سه شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۶
کد مطلب : 106477
مشارکت حداکثری، منازعه حداقلی دستاورد فراخوان برای الگوی اسلامی پیشرفت؛

الگوسازی برای دلگرمی مردم

الگوسازی برای دلگرمی مردم

رهبر معظم انقلاب در جهت پویایی جامعه فراخوانی دادند تا همه آحاد مردم بالاخص جوانان در آینده کشور مشارکت داشته و به تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت متعالی دست یابیم. این اقدام مقام معظم رهبری که برای چندمین‌بار است تدوین می‌شود خود می‌توانست مورد الگوبرداری دیگر مسئولان واقع شود که متاسفانه به جز یک مورد شکست خورده (تدوین نصفه کاره منشور حقوق شهروندی) شاهد بهره‌برداری از این رویه و مشارکت مردم در تدوین سندهای بالادستی و توسعه و پیشرفت‌طلب نبوده‌ایم. اما این رویه می‌تواند پیامدهایی را برای جامعه و سیاستمداران داشته و نقشه راهی را برای ساختن آینده‌ای بی‌نقص ارائه کند.
ماجرا از این قرار است که چند روز قبل رهبر معظم انقلاب اسلامی دستگاه‌ها، مراکز علمی، نخبگان و صاحب‌نظران را به بررسی عمیق ابعاد مختلف سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و ارائه‌ نظرات مشورتی جهت اصلاح یا تکمیل و ارتقای این سند بالادستی فراخواندند.
درپی تدوین الگوی پایه‌ اسلامی ایرانی پیشرفت، که در آن اهم مبانی و آرمان‌های پیشرفت و افق مطلوب کشور در پنج دهه‌ آینده ترسیم و تدابیر مؤثر برای دستیابی به آن طراحی شده است، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، دستگاه‌ها، مراکز علمی، نخبگان و صاحب‌نظران را به بررسی عمیق ابعاد مختلف سند تدوین‌شده و ارائه‌ی نظرات مشورتی جهت اصلاح یا تکمیل و ارتقای این سند بالادستی فراخواندند.
رهبر انقلاب اسلامی در این فراخوان از مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خواستند تا با مشورت مراجع مندرج در ابلاغ، نظرات و پیشنهادهای تکمیلی را دقیقاً بررسی و بهره‌برداری کند و نسخه‌ ارتقاءیافته‌ الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را حداکثر ظرف دو سال آینده برای تصویب و ابلاغ ارائه نماید. اجرای این سند قرار است از ابتدای قرن پانزدهم هجری شمسی (سال۱۴۰۰) آغاز شود و امور کشور بر مدار آن قرار بگیرد.

دو پیام مهم فراخوان رهبری برای سند الگوی پیشرفت
در همین راستا روز گذشته سردبیر روزنامه رسالت با اشاره به فراخوان رهبر معظم انقلاب از همه صاحب‌نظران و دستگاه‌ها برای تکمیل و ارتقای الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت به ایکنا گفت: اعلام این فراخوان، که ۵۰ سال آینده را مدنظر دارد، دو پیام روشن دارد که اولاً همه ایرانیان اعم از دولت و ملت درگیر این برنامه راهبردی ۵۰ ساله هستند و ثانیاً پوزخندی به آرزوها، برنامه‌ها و طراحی‌های ترامپ و آمریکایی‌ها برای سرنگونی انقلاب اسلامی و نظام در طی ماه‌های آینده است.
محمدکاظم انبارلویی درباره اهمیت این فراخوان و اهداف رهبر معظم انقلاب از دخیل کردن همه صاحب‌نظران و نخبگان با گرایش‌های فکری و سیاسی مختلف برای ارائه نظر و پیشنهاد در خصوص این سند گفت: انقلاب اسلامی در آستانه چهل سالگی است و به زودی آن را جشن می‌گیریم. جبهه استکبار جهانی طی چهل سال گذشته بسیج شدند که مانع از رسیدن انقلاب اسلامی به اهدافش شوند و آن را از بین ببرند، اما فداکاری ملت، جانبازی شهدا و بصیرت انقلابی نخبگان در جامعه وضعیتی در کشور پدید آورده که زیرساخت‌های کشور براساس الگوهای اسلامی و ایرانی شکل گرفته و از اکنون می‌توان برای ۵۰ سال آینده افقی را ترسیم کرد که جزو ۷ قدرت برتر جهان و ۴ قدرت اول منطقه شویم.
عضو حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به مشارکت هزاران تن از اندیشمندان و نخبگان در طراحی این الگوی پایه، گفت: اکنون تقریباً ویراست اول این الگو منتشر شده و رهبر معظم انقلاب همه نخبگان و دستگاه‌های حکومتی را برای تکمیل و ارتقای این الگوی اولیه و پایه فراخوانده‌اند. علت آن هم این است که این سندی کلان و پایه‌ای برای پنجاه سال آینده است. لذا همه اقشار باید در تقویت و تکمیل آن مشارکت کنند. 

دو پیام مهم فراخوان رهبر معظم انقلاب
انبارلویی تأکید کرد: در واقع هر ایرانی در ۵۰ سال آینده نقش تعیین‌کننده‌ای در تحقق اهداف والای این الگو دارد و باید در این امر مشارکت کند و لازم است همگان به لحاظ فکری و اندیشه‌ای وارد عمل شوند. در حالی که آمریکایی‌ها در توهم سرنگونی نظام هستند و ترامپ به برخی رهبران اروپایی گفته ایران تا سه چهار ماه آینده دچار فروپاشی و سقوط می‌شود، اعلام این فراخوان، که ۵۰ سال آینده در آن اهمیت دارد، پیام روشن و قاطعی دارد که اولاً همه ایرانیان اعم از دولت و ملت درگیر این برنامه راهبردی ۵۰ ساله هستند و ثانیاً پوزخندی به آرزوها، برنامه‌ها و طراحی‌های ترامپ و آمریکایی‌ها نسبت به انقلاب اسلامی و نظام است.
وی اظهار کرد: البته از ابتدای انقلاب غربی‌ها دائم ادعا می‌کردند که انقلاب اسلامی طی ماه‌ها و سال‌های آینده سقوط می‌کند اما در کمال ناباوری آن‌ها این انقلاب ۴۰ سال است که بر روی پای خود ایستاده و فارغ از همه توطئه‌ها، تحریم‌ها و فشارهای استکبار جهانی به حیات بالنده خود ادامه داده و اکنون نیز یک افق پنجاه ساله پیشرفت را برای خود ترسیم کرده است.

نگاه ملی به سند اسلامی ایرانی پیشرفت و ممانعت از انحراف آن در اجرا
انبارلویی درباره نگرانی همیشگی نخبگان نسبت به انحراف از اسناد بالادستی یا بی‌توجهی دولت‌ها به این اسناد در حین اجرا و نقش مشارکت حداکثری ایرانیان برای تکمیل و ارتقای این سند در جلوگیری از این اتفاق گفت: اعلام یک برنامه یا یک هدف‌گذاری به خاطر سوق دادن همه ظرفیت‌ها و استعدادها به سمت آن است ولی ممکن است آن هدف نهایی محقق نشود.
وی یادآور شد: البته زیرساخت‌هایی که در طی ۴۰ سال گذشته در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و نظامی در کشور تعبیه شده نشان می‌دهد که استعداد و توانمندی رسیدن به این اهداف والا وجود دارد. به عنوان نمونه درباره سند چشم‌اندار بیست ساله باید گفت بخش‌هایی از دولت و مردم فراتر از برخی اهداف این سند را محقق ساخته‌اند ولی در عین حال به برخی اهداف نیز نرسیدیم و در بخش‌هایی نیز کند عمل می‌شود، اما نفس اعلام هدف‌گذاری این خاصیت خوب را دارد که مانع از اتلاف انرژی‌ها، نیروها و استعدادها شده و به آن‌ها جهت می‌دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان اظهار کرد: به عقیده من اگر مشارکت حداکثری در تکمیل و ارتقای این الگوی پایه‌ای رخ دهد باعث می‌شود همه ملت اعم از اقوام، مذاهب و گرایش‌های سیاسی و فکری درگیر این برنامه کلان شده و این مسئله شور و هیجان ملی ایجاد خواهد کرد و از این طریق می‌توان اهداف مدنظر این سند مهم و کلان را عملی کرد.
در نهایت با روشی که مقام معظم رهبری برای مشارکت مردم استفاده می‌کنند، در صورت مشارکت همه طیف‌ها و احزاب گوناگون می‌توان انتظار داشت در آینده‌ای نزدیک شاهد تدوین سندی مترقی بود که سلیقه اغلب اعضا، تشکل‌ها و افراد را در نظر گرفته و در نهایت می‌تواند به رسیدن کشور به چشم‌انداز قابل انتظار کمک کند. اما این روش در نهایت روشی حائز اهمیت برای مسئولان دیگر در پست‌های مختلف است که می‌تواند جامعه را برای مشارکت در کشور دلگرم کند.

https://siasatrooz.ir/vdccmeqsm2bqx08.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی