جمعه ۵ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۴
کد مطلب : 116601
نگاهی به برخی از حاشیه سازی‌های در تغییر نام یک خیابان در تهران

حواسمان باشد

حواسمان باشد

درحالی که کشور مشکلات فراوان و اساسی دارد، کرونا گریبان مردم را گرفته و به خاطر تصمیم گیری‌های غلط برخی از مسئولان به گرفتاری های متعدد دچار شده‌اند، معلوم نیست چرا برخی همچنان اصرار دارند تا با حاشیه سازی‌های بی‌مورد، افکار عمومی را از مسائل اصلی کشور منحرف سازند و فضای جامعه را ملتهب کرده و ارزشهای انقلابی و اسلامی را زیر سوال ببرند؟
این سوال به تصمیم گیری‌هایی که اخیرا ً در مورد تغییر نام خیابانی در تهران از سوی مسئولین صورت گرفته باز می‌گردد.
ماجرا از این قرار است که خبرگزاری‌ها سه شنبه هفته گذشته از تغییر نام خیابان فلامک در منطقه دو تهران به نام «محمدرضا شجریان»، استاد آواز و موسیقی سنتی ایران، تغییر یافته بود به نام شهید فخری زاده دانشمند هسته‌ای ترور شده به دست عوامل رژیم صهیونیستی خبر دادند.
گویا گروهی با حضور در خیابان فلامک، تابلویی را که به نام مرحوم محمد رضا شجریان نصب شده بود پایین کشیدند و تابلوی دیگری با نام خیابان «شهید هسته‌ای؛ محسن فخری‌زاده» نصب کردند.
رسانه های معاند در این زمینه با اشاره به تصویب تغییر نامگذاری معابر و اماکن عمومی در جلسه شورای شهر تهران اعلام کردند: این افراد در اعتراض به نامگذاری خیابانی به اسم محمدرضا شجریان تجمع و وی را «خواننده فتنه» خواندند.
از سوی دیگر نامه‌ای به امضای محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران منتشر شده است که بر اساس آنان وی از پیروز حناچی، شهردار تهران خواسته بود مصوبه شورا، در خصوص تغییر نام خیابانی به نام محمدرضا شجریان را به اجرا در نیاورد.
این اقدام با واکنش مردم در شبکه مجازی روبرو شد. مردم بر این عقیده بودند که شجریان هنرمند کشورمان جایگاه ارزشمند خود را در کشور دارد و بایستی تکریم شود.
از سوی دیگر اقدام به تغییر نام خیابان به نام شهید فخری زاده رفتاری شایسته جایگاه ایشان نیست و جایگاه او بالاتر و والاتر از این است که با اینگونه رفتارها از سوی برخی، خدشه دار شود.
در عین حال سوال این بود که آیا رفتارها موجب زیر سوال بردن فرهنگ اسلامی و انقلابی کشور و نظام نمی‌شود و در عین حال امنیت جامعه را در شرایطی که کشور نیاز به اتحاد، همدلی و حل مشکلات اقتصادی دارد برهم نمی‌زند؟

*دلگیر شدن خانواده شهید فخری زاده
این درحالی است که خانواده شهید محسن فخری‌زاده در بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که با تغییر نام تابلوی خیابان محمدرضا شجریان به «شهید محسن فخری‌زاده» در شمال شهر تهران «بدون هماهنگی با مسئولان» مخالف هستند.
در این بیانیه تاکید شده بود که شهید فخری‌زاده خود به هنر و موسیقی اصیل ایرانی علاقه‌مند بود و «هرگونه تغییر در نام‌ها و نمادهای این عرصه» به گفته خانواده او «دور از اندیشه و سیره» این شهید بزرگوار بوده است.
خانواده معزز این شهید گرانقدر با اشاره به اینکه شورای شهر قبلاً خیابانی را به نام «شهید فخری‌زاده» نامگذاری کرده است، تاکید کردند: «هرگونه تغییر در نام‌ها و عناوین معابر و خیابان‌ها باید از طریق مراجع رسمی صورت گیرد و اقداماتی خارج از رویه‌های جاری، شایسته و به مصلحت نمی‌باشد.»
در این اطلاعیه تصریح شده است که روش این شهید «زدودن زنگارهای جهل و تعصب» بوده و کارهایش نباید با اقدامات وحدت‌شکن و تفرقه انگیز خدشه‌دار شود.
از سوی دیگر علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران در رشته توییتی با اشاره به حواشی پیش آمده در خصوص تابلو خیابان استاد شجریان و پیش کشیدن نام پدر شهید احمدی روشن در این زمینه نوشت: خود من فرزند شهید هستم و می توانم احساسات و عواطف پدر شهید احمدی روشن را درک کنم؛ گلایه از آنان است که با تحریک احساسات پدر داغدیده این شهید عزیز، دوقطبی «شهدا-شجریان» ایجاد کرده‌اند.
*چه کسی مسئول است ؟
در این میان عیسی فرهادی فرماندار تهران درباره تغییر تابلوی خیابان شجریان گفت: «شورا هیچ مصوبه‌ای برای اینکه خیابانی به اسم شجریان باشد، برای ما ارسال نکرده و تا مصوبه‌ای نیاید و ما آن را تایید و اعلام نکنیم، اقدام در این زمینه قانونی نیست. شهرداری خلاف قانون تابلو را نصب کرده و نامگذاری هیچ خیابانی به نام شجریان قانونی نیست.»
وی در واکنش به این اقدام افزود: «اگر تابلویی نصب شده باشد و کسی آن را تغییر دهد، باز هم اقدامی خلاف قانون انجام شده است. خلاف اول را شهرداری انجام داده است و خلاف دوم را کسی که آن را کنده است، مرتکب شده است.»
از سوی دیگر فرهاد نظری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز در این باره گفت: شهردار تهران بالاخره «پس از پی‌گیری‌های چندباره اعضای شورای شهر و نیز مطالبه مردم» مصوبه شورای شهر را برای اجرا ابلاغ کرده است و بر همین اساس قرار شده بود خیابان فلامک به نام شجریان، استاد موسیقی و آواز ایرانی ثبت شود.»
مجید فراهانی عضو شورای شهر در پاسخ به اینکه آیا شهردار تهران در جریان چنین اقدامی بوده است، به سیاست روز گفت: چنین رفتاری که از سوی تعداد معدود انجام گرفت رفتاری خود سرانه بود و دامن نهادهای کشور به خصوص نهادهای انقلابی از چنین روشهایی مبرا است.

*نمایندگان مجلس چه گفتند؟
برای پاسخگویی به این سئوالات، سیاست روز به سراغ برخی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس و نمایندگان شهر تهران رفت و نظر آنان را جویا شد، اما متاسفانه علیرغم اینکه اکثر نمایندگان این حوزه‌ها با انجام چنین کاری مخالف بودند اما از مصاحبه امتناع کردند و آن را در ردیف بحث های حاشیه‌ای دانستند و پاسخگو نبودند.

*سرمایه های اجتماعی متعدد
مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران در این باره به سیاست روز گفت: در کشور سرمایه های اجتماعی فراوانی با خواستگاه‌های مختلف وجود دارد و وحدت ملی، تبلور فرهنگی و اجتماعی کشورمان به همین سرمایه اجتماعی در حوزه‌های مختلف وابسته است.
وی افزود: هم شهدای گرانقدر و سمبل های آنان از جمله شهید فخری زاده، شهید حاج قاسم سلیمانی و ... جزو سرمایه‌های بزرگ اجتماعی کشورمان هستند و هم نهادهای فرهنگی و اجتماعی کشورمان مثل آقای شجریان که محبوبیت و جایگاه ویژه‌ای در موسیقی کشور دارد و این بزگوران در نظرسنجی‌ها میان جوانان در بالاترین رتبه قرار دارند و در ردیف سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی کشورمان قرار گرفته‌اند، بنابراین هریک از این سرمایه‌ها جایگاه ویژه خود دارند.
فراهانی با بیان اینکه شورای شهر تهران با توجه به این ویژگی، در رابطه با نماد گذاری و سمبل گذاری برای این سرمایه‌ها اقدامات مختلفی را در دست اقدام قرار داده است، اظهار داشت: یکی از این اقدامات نامگذاری خیابانها به نام این عزیزان است.
وی اضافه کرد: بلافاصله پس از شهادت شهید سلیمانی و شهید فخری زاده، درست بعد از اعلام شهادت این دو شهید، دو خیابان مهم تهران به نام آنها نامگذاری شد و در مورد مرحوم شجریان نیز به دلیل محبوبیت این هنرمند در جامعه، چنین اقدامی صورت گرفت.

*ایجاد تقابل مصنوعی میان سرمایه‌های اجتماعی

مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران در این باره به سیاست روز گفت: واقعاً کسانی که در صدد هستند تا در بین سرمایه‌های اجتماعی ایجاد تقابل کنند، متاسفانه خدمتی به یکپارچگی و تبلور روح فرهنگی در جامعه نمی‌کنند و به نوعی موجب ایجاد انشقاق فکری در جامعه می شوند.
وی افزود: این خدمت نیست که شهدا را در مقابل دیگران یا بالعکس قرار دهیم این کار نفعی برای کشور ندارد. در کشورهای مختلف به دنبال این هستند که از کوچکترین سرمایه اجتماعی در جهت رشد و بالندگی جامعه بهره ببرند و موجب کاهش آلام جامعه شوند، اما متأسفانه در کشور ما دغدغه برخی این است که چگونه سرمایه‌های اجتماعی را در برابر هم قرار دهند و ایجاد انشقاق و وحدت شکنی کنند.
فراهانی با تاکید بر اینکه چنین رفتاری پذیرفته نیست، تصریح کرد: هریک از این سرمایه‌های اجتماعی جایگاه ویژه خود را در میان مردم دارند و جامعه بالنده و متعالی جامعه‌ای است که همه این سرمایه‌ها را در جایگاه خودش مورد تکریم قرار دهد.
همچنین علی اعطا سخنگوی شورای شهر در این باره گفت: اسف بارتر از عمل فیزیکی مخدوش کردن تابلوی شجریان، کار کسانی است که به چنین تقابل‌های دوتایی و دوقطبی سازی‌ها دامن می زنند و عواطف و احساسات برخی را تحریک می‌کنند و شکاف‌های اجتماعی جعل می‌کنند.
وی افزود: کدام ارزش به اندازه نام و یاد شهدا، ‏مورد وفاق همه ایرانیان است؟ و نیز کدام هنرمند محبوبیتی همچون شجریان در میان ایرانیان دارد؟ دوگانه شهدا یا شجریان، دوگانه‌ای غیر واقعی و جعلی است. به عنوان نماینده همه مردم تهران در شورا، درخواست دارم ضمن پایبندی به مصوبه شورا و احترام به اقدام شهرداری بر مبنای تصمیم شورا، به تقابل ها و دوقطبی ها دامن زده نشود.
*بهره گیری رسانه های معاند برای تخریب چهره نظام
فراهانی عضو شورای شهر تهران با یادآوری اینکه چنین رفتارهایی موجب انحراف افکار عمومی از مسائل اصلی در جامعه و بر هم زننده نظم و امنیت عمومی است، به سیاست روز گفت: امروز در دنیا دغدغه‌های صاحبان رشد، این است که کسانی قدر بینند و در صدر نشینند که در جمله دانشمندان، قهرمانان، فرهیختگان، ترویج دهنده حرکت های دانش بنیان، سازنده واکسن کرونا و ... باشند و آلام جام جامعه را کاهش دهند.
وی افزود: از سوی دیگر تعداد هنرمندان و صاحبان خرد و اندیشه که می‌توانند با ابزارهای مختلف وحدت آفرینی داشته و یک نوع همبستگی و همراهی را در داخل جامعه به وجود آورند، افزایش دهند، بنابراین دغدغه کشورهای بزرگ دنیا چنین مواردی است که به آن اشاره شد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه نوع رفتار چند نفر که متاسفانه این کار را انجام دادند پذیرفته نیست، اظهار داشت: این رفتار عملاً باعث می‌شود کسانی که دلسوز کشور نیستند و علاقه‌ای به ایجاد ثبات و آرامش در کشور ندارند، وارد میدان شده و این حرکت را مبنای ایجاد اختلافات و تنش‌های جدید در جا معه قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: این رفتار آنان با اهداف والای انقلاب اسلامی و اخلاق اسلامی هم جهت نیست و آنچه بیش از هر چیز دیگری دل مردم ایران را می‌سوزاند این است که شهدای مظلوم کشورمان مستمسک رفتار نابخردانه عده‌ای شوند. برای مظلومیت شهدا همین بس که از نام شهدا برای ایجاد تنش و اختلاف در جامعه و بهانه دادن به دست دشمن استفاده شود .

*آدرس غلط به جامعه

فراهانی با تاکید بر اینکه چنین رفتاری دادن آدرس غلط به جامعه است، به سیاست روز گفت: واقعاً مشکل و دغدغه اصلی جامعه ما نامگذاری خیابان و ایجاد چنین وضعیتی است؟ در حال حاضر مهمترین مسئله جامعه ما امنیت و سلامت مردم در کشورمان مانند دیگر کشورها است. از سوی دیگر رفع مشکلات اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخودار است.
وی افزود: باید جامعه را به سوی ثبات و امنیت پیش ببریم و این رفتارها به هیچ عنوان تامین کننده چنین اهدافی نیست.

نویسنده: کتایون مافی

https://siasatrooz.ir/vdccxeqss2bqse8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی