?>?> سرپرستی نجفی در وزارت علوم با حکم حکومتی تمدید شد | سیاست روز
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۰
کد مطلب : 90095

سرپرستی نجفی در وزارت علوم با حکم حکومتی تمدید شد

سرپرستی نجفی در وزارت علوم با حکم حکومتی تمدید شد

با موافقت مقام معظم رهبری، سرپرستی نجفی در وزارت علوم تا زمان اخذ رای اعتماد وزیر پیشنهادی علوم و صدور حکم وزارت ادامه دارد.
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، در‌پی نامه رئیس‌جمهور به مقام معظم رهبری و موافقت معظم له و براساس نامه مورخ ۲۹/۸/۱۳۹۳ رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست محترم جمهوری، مدت سرپرستی دکتر نجفی در وزارت علوم تا زمان اخذ رای اعتماد وزیر پیشنهادی علوم و صدور حکم وزارت تمدید شد.
محمدعلی نجفی بعد از استیضاح و برکناری رضا فرجی‌دانا، وزیر سابق علوم و با حکم رئیس‌جمهوری ایران به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب شد.
بر‌اساس قانون اساسی مهلت اداره یک وزارتخانه با سرپرست را سه ماه بود و بعد از این دوره و در صورت انتخاب نشدن وزیر نياز به حكم حكومتي و گرفتن مجوز از رهبر معظم انقلاب اسلامي است.
پیش از این دو بار در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد سرپرستی وزارتخانه‌های امور اقتصاد و دارایی و نفت با مجوز مقام معظم رهبري تمدید شده بود.
مهلت قانونی سرپرستی نجفی در وزارت علوم روز پنجشنبه گذشته، ۲۹ آبان به پایان رسید و در طي دوره سرپرستي وي دو وزير پيشنهادي رئيس‌جمهور نتوانستند راي اعتماد مجلس را كسب كنند. نجفی درباره "ادعای برخی رسانه‌ها" مبنی بر ادامه سرپرستی وزارت علوم با حکم رئیس‌جمهوری گفت: "رئیس‌جمهوری برای این کار از مقام معظم رهبری مجوز گرفته‌اند."

وزیر پیشنهادی جديد
بعد از برکناری رضا فرجی‌دانا، وزیر سابق علوم در دولت روحانی، مجلس شوراي اسلامي صلاحیت محمود نیلی‌احمدآبادی و فخرالدین احمدی‌دانش‌آشتیانی دو نامزد پیشنهادی برای تصدی این پست را رد کرد.
حالا نامزد جدید وزارت علوم محمد فرهادی است که روز چهارشنبه ۲۸ آبان از سوی رئيس‌جمهور به مجلس معرفی شد.
او در مجموع پنجمین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فن‌آوری است كه از ابتدای کار دولت يازدهم معرفي شد.
از چهار نفر قبلی سه نفر موفق به گرفتن رای اعتماد نشدند و فرجی‌دانا هم بعد از حدود ۹ ماه استیضاح و برکنار شد.
اين در حالي است كه بسياري بر اين باورند كه دولت در انتخاب وزراي پيشنهادي علوم به نوعي جناحي عمل كرده و نوعي لجبازي با مجلس را به خرج داده است. افراد پيشنهادي همه از اصلاح‌طلبان تندرو بوده كه به نحوي در جريان فتنه دخالت داشتند.
از اين‌رو نمايندگان مجلس نيز تاكيد كرده‌اند تا زماني كه خط قرمزهاي مجلس در تعيين وزير پيشنهادي رعايت نشود به راي مخالف خود ادامه خواهند داد چرا كه وزارت علوم وزارتخانه‌اي راهبردي است و حضور عوامل منتصب به فتنه در آن آرامش محيط غير‌سياسي دانشگاه‌ها را بر هم خواهد زد.
پس از عدم موفقیت محمود نیلی‌احمدآبادی و فخرالدین احمدی‌دانش‌آشتیانی رئیس‌جمهور هفته گذشته طی نامه‌ای محمد فرهادی را به عنوان سومین وزیر پیشنهادی برای تصدی وزیر علوم به مجلس معرفی کرد و بر‌اساس برنامه جلسه رأی اعتماد وی در روز چهارشنبه پنجم آذرماه برگزار می‌شود.

بررسی کارنامه وزیر پیشنهادی علوم در جلسه فراکسیون اصولگرایان
اين درحالي است كه رايزني‌ها براي بررسي سوابق و رويكرد وزير جديد پيشنهادي ادامه دارد و عضو هیأت رئیسه فراکسیون اصولگرایان مجلس از بررسی کارنامه و سوابق وزیر پیشنهادی علوم در جلسه امروز فراکسیون متبوعش خبر داد.
ابوالقاسم جراره نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی در اين‌باره گفت: فراکسیون اصولگرایان مجلس، امروز جلسه‌ای را با محمد فرهادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری برگزار و گزارش برنامه‌های وی را استماع و مورد بررسی قرار خواهد داد. وی افزود: طبق روال فراکسیون اصولگرایان جلساتی را با وزرای پیشنهادی برگزار می‌کند و برنامه‌های آنها را مورد بررسی قرار می‌دهد که البته در مورد دانش‌آشتیانی به علت سوابق منفی وی این جلسه برگزار نشد.

نشانه‌هاي مثبت
با اين حال معرفي فرهادي و سابقه عملكرد وي اميدي نسبت به پايان يافتن اين دورتسلسل دولت و مجلس دارد.
در اين زمينه محمد‌رضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین معرفی فرهادی برای وزارت علوم را پایان‌دهنده یک دور خسته‌کننده عنوان کرد و گفت: امیدواریم از تفاهمات دولت و مجلس جهت پیشبرد موضوعات اساسی نظیر اقتصاد مقاومتی بهره ببریم.
وي در نشست اعضای شورای مرکزی و دبیران استانی این تشکل با اشاره به مسائل جاری روز به موضوع عدم رأی اعتماد مجلس به وزرای معرفی شده از سوی رئیس‌جمهور برای وزارت علوم اشاره کرد و اظهار داشت: بالاترین معدل رأی مثبتی را که مجلسی به دولت‌ها داده، مربوط به دولت آقای روحانی بوده است و یکی از وزرای وی نیز رکورددار رأی اعتماد به وزرا بعد از انقلاب است. وی افزود: لذا این نشان موضوع نشان‌ می‌دهد که مجلس تعامل بسیار خوبی با دولت یازدهم داشته است. اما در‌خصوص وزارت علوم تاکنون مجلس نتوانسته با دولت آقای روحانی به تفاهم برسد و وزرای پیشنهادی در حدی نبوده‌اند که انتظارات را برآورده سازند.
دبیر‌کل جامعه مهندسین تصریح کرد: اکنون با معرفی فرهادی تحلیل من این است که دور خسته‌کننده معرفی وزرای علوم و عدم رأی اعتماد پایان پذیرد و امیدوارم که از این مقطع عبور کنیم و از تفاهمات دولت و مجلس در جهت پیشبرد موضوعات اساسی کشور نظیر اقتصاد مقاومتی بهره ببریم.
از سوي ديگر غلامرضا كاتب نماینده گرمسار در مجلس گفت: وزیر پیشنهادی علوم دارای توانمندی مدیریتی بسیار بالایی است و می‌تواند دانشگاه‌ها را به خوبی مدیریت کند.
سخنگوی کمیسیون برنامه بودجه مجلس شورای اسلامی با ابراز رضایت از معرفی «فرهادی» به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری توسط دولت، اظهار داشت: آقای فرهادی هم سابقه وزارت علوم را دارد و هم سابقه وزارت بهداشت که این سابقه خوب وی در گذشته می‌تواند به توسعه و رشد دانشگاه‌ها کمک شایانی کند.
وي در ادامه با اشاره به سوابق علمی و پژوهشی وزیر پیشنهادی علوم، تصریح کرد: توجه ویژه آقای فرهادی به تولید علم و بومی‌سازی آن بسیار حائز اهمیت است و این را در طول خدمت خود نشان داده است.
کاتب در پایان ابراز امیدواری کرد که با انتخاب فرهادی به عنوان وزیر علوم نشاط علمی، رشد کارآمد امور پژوهشی و تحقیقاتی و توسعه زیرساخت‌های علمی کشور با اهتمام بیشتری پیگیری شود.
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس،نيز گفت: نمایندگان از فرهادی انتظار دارند موضع خود را درقبال افراطی‌های وزارت علوم مشخص این وزارتخانه را همچون قاضی‌زاده‌هاشمی در وزارت بهداشت مدیریت کند.
وي با اشاره به وزرای پیشنهادی قبلی دولت برای تصدی وزارت علوم که نتوانستند رای اعتماد نمایندگان را کسب کنند، همه آنها را جزو یک گروه خاص دانست و گفت: دلیل معرفی افرادی از یک گروه خاص افراطی برای تصدی جایگاه مهمی همچون وزارت علوم مشخص نیست.
وی خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور در معرفی وزرای پیشین پیشنهادی وزارت علوم حتی ریاست مجلس را نیز در جریان نمی‌گذاشت درحالیکه تعامل بین قوا حکم می‌کند حداقل قبل از معرفی از رئیس مجلس نظرخواهی شود.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه چه اشکالی دارد که افرادی همچون قاضی‌زاده هاشمی برای تصدی وزارت علوم به مجلس معرفی شوند، اظهار داشت: وزیر بهداشت به دلیل جایگاه علمی و دوری از حواشی و توانمندی‌های مدیریتی موفق‌ترین وزیر کابینه است که دوری از حاشیه‌های سیاسی و سیاسی‌کاری تاثیر بسزایی در موفقیت وی داشته است.
امیرآبادی با اشاره به سوابق مدیریتی فرهادی، تصریح کرد: با توجه به اینکه وزارت علوم را یک گروه خاص افراطی مدیریت می‌کند و این وزارتخانه را در چنبره خود گرفته‌اند، نمایندگان از فرهادی انتظار دارند تا در جلسه رای اعتماد موضع خود را در قبال این افراد مشخص کند و مانند وزیر بهداشت به دور از سیاسی‌‌کاری و ایجاد حواشی وزارت علوم را مدیریت کند.
همچنين حسین گروسی نماینده مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس برخلاف شائبه‌هایی که درباره چپ و راست یا اصولگرا و اصلاح‌طلب بودن نظرات مطرح می‌شد به دنبال تخصص و کارآمدی افراد برای تصدی وزارت است.
وي با اشاره به معرفی گزینه جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس گفت: یکی از مسائلی که در مجلس شورای اسلامی و به خصوص مجلس نهم مدنظر نمایندگان است تخصص و کارآمدی افراد است؛ برخلاف اینکه برخی شائبه‌هایی در‌خصوص گرایش‌های چپ و راست و اصولگرا و اصلاح‌طلب بودن مطرح می‌کنند.
نماینده مردم شهریار ادامه داد: فرهادی روز چهارشنبه به عنوان وزیر پیشنهادی علوم معرفی شد، جو عمومی مجلس نسبت به این گزینه مثبت بود و به نظر می‌رسد می‌توان برای او رای اعتماد گرفت. وی با اشاره به اینکه باید دو موضوع را حتما برای دادن رای مدنظر قرار داد گفت: کارنامه فعالیت‌ها و برنامه افراد از مواردی است که باید حتما مورد توجه ویژه نمایندگان قرار گیرد که البته آقای فرهادی کارنامه خوبی دارد.
گروسی افزود: فرهادی سابقه وزارت بهداشت، علوم و مدیریت هلال‌احمر را دارد و مجلس به دنبال مدیران موفق و باتجربه است.
این نماینده مجلس با اشاره به اهمیت داشتن برنامه مناسب خاطرنشان کرد: امیدواریم فرهادی برنامه‌ای به مجلس ارائه دهد که قابل دفاع بوده و بتوان با این برنامه وزارت علوم تحقیقات و فناوری را سر و سامان داد.
وی تاکید کرد: آنچه صنعت کشور ما را عقب نگه داشته است عدم ارتباط دانشگاه با تولید است.
گروسی افزود: دانشگاه‌های ما باید با بخش تولید ارتباط ارگانیک و تنگاتنگ داشته باشند، امیدواریم فرهادی بتواند برنامه مناسبی به مجلس ارائه دهد تا هر چه زودتر کشور از پتانسیل وزارت علوم به عنوان یکی از دستگاه‌هایی که بتواند نقش ارزنده ای در تحقیقات و فناوری داشته باشد استفاده کند.
همچنين یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فضای مجلس نسبت به محمد فرهادی گزینه پیشنهادی وزارت علوم مثبت است، ابراز امیدواری کرد که با حضور فرهادی در وزارت علوم، این وزارتخانه به سمت تولید علم پیش برود.
ضرغام صادقی گفت : به نظر می‌رسد فضای مجلس نسبت به معرفی آقای فرهادی فضای منفی نبود؛ البته این موضوع به برنامه‌ها و تیمی که قرار است در این برنامه‌ها شرکت کند بستگی دارد و اینکه نگاه آقای فرهادی به فضای داخل دانشگاه‌ها چیست.
وی با اشاره به سابقه دو دوره وزارت علوم و بهداشت و ریاست جمعیت هلال‌احمر از سوی فرهادی، تصریح کرد: به نظر می‌رسد آقای فرهادی برای رای اعتماد مشکل خاصی نداشته باشد و نسبت به گزینه‌هایی که تاکنون معرفی شده فضای مجلس به نفع ایشان است.
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرهادی در حلقه فتنه نبوده و شخصیت متعادلی داشته، یادآور شد: امیدواریم این شخصیت حفظ شود و فضای وزارت علوم به سمتی برود تا همکارانی که ایشان انتخاب می‌کنند به روحیات ایشان نزدیک باشند و وزارت علوم به سمت تولید بیشتر علم برود نه اینکه به عنوان باشگاه و پایگاه سیاسی معرفی شود تا در فضای آرام بتوانیم به بحث آموزش،‌ علم و فناوری بپردازیم.

https://siasatrooz.ir/vdccpxqo.2bqxo8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی