يکشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۸
کد مطلب : 98277

آنچه در آستانه می‌گذرد

قزاقستان امروز میزبان نشستی با محوریت سوریه است. نشستی که با حضور نظام سوریه و معارضان و نیز کشورهای تاثیرگذار در مبارزه با تروریسم و حمایت از تمامیت ارضی سوریه نظیر جمهوری اسلامی ایران و روسیه و البته برخی کشورها با نقش منفی در سوریه نظیر ترکیه و برخی از کشورهای عربی و به گفته برخی منابع آمریکا در سطح سفیر برگزار می‌شود. 
این نشست در حالی آغاز می‌شود که در معادلات درونی سوریه از یک سو اقدامات ارتش سوریه و متحدانش در حمایت و امدادرسانی به مردم و مبارزه با تروریسم ادامه دارد و از سوی دیگر جنایات تروریست‌ها همچنان ادامه دارد چنانکه در حلب گورهای دسته جمعی از نظامیان سوری یافت شده که به دست آنچه غرب معارضان میان رو می‌نامد قتل‌عام شده‌اند در همین حال حملات ترکیه و آمریکا به سوریه که نقض حاکمیت این کشور و مانع مبارزه با تروریسم است ادامه دارد. این شرایط در حالی بر عرصه داخلی سوریه حاکم است که نشست آستانه نشانه صلح‌طلبی و رویکرد سیاسی نظام سوریه در اوج اقتدار نظامی و مردمی است که با اهداف حمایت از مردم در این نشست حضور یافته است. 
حضور نظام سوریه در نشست در حالی که دست برتر را دارد نه برگرفته از خواست ایران و روسیه بلکه نشات گرفته از نگاه صلح‌طلبانه نظام سوریه است که برای کمک به مردم هر اقدامی صورت می‌دهد. در این میان شرکت نکردن معارضان در نشست سوریه برگرفته از ماهیت تروریستی آنها است در حالی که حضور گروه‌های معارض از جمله شبه نظامیان به عنوان پذیرش مشارکت آنها در روند سیاسی کشور نمی‌باشد بلکه اقدامی برای برقراری امنیت و به نوعی امان دادن به آنها برای تسلیم شدن بدون خون‌ریزی و جنگ است. به عبارتی نوعی اتمام حجت با این گروه‌هاست که یا در کنار مردم و نظام سوریه قرار گیرند یا اینکه گزینه‌ای جز نابود شدن ندارند. در همین حال حضور آمریکا، ترکیه و برخی از کشورهای عربی در نشست آستانه نه برگرفته از اصلاح رفتاری و یا اعتماد به آنها بلکه سنگ محکی برای سنجش صداقت آنان در باب تغییر رفتار و اتمام حجت با آنها در باب پیامدهای رفتارهای بحران‌ساز آنان است. 
در باب نشست‌ آستانه نکته‌ای مطرح است و آن مخالفت ایران با حضور آمریکا به عنوان بخشی تصمیم‌ساز است. تاکید ایران بر عدم حضور آمریکا برگرفته از این اصل است که آمریکا خود بخشی از بحران سوریه است و نه راه‌حل بحران. آمریکا با استمرار حمایت از تروریست‌ها نشان داده است که قابل اعتماد نیست و اراده‌ای برای حل بحران سوریه ندارد. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد این کشور هیئتی به مذاکرات سوریه اعزام نمی‌کند و در حد سفیر احتمالا حضور داشته باشد. این اقدام آمریکا برگرفته از استمرار سیاست‌های دوران اوباما مبنی بر عدم تلاش برای حل بحران‌ سوریه عنوان شود چنانکه در دوران اوباما نیز آمریکا همواره نقش منفی را در قبال سوریه و منطقه ایفا می‌کرد. ترامپ که ادعای مبارزه با داعش را سر می‌دهد باید در عمل این ادعا را اثبات نماید و راهکار آن تمکین به مصوبات نشست آستانه با محوریت طرح‌های نظام سوریه به عنوان محور اصلی حل بحران سوریه است و نه تکرار ادعاهایی همچون لشگر کشی نظامی به منطقه چرا که این امر به تشدید بحران منجر خواهد شد.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdccmiqo.2bq4m8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی