?>?> گوش‌هایی که گزینشی می‌شنوند | سیاست روز
دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۸
کد مطلب : 108196
ولایت‌پذیری تا جایی که«ولی» با «برخی‌ها» هم‌نظر باشد

گوش‌هایی که گزینشی می‌شنوند

گوش‌هایی که گزینشی می‌شنوند

در جاده انقلاب در مسیر خدا نمی‌توان آن سخنانی را فقط شنید و عمل کرد و افشا کرد که با مذاق خودمان خوش می‌آید مثلا نمی‌توان از قران فقط جهاد را دید و دوستی را کنار گذاشت بالعکسش هم معنی ندارد، نمی‌توان اصل ولایت فقیه را پذیرفت و سخنانش را گزینشی شنید و عمل کرد و یا حتی تفاسیر دلخواه از سخنان ولی فقیه داشت! این نوشته‌ها به بهانه تفسیر برخی، از مجوز قانونی بررسی کنوانسیون‌هایی که خود رهبری آنها را مشکوک دانستند به موافقیت ایشان با پالرمو و نشنیدن صدایی رساست که مدام در هر جلسه‌ای گوشزد می‌کنند که راهکار حل مشکلات در داخل کشور است و نباید معطل خارجی‌ها شد!
به بهانه اینکه پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR بخش‌هایی از بیانات رهبر انقلاب را در نماهنگ "معطل اروپا نمانید" منتشر کرد و سخنانی که چندی پیش از زبان یکی از مسئولان کشور بیان شد که تاکید داشت ایشان با رای مجمع به پالرمو و سی.اف.تی موافق هستند نوشته شده است.
واقعیت این است که علنی‌ترین نوع هشدار درباره اروپا و گره نزدن مسایل داخلی به خارج بعد از بارها تذکر غیرمستقیم و مصداقی و... هشت ماه قبل ارائه شد، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تیرماه ۱۳۹۷ در دیدار هیئت دولت، با انتقاد از گره‌ زدن مشکلات اقتصادی کشور به اموری که خارج از اختیار کشور خودمان است مانند برجام و بسته اروپایی چنین کاری را خلاف منافع کشور دانستند. ایشان همچنین ضمن اشاره به دشمنی و خباثت اروپا در مقابله با ایران، رفتار اروپا و معطل کردن کشورمان در ارائه بسته اروپایی را پیش‌بینی کرده بودند.
رهبر معظم انقلاب فرمودند «کار را در محدوده‌ی مقدورات کشور با جدّیّت دنبال بکنید؛ منتظر این و آن نباشید. ما یک روز مشکل اقتصادی کشور را موکول کردیم به برجام، [امّا]برجام نتوانست مشکل اقتصادی کشور ما را برطرف کند و به ما کمک قابل توجّهی بکند؛ و نتیجه این شد که مردم نسبت به برجام شرطی شدند، که وقتی آن بابا میخواهد از برجام خارج بشود، تا مدّتی که او میگوید خارج میشوم، ما همین‌طور دچار تلاطم در بازار خواهیم بود؛ ما شرطی شده‌ایم دیگر، مردم را ما شرطی کرده‌ایم. حالا هم «بسته‌ی اروپایی»؛ مردم را درباره‌ی بسته‌ی اروپایی شرطی نکنید. البتّه اروپایی‌ها مجبورند، ناچارند، چشمشان چهارتا! بایستی بگویند چگونه خواهند توانست از منافع ما دفاع کنند -که اسمش همان بسته است-، امّا این را جزو موضوعات اصلی کشور قرار ندهید؛ بسته‌ی اروپایی بیاید، نیاید. ما کار‌هایی در کشور داریم، مقدوراتی در کشور داریم، این مقدورات بایستی تحقّق پیدا کند؛ دنبال این مقدورات بروید؛ گره نزنید بهبود اقتصاد کشور را به چیزی که از اختیار ما خارج است. آن‌ها هم البتّه در همین زمینه دارند بدجنسی میکنند -البتّه من نمیخواهم درباره‌ی این بسته‌ی اروپایی و اروپا و مانند این‌ها وارد بشوم، وَالّا آنجا هم حرف زیاد است- و من به آقای رئیس‌جمهور هم گفتم که این‌ها همان نوامبری را که از اوّل گفتند، همان را دارند دنبال میکنند -که تا نوامبر ادامه بدهند- بعد که همه چیز تثبیت شد و تحریم‌ها جا افتاد، بعد یک چیزکی مثلاً بدهند یا ندهند. دنبال این هستند و این، خباثت این‌ها است. در روزنامه خواندم که ترامپ گفته که من میخواستم به ترزا مِی، سفارش کنم راجع به سخت‌گیری نسبت به ایران، [امّا]او به من سفارش کرد درباره‌ی سخت‌گیری راجع به ایران! این‌ها این [جور]هستند دیگر. آن وقت تلفن میزند به آقای دکتر روحانی و اظهار ارادت و اخلاص هم به ایشان میکند. این‌ها را بایستی این جوری و با این چشم نگاه کرد؛ این‌ها بدند، این‌ها خیلی بدند. بنده یک سینه حرف دارم در زمینه‌ی اروپایی‌ها نه به خاطر سیاست‌های امروزشان به خاطر ذات خبیثی که حکومت‌های اروپایی در طول این چند قرن از خودشان نشان داده‌اند؛ خیلی حرف گفتنی اینجا زیاد است، نمیخواهیم حالا وارد آن مسائل بشویم. به هر حال، اقتصاد کشور را به بسته‌ی اروپایی موکول نکنید. بیاییم کار‌هایی ما داریم در داخل کشور، این‌ها را باید انجام بدهیم. آن‌ها هم البتّه بایستی حتماً آن کار [خودشان]را بکنند منتها ما مشکلاتمان را به آن [بسته]موکول نکنیم. من البتّه میگویم ارتباطات باید حفظ بشود؛ دوستانی که با من مرتبط بوده‌اند در این سال‌های متمادی، میدانند که عقیده‌ی من در زمینه‌ی ارتباطات دیپلماسی این است که ارتباطات باید روزبه‌روز تقویت بشود و توسعه پیدا کند و فعلیّت پیدا کند و گسترش پیدا کند؛ عقیده‌ی من این است. عقیده‌ی من کنار رفتن و قطع کردن و مانند این‌ها نیست؛ جز در یک موارد معدودی مثل آمریکا، در غیر این موارد عقیده‌ام این نیست؛ رابطه با شرق تقویت بشود، با غرب تقویت بشود؛ هر چه میتوانیم تحرّک عملیّاتی و هدفمند دیپلماسی بایستی افزایش پیدا کند، یعنی تحرّک دیپلماسی کشور باید افزایش پیدا کند؛ تحرّک هدفمند.»
اما این سخنان در کنار تاکیدهای بعدی و قبلی آنطور که مورد انتظار بود به کار گرفته نشد در حالی که در مقابل این جمله ایشان درباره اجازه بررسی قانونی کنوانسیون‌ها از سوی برخی موافقت ایشان با رای به پالرمو و سی.اف.تی تفسیر می‌شود.
هیچ نمی‌توان گفت جز مرور اینکه انقلابی واقعی نمی‌تواند و نمی‌خواهد که گزینشی‌نگر بوده و هرجا به مذاقش خوش است سخن ولی خود را بپذیرد و به آن عمل کند. انقلابی می‌تواند نظری متفاوت از ولایت فقیه داشته باشد اما نمی‌تواند با تکیه به آنچه خودش می‌خواهد سخنان وی را تشریح کرده و به نفع خواسته خود از آن بهره بگیرد. امیدواریم با کلیپی که پایگاه اطلاع‌رسانی رهبری از سخنان ایشان در باب اروپا و گره نزدن مشکلات به خارج منتشر کرده است این سخنان اگر سهوا شنیده نشده بود این‌بار شنیده شده و عمل شود.
رهبر معظم انقلاب نه تنها هشت ماه قبل بلکه از ابتدای نشستن در جایگاه ولایت براساس آرمان انقلاب اسلامی تاکید داشتند که اعتماد به غرب و شرق و گره زدن معیشت مردم به کشوری غیر؛ بی‌تدبیری محض است و باید ضمن حفظ ارتباط منطقی با دیگر کشورها براساس مجوز قانون اساسی درون جامعه را قوی کرد تا نیازهای اولیه را بتوانیم در صورت قطع ارتباط با کشورهای دیگر و یا گرو کشی آنها تامین کنیم. پیش از ایشان بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز با تکیه بر توان داخل تاکید داشتند و معتقد بودند که انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی بدون اعتماد غیرمنطقی و بیش از حد به غرب و شرق و گره زدن نیازهای خود به بیگانگان باید بتواند خود را اداره کند.
اینکه برخی از مسئولین کشور بنابر آنچه مصلحت خودشان است ترجیح می‌دهند از این توصیه‌ها که براساس خواست مردم و آرمان‌های انقلاب است عبور کرده و طوری دیگری مملکت‌داری کنند تا جایی قابل اغماض است که نخواهند با نسبت دادن این توصیه‌هایی که برداشت خودشان است به رهبری افکار عمومی را از آنچه باید اتفاق بیافتد به سمت آنچه تمایل دارند رخ دهد هدایت کند.
اینکه مقام معظم رهبری خودشان می‌فرمایند که راهنمایی می‌کنند و در امور قانونی دخالتی ندارند تا قواعد براساس قوانین طی شود امری است که نشان از ظرفیت بالای ایشان و اعتماد به سیستم می‌‌دهد، اما نباید از این امر با برداشتی گزینشی رفتاری را پدید آورد که هر جا به ضرر مسئولین مربوطه است از سخنانی با تفسیر خود آنها مایه گذاشته شود و هر کجا به نفعشان است رهبری را وارد تصمیم‌گیری درباره رخدادی که قانون می‌تواند درباره‌اش تصمیم گیرد، کنند. به نوعی نباید گوش مسئولین کشور عادت کند که گزینشی بشنود وزبان بدنشان هم نباید عادت کند که گزینشی عمل کند.

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcco4qse2bqxs8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی