جمعه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۷
کد مطلب : 99249

کومی و راز پنهانش

هر چند ماه‌ها از ریاست جمهوری دونالد ترامپ می‌گذرد اما گویا رفتارهای جنجال‌برانگیز وی در عرصه داخلی و خارجی آمریکا تمامی ندارد و او هر روز با اقدامی جدید به یکی از محورهای اصلی محافل رسانه‌ای و سیاسی جهان مبدل می‌شود. در این میان در اقدامی قابل تامل «دونالد ترامپ» کومی رئیس اف‌بی‌ای را به صورتی ناگهانی برکنار کرد.
مجموع این مواضع و البته واکنش‌های گسترده از سوی محافل رسانه‌ای و سیاسی به این برکناری در حالی ادامه دارد که در باب این اقدام ترامپ چند نکته قابل توجه است.
ترامپ اصرار داشت خلع ناگهانی «جیمز کومی» از قدرت فقط به خاطر مسائل مرتبط با ایمیل‌های هیلاری کلینتون بوده، بالاخره دهان به حقیقت‌گویی گشود. ترامپ که در یک برنامه زنده با مجری شبکه خبری ان‌بی‌سی نیوز سخن می‌گفت، اعتراف کرد که بحث بررسی ارتباط ستاد انتخاباتی وی با روسیه، یکی از دلائل اخراج ناگهانی کومی بوده است. این نوع مواضع دو گزینه را در ذهن ایجاد می‌کند.
نخست آنکه ترامپ توان چینش کابینه‌ای همسو را ندارد چنانکه نه تنها رئیس اف بی‌ای را به دلیل اختلافات بسیار برکنار کرد بلکه بسیاری از افرادی که او برای سمت‌های نظامی و وزارتی در نظر گرفته بود از پذیرش درخواستش خودداری و بعضی هم پس از پذیرش استعفا داده‌اند. با توجه به ریاست ترامپ بر مجموعه دستگاه‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی در صورت پذیرش سناریو خودمختار عمل کردن رئیس اف‌بی‌آی که مغایر با منافع ترامپ بوده می‌توان گفت که ترامپ عملا تسلطی بر مجموعه‌های زیر دست ندارد که نتیجه آن نیز اقدامات خودسرانه‌ای همچون اقدامان رئیس اف‌بی‌آی است.
دوم آنکه این سناریو مطرح است که ترامپ کاملا در جریان اقدامات رئیس افی بی‌ای بوده و برکناری وی نیز برگرفته از ادامه اقدامات جنجال‌ساز ترامپ برای دور ساختن افکار عمومی از زنجیره بحران‌های داخلی و خارجی است که برای رسیدن به اهدافش به قربانی ساختن دیگران می‌پردازد.
هر کدام از این دو سناریو که به یقین نزدیک‌تر باشد یک اصل واحد را در خود دارند و آن اینکه ساختار حاکم بر آمریکا آن انسجام و یکپارچگی لازم برای اداره کشور را ندارد و دولت ترامپ با بحران‌های داخلی بسیاری مواجه است. کارنامه ترامپ به مجموعه‌ای از آزمون‌ و خطاها مبدل شده که نتیجه آن را در عزل و نسب‌های متعدد در ساختار سیاسی آمریکا می‌توان مشاهده کرد. جالب توجه آنکه در حوزه داخلی آمریکا، دولت ترامپ از یک‌سو با اعتراض‌های مردمی مواجه است و از سوی دیگر ساختار قضایی کشور با طرح‌های وی بویژه در باب مهاجرت مخالفت و سیاست‌های وی را زیر سوال می‌برند. بر این اساس می‌توان گفت که برکناری کومی نشانگر زنجیره‌ چالش‌هایی است که ترامپ را در وضعیت بحرانی تغییرات گسترده در کابینه و رده‌های بالای سیاسی، نظامی، اقتصادی و امنیتی وادار ساخته در حالی که در ظاهر تلاش دارد این اقدامات را برگرفته از اقتدار خود نشان دهد.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdccoiqo.2bqo08laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی