?>?> چرا ناچاریم به اف.ای.تی.اف بپیوندیم؟ | سیاست روز
چهارشنبه ۲ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۷
کد مطلب : 106576
جلسه غیرعلنی مجلس با حضور ظریف

چرا ناچاریم به اف.ای.تی.اف بپیوندیم؟

وزیر خارجه روز گذشته با حضور در مجلس شورای اسلامی درباره اف.ای.تی.اف گفت که ناچاریم به اف.ای.تی.اف بپیوندیم.
مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه جلسه غیرعلنی داشت، علاوه بر این محمدجواد ظریف وزیر خارجه و عباس عراقچی معاون او در این جلسه حضور داشتند دو تن از وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور به مجلس نیز در برخی از کمیسیون‌های مجلس حضور یافتند تا با نمایندگان مجلس رایزنی کنند.
مهمترین موضوع جلسه روز گذشته خانه ملت بحث پیوستن ایران به اف.ای.تی.اف بود که وزیر خارجه در دفاع از پیوستن به آن استدلال خود را مطرح کرد. مدتی است که بر سر اف.ای.تی.اف و لوایح چهارگانه آن مباحثی در کشور مطرح شده و می‌شود. مخالفان برای نپویستن دلایل خود را دارند و موافقان نیز نیز برای پیوسیتن به سازمان اف.ای.تی.اف استدلال خود را ارائه می‌دهند.
موافقان می‌گویند اگر به اف ای تی نپیوندیم خودتحریمی کرده‌ایم، اما مخالفان اعتقاد دارند پیوستن به اف ای تی خود تحریمی است. تلاش از سوی هر دو طرف ادامه دارد تا نظر خود را به کرسی بنشاند، اما یک نمونه از توافقی که بر سر برنامه هسته‌ای ایران به امضا رسید مقابل چشمان همگان دیده می‌شود که چگونه ۵ سال از وقت کشور را به خود گرفت و نتیجه‌ای در بر نداشت،‌ آمریکا با خروج از برجام آن را زیر پا گذاشت و اروپا نیز هنوز تصمیم قطعی خود را برای ادامه همکاری با ایران نگرفته است.
این در حالی است که ظریف روز گذشته ادعا کرد که اروپایی‌ها تاکنون ایستادگی خوبی در موضوع برجام داشته‌اند.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت: طبق گفته آقای ظریف، اروپایی‌ها تاکنون ایستادگی خوبی در موضوع برجام داشته اند.
بهروز نعمتی اظهار داشت: در این جلسه آقایان ظریف و عراقچی مسائلی را درباره برجام و لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم سی.اف.تی مطرح کردند.
وی ادامه داد: طبق مطالبی که وزیر امور خارجه و معاونش گفتند، آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند که از طریق منابع و موضوعات اقتصادی، فشار حداکثری را به ما وارد کنند و بر این باورند که از طریق این فشارها می‌توانند کشور ما را به فروپاشی بکشانند، اما این خیالی باطل است.
نعمتی درباره مذاکرات کشورمان با اروپایی‌ها و تشکیل ساز و کار مالی اظهار داشت: اروپایی‌ها وعده داده‌اند که از ۱۳ آبان این اقدامات را انجام دهند و غیر از اروپایی‌ها، روسیه، هند و چین هم به این موضوع متعهد هستند. وی تصریح کرد: همچنین در نشست غیر علنی مجلس درباره جلسه اروپایی‌ها برای بررسی سی.اف.تی و اف.ای.تی.اف مباحثی مطرح شد.
نعمتی افزود: آقایان ظریف و عراقچی گفتند که در آن جلسه، اروپایی‌ها کاملا با ایران همراه بوده‌اند و علی‌رغم فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی مهلتی چهار ماهه را برای بررسی لوایح مذکور به ایران داده‌اند.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: طبق گفته وزیر امور خارجه، لوایح مربوط به اف.ای.تی.اف در این مدت چهار ماهه باید به تصویب نظام برسد؛ وی این نکته را هم گفت که نکند ما دچار خود تحریمی شویم و قراردادها و تفاهم‌هایی که با برخی کشورها داریم از بین برود. وی خاطرنشان کرد: بیشتر نمایندگان مخالف با لوایح مربوط به اف.ای.تی.اف نگران بودند که نکند این کشورهای اروپایی هم مانند آمریکا به تعهدات خود پایبند نباشند و بر ضرورت دریافت تضمین عملی از آنها تاکید کردند.
پس از آنکه جلسه غیرعلنی پایان یافت مجلس جلسه علنی خود را آغاز کرد. در این جلسه چند تن از نمایندگان نطق پیش از دستور داشتند
همچنین در این جلسه نمایندگان از توضیحات وزیر جهاد کشاورزی درباره واردات محصولات تراریخته قانع شدند.
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی گفت: وزرای پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی در جلسه فراکسیون برنامه‌های خود را ارائه کردند.
سیدحسین نقوی‌حسینی با اشاره به سؤالاتی که نمایندگان از دژپسند وزیر پیشنهادی اقتصاد در این جلسه مطرح کردند، افزود: نمایندگان حاضر در این جلسه به مسائلی چون شرایط بانک‌ها و ضرورت اصلاحات در آن، ضرورت خصوصی‌سازی و واگذاری شرکت‌ها به بخش خصوصی، وضعیت حوزه پولی و مالی کشور، وضعیت گمرک و قاچاق و همچنین ضرورت رونق اقتصادی و جلوگیری از گرانی‌ها پرداختند. وی تصریح کرد: از آقای شریعتمداری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم درباره مسائلی چون وضعیت بازنشستگان، صندوق‌های بازنشستگی، شرکت‌های تأمین اجتماعی و مناسبات بین کارگر و کارفرما سؤال شد.

https://siasatrooz.ir/vdccmeqse2bqxp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی