دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۰
کد مطلب : 93425
روحانی در حرم حضرت امام خمینی(ره):

نگذاریم راه و مسیر امام(ره) توسط عده‌ای تفسیر نابجا شود

نگذاریم راه و مسیر امام(ره) توسط عده‌ای تفسیر نابجا شود

رئیس‌جمهور با بیان اینکه از دیدگاه امام راحل، انقلابی بودن به معنای قانونی بودن است، گفت: نگذاریم راه و مسیر امام(ره) توسط عده‌ای تفسیر نابجا شود.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌ جمهوری، حسن روحانی ديروز در مراسم تجدید میثاق اعضای هیات دولت با آرمان‌های امام راحل در حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با تاکید بر تلاش برای حفظ خط، راه و سیره امام خمینی(ره) گفت: مجموعه کلام و راه امام چیزی جز اسلامیت و جمهوریت نیست و اگر به نام اسلامیت، جمهوریت را کنار بگذاریم و یا به نام جمهوریت اسلامیت را فراموش کنیم، از مسیر و خط امام(ره) فاصله گرفته‌ایم.
وی ادامه داد: حضور در حرم حضرت امام‌(ره) در آغاز برنامه‌هاي هفته دولت یک سنت تشریفاتی و حتی سیاسی نیست، این تشرف بدان معنا است که دولت این هفته را فرصتی برای تاکید بر تداوم راه و مسیر و خط امام خمینی(ره) مي‌داند.
رئیس‌جمهور ضرورت بررسی مجدد رابطه دولت با مردم و ارتباط رهبری با دولت در سیره و راه امام خمینی‌(ره) را خاطرنشان ساخت و گفت: دولت همواره خود را موظف برتداوم حرکت در این مسیر و تلاش در جهت تحقق آرمان‌ها مي‌داند.
روحانی با بیان اینکه امام راحل، انقلاب بزرگ اسلامی را پایه گذاری کردند و در فاصله کوتاهی از پیروزی انقلاب نظام جمهوری اسلامی شکل گرفت، گفت: شاید کمتر در تاریخ انقلاب‌هاي جهان سراغ داریم که بعد از پیروزی انقلاب و رای مردم برای استقرار نظام جدید در یک کشور تنها فاصله‌اي کمتر از ۵۰ روز وجود داشته باشد .اما امام در همان سال اول پیروزی انقلاب، قانون اساسی را به تصویب رساند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی، هدف مهم انقلاب اسلامی را تشکیل نظام اسلامی دانست و گفت: اگر کسی فکر مي‌کند انقلابی است، بداند که انقلابی بودن از دیدگاه امام ؛ اعتماد به قانون، اجرای قانون، اهتمام به اخلاق اسلامی، خود باوری و احترام به دیگران است.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه انقلابی‌گری به معنای افراطی‌گری مردود است، گفت: وقتی به سیره و زندگی امام نگاه مي‌کنیم باید مجموعه آن را در دستور کار قرار دهیم. برخی سخنان امام در پاسخ به یک حادثه بیان شده و برخی کلمات راجع به یک موضوع و دریک مقطع تاریخی ابراز شده است. مجموعه کلام و راه امام تاکید بر اسلامیت و جمهوریت است.
روحانی ادامه داد: امام در سیره و راهشان، تشکیل دولت را برای اداره کشور و نهاد قانون را ضروری مي‌دانست، امام اتکا بر آرای مردم را ضروری مي‌خواند و این‌ها از محکمات راه، خط و سیره امام است.
وی افزود: امام همه جا کنار مردم و با مردم بود و میزان را رای مردم مي‌دانست.
روحانی با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم خط، راه و سیره امام از یاد نرود، گفت: امام به همه اقشار مردم احترام مي‌گذاشت به اقشار کم‌درآمد و فقیر توجه خاصی داشت. امام به جوانان نگاه ویژه‌اي داشت و تفکرش همواره و تا پایان زندگی جوان بود و به جوانان عشق مي‌ورزید. امام حقوق بانوان را در جامعه مورد احترام قرار مي‌داد و امروز نباید بگذاریم خط و مسیر امام توسط عده‌اي تفسیر نابجا شود.
رئیس‌جمهور ادامه داد: وظیفه ما حفاظت از اسلام عزت‌بخشی است که امام برای مردم تفسیر کرد، ایشان اسلام سیاسی که قدرت مدیریت دارد را به ارمغان آورد و نباید این دیدگاه در انزوا قرار گیرد.
روحانی گفت: امام در سال‌هاي پایان زندگی پر برکتشان، قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت، تبیین کرد. او هیچ‌گاه در امور دولت مداخله نکرد و همواره هدایت مي‌کرد همانطور که امروز رهبر معظم انقلاب در همه امور هدایتگر هستند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در موضوع هسته‌اي با هدایت‌هاي رهبر انقلاب و حمایت مردم به پیروزی رسیدیم، گفت:امروز در نقطه امید‌بخش‌تری نسبت به ماه‌ها و سال‌هاي قبل قرار داریم. امروزمی توانیم به مردم بگوییم که دولت به همه وعده‌هایش در طول دو سال گذشته عمل کرده و تلاش مي‌کند این وعده‌ها عملیاتی شود.
روحانی افزود: امسال سال سوم کار دولت و سال مهمی است و دولت باید از فضای بوجود آمده پس از توافق هسته‌اي برای رشد و توسعه همه‌جانبه کشور بهره‌برداری کند. ایران اسلامی باید در بلندای ثروت، قدرت و جایگاه ممتاز منطقه‌اي و بین‌المللی خود قرار گیرد.
وی به برگزاری انتخابات در سال‌جاری از سوی دولت اشاره کرد و گفت: باید زمینه را برای حضور مردم در یک انتخابات سالم، قانونی و شکوهمند تحت هدایت‌هاي رهبر معظم انقلاب فراهم کنیم.
رئیس‌جمهور در ابتدای سخنان خود با نثار سلام و درود به روح امام هشتم حضرت علی بن‌موسی الرضا‌(ع) گفت: امسال هفته دولت مصادف شده با میلاد با سعادت آن بزرگوار که افتخار همه ما است و ما در پناه آن حضرت هستیم.
روحانی افزود: هفته دولت یادآور شهیدان رجایی و باهنر و سایر شهدایی است که در راه انقلاب و نظام فداکاری کردند.
همچنین حجت‌الاسلام حسن خمینی تولیت حرم مطهر امام خمینی‌(ره) با تبریک هفته دولت به همه دست‌اندرکاران نظام اجرایی کشور گفت: تلاش‌هاي دولت در دو سالی که از عمر آن مي‌گذرد جای تشکر دارد و باید قدردان تلاش‌هاي آنان باشیم به خصوص کار بزرگی که در مذاکرات هسته‌اي به منظور تثبیت حقوق مردم توسط تیم مذاکره‌کننده انجام شد.

گزینه نظامی و بازگشت تحریم‌ها شعاري نابجاست
از سوي ديگر رئیس‌جمهور با تقبیح برخی سخنان و یا رفتارها از جمله تهدید به وجود گزینه نظامی و یا بازگشت تحریم‌ها، گفت: این سخنان طنزآلود، شعارها و شوخی‌های نابجایی است که به روند اعتمادسازی، آسیب‌ می‌رساند.
همچنين حسن روحانی ديروز در دیدار فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان، توافق هسته‌ای را مقدمه‌ای برای ایجاد حرکت بهتر در روابط دانست و تصریح کرد: ما این توافق را به عنوان آ‎غاز حرکت برای ایجاد شرایطی بهتر در روابط بین‌الملل و منطقه می‌دانیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به بازگشایی مجدد سفارتخانه‌های ایران و انگلستان در تهران و لندن و ضرورت ارتقاي روابط سیاسی و توسعه همکاری‌ها میان دو کشور اظهارداشت: در شرایط فعلی مسئولان دو کشور وظیفه بزرگتری بر دوش دارند تا روابط فی‌مابین را بر مبنای اعتماد متقابل بازسازی و به سطح قابل قبولی برسانند.
وي با بیان اینکه مردم ایران ذهنیت‌های تاریخی نسبت به دخالت‌هاي بیگانگان دارند، اظهار داشت: اگرچه قضاوت‌های تاریخی یک ملت را نمی‌توان در مدت زمانی کوتاه به سرعت تغییر داد ولی در عین حال معتقدیم که نباید در گذشته‌هاي تاریخی هم باقی ماند، باید با نگاه به آینده حرکت خود را تنظیم کنیم.
روحانی فضای جدید به وجود آمده حاصل از توافق هسته‌ای را بسیار مغتنم برشمرد و خاطرنشان کرد: نحوه اجرای توافق، رفتارها و گفتارها باید به گونه‌ای باشد تا افکار عمومی بر مفید بودن این تحولات صحه بگذارد.
رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم اهتمام طرف مقابل به اجرای دقیق تعهدات، گفت: جمهوری اسلامی ایران به کلیه تعهدات داوطلبانه‌ای که در «برجام» عنوان شده، پایبند خواهد بود چراكه تصمیم قاطع ما این بوده است که به دنبال سلاح نیستیم و تاسیسات ما نیز تحت نظارت آژانس است. در این زمينه طرف‌های مذاکرات، در آینده خواهند دید که انتخاب تعامل با ایران به جای تقابل راه صحیحی بوده است.
روحانی با تقبیح برخی از سخنان و یا رفتارها از جمله تهدید به وجود گزینه نظامی و یا بازگشت تحریم‌ها، خاطرنشان ساخت: این سخنان طنزآلود، شعارها و شوخی‌های نابجایی است که به روند اعتمادسازی، آسیب‌ مي‌رساند.
رئیس‌جمهور بهترین تضمین برای دستیابی به اهداف دو‌جانبه را توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور دانست و گفت: معتقدم با حرکت رو به جلو در مسائل گوناگون سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای می‌توانیم تضمینی برای اعتماد بلندمدت ایجاد کنیم.
روحانی اضافه کرد: ایران و انگلستان باید به منافع مشترک دو ملت و منطقه بیندیشند و با توجه به توانمندی‌های صنعتی و اقتصادی انگلستان و نیز توانمندی‌هایی که در ایران وجود دارد، روابط تجاری خود را به روابط اقتصادی پرثمر و دو‌جانبه تبدیل کنند.
وی در بخش دیگری از این دیدار به مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری به عنوان یکی از مسائل ضروری در دنیای امروز اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مخالف کشتار انسان‌های بی‌گناه در جهان بوده و خواستار جلوگیری از این روند است.
روحانی در‌خصوص مسائل مختلف بین‌المللی و منطقه ای، تصریح کرد: امروز مسائل بسیار مهمی در منطقه ما از جمله در سوریه، عراق، افغانستان، لبنان، بحرین و یمن وجود دارد که می‌توانیم در جهت حل این مشکلات با تعامل و گفت‌وگو اقدامات مشترکی برای رسیدن به راه‌حل‌هاي سیاسی داشته باشیم.
وي با تاکید بر ضرورت توسعه و گسترش همکاری‌های همه‌جانبه میان تهران و لندن خاطرنشان ساخت: طرح‌های فراوانی در زمینه‌های گوناگون انرژی، ‌راه، نوسازی ناوگان هوایی، محیط‌زیست و صنایع و معادن در ایران وجود دارد که شرکت‌های انگلیسی نیز می‌توانند در این خصوص مشارکت و حضور داشته باشند.
فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس‌جمهوری کشورمان و تقدیر از میزبانی گرم جمهوری اسلامی ایران گفت: روابط دو کشور در دوره اخیر به طور با ثباتی رو به بهبود بوده و توافق اخیر نیز اجازه می‌دهد تا در این جهت گامی رو به جلو برداریم.
هاموند با بیان اینکه توافق ایران و ۱+۵ می‌تواند روابط فرهنگی و تاریخی میان مردم ایران و انگلیس را بازسازی کرده و همکاری‌های میان دو کشور را عملیاتی‌تر کند، ادامه داد: بازگشایی سفارتخانه‌ها در تهران و لندن یک اقدام نمادین مهم و در عین حال باعث ایجاد گفت‌وگوهای موثر و اعتمادساز میان دو کشور بوده و فرصتی برای درک بهتر دو کشور از مواضع یکدیگر به وجود خواهد آورد.
وی با تاکید بر ضرورت رفع بی‌اعتمادی‌ها و سوابق تاریخی از اذهان عمومی اظهار داشت: اطمینان می‌دهم که دولت انگلستان نسبت به انجام تعهدات خود در توافق هسته‌ای پایبند خواهد بود.
وزیر امور خارجه انگلستان با اشاره به ضرورت تعمیق روابط اقتصادی دو کشور گفت: انگلیس به دنبال گسترش مناسبات همه جانبه با ایران است و معتقدیم برای برقراری این روابط نیازمند روابط سیاسی با ثباتی هستیم.
هاموند همچنین به توسعه روابط آکادمیک، انجام همکاری‌های مطالعاتی و توسعه روابط فرهنگی در جهت نزدیکی مردم دو کشور و رفع خلا‌ءهای به وجود آمده در روابط اشاره و تصریح کرد: دولت انگلستان آمادگی دارد تا در این راستا روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران از سطح کاردار به سفیر ارتقا دهد.
وی در‌خصوص مسائل منطقه‌ای ضمن ابراز نگرانی از کشتار و خونریزی‌ها در نقاط مختلف منطقه خاطرنشان ساخت: جلوگیری از کشتار بی‌گناهان در منطقه می‌تواند نقطه آغازی برای همکاری‌ها در جهت رسیدن به راه‌حل مناسب برای حل مشکلات باشد.

https://siasatrooz.ir/vdccp0qo.2bq1i8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی