بین الملل معروف به 'چتهام هاوس' و نویسنده چندین کتاب در مورد سیاست خارجی بریتانیا نیز سال ۲۰۰۷ در کتابی سیاست‌های حقوق بشری بریتانیا به ویژه در بعد خارجی و بین‌المللی آن را زیر سوال برده است.
'نوام چامسکی' نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل در مورد این کتاب عقیده دارد سیاست‌های بریتانیا که در این کتاب به آن پرداخته شده، باید به عنوان دعوتی برای اقدام تعبیر شود تا از آن طریق فهمید که قدرت‌های غربی چه جهانی را ساخته‌اند، باید تلاش کرد بر بی‌عدالتی‌ها، دردها و رنج‌هایی که این قدرت‌ها به وجود آورده‌اند و به هیچ عنوان کم نیستند، فائق آمد.
کورتیس در این کتاب می‌نویسد: (از نظر بریتانیا) انسان‌هایی متفاوت با غربی‌ها وجود دارند که زندگی آنها برای دنبال کردن رشد اقتصادی و اهداف سیاسی بریتانیا مصرف می‌شود.
کارشناس پیشین موسسه سلطنتی امور بین‌الملل معروف به 'چتهام هاوس' در ادامه به حضور و اقدامات خلاف حقوق بشری بریتانیا در عراق و عملیات اطلاعاتی بریتانیا با تکیه بر منابع رسمی پرداخته و تاکید کرده است که دولت بریتانیا تعهداتش به حقوق بین‌الملل را در مورد مداخلات نظامی که به همراه آمریکا در دیگر کشورها انجام داده ، نادیده می‌گیرد.
کورتیس در کتاب خود اقداماتی همچون حمایت بریتانیا از کشتار مردم در عراق و روی کار آوردن صدام در دهه ۱۹۶۰، اقدامات علیه کردها، دخالت درجنگ ویتنام، کودتا در برخی کشورها همچون اوگاندا و شیلی و اقدامات سری و تروریستی در نیجریه، اندونزی و غنا و به راه انداختن جنگ کثیف در خاورمیانه را نمونه‌هایی از سیاست‌های ضد بشری انگليس در عرصه بین‌الملل و نادیده گرفتن حقوق انسان‌ها عنوان کرده است.
اين موارد تنها بخشي از وضعيت اسفناك حقوق بشر در انگليس بود نبابراين با نگاهي اجمالي مي توان به مقامات انگليس خاطرنشان كرد وقتي كارنامه وضعيت حقوق بشرتان سياه است دم از حقوق بشر مي زنيد اما جز بزرگترين ناقضان حقوق بشر هستند پس بهتر است اول به جاي ابراز نگراني از وضعيت حقوق و مداخلات بي مورد ،كارنامه سياه حقوق بشري خود را بازبيني نمايند .

https://siasatrooz.ir/vdcceeq4.2bqem8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی