سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۱
کد مطلب : 86757
وزير امور خارجه روسيه راهي چين شد

ائتلاف مسكو - پكن بر سر ميز اوكراين

ائتلاف مسكو - پكن بر سر ميز اوكراين

وزير امور خارجه روسيه ديروز در حالي راهي پكن شد كه محور اين سفر را ائتلاف و همگرايي بيشتر دوكشور قبال اوكراين و چگونگي مقابله با غرب تشكيل مي‌داد.
روسيه و چين در سال‌هاي اخير بويژه از زمان بحران سوريه تاكنون در كنار همگراي اقتصادي و سياسي يك هدف واحد را در دستور كار دارند و آن مقابله با نظام تك‌قطبي و يك جانبه‌گرايي غرب است. دو كشور تلاش دارند تا نظم نويني را چينش نمايند كه تا حدودي نيز موفق بوده‌اند ناكامي غرب در سوريه را مي توان نمودي از اين مسئله دانست.
در ادامه تلاش‌هاي دو كشور براي تقويت همگرايي‌ها اكنون طرفين برآنند تا در حوزه اوكراين در كنار يكديگر قرار گيرند. در اين چارچوب وزير خارجه روسيه راهي چين شد.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه که به پکن سفر کرده است، در گفتگو با چاینا دیلی همکاری‌های جامع و استراتژیک میان روسیه و چین را بی‌سابقه خواند که برای روسیه و بهبود نقش بین‌المللی این کشور موثر بوده است.
لاوروف که قرار است در این سفر با شی‌جین‌پینگ رئیس‌جمهوری و وانگ ایی وزیر امور خارجه چین دیدار کند، پیش از ترک مسکو به مقصد پکن با اشاره به اهمیت راهبردی روابط روسیه و چین به همکاری‌های دو کشور در زمینه مسائل منطقه و جامعه بین‌الملل اشاره کرد و خواستار گسترش همکاری‌های مسکو و پکن شد.
لاوروف که برای فراهم کردن مقدمات سفر ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه و همچنین برگزاری رزمایش مشترک با چین به پکن سفر کرده است، از موضع چین در قبال اوکراین قدردانی کرد.
شینهوا نیز گزارش داد که وانگ‌یی وزیر خارجه چین در دیدار با فرانک والتر اشتاین‌ مایر همتای آلمانی در پکن که در‌پی سفر رئیس‌جمهوری چین به آلمان انجام می‌شود، علاوه بر گفت‌وگو درباره روابط دوجانبه و مسائل بین‌المللی از جمله ایران و اوکراین راهکار سیاسی را بهترین روش برای حل بحران کریمه توصیف کرد.
روسيه در حالي با تقويت مناسبات با چين به دنبال تقويت موقعيت خود در برابر غرب در حوزه اوكراين مي‌باشد كه اوكراين همچنان با تحولات متعددي همراه است كه مي‌رود تا زمينه‌ساز تجزيه گسترده اين كشور باشد. با قوت گرفتن جدایی طلبان در شرق اوکراین، مردم این کشور دولت را به نداشتن عزم کافی در برخورد با آنها متهم می‌کنند. صدها معترض طرفدار اوکراین در میدان استقلال کی‌یف جمع شدند و علیه «بی‌تفاوتی مسئولان» در نواحی شرقی کشور شعار دادند.
جدایی طلبان مسلح که بسیاری از آنها مسلح هستند، در چند روز اخیر، تعدادی از ساختمان‌های دولتی را در نواحی شرقی و جنوبی اوکراین که روسی صحبت می‌کنند، در کنترل خود گرفته اند.آنها خواستار خودمختاری بیشتر و نیز روابط نزدیکتر با روسیه هستند. آنها با معترضان دیگر که خواهان حفظ یکپارچگی اوکراین هستند نیز درگیر شده‌اند.
در همین حال کاخ سفید به اتهامات روسیه، مبنی بر اینکه جان برنان مدیر سیا در پس تصمیم اوکراین برای مستقر کردن سرباز بوده است، پاسخ داد.
جی کارنی مسئول مطبوعاتی کاخ سفید ادعاهای روسیه را کذب خواند و گفت سفر برنان طبق رویه‌های استاندارد موجود برای «تقویت همکاری امنیتی دوجانبه» صورت گرفت.سرگئی ناریشکین" رئیس دومای روسیه گفت تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه تعدادی از مقامات روسیه‌ این کشور "به شکلی باورنکردنی احمقانه" هستند.
"سرگئی ناریشکین" رئیس دومای روسیه در جمع خبرنگاران گفت: این تحریم‌ها از جمله آن‌هایی که علیه اشخاص اعمال شده‌اند به شکلی باورنکردنی احمقانه هستند. این تحریم‌ها موضع بزدلانه شرکای ما را نشان می‌دهد.
در اين ميان شبکه تلویزیونی المیادین از بروز درگیری‌های مسلحانه در شهر "اسلاویانسک" در شرق اوکراین خبر داد. اين در حالي است كه در ادامه تحركات غرب " لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه، از برگزاری گردهمایی چهارجانبه برای حل سیاسی بحران اوکراین خبر داد.
اروپا، اوکراین، روسیه و آمریکا در این گردهمایی شرکت خواهند کرد. در اين ميان پنتاگون مدعی شده است که یک جنگنده روسی با کاهش ارتفاع خود در نزدیکی کشتی جنگی آمریکا در دریای سیاه پرواز کرده است. این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم "جیم مایکلز" و "تام وندن بروک" افزود: پنتاگون این اقدام روسیه را تحریک‌آمیز توصیف کرده است.
ناو آمریکایی یو‌اس‌اس "دونالد کوک" در حال اجرای ماموریت عادی خود در غرب دریای سیاه بوده است که جنگنده روسی با فاصله کم برفراز آن پرواز می‌کند. نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد نخستین ناوشکن "شبح" در جهان را به آب انداخته است.
لازم به ذكر است رئیس‌جمهور آمریکا در تماسی تلفنی، از رئیس‌جمهور روسیه خواست با استفاده از اعمال نفوذ خود، نیروهای حامی روسیه در اوکراین را وادار کند ساختمان‌هایی را که تصرف کرده‌اند، ترک کنند.
«باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در یک تماس تلفنی فشرده با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه از وی خواست تا با استفاده از اعمال نفوذ خود از جدایی‌طلبان حامی روسیه بخواهد تا ساختمان‌هایی را که در اوکراین در کنترل خود گرفتند، رها کنند. دولت اوباما و هم‌پیمانان اروپایی این کشور، روسیه را عامل ناآرامی‌های اوکراین می‌دانند و این ادعایی است که مسکو آن را رد کرده است.
در بیانیه کاخ سفید آمده است که این تماس تلفنی به درخواست روسیه صورت گرفته است و اوباما مسکو را به حمایت از جدایی‌طلبان مسلح حامی روسیه که تهدید کرده‌اند دولت اوکراین را تضعیف و بی‌ثبات کنند، متهم کرد. در اين ميان سفیر مسکو در سازمان امنیت و همکاری در اروپا (OSCE)، به اوکراین در خصوص استفاده از زور علیه معترضان حامی روسیه هشدار داد و گفت این امر ممکن است به جنگ داخلی منتهی شود.
لازم به ذكر است رئیس‌جمهوری روسیه در گفت‌وگو با همتای آمریکایی خود، اطلاعات واشنگتن در مورد دخالت مسکو در اوضاع اوکراین را نادرست خواند و ریشه وخامت اوضاع در این کشور را به دلیل عدم تمایل مقامات کی‌یف برای تامین نظر مردم روس زبان عنوان کرد.
"ولادیمیر پوتین" رئیس‌جمهوری روسیه و "باراک اوباما" همتای آمریکایی وی صورت گرفت. در جریان این گفت‌وگوها، پوتین در پاسخ به اتهامات باراک اوباما در خصوص دخالت احتمالی روسیه در اوضاع شرق و جنوب اوکراین یادآور شد که چنین شک و تردیدهایی به دلیل اطلاعات نادرست است.رئیس‌جمهوری روسیه از همتای آمریکایی خود خواست تا حداکثر تلاش خود را بکار گیرد تا مانع از ادامه خشونت‌ها در اوکراین و ریخته شدن خون مردم این کشور شود.
در همين حال آندرس فوگ راسموسن دبیر کل ناتو از روسیه خواست تا فشارها را در بحران اوکراین با کاهش شمار نیروهای خود که در نزدیکی مرز مستقر کرده است کاهش دهد. راسموسن هنگام ورود به نشست وزیران دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفت: من از تحولات اخیر در اوکراین و ادامه خشونت‌هایی که گروه‌های کوچک نیروهای جدایی طلب مرتکب می‌شوند و همچنین فشار نظامی روسیه در مرزهای اوکراین بسیار نگران هستم.

https://siasatrooz.ir/vdccmmq4.2bqep8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی