شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۳
کد مطلب : 107809
سیاست روز ادعای متولیان برای بهبود معیشت مردم را بررسی می‌کند؛

وارونگی تلاش‌ها

سرپرست سازمان تامین اجتماعی در‌با‌ره آخرین جزئیات بسته حمایتی دولت اظهار کرد: تاکنون به حدود ۱۰ میلیون نفر از بیمه‌شدگان و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی که کمتر از ۳ میلیون تومان دریافت می‌کردند و سرپرست خانوار نیز بو‌دند، بسته حمایتی تقدیم شده است. محمدحسن زدا افزود: د‌ر این خصوص افرادی نیز اعتراض‌هایی داشتند که می‌توانند درخواست‌های خود ر‌ا در صورت دارا بودن شماره تلفن همراه اول، کد ملی خود را به #۸*۱۴۲* و درصورت دارا بودن شماره همراه ایرانسل و رایتل کد ملی خود را به #۸*۱۴۲۰* و همین‌طور شماره تماس ۱۴۲۰ ثبت کنند و قطعا پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد و د‌ر صورت اینکه واجد شرایط باشند، بسته حمایتی به آن‌ها تعلق می‌گیرد. و‌ی بیان کرد: تصمیم‌گیرنده درخصوص اینکه چه کسانی مشمول بسته حمایتی هستند با سازمان تأمین اجتماعی نیست؛ لیست اولیه‌ای که ما استخراج کردیم ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر افرادی بو‌دند که کمتر از ۳ میلیون تومان دریافتی داشتند مشمول این بسته می‌شدند و‌لی د‌ر طرح همپوشانی به ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر این بسته حمایتی پرداخت شد.

روز گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما تمام تلاش خود را انجام داده‌ایم تا مشکلات از دوش ملت برداشته شود. همچنین تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا نشان از نیاز به تصمیمات فوری است که باید برای رفع مشکلات بیکاری در کشور تلاش بیشتری داشته باشیم. به گفته وی امروز بیشتر فشار امروز برعهده مردمی است با حقوق ثابت اما تلاش خود را انجام می‌دهیم.
هرچند محمد شریعتمداری از تلاش دولتمردان و متولیان برای بهبود شرایط مردم خبر داد اما بررسی اتفاقات موجود در بازار‌های اقتصادی کشور حکایتی دیگری را نمایان می‌کند به این معنا که متولیان در نهایت بی‌توجهی یا عدم نظارت به مدیریت خود مشغولند و همین سبب شده تا تلاش‌هایی که از آن دم می‌زنند تاثیر معکوسی بر اقتصاد کشور و به تبع آن معیشت مردم داشته باشد.

گرانی‌های لجام گسیخته
براساس اعلام بانک مرکزی بررسی قیمت ۲۴ قلم مواد خوراکی در دی‌ماه سال‌جاری حکایت از افزایش قابل توجهی رشد محسوسی را تجربه کرده است. طبق آمار منتشر شده هر کیلوگرم برنج ایرانی درجه یک در دی‌ماه، به قیمت ۱۶ هزار و ۹۵ تومان به فروش رفته است که نسبت به رقم ۱۳ هزار و ۴۳۰ تومان دی‌ماه سال گذشته، ۱۹.۸ درصد افزایش و نسبت به نرخ ۱۵ هزار و ۹۲۲ تومان آذرماه سال‌جاری نیز، رشد ۱.۱ درصدی یافته است. در حالی که هر کیلوگرم برنج خارجی درجه یک در دی‌ماه امسال، ۹ هزار تومان بوده؛ نرخ این محصول در سال گذشته، ۶ هزار و ۲۳۸ تومان به ثبت رسیده و از این‌رو، شاهد افزایش ۴۴.۵ درصدی قیمت برنج خارجی طی یک سال بوده‌ایم. از سوی دیگر هر کیلوگرم گوشت گوسفندی نیز در دی‌ماه امسال، با نرخ ۶۹ هزار و ۶۷۱ تومان به فروش رسیده است که نسبت به ۴۰ هزار و ۶۰۰ تومان در دی‌ماه سال ۹۷، رشد ۷۱.۶ درصدی را تجربه کرده است. نرخ این محصول نسبت به آذرماه سال‌جاری که ۶۳ هزار و ۸۶۸ تومان بود، افزایش ۹.۱ درصدی داشته است. همچنین هر کیلوگرم مرغ ماشینی که در آذرماه ۱۱ هزار و ۲۴۹ تومان بود با رشد ۱۵.۶ درصدی در دی‌ماه، به ۱۳ هزار و ۸۸۶ تومان رسید؛ این در حالی است که نرخ این محصول در دی‌ماه پارسال نیز، ۷ هزار و ۲۳۲ تومان بود که نشانگر رشد ۷۹.۹ درصدی است.
از سوی دیگر نرخ هر کیلوگرم تخم مرغ نیز در دی‌ماه ۱۰ هزار و ۵۳۸ تومان بود که افزایش ۳۱.۱ درصدی نسبت به دی‌ماه پارسال که ۸ هزار تومان بود را تجربه کرده است. بر این اساس؛ هر یک لیتر شیر پاستوریزه نیز که در آذر ماه امسال ۴ هزار و ۳۶۴ تومان بود در دی‌ماه رشد ۴.۹ درصدی یافت و به ۴ هزار و ۵۷۷ تومان رسید. نرخ این محصول در دی‌ماه پارسال ۲ هزار و ۸۰۰ تومان بود که نشان از افزایش ۶۳.۱ درصدی هر لیتر شیر در دی‌ماه سال‌جاری دارد.
همچنین هر کیلوگرم ماست پاستوریزه در دی‌ماه، با قیمت ۶ هزار تومان به فروش رسیده است که نشان از افزایش ۲.۸ درصدی نسبت به آذرماه (۵ هزار و ۸۶۸ تومان) و افزایش ۵۶.۱ درصدی نسبت به دی‌ماه پارسال که ۳ هزار و ۸۶۵ تومان بوده، را نشان می‌دهد.کره پاستوریزه (۱۰۰گرم) ۴ هزار و ۵۴۹ تومان در دی‌ماه امسال به فروش رسید که افزایش ۳۶.۲ درصدی نسبت به دی پارسال که ۳ هزار و ۳۴۰ تومان داشته است.
هر ۹۰۰ گرم روغن مایع نیز در دی‌ماه امسال ۷ هزار و ۷۰۰ تومان بود و این در حالی است که نرخ این محصول در دی پارسال ۵ هزار و ۳۸۲ تومان بود که نشانگر افزایش ۴۳.۲ درصدی این محصول در دی امسال است.هر کیلوگرم موز در دی‌ماه امسال با افزایش ۱۲۹.۲ درصدی نسبت به دی‌ماه پارسال که ۵ هزار و ۶۱۸ تومان بود، به قیمت ۱۲ هزار و ۸۷۹ تومان رسیده است. نرخ این محصول در آذر ماه ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان بود.سیب درختی زرد، پرتقال و خیار نیز در دی‌ماه به ترتیب با قیمت ۸ هزار و ۱۹۲ تومان، ۴ هزار و ۵۸۵ تومان و ۴ هزار و ۱۰۵ تومان به فروش رفته است که نسبت به دی‌ماه پارسال به ترتیب ۱۱۶.۶ درصد، ۳۷.۴ درصد و ۳۶.۴ درصد رشد داشته است.
در دی‌ماه نرخ گوجه فرنگی، سیب زمینی و پیاز به ترتیب ۴ هزار و ۳۰۰ تومان، ۲ هزار و ۹۷۴ تومان و ۲ هزار و ۹۷۸ تومان بود که افزایش ۶۲.۱ درصدی، ۷۱.۷ درصدی و ۳۵.۱ درصدی نسبت به دی‌ماه پارسال دارد؛ ضمن اینکه نرخ گوجه فرنگی نسبت به آذرماه امسال ۱۷.۲ درصد کاهش و نرخ سیب زمینی و پیاز به ترتیب ۲.۱ درصد و ۱۳.۶ درصد افزایش داشته است. لوبیا چیتی، عدس، قند و شکر نیز به ترتیب با افزایش ۱۶.۹ درصد، ۶.۶ درصد، ۳۲۵ درصد و ۲۷.۶ درصد در طول یکسال یاد شده رشد داشته‌اند. در نهایت رب گوجه فرنگی و چای خارجی بسته‌ای به ترتیب با افزایش ۲۳۸.۲ درصد و ۴۹.۵ درصد با قیمت ۱۸ هزار و ۹۱۴ تومان و ۳۱ هزار و ۲۲۴ تومان فروخته شده است.

تلاش‌های کاذب
گرانی‌ها و روند افزایش قیمت‌ها تنها مربوط به سبد خانوارو معیشت مردم نشده بلکه بررسی سایر بازارها ی مورد نیاز مردم از جمله بازار خودرو و مسکن نیز به مراتب رشد قابل توجهی را شاهد بوده است. به این ترتیب که براساس آخرین گزارشات آماری منتشر شده بازار خودرو در حدود ۷۰ درصد افزایش خودرو را تجربه کرده و درکنار آن بازار ملک با رشد اجاره‌بهایی بیش از ۳۰ تا ۵۰ درصد مواجه بوده است و در مقابل تمام این اتفاقات حقوق کارگران در کف یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قرار دارد.
آنچه مسلم است اگر ادعای مطرح شده درخصوص تلاش متولیان به منظور بهبهود شرایط معیشتی مردم صحت دارد چرا هر چقدر رو به جلوتر می‌رویم دست مردم تنگ‌تر شده و قدرت خرید آنها آب می‌کشد.
از سوی دیگر اگر این تلاش‌ها به شکل ریشه‌ای و اثرگذرا است چرا تاکنون نتوانسته دردی از مردم دوا کند. به هر شکل بررسی روند کنونی اقتصاد کشور بیش از آنکه از تلاش متولیان خبر دهد از تلاش مردم برای خم نشدن کمرشان در زیر بار گرانی‌ها حکایت دارد و این روند درست عکس همان رویدادی است که شریعتمداری نسبت به آن اذعان دارد.

https://siasatrooz.ir/vdccxmqso2bqx48.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی