?>?> خسارتی که می‌تواند منفعت شود اگر... | سیاست روز
سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۷
کد مطلب : 107774
با امید به تدبیر اعتمادی به غرب معیشت مردم بهبود می‌یابد؟!

خسارتی که می‌تواند منفعت شود اگر...

خسارتی که می‌تواند منفعت شود اگر...

می‌گویند امروز درست می‌شود یا فردا و هنوز چند ماه از این امروز و فردا و پس فردا سپری شده و نه خبری از ائتلاف ضد امریکایی در قبال عهدنامه‌ای است که به آسانی آب خوردن توسط امریکا پاره شده و نه خبری از تعهدپذیری دیگر متعهدین به برجام!!! اما هنوز هم هستند کسانی که خوششان می‌آید به تدابیر اتخاذ کرده امیدوار مانده و برجام را باقیات و صالحات معرفی کنند! هستند کسانی که می‌دانند برجام خسارت محض بوده و دستاوردمان از این تعهد هیچ بوده! اما حاضر نیستند از همین نقطه‌ای که فهمیدند ضرر کردیم تغییر مسیر دهند تا مثل «جلوی ضرر را هر وقت بگیری منفعت است» محقق شود! کلا انگار عده‌ای آماده‌اند که از ابر و باد و مه و خورشید ایراد بگیرند اما ذره‌ای به اروپا! بدبین نشوند.
چند سال از موعد اجرای تعهدات برجام سپری شد و آخرش در اردیهشت امسال و بعد از کلی امید طرفداران وطنی برجام! امریکا از برجام خارج شد و اروپا التماس کرد که ما کاری نکنیم و تعهدپذیر بمانیم تا خودش با ما ائتلاف ضد امریکایی تشکیل دهد اما... اما از اردیبهشت تا الان دریغ از یک توپ و تشر ساده و یک درصد پیشرفت عملی تعهدپذیری! به جای همه اقدامات نداشته اروپا امریکا راه‌به راه با بهانه و بی‌بهانه ما را تحریم و اروپا را تهدید می‌کند!!!! اروپایی که خودش موشک را بهانه کرده و هنوز تعهدات برجامی را اجرایی نکرده وعده اس.پی.وی و راهکار مالی می‌دهد!!! اما آن راهکار با شرکتهای کوچک! را هم اجرایی نمی‌کند و حالا بازی اختلاف نظر سوری اسپانیا و ایتالیا را در رسانه‌هایشان علم کردند که بگویند می‌خواستیم راهکار مالی را منتشر کنیم اما نشد! غافل از اینکه عده‌ای در داخل با بهانه یا بی‌بهانه عادت دارند مقابل غرب مثبت‌اندیش باشند و در انتظار توجه‌شان بنشینند! کاش حداقل این عده صحبت‌های هم‌طیف‌هایشان را گوش دهند.

به رغم وعده اروپا در مورد اس.پی.وی باید به خودمان متکی باشیم
عده زیادی از امیدواران نا امید شده اند و کارشناسان بسیاری هم هشدار می دهند تا دستگاه دیپلماسی حواسش را بیشتر جمع کند، اما در همین زمینه رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: به رغم وعده‌های برجامی اروپا برای ساز و کار ویژه مالی «اس.پی.وی» باید برای تأمین منافع ملی به خودمان متکی باشیم.
سیدکمال خرازی درباره راهکار خنثی کردن ترفند آمریکا در قبال توافق هسته‌ای میان ایران و دیگر طرف‌های برجام اظهار کرد: تا حدی که می‌شود باید با اروپا همکاری داشت البته این بستگی دارد به اینکه آنان هم تا چه حد بتوانند در این چارچوب با ما همکاری کنند.
وی نفس وجود و حفظ برجام را هدف مشترک کنونی ایران و اتحادیه اروپا دانست و گفت: قرار بود که آنان ساز و کار ویژه مالی «اس.پی.وی» را زودتر اجرا کنند و قول داده‌اند که اجرایی شود، اما باید دید که بالاخره محقق می‌شود یا خیر؟
خرازی همچنین درباره شباهت‌ها و تفاوت‌های میان توافق سعدآباد در دهه ۸۰ با برجام پس از خروج ترامپ، تصریح کرد: کشور‌ها به ویژه اروپایی‌ها طبعاً از منافع خود دفاع می‌کنند و ما نباید انتظار داشته باشیم که از منافع ما دفاع کنند.اگر اروپایی‌ها در برجام مانده‌اند و مخالف خروج آمریکا از آن هستند در چارچوب منافع خودشان است نه اینکه بخواهند برای تأمین منافع ما خود را با آمریکایی‌ها درگیر کنند و این اشتباه نباید در ذهن ما ایجاد شود. وی گفت: مشابهت برجام امروز با مذاکرات و توافقات آن دوره نیز در همین قضیه است که در صحنه مذاکرات قول‌هایی داده می‌شود، اما ممکن است به آن عمل نشود چنان که در آن دوره نیز همین طور بود و اکنون نیز چنین است.
خرازی تصریح کرد: در چنین مذاکراتی باید ابتدا بدانیم که تا چه حد می‌شود به طرف‌های مقابل اعتماد کرد و چقدر می‌توان همه تخم مرغ‌ها را در سبد آنان قرار داد؟ در صحنه سیاسی هیچ‌گاه اعتماد محض وجود ندارد مگر آن که رابطه راهبردی با کشوری داشته باشیم و منافع‌مان کاملاً با یکدیگر تطبیق داشته باشد که چنین رابطه‌ای با اروپا نداریم.
وی ادامه داد: ایران و اروپا هر یک منافع خود را دارند؛ البته به این معنی نیست که مذاکره نکنیم، حتماً باید مذاکره شود منتهی باید دید که چقدر می‌توان به یکدیگر اعتماد کرد و اتکای‌مان باید به خودمان، منابع و ملت باشد تا با قدرت بتوانیم در چارچوب منافع ملی گام برداریم.
وی درباره جایگاه کنونی ایران در ساختار قدرت جهانی در مقایسه با ابتدای انقلاب گفت: چهل سالگی نمادی برای کامل شدن هر موجود است و نظام ما نیز با گذر از تمام مشکلاتی که از ابتدای انقلاب برایش ایجاد کرده‌اند اعم از تروریسم، تحریم و دیگر مشکلات داخلی و بیرونی، اکنون به کمال خود نزدیک شده و این در ثبات، استقلال و نقش‌آفرینی ایران در منطقه کاملاً مشخص است.خرازی افزود: بنابراین در ارزیابی کلی این موضوع باید گفت که جمهوری اسلامی در این چهل سال به رغم تمام مشکلات توانسته است ثباتش را حفظ و در چارچوب اهدافش حرکت کند.
وی گفت: البته به این معنی نیست که کل اهداف جمهوری اسلامی به طور کامل و نهایی تحقق یافته است، اما همچنان که انسان در چهل سالگی به کمال می‌رسد و باید این کمال یافتگی ادامه یابد نظام ما نیز به کمال نزدیک شده است که امیدواریم روز به روز اهدافش را بیشتر محقق کند.
خرازی همچنین در پاسخ به این که در چهل سال پس از انقلاب، اهداف شعار اصولی «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» چقدر تحقق یافته است اظهار داشت: این یکی از شعار‌های بنیادین بوده و هست و جمهوری اسلامی در دوره‌های مختلف این هدف را کاملاً محقق کرده و هیچ‌گاه به هیچ قدرتی وابسته نبوده است.
وی افزود: یکی از علل مشکلات قدرت‌های بین‌المللی با جمهوری اسلامی همین است که ما به هیچ‌یک از قدرت‌های جهانی وابسته نیستیم و استقلال، اهداف و ارزش‌های خود را داریم بنابراین، این به‌عنوان ارزشی بنیادین از شاخص‌های مهم نظام است.
حال باید دید که مدیران سیاست خارجی راهبردشان را تغییر می‌دهند یا همچنان خوش بینند!

تَکرار خوشبینی عراقچی؛ آغاز اس.پی.وی در روزهای آینده اعلام می‌شود
اما این خوشبینی همچنان ادامه دارد! در همین زمینه معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه ۸ ماه زمان زیادی برای اعلام اجرای مکانیسم مالی اروپا است، گفت: مراحل ثبت اس.پی.وی امروز آغاز و ظرف یکی دو روز آینده اعلام می‌شود.
عباس عراقچی پس از دیدار با آمانو مدیرکل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی در جمع خبرنگاران اظهارداشت: دیدار ما در راستای مشورت‌های منظمی است که با آژانس در سطوح سیاسی داریم. مشورت‌های فنی بین کارشناسان سازمان انرژی اتمی و آژانس به طور مستمر جریان داشته و دارد، ولی هر از چندی دیدارهایی با آژانس داریم و همکاری‌ها را به لحاظ کلان مورد بررسی قرار می‌دهیم و براساس مقتضیات روز تصمیمات گرفته می‌شود.
وی گفت: برجام و اجرای آن دشمنانی دارد که هر روز توطئه‌های جدیدی علیه آن انجام و بحران‌های جدیدی ایجاد می‌کنند. اکثر اوقات آژانس نیز درگیر این مسائل می‌شود و یا مجبور است بشود. باید ببینیم چگونه با تدبیر رفتار کنیم تا آژانس گرفتار بازی‌های رژیم صهیونیستی و آنهایی که می‌خواهند آژانس را فریب دهند، نشود. برای تحقق این مهم، نیاز به هماهنگی، تبادل نظر و مشورت است.
معاون سیاسی وزیر خارجه با بیان اینکه خوشبختانه این مشورت‌ها تا الان همیشه در سطح خوبی انجام شده و بسیار هم مفید بوده است، خاطرنشان کرد: الان هم یکی از اهداف اصلی ملاقات من با آمانو مرور مسائل اخیر بود و انشاالله حرکت آینده را براساس واقعیات موجود و به دور از توهمات و تصاویری که دیگران سعی دارند ایجاد کنند، ادامه دهیم. 

نویسنده: سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcd550foyt0z56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی