?>?> آيا کاهش بيشتر راندمان کاری در راه است؟ | سیاست روز
دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۳
کد مطلب : 91166
تدوین طرحی در دولت برای تعطیلی رسمی پنج‌شنبه‌ها

آيا کاهش بيشتر راندمان کاری در راه است؟

آيا کاهش بيشتر راندمان کاری در راه است؟

در خیلی از کشورهای دنیا علاوه بر یکشنبه، روزهای شنبه هم تعطیل است که این موضوع یعنی دو روز تعطیلی در ایران بستگی به ساعات کاری كارمندان در طول هفته دارد.
بعضی از ادارات كه ساعات کاری شان طی روزهای عادی بیشتر از شرکت های دیگر است روزهای پنجشنبه تعطیل هستند اما بعضی شرکت های دیگر در روزهای عادی ساعات کاری کمتری دارند و در نتیجه، کارمندان ساعت های باقی مانده را در روز پنجشنبه به صورت نیمه وقت پر می کنند.
حال زمزمه‌هايي به گوش مي‌رسد كه دولت قصد دارد روزهاي پنج‌شنبه را نيز به تعطيلات رسمي اضافه و به عبارتي تعطيلات را ساماندهي كند. موضوعي كه بارها شايعه آن در ايران مطرح شده‌ اما اجرايي شدن آن به دليل باورهاي اغلب اشتباه، به نتيجه نرسيده و با بن بست مواجه شده است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی از جزئیات طرحی خبر می‌دهد که از سوی دولت برای ساماندهی تعطیلات رسمی کشور نوشته شده و با نهایی شدن پیشنهادها قرار است به صورت لایحه‌ای تقدیم مجلس شود.
حسن استوارآذر روز پنج‌شنبه اعلام کرد: «در پیشنهادی که در این خصوص ارائه شده ادارات با رعایت ۴۴ ساعت کاری در هفته، پنج‌شنبه‌های آخر هفته در نیمه اول سال در تمام کشور و پنج‌شنبه‌های تمام سال در کلانشهرها تعطیل می‌شود.»
او اضافه كرد: «در این پیشنهاد ۱۵ روز به‌عنوان تعطیلات مذهبی، چهار روز به‌عنوان تعطیلات ملی، پنج روز تعطیلات نوروزی، سه روز تعطیلات تابستانی، چهار روز تعطیلات زمستانی، ۵۴ روز تعطیلات جمعه و ۲۷ روز تعطیلات پنج‌شنبه و در مجموع ۱۱۲ روز تعطیل رسمی ارائه شده است.» به گفته او ایران از جمله کشورهایی است که تعطیلات رسمی کمتری دارد، اما به دلیل تعطیلی‌های نیمه پنهان، تعداد تعطیلات رسمی در آن زیاد به نظر می‌رسد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از انتشار اخباری مبنی بر تدوین طرحی در دولت برای تعطیلی رسمی پنج‌شنبه‌ها، گفت:‌ با تعطیلی رسمی پنج‌شنبه‌ها در کشور استفاده بهینه از عملکرد سازمان‌ها کاهش یافته و از سویی دیگر این اقدام هیچ کمکی به کاهش آلودگی هوا نیز نمی‌کند.
عباس صلاحی در گفت وگو با خانه ملت،‌ درباره زمزمه تدوین طرحی در دولت مبنی بر تعطیلی رسمی پنجشنبه‌ها، افزود: بدون‌شک اجرای چنین طرحی در کشور شدنی نیست؛ آنچه مسلم است اینکه هم اکنون در ادارات کم‌کاری وجود دارد و اگر قرار باشد پنج‌شنبه‌ها نیز به لیست روزهای تعطیل اضافه‌ شود مشکلاتی ایجاد خواهد شد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از بالا بودن تعداد روزهای تعطیل در کشور، ادامه داد: با توجه به اینکه حجم تعطیلی‌ها در کشور بالا است لذا گاهی بین‌التعطیلات نیز از سوی دولت تعطیل اعلام نمی‌شود چراکه دلیل منطقی برای تعطیلی این روزها به ویژه پنج‌شنبه‌ها وجود ندارد.
این نماینده مردم در مجلس نهم،‌ تصریح کرد: در حالت عادی ساعت کار ادارات بسیار پایین است و تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نیز موجب کاهش راندمان کاری می‌شود که همین امر ضربه‌های زیادی به چرخه اقتصادی کشور وارد می‌سازد.
وی با بیان اینکه تعطیلی رسمی پنج‌شنبه‌ها در کشور توجیه اقتصادی ندارد، یادآور شد: در سایر کشورهای دنیا شنبه و یک‌شنبه و در ایران نیز روزهای جمعه جزو تعطیلات به شمار می‌رود حال اگر قرار باشد روزهای پنج‌شنبه نیز به تعداد تعطیلات اضافه شود، معاملات تجاری که در بحث واردات و صادرات بین ایران و دیگر کشورها صورت می‌گیرد مشکلاتی را در حوزه اقتصادی ایجاد خواهد کرد.
صلاحی تاکید کرد: با تعطیلی رسمی پنج‌شنبه‌ها در کشور استفاده بهینه از عملکرد وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و کارخانجات به شدت کاهش می‌یابد و فعالیت‌ها نیز به تعویق خواهد افتاد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس نهم، با بیان اینکه تعطیلی رسمی پنج‌شنبه‌ها در کشور باید به تایید مجلس برسد، یادآور شد: به نظر می‌رسد مجلس نیز با چنین طرحی مخالفت کند چرا که این تعطیلی هیچ کمکی به کاهش آلودگی هوا و بار ترافیکی شهر نمی‌کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با یادآوری بررسی طرحی در کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس مبنی بر طرح کاهش تعطیلات رسمی در کشور، تصریح کرد: این طرح مسکوت ماند و با توجه به واکنش‌هایی برای اجرای آن، هنوز تعیین تکلیفی در این زمینه صورت نگرفته است زیرا در این طرح قرار بود روز ۲۹ اسفند روز ملی شدن صنعت نفت و روز تاسوعا شهادت حضرت ابوالفضل‌(ع) روز کاری محسوب شود که مخالفت‌هایی در این زمینه صورت گرفت.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: کاهش تعطیلات رسمی نیز باید با دقت بررسی شود و تا جایی که مقدور است بتوان تعطیلات رسمی را در کشور کاهش داد.
اما آنچه بايد در انتها به آن اشاره شود آن است كه ساعت كاري در ادارات ما به هيچ عنوان پذيرفتني نيست.در حاليكه بخش اعظمي از ساعت كاري كارمندان به كار پرت و غيرمرتبط مي‌گذرد، بايد كوشش كرد تا با تدوين راهكاري راندمان كاري پايين در كشور را بهبود بخشيد.
اينكه يك روز را به تعطيلات آخر هفته مردم اضافه كنيم طرح خوبيست اما واقعيت اينجاست كه براي شدني شدن اين طرح در ابتدا بايد ديد آيا زيرساخت ها فراهم آمده است يا خير؟
نگاهي به عملكرد كارمندان در ادارات بيانگر اين واقعه است كه نشاط كاري در ميان جامعه ايراني رو به افول است و بايستي براي حل اين مشكل بدنبال اقداماتي تحقق يافتني بود.
اقداماتي كه ممكن است افزايش تعطيلات پايان هفته يكي از آنها باشد اما بايد ديد با توجه به تعداد تعطيلات رسمي و پنهان و نيمه پنهان موجود در ايران اين كار شدني ست؟!
آيا با تعطيلي روزهاي پنج شنبه دولت به اهداف خود مي رسد و آيا اين اهداف مشخص شده است و يا قرار است پس از زمزمه هاي احتمالي تعطيلي پنج شنبه ها بدنبال آن گشت؟

https://siasatrooz.ir/vdccesqo.2bqse8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی