?>?> دستان خونين اردوغان | سیاست روز
پنجشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲:۲۱
کد مطلب : 92110
اسد از جنايات تركيه در سوريه پرده برداشت

دستان خونين اردوغان

دستان خونين اردوغان

همزمان با آغاز آموزش گسترده تروريست‌ها در تركيه، رئیس‌جمهوری سوریه در بازدید از مدارس فرزندان شهدا، کشتار امروز در سوریه را تکرار کشتار ۱۰۰ سال پیش فرمانده ارتش چهارم عثمانی دانست و گفت که رئیس‌جمهور ترکیه خونریز امروز است.
«بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه ديروز در مراسمی در بزرگداشت شهدا و خانواده‌های آنان، اعلام کرد که سوریه درگیری جنگی تمام عیار است نه یک درگیری. بنابر گزارش تلویزیون سوریه، رئیس‌جمهوری سوریه با بیان اینکه «برای پیروزی در کارزار باید به آرمان، پیروزی و میهن اعتقاد داشت» افزود که سوریه امروز درگیر جنگی (تمام عیار) است نه یک درگیری (سطحی). او با حضور در مدرسه دخترانه و پسرانه فرزندانه شهدا، با اشاره به اینکه «کشتارهایی که امروز رخ می‌دهد، تکرار کشتارهای ۱۰۰ سال پیش [احمد] جمال پاشا است»، خطاب به فرزندان شهدا گفت: امروز [رجب طیب] اردوغان خونریز است.
«احمد جمال پاشا» فرمانده ارتش چهارم عثمانی و وزیر امور دریایی امپراتوری عثمانی بود که در سال ۱۹۱۵ حاکم سوریه و بلاد شام تعیین شد و او بعد از آن به حاکم بلامنازع شام تبدیل شد.رئیس جمهوری سوریه همچنین به اشغال شهر «جسر الشغور» در استان «ادلب» در شمال غرب سوریه و در مرز با ترکیه به دست تروریست‌ها اشاره کرد و گفت که بزودی کمک و پشتیبانی برای آزادسازی این شهر اعزام می‌شود.
لازم به ذكر است در كنار تركيه، ریاض که این روزها شاهد تغییرات گسترده‌ در مهره‌های قدرت آل‌سعود بوده درصدد است با هدف محکم‌ کردن جایگاه‌ مخالفان سوریه و برخورد جدی و استراتژیک با بحران این کشور، نشستی را برای مخالفان سوری برگزار کند. اعلام خبر برگزاری کنفرانس قریب‌الوقوع مخالفان سوریه در ریاض جهت "تدوین برنامه‌ای برای اداره مرحله انتقالی پس از نظام بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه" توسط خالد العطیه، وزیر خارجه قطر در بردارنده مفاهیم سیاسی مهمی است.
در واقع برگزاری این کنفرانس یکی از تغییرات بزرگ در عربستان است که این روزها شاهد تحولات گسترده بوده و نخستین این تحولات رهبری جنگ در یمن است؛ تغییراتی که باعث نزدیک شدن مواضع منطقه‌ای و کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس شده و به طور مستقیم بر سوریه تاثیر گذاشته است.
پیش از نشستن سلمان بن‌عبدالعزیز بر تخت پادشاهی عربستان، با آن که عبدالله بن‌عبدالعزیز، پادشاه پیشین این کشور بر حمایت از مخالفان سوریه تاکید داشت نتوانست به طور جدی تدابیری در این زمینه اتخاذ کند و دلیل آن اختلاف ریاض و امارات از یک‌سو و دوحه و آنکارا از سوی دیگر بر سر اولویت‌های سیاسی و لیست کارها بود.
این در حالی است که امروز شاهدیم عربستان تلاش می‌کند تا جایگاه مخالفان سوریه را برای مقابله با نظام بشار اسد محکم‌ کند و از آن‌ها حمایت جدی به عمل آورد. ملک سلمان این روزها تغییرات گسترده‌ای را در هرم قدرت آل‌سعود ایجاد کرده است و اکنون که جنگی را در یمن به راه انداخته می‌خواهد بر روی بحران سوریه و در واقع حمایت گسترده از مخالفان نیز متمرکز شود.
عربستانی که همواره از نفوذ ایران در یمن، عراق، سوریه و لبنان ترس داشته است، در واقع چالش‌ بزرگ این کشور و همپیمانانش در شورای همکاری خلیج‌فارس کشف برنامه‌های استراتژیک سیاسی در خصوص یمن و سوریه بوده است و این مساله آن‌ها را واداشته تا اوضاع را به نحوی تغییر دهند که با حکومت جدید عربستان و روند عملیات ائتلاف طوفان قاطع در یمن برخورد استراتژیک جدی با بحران سوریه هماهنگ باشد. این تغییرات همزمان با تلاش‌های ترکیه و کشورهای دیگر برای متحد کردن مخالفان سوریه و تلاش‌های بین‌المللی برای ایجاد مناطق امن در داخل این کشور صورت می‌گیرد.
به نظر می‌رسد که هم‌پیمانان مخالفان سوریه از آغاز عملیات ائتلاف jوفان قاطع توانایی زیادی در‌خصوص به دست گرفتن زمام امور سوریه به دست آورده‌اند، در مقابل نیز مخالفان اعتماد به نفس بالایی کسب کرده و معتقدند که می‌توانند نظام را شکست دهند. تمامی این رخدادها نشان می‌دهد که سوریه با تحولات مواجه می‌شود که توازن در منطقه را تغییر خواهد داد.
خبر ديگر از سوريه آنكه یکی از چهره‌های سکولار مخالف سوریه اعلام کرد که قزاقستان اواخر مه جاری میزبان نشست مخالفان سوریه است.
رندا قسیس، یکی از چهره‌های سکولار مخالف نظام سوریه در گفت‌وگو با خبرگزاری "اسپوتنیک" روسیه با اعلام این خبر تاکید کرد: من با وزیر خارجه قزاقستان و مدیر اداره آسیا و آفریقا در وزارت خارجه این کشور دیدار کردم و موعد اولیه نشست مخالفان ۲۵ تا ۲۷ مه جاری(۴ تا ۶ خرداد) تعیین شده است. وی اعلام کرد که وزارت خارجه قزاقستان برای تمامی مخالفان سوریه دعوتنامه فرستاده تا نمایندگان تمامی هیات‌های مخالف در این نشست حضور یابند.
پیشتر اعضای مخالفان دولت سوریه رسماً از نورسلطان نظربایف، رئیس‌جمهوری قزاقستان تقاضا کرده بودند تا میانجیگری مذاکرات صلح آتی سوریه را برعهده بگیرد.
رندا قسیس گفت که علت دعوت از قزاقستان بی‌طرفی این کشور در قبال سوریه و روابط حسنه آن با همه اعضای شورای امنیت است. در همین راستا، احمد بن حلی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب گفت: حل بحران سوریه نزدیک کردن دیدگاه‌های اعراب به هم و بررسی جدیدی از سوی آنها را می‌طلبد.

https://siasatrooz.ir/vdccxsqo.2bqis8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی