شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۷
کد مطلب : 90491

دست آمريكا دوباره رو شد

اخبار و گزارش‌هاي منتشره در باب عراق در حالي حول محور دستاوردهاي ارتش عراق در صلاح‌الدين و الانبار و...

اخبار و گزارش‌هاي منتشره در باب عراق در حالي حول محور دستاوردهاي ارتش عراق در صلاح‌الدين و الانبار و شكست‌هاي گسترده گروه‌هاي تروريستي است كه منابع خبري اخبار قابل توجهي از سياست‌هاي آمريكا در قبال عراق منتشر كرده‌اند.
شبکه تلویزیونی المنار آورده، در حالی که ارتش عراق تلاش مي‌کند عناصر داعش را در استان صلاح‌الدین و در اطراف شهر تکریت سرکوب کند، آمریکا برای داعش تسلیحات مي‌فرستد. منابع میدانی عراقی اعلام کردند هواپیماهای جنگی متعلق به ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا، در مناطق تحت تصرف داعش در اطراف منطقه "بلد" کمک‌های تسلیحاتی پایین انداختند. المنار تصاویری از اقدام جنگنده‌هاي ائتلاف در ارسال کمک برای عناصر داعش پخش کرد. پیش از این نیز مسئولان عراقی از کمک‌هاي نظامی امریکا و ائتلاف به داعش خبر داده بودند.
در همين حال جان مک کین، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا با جمعی از نمایندگان عشایر سنی استان‌های نینوا، الانبار، دیالی، صلاح‌الدین در بغداد دیدار و بر تسليح آنها توسط آمريكا تاكيد كرد. اين اقدام در حالي صورت گرفته كه دولت مركزي عراق بر اصل محوريت ارتش براي دريافت تسليحات خارجي تاكيد و مخالف اقدام يك‌جانبه آمريكا در تسليح گروه‌هاي عراقي بوده است. نكته قابل‌توجه آنكه مک کین سابقا جلسه‌ای نیز با ابوبکر البغدادی سركرده گروه تروريستي داعش و دیگر گروه‌هاي معارضه عراق از جمله بعثي‌ها داشته است. حضور مک کین در اعتراضات اوکراین نیز زمینه ای برای بی ثباتی و تشدید بحران بود. به عبارتي مي‌توان گفت مك كين به هر سرزميني كه پا گذاشته عامل بحران و اختلاف گسترده‌اي بوده است. همزمان منابع خبري از تحركات آمريكا و كشورهاي اروپايي در اقليم كردستان عراق خبر داده‌اند كه آن نيز بدون هماهنگي با دولت مركزي عراق بوده است.
با توجه به نتايج مخرب مجموع اين تحولات براي عراق اين سوال مطرح است كه هدف آمريكا از اجراي چنين طرح‌هايي چيست و چه اهدافي را در وراي آن پيگيري مي‌كند؟ پاسخ به اين پرسش را در دستاوردهاي ارتش و بسيج مردمي عراق در مبارزه با تروريسم مي توان جست‌وجو كرد. آمريكا نشان داده كه به دنبال حل مسئله عراق نمي‌باشد بلكه خود ايجاد‌كننده تروريسم و عامل بحران در اين كشور بوده تا از عراق به عنوان سكوي پرتاب براي رسيدن به منافع منطقه‌اي بهره گيرد. آمريكا در حالي در سال ۲۰۰۳ عراق را اشغال كرد كه هدف آن استفاده از عراق به عنوان دموكراسي آمريكاي سكوي پرتاب در منطقه بهره‌ گيرد كه با شكست مواجه شد.
سناريو آمريكا از سال ۲۰۱۴ آن است كه با بحران عراق و گسترش آن به منطقه از آن به عنوان ابزاري براي رسيدن به اهداف از پيش تعيين شده بهره گيرد كه محور آن را حضور گسترده در منطقه تشكيل مي‌دهد. به هر تقدير رفتارهاي كنوني آمريكا گواهي بر يك اصل است و آن اينكه آمريكا آن ناجي ادعايي براي عراق و منطقه نيست و صرفا به دنبال منافع خويش و در اين راه بحران‌سازي را محور تحركات خود دارد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdccs0qo.2bqxo8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی