جمعه ۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۴
کد مطلب : 99447

آیا اکثریت مردم راضی هستند؟

انتخابات ریاست جمهوری به تأیید شورای نگهبان هم رسید اما شورای محترم نگهبان علیرغم تأیید آن، اعلام کرد که تخلفات گسترده‌ای...

انتخابات ریاست جمهوری به تأیید شورای نگهبان هم رسید اما شورای محترم نگهبان علیرغم تأیید آن، اعلام کرد که تخلفات گسترده‌ای در برگزاری آن صورت گرفته است. این موضوع به مراجع ذیربط مربوط می‌شود و هر آنچه که صلاح بدانند در باره آن تصمیم‌گیری خواهند کرد.
اما تا چه اندازه تخلفات گسترده‌ای که در جریان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بر روی رأی مردم تأثیر گذاشته است نیز خود موضوع مهمی است و نیازمند بررسی دقیق‌تر است تا روشن شود که در روند نتایج آیا تأثیر داشته است یا نه؟
آقای روحانی رئیس جمهور محترم کمی بیش از ۲۳ میلیون نفر رأی به دست آورد و رقیب او نیز آقای رئیسی نزدیک به ۱۶ میلیون رأی داشت، البته نکته مهم در همه انتخابات‌ حضور گسترده مردم پای صندوق‌های رأی است که این بار هم مردم خوش درخشیدند و با حضور خود انقلاب اسلامی ایران را در جهان سرافراز کردند.
بر اساس آنچه که در فضای اقتصادی کشور حاکم است،‌ وضعیت بیکاری از حالت عادی خارج شده و به بحران رسیده است،‌ در ۴ سال گذشته آنچه که برآیند عملکرد دولت در این زمینه بود،‌ نشان می‌داد که اقشار جامعه از بیکاری رنج می‌برند و یکی از مطالبات آنها از دولت ایجاد اشتغال است.
وضعیت کسب و کار نیز در شرایط رکودی به سر می‌برد به گونه‌ای که مراکز تولیدی یا تعطیل شدند یا با ظرفیت پایین به تولید مشغولند. بی‌توجهی به تولید داخلی که خود ایجاد اشتغال می‌کند،‌ حتی از سوی اقتصاددانان کشور به عنوان نقطه ضعف دولت بیان شده است. در این میان نتایجی که قرار بود از توافق هسته‌ای به دست آید،‌ نتوانست تأثیری بر اوضاع اقتصادی نابسامان کشور بگذارد تا آن را از بحران بیرون بکشد. آنچه که از میان مردم درباره نتایج توافق هسته‌ای به دست می‌آید،‌ مؤید این موضوع است که آنها هم اعتقاد دارند برجام آن دستاوردی که دولت اعلام می‌کرد نداشته است.
تحریم‌هایی که با توافق هسته‌ای میان ایران و ۱+۵ قرار بر لغو آنها بود،‌ تنها بخش‌هایی از آن تعلیق شد در حالی که آقای روحانی در سخنان خود درباره برجام گفته بود که همه تحریم‌های اقتصادی همان روز اجرای برجام برچیده خواهد شد.
علاوه بر این که همه تحریم‌ها لغو نشد بلکه هم در دوران اوباما علیه ایران تحریم وضع شد، ‌هم از زمان روی کار آمدن ترامپ هر ماه یک قانون تحریمی علیه ایران تصویب شده است.
بیش از ۲۳ میلیون نفر به آقای روحانی رأی دادند،‌ رأی اکثریت مردم باید محترم شمرده شود و هیچ کس حق ندارد نسبت به آن شک و تردید کند،‌ شورای نگهبان هم آن را تأیید کرده است پس حجت بر همه تمام است. از این پس باید دولت دوازدهم برای چهار سال دیگر برنامه‌ریزی کرده و تلاش کند تا به قول‌های خود عمل نماید. هم ۲۳ میلیون نفری که به روحانی رأی داده‌اند، هم آن نزدیک به ۱۶ میلیون نفری که به رئیسی رأی داده‌اند و هم آنهایی که به هیچ‌یک از این دو رأی نداده‌اند در انتظار چهار سال بعدی هستند.
اما رأی به رئیس جمهور نشان می‌دهد که اکثریت مردم، از وضعیت اقتصادی کشور راضی هستند، این ۲۳ میلیون نفر همه از شغل برخوردارند و معیشت مناسبی هم دارند.
اکثریت مردم اعتقاد دارند که توافق هسته‌ای یا همان برجام توانسته است بر اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور تأثیر مثبت بگذارد.
آنها حتی نسبت به حقوق‌های میلیونی یا همان نجومی اعتراضی ندارند و از اختلاس میلیاردی در صندوق فرهنگیان هم گلایه‌ای ندارند.
از واردات کالاهای خارجی و لباس‌های اروپایی،‌ اجناس مصرفی خارجی که باعث تعطیل شدن کارگاه‌ها و کارخانه‌های داخلی می‌شود هم گله‌مند نیستند. چون پول آن را دارند و می‌خرند. از دختر مظلوم وزیر هم گلایه ندارند که در یک فقره تنها ۲۰۰ میلیون تومان واردات لباس داشته است.
با این وصف و با توجه به این که آقای روحانی رئیس جمهور کشور و همه ملت ایران است و باید خدمات قوه مجریه عادلانه به همه آنها برسد، اما ۲۳ میلیون نفری که به او رأی داده‌اند آیا از این پس حق اعتراض دارند یا نه؟
آنها بر اساس چه شرایطی به رئیس جمهور محترم رأی داده‌اند؟ اگر بر اساس رضایت باشد که به نظر می‌رسد همینگونه است،‌ پس حق اعتراض در چهار سال آینده برای آنها وجود نخواهد داشت.
گرچه همه باید دست به دست هم دهند تا شرایط بهبود یابد و وضعیت مطلوب حاکم شود،‌ اما اگر در چهار سال آینده باز هم همچون چهار سال گذشته بود، و شرایط اقتصادی هیچ تغییر نکرد و حتی با پس رفت هم روبرو گشت،‌ نباید به خود اجازه دهند نسبت به آن اعتراض کنند.
با همه احترامی که به رأی مردم قائل هستیم و باید هم باشیم، باید بگوییم،‌ این حق اعتراض به آنهایی باید داده شود که به خاطر شرایط ایجاد شده در چهار سال گذشته در دولت تدبیر و امید، در این دوره به آقای روحانی رأی ندادند و اکنون مطالبات آنها بر زمین مانده است. آنها خواسته‌هایی دارند و مطالباتی که باید برآورده شود. هر چند به روحانی رأی نداده‌اند اما آقای روحانی رئیس جمهور کشور است علاوه بر این ۱۶ میلیون نفر حدود ۱۴ میلیون نفر هم وجود دارند که در انتخابات شرکت نکردند. آنها هم حق دارند اگر در چهار سال پیش رو دولت تدبیر و امید ضعف داشت اعتراض کنند.
اما نمی‌توان تصور کرد که همه رأی دهندگان به آقای روحانی از وضعیت موجود راضی هستند.

مولف : محمد صفري
https://siasatrooz.ir/vdccm0qo.2bqo08laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی