شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۰
کد مطلب : 119059

سعودی ها و پگاسوس

اخیرا چندین سازمان خبری و اطلاع رسانی خبر دادند که بسیاری از کنشگران سیاسی و حقوق بشر و روزنامه‌نگاران در سراسر جهان...
اخیرا چندین سازمان خبری و اطلاع رسانی خبر دادند که بسیاری از کنشگران سیاسی و حقوق بشر و روزنامه‌نگاران در سراسر جهان، هدف بدافزاری شده‌اند که شرکت اسرائیلی «ان‌اس‌او» آن را به کشورهای «استبدادی» فروخته است. افشاگری در باره پگاسوس توسط شبکه‌ای از خبرنگاران انجام گرفته که Forbidden Stories نام دارد و با سازمان عفو بین‌الملل همکاری می‌کند. سازمان گزارشگران بدون مرز نیز از این شبکه حمایت می‌کند. روزنامه لوموند، رادیوی دولتی فرانسه و ۱۵رسانه معتبر دیگر در سطح بین‌المللی، نتایج تحقیقات را منتشر کرده‌اند. Forbidden Stories و سازمان عفو بین‌الملل به فهرستی دست‌یافته‌اند که شامل ۵۰ هزار شماره تلفن است. بدافزاری بنام «پگاسوس» که توسط یک شرکت صهیونیستی ساخته‌شده از سوی برخی دولت‌ها و دستگاه‌های امنیتی با هدف جاسوسی مورد استفاده قرار گرفته است. این بدافزار با آلوده‌کردن گوشی موبایل، علاوه بر دسترسی به تمام اطلاعات می‌تواند حتی میکروفن تلفن را مخفیانه فعال کند.
این بار هم نام عربستان سعودی که سابقه دیرینه ای در برخورد با خبرنگاران و رسانه های آزاد دارد در این میان میدرخشد. براساس نتایج همین تحقیقات که هفته گذشته از سوی کنسرسیوم ۱۷رسانه مذکور منتشر شد، عربستان‌سعودی یکی از کشورهایی است که از بدافزار جاسوسی پگاسوس برای نظارت بر فعالیت روزنامه‌نگاران، سیاستمداران زن و مرد، فعالان حقوق بشر یا روسای برخی شرکت‌ها و موسسات بزرگ استفاده کرده است.
اولین بار برنامه جاسوسی اسرائیلی "پگاسوس" در سال ۲۰۱۶ فاش شد؛ هنگامی که از سوی یک سری برنامه‌های جاسوسی بسیار پیشرفته، تلفن همراه «احمد منصور» فعال اماراتی هک شد که در پی آن منصور بازداشت و تاکنون زندانی شده است. از سوی دیگر بر اساس گزارش دیگری که به تازگی منتشر شده است، مقامات دولت اسرائیل برای فروش محصولات یک شرکت تولید نرم‌افزارهای جاسوسی به کشورهای حاشیه خلیج فارس بازاریابی کرده‌اند.
برطبق خبر روزنامه هاآرتص چاپ تل‌آویو، چهره‌های دولتی اسرائیل شخصا واسطه شده‌اند و شرکت اسرائیلی تولید ابزارهای جاسوسی (NSO) را به دست‌کم دو کشور عربستان سعودی و امارات عربی متحده معرفی کرده‌اند. مقامات اسرائیلی شخصا در جلسات معرفی این شرکت به دستگاه‌های امنیتی کشورهای حاشیه خلیج فارس، که بعضا در خاک اسرائیل تشکیل شده است، حضور داشته‌اند.
از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان برخورد با خبرنگاران و فعالان حقوق بشر شدت گرفته است و بسیاری بازداشت شده اند. در میان افرادی که در عربستان سعودی بازداشت می شوند مبلغان دینی، مخالفان سیاسی، فعالان حقوقی و نمایندگان جنبش های زنان دیده می شوند. حکومت پادشاهی عربستان‌سعودی همچنین بارها به دنبال‌کردن مخالفان در شبکه‌های اجتماعی یا حتی نفوذ در میان کاربران شبکه اجتماعی توییتر از طریق سربازان سایبری متهم شده است.گفتنی است که وزارت دادگستری آمریکا به‌تازگی دو کارمند سابق شرکت توییتر را به جاسوسی برای دولت عربستان متهم کرده بود.
آنچه مسلم است این که آل سعود اعتقادی به نقش مردم در قدرت ندارد و هیچ انتخابات جدی در عربستان برگزار نمی‌شود و مردم در تعیین پادشاه این کشور هیچ نقشی ندارند. و از سوی دیگر آل سعود تاب هیچ اعتراض، انتقاد و حتی فعالیت مدنی و اطلاع رسانی آزاد را ندارد و هر جنبش یا شخصیتی که به وضعیت بسته و خشن قدرت در عربستان اعتراض یا انتقاد کند به شدیدترین شیوه سرکوب می‌شود. این وضعیت به خصوص پس از اینکه «محمد بن سلمان» در ژانویه ۲۰۱۵ به قدرت رسید، به مراتب وخیم‌تر شده است.
محمد بن سلمان که تاکنون روحانیون برجسته، روشنفکران، دانشگاهیان و فعالان حقوق بشر، سپس بازرگانان برجسته و اعضای خانواده سلطنتی را هدف سیستم سرکوب خود قرار داد و و در این اتفاق تازه مشتری بدافزار اسرائیلی شده است برای ادامه خط سرکوب و جاسوسی از منتقدان.
نویسنده: دکتر معین ضابطی
 
https://siasatrooz.ir/vdccpoqso2bqsx8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی