يکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲
کد مطلب : 107557

رویای مذاکره با ایران

در سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به افغانستان دو نماینده از آمریکا درخواست مذاکره...

در سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به افغانستان دو نماینده از آمریکا درخواست مذاکره با ایران داشتند. آمریکایی‌ها از ماه‌ها قبل تلاش برای باز کردن باب مذاکره و گفت‌وگو را با مقامات ایران شروع کرده‌اند و توئیت‌های ترامپ و رفتار آنها موید این مسئله می‌باشد.
در وضعیت کنونی که همه ارکان نظام بر بدعهدی و پیمان‌شکنی آمریکا اشتراک نظر و وفاق ملی دارند بسیار دور از ذهن و بعید است که سیگنال یا درخواستی از طرف مسئولین ما برای مذاکره به آنها ارسال شده باشد.
ایالت‌متحده با همه دک‌وپزی که در عرصه بین‌المللی دارد اما شکست‌های پی‌درپی‌ و ناکارآمدی سیاست‌هایش در منطقه تبدیل به کابوسی برای آنها شده و علی‌رغم همه فشارهای اقتصادی، تشدید تحریم‌ها و تلاش برای به صفر رساندن فروش نفت ایران باعث درخواست مذاکره با ایران شده است.
به هر شکل، ترامپ صلاحیت لازم برای گفت‌وگو با جمهوری اسلامی را ندارد و منش او دال بر این مسئله است. همانطور که رهبر معظم انقلاب در جمع مردم قم مقام‌های آمریکایی را احمق‌های درجه خواندند ترامپ کاسبکاری دوره گرد و تاجرمآب با شخصیتی سینوسی، متزلزل و غیر قابل اعتماد است.
کارنامه ترامپ در افغانستان با وجود چندین پایگاه نظامی و حضور ۷ هزار نیروی نظامی ضعیف است. او نتوانسته تعامل مناسبی با گروه‌های سیاسی و شبه‌نظامیان در این کشور برقرار نماید و مداخله‌اش در افغانستان باعث بی‌ثباتی سیاسی شده و داعش مولود این بی‌ثباتی و هرج‌ومرج است.
همچنین آمریکا با وجود اینکه هفت‌هزار میلیارد دلار در سوریه صرف نموده و علی‌الظاهر تصمیم به خروج از این کشور گرفته اما در پس همه رفتارهای متکبرانه و قلدر‌مآبانه‌شان پیغام‌هایی را برای مذاکره در سوریه به ایران داده است.
اما تعامل با دولتها در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر الگوها و رفتارهای منطقی و قواعد هنجاری در جامعه بین‌الملل است. نظام تعاملات بین‌المللی کشورمان براساس منویات راهبردی مقام معظم رهبری مبتنی بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت بنا نهاده شده‌اند.
براساس این قواعد، رفتارهای مذبوحانه و مزورانه ترامپ در عرصه بین‌المللی هیچ جایگاهی ندارد و نباید به درخواست‌های او وقعی نهاد. آنها به ظاهر قلدرمآب و زورگو هستند و دائماً در حال تهدید کشورها، اما در پس همه این تهدیدها عقبه‌ قابل اعتنایی وجود ندارد.
تجربه چهل‌ساله انقلاب اسلامی نشان داد مقاومت و ایستادگی در مقابل زورگویی آمریکا باعث عقب‌نشینی آنها می‌شود و اتفاقاً همین مقاومت و پایمردی نقطه آغازین درخواست مذاکره بوده که البته در بیشتر این درخواستها با مخالفت مسئولین جمهوری اسلامی ایران مواجه شده‌اند.
همان‌طور که اشاره شد مذاکره با یاغی و احمق‌ها در سپهر سیاست جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد و آمریکا خواب مذاکره با ایران را هم نخواهد دید. نه افغانستان، نه سوریه و نه هیچ جای دیگر دنیا نقطه آغاز مذاکره با آمریکا نخواهد بود.
رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم درخصوص مذاکره با آمریکا فرمودند: «با آمریکائی‌ها به علت وجود استدلال‌های دقیق، تجربه گذشته و ضررهای فراوان با یک رژیم متقلب و زورگو مذاکره نمی‌کنیم.»
تجربه و هزینه چند سال مذاکرات طاقت‌فرسا در برجام همچون آئینه‌ای پیش‌روی ماست. کشوری که به سهولت همه تعهدات و قول قرارهایش را زیر پا می‌گذارد نه اکنون و نه هیچ زمان دیگری صلاحیت مذاکره را نخواهد داشت. به اذعان افکار عمومی جامعه ایران مذاکره با آمریکا خسارت‌زا و بی‌فایده خواهد بود و احمق‌ها باید در رویای مذاکره با ایران بمانند. 

محسن صابر - کارشناس مسائل سیاسی

https://siasatrooz.ir/vdccpmqsm2bqxp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی