يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۳
کد مطلب : 91977
قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد

اختصاص یارانه به مردم برای خرید کالا

اختصاص یارانه به مردم برای خرید کالا

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از طرحی در وزارت صنعت برای اختصاص یارانه به مردم برای خرید کالا خبر داد و گفت: این طرح به منظور تحریک تقاضای داخلی و رونق تولید طراحی شده است که بر مبنای آن قرار شد یارانه خرید کالا به مردم اختصاص یابد و مبلغ آن از طریق پرداخت وام و اقساط بازپرداخت شود.
این طرح دولت در حالی مطرح شده که طبق آمار منتشر شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران حجم بیشتر کالاهای وارداتی به کشور عمدتا محصولاتی بودندکه در داخل تولید مي‌شوند. براساس آمار منتشر شده در سال ۹۳؛ دانه گندم خوراكي با ۲ ميليارد و ۲۸۹ ميليون دلار و سهم ارزشي ۴ و ۳۶ صدم درصدي عمده‌ترين كالاي وارد شده به كشور بوده و پس از آن ساير وسايل نقليه موتوري با حجم سيلندر ۱۵۰۰ سي‌سي تا ۲۵۰۰ سي‌سي به جز آمبولانس و هيبريدي با يك ميليارد و ۹۹۰ ميليون دلار، ذرت دامي با يك ميليارد و ۷۵۱ ميليون دلار، برنج نيمه سفيد شده يا برنج كامل سفيد شده با يك ميليارد و ۴۰۹ ميليون دلار و كنجاله و ساير آخال‌هاي جامد با يك ميليارد و ۲۳۹ ميليون دلار عمده‌ترين كالاهاي وارداتي از كشورهاي چين، امارات متحده عربي، جمهوري كره، تركيه و هند پنج كشور عمده صادركننده كالا به كشورمان بوده‌اند.
با وجود این روز گذشته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از وجود این طرح خبر داده و اعلام کرد: وزارت صنعت به دنبال طرح‌هایی است که بتواند به شکل اختصاص یارانه کالایی به مردم، زمینه تقاضا را فراهم کرده تا از محصولات داخلی در بخش تولید حمایت شود و بنا داریم تا بتوانیم یارانه کالایی در قالب اختصاص وام به مردم ارائه دهیم تا کالاهای بادوام خریداری کنند و این اقدام در راستای تحریک تقاضا بر بازار داخلی همزمان با رونق تولید است.
مجتبی خسروتاج با تاکید بر اینکه یکی از دغدغه‌های دولت هجوم کالاهای خارجی به بازار است که فرصت را برای کالاهای داخلی محدود می‌کند، تصریح کرد: تلاش داریم جلوی تبلیغات کالاهای خارجی را در یک برنامه زمان‌بندی شده بگیریم.
به گزارش شاتا، خسروتاج در عین حال بیان کرد: فضای جدید پس از مذاکرات برای انتقال تکنولوژی در بخش صنعت، معدن و تجارت فراهم شده و حجم هیات‌ها و تعداد هیات‌های خارجی‌ که قصد دارند به ایران بیایند بسیار زیاد است که بنا داریم در بخش جایگزینی ماشین‌آلات و تکنولوژی‌های روز وارد شده و افزایش تولید و بهره‌وری را شاهد باشیم.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت همچنین از سه برنامه بهبود فضای کسب و کار، پشتیبانی از تولید و تحریک تقاضا در بازار داخلی و خارج به عنوان برنامه اصلی وزارت صنعت برای رونق تولید خبر داد.
وی اظهار امیدواری کرد با لغو محدودیت‌های بین‌المللی بتوانیم پهنه‌های اکتشافی بیشتری را به بخش خصوصی بسپاریم.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره آزادسازی نان و با بیان این‌که دولت هنوز تصمیمی برای حذف یارانه نان و آزاد شدن قیمت‌ها نگرفته است، گفت: طبق مصوبه هیات وزیران در آذر سال گذشته، برای جبران هزینه‌های نانوایی‌ها در کارگروه‌هایی که در استانداری‌ها تشکیل مي‌شود می‌توانند قیمت نان را تا سقف ۲۰ درصد اصلاح کنند و در مصوبه دولت به صراحت عنوان شده که اگر نانوایی در منطقه‌ای درخواست آزادپزی دارد حتما باید در آن منطقه چهار نانوایی یارانه‌ای داشته باشیم.
خسروتاج با بیان اینکه ارزش تولیدات صنعتی در سال گذشته ۶۱۰ هزار میلیارد تومان بود، پیش‌بینی کرد در سال جاری ۱۵ درصد تولیدات صنعتی داشته باشیم که براین اساس ارزش تولیدات صنعتی به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه ارزش تولیدات صنعتی در سال ۱۳۹۲ معادل ۴۴۰ هزار میلیارد تومان بود، گفت: در سال گذشته علی‌رغم تحریم‌ها، تبادل تجاری ایران با دنیا ۱۶۰ میلیارد دلار بود.
خسروتاج افزود: سرمایه در گردش مورد نیاز در سال گذشته ۲۱۶ هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال‌جاری باید به ۳۵۰ هزار میلیارد تومان برسد. همچنین تسهیلات مورد نیاز برای سال‌جاری حدود ۱۷۵ هزار میلیارد تومان است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه اظهار کرد: صادرات کالا در سال گذشته ۵۰ میلیارد دلار و واردات کالا حدود ۵۳ میلیارد دلار بود.
وی در پاسخ به این سوال که بعد از اعلام نتایج اتاق بازرگانی اعتراضاتی مبنی بر وجود تخلفات در این انتخابات گزارش شده است، گفت: شورای عالی نظارت در راستای وظیفه قانونی خود حرکت کرده و بحثی در این زمینه وجود دارد که آن افزایش تعداد نمایندگان بخش کشاورزی در اتاق بازرگانی است که در این زمینه توضیحات لازم را ارائه می‌دهیم ولی به‌طور کلی انتخابات با سلامت کامل برگزار شد.
قائم مقام وزیر صنعت در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه مصوباتی برای اصلاح دستورالعمل‌ها در بخش صنعت، معدن و تجارت در دستور کار دولت است، گفت: برای حمایت از صنایع کوچک قرار است ۱۰۴ شهرک جدید صنعتی شکل بگیرد.
وی به فعالیت‌های انجام شده در وزارت صنعت برای رونق در بخش تولید و توسعه صادرات غیرنفتی اشاره کرد و افزود: دولت با تدوین قوانین و مقررات مناسب سعی کرده بستر فعالیت بخش خصوصی را هموارتر کند، چرا که سه محور بهبود فضای کسب و کار، پشتیبانی و ایجاد تقاضا برای رونق تولید ضروری است.

آخرین اخبار از لایحه رفع موانع تولید
خسروتاج همچنین درباره لایحه رفع موانع تولید گفت: ایرادات مورد نظر شورای نگهبان هفته گذشته در مجلس برطرف شد و امیدواریم این لایحه در کنار لایحه مالیات بر ارزش افزوده بتواند برای بهبود وضعیت تولید مؤثر باشد و به طور کلی مصوبات خوبی برای اصلاح دستورالعمل‌های صنعتی، معدنی و حتی بخش تجارت مانند ثبت سفارش و واردات در دستور کار است.
وی گفت: توسعه روابط تجاری بین‌الملل با هدف جذب سرمایه‌گذاری خارجی به میزان سه میلیارد دلار از دیگر برنامه‌های مهم بود.

https://siasatrooz.ir/vdccmoqo.2bqsm8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی