دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۳
کد مطلب : 92697
هشدارهاي بين المللي به صدا درآمد

مرس معضل جديد غرب آسيا

مرس معضل جديد غرب آسيا

«مرس» نام ويروس كشنده جديدي است كه اگرچه تنها از ۳ حرف تشکيل شده، اما در نقاط مختلف جهان به اندازه بسياري نگراني ايجاد کرده است.
در حالي هرروز به آمار قربانيان اين بيماري افزوده مي‌شود که هنوز هيچ راه درمان قطعي براي آن پيدا نشده است. مرگ ۲۴ بيمار مبتلا به مرس در کره جنوبي، سازمان جهاني بهداشت را مجبور کرد با برگزاري نشستي که به پيشنهاد مديرکل اين نهاد و با حضور اعضاي کميته اضطراري آن صورت گرفت، به مسئولان کشورها درخصوص آمادگي براي پيشگيري و مقابله با آن هشدار دهد. هشداري که براي کشور ايران نيز جدي و مهم جلوه مي‌کند.

پاي عربستان در ميان است
مانند هميشه اينبار هم بايد گفت مقابله با بيماري مرس از راه پيشگيري بسيار ساده تر از درمان اين ويروس چغر است. در همين زمينه ابوالقاسم افخمي اردکاني مديرکل اسبق درمان وزارت بهداشت ويروس مرس(MERS-co) را ويروس سندروم تنفسي خاورميانه‌اي معرفي کرد و گفت:‌ از آنجا که اين بيماري براي اولين‌بار در سال ۲۰۱۲ در منطقه خاورميانه شيوع پيدا کرده، سازمان بهداشت جهاني اين نام را براي آن برگزيده است. وي با اشاره به اينکه عربستان سعودي نخستين کشور شيوع اين بيماري بوده، ‌تصريح کرد: اين ويروس از خانواده کرونا ويروس‌ها است که توان کشندگي بسيار بالايي دارد. همه مي‌دانند که ويروس‌هاي تنفسي زيادي وجود دارند، اما بيماري ناشي از آنها يک دوره خفيف داشته و معمولا سبب مرگ ومير نمي‌شود. اما ويروس «مرس» يک ابرويروس است که تقريبا يک سوم افراد مبتلا را به کام مرگ فرو مي‌برد.
افخمي با تاکيدبر اينکه بيماري مرس فاقد علائم اختصاصي خاص است، به عدم وجود يک درمان قطعي براي آن اشاره و خاطرنشان کرد:‌ در ابتلايحاد تنها مي‌توان بيمار را از طريق انجام درمان‌هاي نگهدارنده، حمايت کرد و جز اين، چندان اقدام خاصي نمي‌توان انجام داد تا بيماري دوره خود را طي کند؛ اگرچه داروهاي آنتي‌ويروس جديد مي‌تواند به‌طور نسبي موثر باشد.
وي با بيان اينکه نمونه‌هاي ابتلا به مرس در کشورهايي نظير امارات، قطر، کويت، عمان و يمن گزارش شده است، گفت:‌ مواردي از ابتلا به اين بيماري درخارج از کشورهاي مذکور نظير آمريکا، ايتاليا، تونس، مالزي، انگليس و فرانسه نيز گزارش شده است که البته همه بيماران سابقه سفر به کشورهاي درگير را داشته‌اند.

شتر متهم اصلي انتقال مرس
وي با طرح اين احتمال که ممکن است منشاء اوليه بيماري مرس خفاش‌ها بوده باشند، اظهار کرد: گزارش‌ها حاکي از آن است که در نزديکي اولين شخص مبتلا، خفاش‌هاي زيادي وجود داشته‌اند؛ اگرچه فرد مبتلا هيچ‌گونه تماس مستقيم با خفاش‌ها نداشته، اما انتقال بيماري مي‌توانسته از طريق يک واسطه صورت گيرد؛ کمااينکه مشکوک‌ترين حيوان در حال حاضر در اين زمينه، شتر است. وي با بيان اينکه ممکن است شير و گوشت شتر آلوده به ويروس «مِرس» باشند، ‌تصريح کرد:‌ وجود آنتي‌بادي عليه اين ويروس در خون شتر به ميزان فراوان، فرضيه منشا بودنِ شتر را قوت مي‌بخشد.
افخمي درخصوص وضعيت شيوع اين ويروس درايران با بيان اينکه طبق آمار غيررسمي که البته نمي‌توان به آن استناد کرد تاکنون ۲ مورد گزارش شده است، اضافه کرد:‌ طبق گفته‌ها يکي از اين بيماران يک زن ۵۳ ساله کرماني بوده که هم‌اکنون فوت کرده است. البته اين احتمال نيز مي‌رود که علت مرگ او به‌دليل بيماري ديگري غير از ويروس مرس بوده باشد.
وي اطلاع‌رساني درست و به‌موقع توسط رسانه‌ها را يکي از راهکارهاي مناسب براي مقابله با «مرس» عنوان و تصريح کرد:‌ مرس يک بيماري ويروسي تنفسي بسيار سخت و خطرناک است که از طريق قطرات تنفسي فرد بيمار منتقل مي‌شود، اما پيشگيري از آن بسيار ساده و شامل شستن دست‌ها با آب و صابون، استفاده از ماسک، ضدعفوني کردن برخي سطوح اماکن بهداشتي- درماني، رعايت احتياطات لازم در مواجهه با بيمار مشکوک و ... است.
وي با بيان اينکه خوشبختانه اين بيماري هنوز به گستردگي نگران کننده نرسيده است، گفت:‌ اما خطر آن همواره وجود دارد و البته در دنيا نسبت به اين بيماري يک فوبياي اغراق‌آميز شکل گرفته است. در حاليکه تنها بايد واقعيت را گفت و نبايد ترس و واهمه بي‌مورد در دل مردم انداخت. چراکه سلب آرامش از مردم، بيشتر از بيماري براي آنها آسيب زا است. مردم نيز بايد از انجام سفرهاي غيرضروري به کشورهاي عربي اطراف خودداري کرده يا حتي‌المقدور از ماسک و اصول ايمني و پيشگيرانه استفاده کنند.

مرس در غرب آسيا
سازمان بهداشت جهانی سازمان ملل با برگزاری نشستی که به پیشنهاد مدیر کل این نهاد و با حضور اعضای کمیته اضطراری آن صورت گرفت، در باره شیوع بیماری مرس و یا بیماری تنفسی خاورمیانه افزود که مسئولان کشور ها باید برای پیشگیری و مقابله با بیماری های مسری آمادگی داشته باشند.
این نهاد بین المللی اجرای مقررات و محدودیت‌های سفر برای مسافران و بازرگانان را در شرایط فعلی غیر ضروری دانسته اما از مسئولان کشور های جهان خواسته است تا در حد امکان اتباع خود را از عوارض و نشانه های این بیماری مطلع کنند.
به دنبال مشاهده اولین مورد ابتلا به بیماری مرس در تایلند، مقامات مالزی در تمامی ورودی‌های این کشور معاینات پزشکی را تشدید کردند.
وزارت بهداشت مالزی اعلام کرد از آنجایی که این کشور با تایلند ۶۵۰ کیلومتر مرز زمینی مشترک دارد در تمامی ورودی‌ها از جمله فرودگاه‌ها دمای بدن مسافران کنترل می‌شود.
مقامات مالزی با بیان اینکه تاکنون موردی از ابتلا به سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) در این کشور گزارش نشده اعلام کردند: به مسافرانی که وارد این کشور می‌شوند توصیه‌های لازم داده می‌شود تا خود را در برابر این بیماری مصون نگه دارند.
در حال حاضر کره‌جنوبی پس از عربستان سعودی با بیشترین میزان شیوع این بیماری روبه‌رو است که با اعلام خبر فوت دو تن دیگر، تعداد قربانیان آن در کره به ۲۷ نفر رسیده است. همچنین مجموع مبتلایان به این بیماری در این کشور ۱۷۲ نفر اعلام شده است.
وزارت بهداشت تایلند نیز اعلام کرد: ۱۷۵ نفر با تنها قربانیِ مرس در این کشور تماس داشته‌اند که البته این بیمار ارتباطی با شیوع این بیماری در کره‌جنوبی نداشته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سندرم تنفسی خاورمیانه اولین بار در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی شناسایی شد و بیشتر مبتلایان به آن از ساکنان خاورمیانه بوده‌اند. کارشناسان در مورد منشاء این ویروس مطمئن نیستند اما نتایچ چندین مطالعه این ویروس را به شترها مرتبط دانسته‌اند.

علایم بیماری مرس
گفتنی است، عامل انتقال بیماری مرس یک ویروس از خانواده کرونا است. این ویروس در حالت معمولی جزو ویروسهای سرماخوردگی است که با تغییر شکل فعلی بشدت بیماری زا شده است.علایم بیماری مرس گاهی با مشکلات گوارشی بروز می‌کند.

https://siasatrooz.ir/vdccmeqo.2bqio8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی