سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۷
کد مطلب : 90996
در تقدیر از فعالان سیاسی و رسانه‌های پیشتاز در مبارزه با مفاسد اقتصادی عنوان شد

پیگیری پرونده رحیمی از سال ۸۳

پیگیری پرونده رحیمی از سال ۸۳

مراسم تقدیر از فعالان سیاسی و رسانه‌ای پیشتاز در مبارزه با مفاسد اقتصادی با حضور احمد توکلی، الیاس نادران و علیرضا زاکانی در فرهنگسرای اندیشه تهران به همت انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان برگزار شد.
در این مراسم ضمن تقدیر از احمد توکلی، الیاس نادران و علیرضا زاکانی نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی از خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر، سایت‌های مشرق، الف، جهان نیوز، فردا و نشریه پنجره به دلیل پیگیری مسئله فساد به خصوص پرونده محمدرضا رحیمی که مورد شکایت از سوی وی قرار گرفته بودند با اهدای لوحی تقدیر شد.

موسوی: قاطعیت دستگاه قضایی در برخورد با مفاسد اقتصادی مرهون جریان معتقد به انقلاب اسلامی است
در ابتدای این مراسم سیدنظام‌الدین موسوی دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان درباره صدور حکم رحیمی اظهار داشت: ما این موضوع را امروز از زبان نمایندگان شجاع، خدوم و بصیری که طی این سال‌ها فارغ از نگاه سیاسی و جناحی اين فرایند را به سمتی پیش بردند که دستگاه قضایی بتواند در برابر یک مفسده اقتصادی که آفت نظام بود، بایستد و آن را به فرجام برساند، می‌شنویم.
موسوی پرچمدار اصلی مبارزه با فساد اقتصادی را رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و افزود: ایشان بعد از دوران دفاع‌مقدس که چرب و شیرین دنیا به تدریج در زبان عده‌اي مزه کرد هشدار دادند و مسائلی را مطرح کردند که شاید از چشم خیلی‌ها پنهان بود.
مديرعامل فارس با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشخص شده هشدارهای رهبر معظم انقلاب بجا و دقیق بوده است، خاطرنشان کرد: فساد و به ویژه فساد اقتصادی به صورت موریانه در هر سیستم اقتصادی عمل مي‌کند و اگر در این زمینه حساسیت نباشد منجر به انحطاط خواهد شد. موسوی گفت: هنوز کسانی هستند که در برابر فساد ایستادگی کنند و موضع بگیرند حتی اگر در مقام اقلیت باشند و این افراد منافع حزبی و جناحی را در نظر نمی گیرند و برای مبارزه با فساد ورود می‌کنند.
دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با بیان اینکه ما چنین روحیه‌ای را در برخی نمایندگان و رسانه‌ها دیده‌ایم، یادآور شد: عده‌اي از نمایندگان شجاع ما از مقطعی که مقام معظم رهبری ضرورت مقابله با فساد را مطرح کردند، به عنوان یک جریان ادامه‌دار آن را تداوم بخشیدند و ما امروز ثمره این از خودگذشتگی و ایثار را دیده‌ایم لذا قاطعیت دستگاه قضایی مرهون پایمردی این عزیزان است.
موسوی تاکید کرد: ما با پایمردی به جایی رسیدیم که جامعه متوجه شد پالایش در مقوله فساد مرهون جریان معتقد به انقلاب اسلامی و نظام است.

توکلی: وقتی فردی در مقام سیاسی فساد می‌کند، به ملت ایران خیانت کرده است
در ادامه اين نشست احمد توکلی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی كه در مورد مفاسد اقتصادی سخن می‌گفت، اظهار داشت: وقتی فردی در مقام سیاسی فساد می‌کند و از موقعیت خود سوءاستفاده می‌کند، به ملت ایران خیانت کرده است. توکلی با بیان اینکه روزنامه‌نگاران و سیاستمداران وظیفه پائیدن سیستم را دارند، گفت: این بهترین رویه ممکن برای روزنامه‌نگاران و سیاستمداران است و اگر استقامت در این راه وجود داشته باشد سبب تأثیرگذاری بسیاری خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از برخورد قاطع قوه قضائیه با محمدرضا رحیمی (معاون اول دولت دهم) تشکر و قدردانی کرد و این سیر تاریخی را یک تحول در مسیر قضایی کشور دانست.
توکلی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نمایندگان مصونیت دارند اما رسانه‌ها چطور باید بدون ترس از برخوردها با مفاسد برخورد کنند، اظهار داشت: مجلس وظیفه خود را به خوبی انجام نداده اما این مانع وظیفه ما نیست، من خود پرونده بسیاری دارم و می‌خواهم دفاعیات خود را منتشر کنم؛ در عین حال ما در این مسیر زخمی هم خواهیم داشت و بنده خودم به جز پرونده،‌به عنوان روزنامه‌نگار تحت تعقیب هستم لذا معتقدم باید کاری کنیم که دست رسانه‌ها بازتر شود.
نماینده مردم تهران در مجلس در‌خصوص فروش باغات تهران و برنامه مجلس برای برخورد در این زمینه خاطرنشان کرد: بنده و آقای نادران اقداماتی را در این زمینه داشتیم اما کار به شکل جدی به نتیجه نرسیده است.
وی در‌خصوص برنامه مجلس برای برخورد با نهادهای غیردولتی از جمله ستاد اجرای فرمان امام، گفت: ما سه جلسه با این نهادی که نام بردید داشتیم و مسئولش را بازخواست کردیم برای ما هیچ تفاوتی ندارد که کدام نهاد باشد و فرقی نمی‌کند که این فرد اصولگرا باشد یا اصلاح‌طلب و به هر حال از آنها تعهد گرفتیم که این کارها را نکنند.
توکلی در ادامه این نشست در‌خصوص رانت ۶۵۰ میلیون یورویی و جزئیات جدید از این مسئله اظهار داشت: در این موضوع و تخصیص امتیاز واردات به مبلغ ۶۵۰ میلیون یورو به یک تاجر خاص که بنده با آن مخالفت کردم و بعد از مدتی تلاش خصوصی گزارش آن را به مردم داده‌ام هنوز باعث عبرت کافی نشده است و همین رانت وارداتی دارد به واردکنندگان دولتی داده می‌شود که ما مخالف آن هستیم.
وی در ادامه این نشست در‌خصوص پرونده بابک زنجانی و اقدامات مجلس برای رسیدگی قضايی به این پرونده تصریح کرد: ما زمانی که فهمیدیم این اتفاق افتاده است نامه‌ای را به رؤسای سه قوه نوشتیم و عده‌ای از نمایندگان نیز آن را امضاء‌ کرده‌اند که او تحت تعقیب قرار بگیرد چرا که تا آن زمان آزاد بود.
توکلی یادآور شد: بنده نزد آقای لاریجانی رفتم و گفتم چرا او را بازداشت نکرده‌اید که آقای لاریجانی گفت: شاید این کار مخل استیفای حقوق دولت شود اما بنده پاسخ دادم که این نگرانی جایی ندارد. لذا فردای آن روز بابک زنجانی بازداشت شد.
توکلی رسیدگی به پرونده‌های مالی را امری دشوار دانست و تأکید کرد: اگر در چنین پرونده‌هایی هماهنگی نباشد کار دشوارتر می‌شود اما بنده دولت وقت را مقصر می‌دانم.

نادران: درباره فساد هیچ برخورد جناحی وجود ندارد
در ادامه الیاس نادران نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: اگر قرار است در مورد مبارزه با فساد تشکلی صورت بگیرد، ابتدا باید از مقام معظم رهبری این تشکر را صورت داد، چرا که ایشان بانی مبارزه با فساد بوده‌اند. وی افزود: لابد همه دوستان به خاطر دارند در مورد فساد پرونده شهرام جزایری اولین کسی که چک اهدایی شهرام جزایری را رد کردند و خواستار پیگیری و کشف آن فساد شدند مقام معظم رهبری بودند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: فساد شهرام جزایری به شکل سازمان‌یافته در جاهای مختلف ریشه دوانده بود، اما به حمد الهی پیگیری‌ها به طور نسبی به نتیجه رسید. نادران تأکید کرد: علی‌رغم پیوند سیاسی صاحبان ثروت و قدرت، تاکنون صاحبان قدرت سیاسی مشمول محاکمات علنی و قضایی در این سطح نشده بودند که با به نتیجه رسیدن پرونده رحیمی، اولین‌بار این اتفاق صورت گرفت.
وی تأکید کرد: درباره فساد هیچ برخورد جناحی وجود ندارد، چرا که مفسدان به دنبال پشتیبانی سیاسی برای خود هستند و همچون شهرام جزایری به همه باج می‌دهند، بنابراین برخورد جناحی با مسئله اشتباه است زیرا این یک عزم ملی است و همه آنهایی که دل در گرو نظام دارند باید در مقوله مبارزه با فساد، حساس باشند.
نادران پیگیری پرونده محمدرضا رحیمی را از سال ۸۳ عنوان و تصریح کرد: ما از سال ۸۳ با ریاست وی در دیوان محاسبات مخالف بودیم و ادله هم داشتیم، اما آن موقع لازم نبود که این موارد گفته شود، اما جریاناتی بودند که مسئله را تعقیب کردند و آقای رحیمی ریاست دیوان محاسبات را برعهده گرفت و در نهایت مشخص شد حق با دوستان ما بود.
وی اضافه کرد: ما در سال ۸۸ پرونده آقای رحیمی را به این دلیل رسانه‌ای کردیم که وی منصب مهمی را در جمهوری اسلامی برعهده گرفته بود و آن معاون اولی رئیس‌جمهور بود، بنابراین اگر رئیس‌جمهور وقت به هر دلیل کنار می‌رفت، طبق قانون آقای رحیمی می‌توانست رئیس‌جمهوری را برعهده بگیرد،‌بنابراین ما نمی‌توانستیم در برابر فردی که مشکلات فساد مالی دارد سکوت کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس به پیگیری‌های آیت‌الله آملی‌لاریجانی در بحث پرونده محمدرضا رحیمی اشاره و تأکید کرد: آقای آملی‌لاریجانی شخصاً پیگیر این پرونده بودند و بنده در جلسات متعددی که از سال ۸۸ به بعد با وی داشتم متوجه شدم که چه فشارهایی به دستگاه قضا و شخص ریاست قوه وارد می‌شود.
وی در ادامه سخنان خود به پیگیری‌های مجلس هشتم در مورد مسئله فساد اشاره کرد و گفت: در مجلس هشتم علی‌رغم همه فشارها، ۲۱۶ نماینده به قوه قضائیه درخواست کرده‌اند که به دو مصداق دانه‌درشت متهمین فساد رسیدگی کنند، بنابراین مجلس تاکنون در بحث مبارزه با فساد سربلند بیرون آمده و به وظیفه خود عمل کرده است.
نادران با اشاره به مخالفت برخی از نمایندگان مجلس هفتم به ریاست رحیمی در دیوان محاسبات اظهار داشت: وقتی که مجلس هفتم به ریاست این فرد برای دیوان محاسبات رأی داد از همان سال ۸۵ تذکرات ما شروع شد و در کمیسیون بودجه و در ۱۳ جلسه به بررسی تخلفات ایشان پرداختیم و دفاعیات این فرد استماع شد که قابل پذیرش نبود.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه بنده اینجا از مظلومیت مهندس آسوده (از مسئولان وقت بیمه ایران) که شبانه عزل شد دفاع می‌کنم افزود: با گزارشی که آقای رحیمی از دیوان محاسبات داده بود این اقدام صورت گرفت اما معلوم شد آن ادعاها علیه مدیرعامل وجاهت نداشته است.
وی ادامه داد: آقای احمدی‌نژاد با اطلاع این انتصاب‌ها را انجام داد و در نهایت او را معاون اول کرد و در واقع رئیس‌جمهور وقت با علم به این مسائل او را منصوب کرد اما اینکه بعداً در قوه مجریه اقداماتش چه می‌شود از مسائلی است که قوه قضائیه باید پیگیری کند.
نماینده مردم تهران در مجلس درباره برداشت ۴.۱ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی، گفت: گزارش دیوان محاسبات در این زمینه درست است اما جواب قانع‌کننده‌ای در این زمینه نشنیده‌ایم.
نادران در همین زمینه به برخی آسیب‌ها در رسیدگی دیرهنگام به پرونده مفاسد اقتصادی اشاره کرد و ادامه داد: وقتی که در پرونده استات‌اویل در نروژ حکم قضایی گرفتند و همه مسیرها طی شد بعد از ۱۲ سال تازه رسیدگی به این پرونده در ایران آغاز شد در حالیکه وقتی شاهد اصلی زنده نباشد طبیعی است که کار سخت پیش می‌رود اما اگر همان زمان دستگاه قضایی کارش را درست انجام می‌داد کار به اینجا نمی‌رسید لذا امیدواریم قاضی بتواند در این زمینه علم کافی پیدا کند.
نادران در مورد پرونده کرسنت نیز گفت: کرسنت دو بخش دارد یک بخش آن دعوایی است که ما با حمیدجعفر( فرد اماراتی) داریم و آن دعوا این است که چون فساد در این قرارداد بوده این قرارداد باطل است بنابراین دولت اجازه صادرات گاز به امارات را ندارد. وی ادامه داد: به دولت اعلام کردیم اگر قادر نباشد مسئله را حل کند حتماً در مجلس صادرات گاز ترش را ممنوع می‌کنیم و این هم جزو و مشمول همین مأموریت می‌شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بخش دوم پرونده کرسنت را فسادهای صورت گرفته در داخل برای دادن امتیاز دانست و گفت: متأسفانه سلسله مراتبی باعث شد داوری کشور از داخل به بیرون ببرند که این بخش همین تخلفات است که بعداً کشور را دچار چالش کرد.

زاکانی: رشوه‌بگیران پرونده‌ کرسنت مدال واردات بنزین می‌گیرند
در ادامه علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه نباید با فساد برخورد سیاسی صورت بگیرد، اظهار داشت: در مورد اخیر که دادگاه نظر داد و ما باید از قوه قضائیه تشکر کنیم مورد سوءاستفاده برخی رسانه‌های جریان اصلاح‌طلب قرار گرفت که باید هوشیار باشند چرا که این امر برای آنها آورده‌ای نخواهد داشت.
وی با اشاره به اتفاقات مجلس هفتم و مسئولیت گرفتن رحیمی به عنوان رئیس دیوان محاسبات یا دآور شد جناح چپ به او رأی داد و این فرد نیز به سراغ یکی از سران فتنه (کروبی) رفت و حمایت او را برانگیخت و بدین ترتیب نمایندگان را ترغیب کرد که به او رأی بدهند. وی تصریح کرد: قوه قضائیه نباید در برخورد با کسانی که پرونده فسادشان قطورتر است، منفعل شود و اتفاقات امروز کشور حکایت می‌کند کسانی که در اواخر دهه ۷۰ و در دهه ۸۰ منشأ فساد بوده‌اند در حال حاضر دارند برمی‌گردند و اسنادش نیز در دست ماست. زاکانی خاطرنشان کرد: کسانی که در پرونده کرسنت ۸۵۰ هزار دلار رشوه گرفته بودند به عنوان وارد کننده بنزین مدال می‌گیرند.
نماینده مردم تهران در مجلس در خصوص تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد که مورد سؤال یکی از خبرنگاران قرار گرفت، اظهار داشت: ما دو تحقیق و تفحص از دانشگاه داشتیم که تحقیق و تفحص اول مربوط به سال ۸۴ بود و تا سال ۸۵ هم ادامه داشت و همه دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی را که بیش از ۱۵۰۰ مرکز بود و در ۹ تیپ دسته‌بندی می‌شد در بر می‌گرفت و یک تیپ آن هم دانشگاه آزاد بود که در ۱۳ جلد گزارش‌‌های آن آماده شد اما اجازه ندادند که این گزارش از کمیسیون عبور کند و اصلاً مطرح نشد. وی یادآور شد که برادر خانم آقای جاسبی رئیس این کمیسیون در آن زمان بوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس درباره تأخیر در رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی یادآور شد: در پرونده استات‌اویل که سال ۸۷ اسناد آن را از پلیس انگلیس دریافت کرده‌اند یک سال و اندی در بازرسی کل کشور دست نخورده ماند و انبار شد و الآن نیز که به این پرونده رسیدگی می‌کنند مداخلات جدی در رسیدگی به آن صورت می‌گیرد.
وی بر همین اساس به مسئولیت سنگین رسانه‌ها و نمایندگان اشاره کرد و یادآور شد:دولت گفت نکته‌ای که آقای نادران درباره برداشت نادرست ۴.۱میلیارد دلار از صندوق توسعه مطرح کرد دروغ است و درخواست تعقیب برای نمایندگان را مطرح کرد در حالی که اسناد آن دست نمایندگان است
زاکانی موضوع پرونده کرسنت را یک موضوع مبنایی و اساسی دانست و اظهار تأسف کرد که دستگاه قضایی ما به اندازه اهمیت آن به موضوع وزن نداده و در اولویت قرار نداده است.
وی بر روی واژه «دارند چه مدال‌هایی همچنان می‌گیرند» تأکید کرد و گفت: آقای نادران گفتند که بابک زنجانی‌های جدیدی در حال متولد شدن هستند من هم سربسته به شما می‌گویم که بابک زنجانی‌های جدید در راهند چرا که سندهای اصلی آنها الآن در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد بنابراین همه باید دقت کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcceoqo.2bqxo8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی