پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۴
کد مطلب : 111977

میزبانی با کدام صلاحیت؟

لبنان طی ماه‌های اخیر وارد دورانی حساس شده است که محور آن را اعتراض‌های مردمی به وضعیت اقتصادی و عملکردهای نادرست دولت تشکیل می‌دهد...

لبنان طی ماه‌های اخیر وارد دورانی حساس شده است که محور آن را اعتراض‌های مردمی به وضعیت اقتصادی و عملکردهای نادرست دولت تشکیل می‌دهد. نکته قابل توجه آنکه در وزارت امور خارجه فرانسه از میزبان اجلاسی بین‌المللی با موضوع لبنان خبر داد و هدف آن را کمک به بیروت برای تسریع در تشکیل دولت لبنان و بهبود اوضاع اقتصادی این کشور اعلام کرد.
فرانسه به عنوان رئیس دفتر هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در امور لبنان و نمایندگانی از مصر، چین، آلمان، ایتالیا، کویت، روسیه، عربستان، امارات، انگلیس، آمریکا، بانک سرمایه‌گذاری اروپا، اتحادیه اروپا، صندوق بین‌المللی پول، اتحادیه کشورهای عربی و بانک جهانی در این شرکت داشته تا به اصطلاح اوضاع لبنان مورد بررسی قرار گیرد. این نشست در شرایطی مطرح شده که در باب آن چند نکته قابل توجه است. نخست میزبان این نشست. فرانسه در حالی ادعای ناجی لبنان بودن را سر می دهد که این کشور طی یک سال اخیر با بحرانی به نام اعتراض‌های جلیقه زردها و اخیرا اعتصاب سراسری علیه سیاست‌های ماکرون رئیس جمهور فرانسه مواجه است.
این سوال مطرح است که اگر پاریس توان حل بحران اقتصادی را دارد چرا برای بحران جاری در کشورش اقدامی صورت نداده است و همچنان در بحران اقتصادی و سیاست‌های ناکارآمد دولت گرفتار است.؟ نکته دیگر آنکه رفتارهای فرانسه در امور لبنان نشان می‌دهد که این کشور به جای منافع لبنان به دنبال اهداف منفعت طلبانه و نفوذ سیاسی در این کشور است چنانکه منابع خبری اعلام کرده‌اند فرانسه، رسما لبنان را میان دو گزینه تکرار نخست وزیر حریری و یا استمرار بحران قرار داده است که خود سندی بر عدم صداقت این کشور در ادعای میانجی گری است. دوم آنکه این سوال اساسی مطرح می‌شود که ریشه بحران لبنان چیست و چرا این کشور به این مرحله رسیده است.؟
پاسخ به این پرسش را در یک جمله می توان داد و آن دخالت‌هایی است که کشورهایی همچون آمریکا، انگلیس، سعودی و فرانسه در امور این کشور صورت می‌دهند. از یک سو آنها لبنان را ساختاری غیر مستقل می دانند که باید مطیع آنها باشد چنانکه سعودی رسما نخست وزیر این کشور را به گروگان می گیرد تا خواسته‌هایش را به لبنان تحمیل نماید. کشورهای مذکور رویکرد تحریمی علیه لبنان را به جرم حراست از تمامیت ارضی و استقلالش در قالب حزب‌الله در پیش گرفته‌اند. آنها برای تضعیف لبنان در برابر رژیم صهیونیستی به بهانه خلع سلاح حزب‌الله سیاست تحریم را در پیش گرفته‌اند در حالی که جهانیان اذعان دارند که حزب الله حافظ امنیت لبنان در برابر تجاوزات ارتش صهیونیستی و تروریسم است و اگر نبود مقاومت حزب الله، اکنون لبنان میان صهیونیست‌ها و تروریست ها تقسیم شده بود و ماهیتی برای آن باقی نمانده بود. با توجه به این حقایق می توان گفت که فرانسه صلاحیت میزبانی نشستی برای لبنان را ندارد چرا که این کشور نه ناجی بلکه خود بخشی از بحران لبنان و منطقه است که دخالتهایش از دلایل بجران‌های این کشور است و پایان این دخالت‌ها مولفه‌ای برای بازگشت آرامش به لبنان و حتی منطقه خواهد بود. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcd5f0f5yt0fn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی