يکشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۴
کد مطلب : 107214

انزوای رژیم صهیونیستی

این روزها سالگرد تاسیس مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) است. مروری بر هفت دهه مقاومت فلسطین در برابر رژیم غاصب صهیونیستی نشان‌دهنده این است که هرگاه فلسطین مقاومت را در برابر رژیم کودک‌کش صهیونیستی برگزیده، همواره پیروزی به همراه داشته است. این در حالی است که گروه‌های سازش‌کار فلسطین به امید رسیدن به صلح با رژیم صهیونیستی در طول دو دهه اخیر بارها در برابر این رژیم شکست خورده و ناامید شده‌اند.
شکست رژیم صهیونیستی در برابر حماس در مجمع عمومی سازمان ملل نیز دقیقاً پس از پیروزی موشکی حماس اتفاق افتاد. در حمله اخیر حماس، ۴۷۰ موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد و همین مسئله سبب شد نتانیاهو در پذیرش آتش‌بس عجله کند و پس از گذشت دو روز از شروع جنگ، آتش‌بس برقرار شد. در واقع، این پیروزی مقاومت فلسطین سبب شد تا رژیم صهیونیستی بار دیگر قدرت مقاومت را درک کند. به همین منظور آمریکا و رژیم صهیونیستی سعی داشتند در مجمع عمومی سازمان ملل این شکست را جبران کنند. به همین منظور تلاش‌های زیادی در این مسیر انجام گرفت.
«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل پیش از رأی‌گیری کشورهای عضو سازمان ملل را تهدید کرد که آن را رد نکنند؛ اما در نهایت حماس پیروزی دیگری را کسب کرد. این شکست در حالی است که پیش از نشست اخیر سازمان ملل و در هفته‌های اخیر ۱۵ قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب‌ شده بود. نکته جالب در این رأی‌گیری موضع کشورهای عربی بود که اعلام کردند مخالف قطعنامه پیشنهادی آمریکا هستند و به آن رأی منفی می‌دهند.
در واقع، این مسئله گویای این است که کشورهای عربی حتی با وجود حرکت در مسیر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی همچنان از واکنش افکار عمومی جهان عرب هراس دارند؛ چراکه هر چند حاکمان عربی به دنبال برقراری ارتباط با صهیونیست‌ها هستند؛ اما مردم در بسیاری از کشورهای عربی به‌شدت با این سیاست‌ها مخالف هستند. بنابراین، تلاش‌های محور عربی‌ - عبری - غربی برای آماده کردن زمینه در جهت عملی کردن معامله قرن و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی ناکام مانده است.
سال گذشته زمانی که ترامپ طرح «معامله قرن» را درباره فلسطین مطرح کرد و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس انتقال داد و همزمان عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی شدت گرفت، بسیاری از کارشناسان تصور می‌کردند مقاومت فلسطین در وضعیت بسیار سخت و شبه بن‌بست گرفتار شده است؛ اما گروه‌های فلسطینی با اتخاذ راهبرد مقاومت در یک سال گذشته و تشدید اعتراضات نشان دادند در صورت فعالیت ذیل راهبرد مقاومت پیروزی امکان‌پذیر است. در نهایت جنبش حماس با عملیات موشکی اخیر این مسئله را بار دیگر ثابت کرد که مسیر سازش یا به اصطلاح گفت‌وگوهای صلح درباره فلسطین معنایی جز عقب‌نشینی و تسلیم به دنبال نخواهد داشت.
به همین دلیل و پس از پیروزی مقاومت فلسطین در عملیات اخیر، اجماعی جهانی علیه رژیم صهیونیستی شکل گرفته است که نتیجه آن انزوای آمریکا و رژیم صهیونیستی در سازمان ملل است. در واقع، راهبرد مقاومت نه تنها قادر به ایجاد وحدت در داخل فلسطین بوده؛ بلکه در عرصه بین‌المللی نیز سبب ایجاد موج حمایتی از فلسطین نیز خواهد شد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdccsmqs02bqxi8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی