دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۷
کد مطلب : 88657
دولتمردان آمريكا حتي اعتراض مردم به خشونت پليس را بر ‌نمي‌تابند

فرگوسن براي سركوب مردم منطقه جنگي شد

فرگوسن براي سركوب مردم منطقه جنگي شد

جهان بار ديگر شاهد آن بود كه حقوق بشر آمريكايي صرفا ژستي براي فريب جهانيان است چنان كه سران آمريكا حتي اعتراض مردم كشورشان به بد‌رفتاري پليس با شهروندان را بر تابيده و با اعلام حكومت منع آمد و شد در منطقه فرگوسن با مشت آهنين پاسخ منتقدان را داد.
منطقه فرگوسن از ميسوري ايالات متحده اين روزها به صحنه رويارويي مردمي مبدل شده كه از ساختار نژاد‌پرستانه جاري در كشورشان به خشم آمده و بر پايان اين روند تاكيد دارند. بر خلاف آنچه رسانه‌هاي معتبر آمريكايي ادعا مي‌كنند اعتراض‌هاي يك هفته اخير فرگوسن آمريكا صرفا معطوف به سياه‌پوستان نمي‌باشد بلكه سفيد‌پوستان و ساير ساكنان اين منطقه نيز در اين اعتراض‌هاي خياباني حضور دارند. گزارش‌ها نشان مي‌دهد كه ساكنان ساير شهرهاي آمريكا نيز در كنار برپايي تظاهرات مستقل با حضور در اين منطقه بر لزوم پايان بي‌توجهي به مطالبات مردمي تاكيد دارند.
در سال ۲۰۱۱ جنبش ۹۹ درصدي‌ها آغاز شد كه به رغم ادعاي دولتمردان آمريكا محور مطالبات آنها صرفا اقتصادي نبود بلكه آنها از تبعيض حاكم در كشورشان به ستوه آمده بودند تبعيض حاكميت يك درصدي‌ سرمايه‌دار بر ۹۹ درصد جامعه.
اكنون نيز خيابان‌هاي فرگوسن شاهد اعتراض‌هاي سراسري به نقض سيستماتيك حقوق شهروندان توسط پليس و البته حمايت‌هاي دولت و دستگاه قضايي آمريكا از اين وضعيت است. سركوب‌ فرياد‌هاي مردمي در حالي خشم مردم آمريكا را به همراه داشته كه آنها با حضور در خيابان‌ها يك خبر مهم را به جهان مخابره مي‌كنند و آن اينكه آمريكا ديگر آن سرزمين آرزوها نيست. واژه دموكراسي و حمايت از ملت‌ها و آزادي صرفا نقابي براي فريب جهان است در حالي كه پشت اين نقاب به ظاهر زيبا چهره‌اي سركوب گر قرار دارد كه ساده‌ترين اعتراض‌هاي داخلي را بر نمي‌تابد و با مشت آهنين به آن پاسخ مي‌دهد.
مردم آمريكا اكنون اين جمله را فرياد مي‌زنند كه در بند رژيمي سركوب‌گر مي‌باشند كه با ادعاي واهي حقوق بشر به دخالت در امور كشورها پرداخته و حتي از اشغال كشورها نيز ابايي ندارد. استفاده از مشت آهنين عليه منتقدان داخلي و مخالفان خارجي تنها منطقي است كه دولتمردان آمريكا بر آن پايبندند و بر‌اساس آن رفتار مي‌كنند ولاغير.
سران آمريكا در حالي ادعاي حمايت از حقوق بشر را سر مي‌دهد كه رفتارهاي آنها نشان مي‌دهد پاسخ آنها به منتقدان داخلي و مخالفان خارجي مشت آهنين مي‌باشد چنانكه در طول يك هفته اخير منطقه ميسوري به منطقه نظامي مبدل شده و مردم به جرم اعتراض‌ به سركوب‌گري پليس با شديد ترين راهكارها سركوب مي‌شوند.
حقوق بشر واژه‌اي است كه آمريكا همواره آن را سر داده و با اين عنوان نيز به نظامي‌گري و دخالت در جهان مي‌پردازند نمود اين امر را در حملات اخير آمريكا به عراق مي‌توان مشاهده كرد. آمريكا اين روزها با نام حقوق بشر حملات نظامي به عراق را تكرار كرده است كه درون آمريكا رويدادي ديگر مشاهده مي‌شود كه دوگانگي حقوق بشر آمريكايي را نشان مي‌دهد. اين روزها در درون آمريكا كشتار و سركوب مردم آن هم به جرم اعتراض به خشونت پليس و تبعيض‌نژادي امري عادي گرديده كه به صورت سيستماتيك از جانب دولتمردان آمريكا اجرا مي‌شود.
با آغاز منع آمد و شد و بی‌توجهی تظاهرکنندگان به هشدارهای پلیس، فرگوسن آمریکا به منطقه جنگی تبدیل شد. پلیس آمریکا به سمت تظاهرکنندگانی که پس از آغاز اجرای مقررات منع آمد و شد هنوز در خیابان‌های شهر فرگوسن در ایالت میسوری باقی مانده‌اند، گاز اشک‌آور شلیک کرد. گزارش‌ها حاکیست صدها تن از معترضان همچنان در زیر بارش شدید باران در خیابان‌ها باقی مانده‌اند و شعار می‌دهند: "عدالت وجود ندارد، صلح و آرامش وجود ندارد، مقررات منع آمد و شد نمی‌خواهیم". این در حالیست که رئیس پلیس گشت فرگوسن اعلام کرد که حداقل ۴۰ مامور اف.بی.آی برای آغاز بررسی‌های لازم در‌خصوص علل قتل نوجوان ۱۸ ساله سیاه‌پوست به شهر فرگوسن واقع در ایالت میسوری وارد شده‌اند.
«مایکل براون» نوجوان ۱۸ ساله سیاه‌پوست آمریکایی شنبه هفته گذشته در حالی که غیرمسلح بود و دستانش را به نشانه تسلیم بالای سرش برده بود، توسط افسر پلیس سفیدپوست آمریکا در شهر «فرگوسن» ایالت «میسوری» آمریکا کشته شد.
با گذشت یک هفته از این حادثه، در حالیکه پلیس نتوانسته خشم مردم فرگوسن را کاهش دهد، مدعی شده است که این نوجوان سیاه‌پوست آمریکایی یکی از دو مظنون به سرقتی بوده که دقایقی پیش از کشته شدنش روی داده بود.
قتل سیاه‌پوستان غیر‌مسلح آمریکایی و سپس تبرئه قاتلان آنها به بهانه دفاع از خود، بیانگر این مسئله است که برخلاف شعار برابری، تبعیض علیه رنگ سیاه در آمریکا فراوان دیده می‌شود.
هر چند قتل «مایکل براون» نوجوان سیاه‌پوست آمریکایی موج تازه‌ای از اعتراض‌ها علیه نژادپرستی را در ایالت‌های مختلف آمریکا به راه‌ انداخته است، اما این بار نیز مانند دفعات قبل انتظار چندانی در تغییر این روند نمی‌رود. زمانی که «تریوان مارتین» ۱۷ ساله صرفا به خاطر ظن یک نگهبان محله و درگیری او با این نوجوان آفریقایی‌تبار به قتل رسید و در نهایت قاتل سفید‌پوست او با نام «جرج زیمرمن»، به بهانه دفاع از خود، از اتهام قتل تبرئه شد، اعتراضات گسترده‌ای در آمریکا به راه افتاد که در نهایت تغییری در ماهیت این ماجرا و حکم صادره نداد.
حدود یکسال بعد از این ماجرا، «میریام کری»، مادر سیاه‌پوست آمریکایی به دست پلیس واشنگتن به قتل رسید. ظاهرا راننده مظنون این حادثه، خودرو سیاه‌رنگش را به یکی از موانع امنیتی اطراف کاخ سفید در واشنگتن کوبید. بنا به گفته شاهدان، ظاهرا بعد از این اتفاق نیروهای پلیس، خودرو را تا نزدیک ساختمان کنگره تعقیب کردند و سپس به سمت راننده زن تیراندازی کردند و او را کشتند.
بعد از انتشار این خبر در رسانه‌های آمریکا بود که مشخص شد در خودرو میریام کری یک کودک یکساله بوده و به علاوه، در طول عملیات تعقیب و گریز و تیراندازی پلیس، هیچ گلوله‌ای از سوی خودرو او شلیک نشده است. زمانی که این دو مورد در کنار خبر مشکلات روحی و روانی میریام کری قرار گرفت، اقدام پلیس آمریکا در تیراندازی به سوی فرد مظنون به جای نشانه رفتن لاستیک‌های خودرو او برای متوقف کردنش، زیر سئوال رفت.
اخیرا نیز «مایکل براون»، نوجوان ۱۸ ساله سیاه‌پوست آمریکایی در حالی که غیرمسلح بود و دستانش را به نشانه تسلیم بالای سرش برده بود، به دست افسر پلیس سفید‌پوست آمریکایی در شهر «فرگوسن» ایالت «میسوری» آمریکا کشته شد. بعد از این حادثه بود که زخم‌های کهنه مردم سیاه‌پوست آمریکا بار دیگر سرباز کرد و مسئله تبعیض‌نژادی در این کشور را در کانون بحث‌های محافل عمومی و رسانه‌ای قرار داد. در واقع، اقدام پلیس برای کشتن این نوجوان سیاه‌پوست کافی بود تا آتش اعتراضات مردمی علیه نژادپرستی در این کشور شعله‌ور شود.
آنچه مسلم به نظر می‌رسد این است که پلیس آمریکا در مواجه با شهروندان فرگوسن با خطر جدی مواجه نیست؛ ولی چرا در برخورد با اعتراضات مردمی در کشوری که خود را مهد دموکراسی و آزادی‌بیان می‌داند باید چنین عمل کند؟!
پایگاه خبری فرانسوی‌زبان لوپوئن در تحلیلی از وضعیت این روزهای شهر فرگوسن میسوری آمریکا نوشت: درگیری پلیس با شهروندان آمریکایی صحنه جنگ سربازان این کشور در مناطق مختلف را به ذهن تداعی می‌کند؛ این چنین به نظر می‌رسد که پلیس آمریکا نقش اصلی خود را به عنوان حافظان امنیت فراموش کرده است.
پلیس آمریکا در برخورد با معترضان چنان عمل می‌نماید که انگار در میدان جنگ است و برای تصاحب و لشکرکشی به این منطقه آمده است؛ انگار نه انگار این انسان‌هایی که در خیابان‌ها ریخته‌اند شهروندان آمریکایی هستند و این مسئله حکایت از مشکلی بنیادی در دولت آمریکا دارد.
در همين چارچوب «دیلی بیست» در گزارشی ضمن انتقاد از برخورد پلیس با معترضان به کشته شدن «مایکل براون» توسط پلیس آمریکا، «فرگوسن» را به شهری اشغال شده توصیف کرده است. در ادامه سركوب گري آمريكا، سی‌ان‌ان گزارش داد خبرنگاران ‌رسانه‌های اجازه نزدیک شدن به محل تظاهرات فرگوسن را ندارند.
روزنامه لس‌آنجلس تایمز در گزارشی نوشت آشوب‌ها در شهر فرگوسون آمریکا منعکس‌کننده چند دهه تنش نژادی در ناحیه سنت لوئیس است.
تروريسم و تهديدات تروريستي مولفه‌اي است كه سران آمريكا براي توجيه سركوب‌ها و دور ساختن مردم از مطالبات اجتماعي به كار مي‌گيرند. اكنون نيز شاهد اجراي همين رويه در قبال تظاهرات مردمي مي‌باشيم كه داعش محور آن را تشكيل مي‌دهد. در يك فضاسازي رعب‌انگيز پایگاه خبری بلومبرگ به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکایی گزارش داد که گروه داعش به دنبال نفوذ به کشورهای دیگر از جمله آمریکا و انجام عملیات‌های تروریستی در کشورهای غربی است.
۵ عضو اطلاعاتی آمریکا به خبرگزاری بلومبرگ گفته‌اند؛ شواهدی در دست است که سازمان داعش به دنبال نفوذ به دیگر مناطق جهان و ورای عراق و سوریه است و هدف آنها تقویت جای پای خود در جهان اسلام از نظر نظامی و سیاسی است. حلقه تكميلي اين طرح را اقدام داعش تشكيل مي‌دهد گروه شبه‌‌نظامی تکفیری داعش با انتشار عکسی از پرچم خود که در محوطه بیرونی کاخ سفید گرفته شده است، به دولت امریکا هشدار داد که در شهرهای این کشور حضور دارد.
لازم به ذكر است كه در زمان جنبش ۹۹ درصدي‌ها نيز آمريكايي‌ها با ادعاي مبارزه با تروريسم در كنار متفرق كردن مردم سركوب‌گري خود را توجيه كردند و پرونده قتل ۱۷ نفر در اعتراض‌هاي ۹۹ درصدي‌ها توسط پليس را از صحنه خارج كردند.

https://siasatrooz.ir/vdcd590j.yt0jk6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی